Milyen is egy sikeres tóparti randevú?

Milyen is egy sikeres tóparti randevú?

Nos, számos tapasztalatunk és elképzelésünk van róla, különösen így vízparton, nyáridőben. Azonban most nem erről lesz szó, hanem Maconka egyik legpatinásabb versenyéről, a június 18-án megrendezésre került XVIII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupáról, egyben a Maconka Barátai '16 Szuperkupa-sorozat harmadik fordulójáról. Nézzük meg együtt, milyen eredményeket értek el a versenyzők a nyári melegben, valahol a maconkai vízpartokon - de az biztos, hogy mindenhol barátok között! Ha már nyár, akkor pedig jöjjön itt a soron következő, július 16-i IV. Maconkai Napsugár Kupa versenykiírása is!

23:25, csütörtök. Holnap 6:00-i kezdettel meg fog jelenni a jelen versenybeszámoló, így már tényleg ideje nekikezdeni. Az elmúlt 7végén volt a verseny, így e tekintetben még időben is lennék, de a jelen szombat és vasárnap egy Haldorádó method versenyé, melyről azonnal jön majd a beszámoló ugyanitt, így az "időutazást" elkerülendő, ígéretem szerint megpróbálom összehozni a cikket, remélem, hogy inkább több, mint kevesebb sikerrel...

Kezdetnek ismét itt a 2016. évi sorozatot megnyitó cikk, valamint az eddigi két korábbi forduló beszámolója:

Partra magyar! Maconka Barátai 2016.

Tavaszi Maconka Kupa, avagy ez volt a Valkó Világ 4

Maconkai Majális Mindenkinek

Idén már megszokott, hogy előzetesen kiközlésre kerül a versenytérkép:

Versenytérkép

Aztán jött a hajnal, majd ezúttal szerencsémre Olivérrel a szokásos Szuperkupa-koreográfia, érkezés, regisztráció, gyülekezés, sorsolás, helyfoglalás. Rendben ment minden, gyakorlatilag mindenki ismét időben megérkezett, így szintén a megszokott módon, időben és igen jó időben (meleg volt már reggelről is) indult el az újabb megmérettetés.

Regisztráció Olivérrel
Megy a sorsolás

Mire mindenki elhelyezkedett, már magasan állt a nap és persze egyre melegebb lett, így egy hamisíthatatlan nyári forduló vette kezdetét. Egyenlőre azt csak tippelgettük, mit reagálnak erre a halak. Elárulhatom, hogy nem sok esélyt adtunk a horgászoknak, de erre - mint már annyiszor - a végén ismét rácáfolt a maconkai valóság!

Gáti csendélet
Szemben a Nyári kikötő
Újabb gáti csendélet
Egy kis titok

Miközben "ment" a verseny, egyre inkább látható volt, hogy meglepő módon szépen "jött" a keszeg az úszósoknál. A feeder vonalon sokan kísérleteztek a közelgő method HD és OB verseny okán, de ettől függetlenül is látványos volt, hogy a pontyoknál jobban megéri a keszegezés. Azért közben megtudtuk, hogy Valkó Tamás ismét fogott nagy pontyot, meg egy rekord méretű vicsegét is. Nincs új a nap alatt, legfeljebb a vicsege... Aztán azért többen fogtak pontyokat és az eddigi fordulók legtöbb kis szürkeharcsája is valamilyen okból most jelentkezett.

Valkó-vicsege
A nyertes ponty
Harcsa
Harcsa, vegyes keszegterítékkel
Még egy harcsa
A kis ponty is ponty
Balinok!

Mielőtt a felnőtt mezőny a hajrát megkezdte volna, sor került az egy órával korábban záródó gyermek verseny mérlegelésére. Itt most újra az Élmény-tó volt a színhely, ahol a koi pontyok mellett a szép compók jelentettek új élményt a gyermekeknek.

Mérlegelés előtt a gyermekeknél
Rögtön az elején: a későbbi győztes színes terítéke

A mérlegelés közben a gyermekeknél a szülők szavazatai alapján az is eldőlt, hogy a negyedik fordulót számukra a fő tározótérben, az I. sziget bejáróján rendezzük meg. Új helyszín, új élmények. Fő a változatosság!

Narancs-koi
Hegedüs István szép compója

Miután a gyermekek mérlegelése véget ért, a mérlegelő csapat ment a felnőtt szektorokhoz, én pedig vissza a halőrház felé, a VI-os tó partján, a mérlegelőlapok mielőbbi feldolgozásának határozott szándékával. Persze ezen a néhány száz méteren is találtam fotózni valót!

Narancs a töklevelek alatt
Ilyenkor felüdülés még nézni is a levegőztetőt
Kacsák, csoportban

Mire visszaértem, már elkezdődött a felnőttek mérlegelése is, két oldalról, nem meglepő módon így két mérlegelőcsapat segítségével.

Mérlegelés a gáton

Közben elkezdődött az ebédeltetés is. Örömmel jelenthetem, hogy az étkezéssel ezúttal minden rendben volt, mert volt finom csirkecomb rizzsel és savanyúval, no meg a jeles alkalomra St. Hubertus-mezbe öltözött büfés lányokkal, Vikivel és Zsófival.

Zsófi, Viki és egy finom ebéd

Közben azért csak-csak bejönnek sorban a mérlegelőlapok és az infók. A legnagyobb dévérek közel 1,5 kg-ban, szép compók, az eddigi legjobb úszós keszegzsákmány, a hölgyeknél ez Szabó-Petró Henriett jóvoltából biztos, hogy új versenycsúcs!

