MULDE KUPA 2. Edzés

MULDE KUPA 2. Edzés

A csapat a versenypálya legszélén, a legkevésbé horgászott részen vetette ma be horgait. Felkészülve arra a kellemetlen lehetőségre, hogy megúszhatjuk az edzésidőt, akár kapás nélkül is. Ezek a helyek ugyanis nem túl gazdagok halban.

Ambrus Tibor javaslatára, a tegnap már jól bevált etetőanyagot állítottuk össze. Ami 3 kg Maros Mix verseny, 1 kg Maros Mix dévér, 1/2 kg Copra Melasz, 1 kg Torten Mais, fél-fél