Szabó-Petró Henriett: új női versenycsúcs!
Uhrik Péter: megérdemelt győzelem

Eredményfeldolgozás, közel 1000 kg fogás a kánikulában is! Készülnek az oklevelek, pörög ismét minden ezerrel. Időben és a sorsolásban közreműködő nagyobbik kisfiam közreműködésével elkezdődik az eredményhirdetés, majd sorban jönnek a díjazottak is. Erről ismét egy képriport következik:

Szépen csillognak a kupák, gazdára várva
Gyermek III.
Gyermek II.
Gyermek I.
Ifjúsági I.
Női I.
A legnagyobb hal díja
Úszós III.
Úszós II.
Úszós I.
Feeder szektorgyőztes
Feeder szektorgyőztes
Feeder szektorgyőztes
Feeder III.
Feeder II.
Feeder I. és a legjobb külföldi horgász díja

A képekhez jöjjenek az eredmények írásban is!

Eredmények a szektorgyőztesek összevetésében:

Feeder kategória

I. Uhrik Péter (H9. helyen) 1 pont, 24.175 g

II. Bencze Zoltán (E3. helyen) 1 pont, 22.700 g

III. Gyalus "Fortély" Pisty (G5. helyen) 1 pont, 19.550 g

4. Szabó Adrián (C10. helyen) 1 pont, 18.100 g

5. Valkó Tamás (A5. helyen) 1 pont, 17.125 g

6. Tóth Sándor (F5. helyen) 1 pont, 15.150 g

Úszós kategória

I. Darvasi Béla (B9. helyen) 1 pont, 31.875 g

II. Urbán József (D8. helyen) 1 pont, 27.825 g

III. Juhász János (B3. helyen) 2 pont, 29.650 g

Egyéb eredmények:

Gyermek

I. Gyurcsák András 15.530 g

II. Rátóti Richárd 9.550 g

III. Angyal Ádám 6.450 g

Legjobb külföldi versenyző:

I. Uhrik Péter (SK, H9. helyen, feeder) 24.175 g

Női:

I. Szabó-Petró Henriett (D7. helyen, úszós) 24.675 g

Ifi:

I. Dénes Milán (D10. helyen, úszós) 19.125 g

Legnagyobb hal

Simon Norbert (C6. helyen, nyurgaponty, 10.075 g)

Emléklap:

Szikora Rajmond Gábor (gyermek)

Hegedüs István Gábor (gyermek)

Hasznosi Dániel (gyermek)

St. Hubertus ajándékot nyert:

Lipták Zoltán

Urbán József

Albertus Zsolt

Kucsera Sebestyén

Szemerszki Richárd

Radnai István

Berczi Szilárd

1 üveg legális dopping, csak felnőtteknek

Ismét jó érzés volt ismét kiosztani a díjakat, köszönteni a kitartó - és a győzteseket ezzel is megtisztelő - versenyzőket. Valkó Tamásról ezúttal is megemlékezem, mert 3 forduló után 3 pontnál kevesebbet még nem tudott senki elérni...

Újra együtt a díjazottak

Az egyéni eredményeket ezúttal is a fő kategóriákra bontva, a fogott súly szerinti sorrendben itt lehet letölteni:

Részletes eredménylista, feeder kategória

Részletes eredménylista, úszós kategória

Részletes eredménylista, gyermek kategória

Az összetett eredményeket pedig ezúttal már az új fejlesztésben, szintén a fő kategóriákra bontva, a pontszám, majd a súly szerinti sorrendben itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista, feeder kategória

Összetett eredménylista, úszós kategória

Összetett eredménylista, gyermek kategória

A hivatalos versenybeszámoló pedig letölthető innen is:

Versenybeszámoló

Végül szerintem érdemes megnézni még a kitartóknak a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

Ebből kiderül, hogy a verseny a sorozat történetének második legjobb eredményét hozta, még a női győztes a legjobb, a külföldi és ifjúsági kategória győztesei a második-, az úszós bajnok pedig a harmadik legjobb eredményt érte el. Hát erre nem számítottunk!

Visszatérve a beszámolóra, a fotózások és a beszélgetések után lassan mindenki elindul hazafelé, de a krónikást és a közreműködők jelentős részét most nem beleértve. EB, este közös meccsnézés, majd éjjel zenés ünneplés! Ami ekkor itt történt, az több külön cikket is megérdemelne :)

00:30, már pénteken. Elkészült a cikk. Ez volt a 2016. évi Szuperkupa harmadik versenyének beszámolója! Bízom abban, hogy a következő, júliusi fordulóra, a IV. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupára is sokan eljönnek, sőt ismét új versenyzőket is köszönthetünk! A jelentkezési lap lentebb, a versenykiírásból már letölthető, s hamarosan kiközöljük az eddigi jelentkezési listát is. Az elért eredményekhez minden Horgászbarátunknak szívből gratulálok! Találkozzunk újra július 16-án a negyedik fordulóban a IV. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupán!

VERSENYKIÍRÁS

IV. MACONKAI NAPSUGÁR NEMZETKÖZI KUPA

Maconka, 2016. július 16., szombat

Nevezés:

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2016. 07. 14-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is.

A nevezés elfogadásáról folyamatosan, de legkésőbb 2016. 07. 14-én 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A részletes versenykiírás (benne a pálya kitűzése, a sorsolás menete és az eredmények pontozása, a verseny időrendi lebonyolítása, a főbb szabályok, a kiadható díjak) itt olvasható:

Versenykiírás

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

  • felnőtteknek: 3600 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 2300 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Egy aznapi rózsa, rózsaszínben

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a napsütötte maconkai vízpartokon!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.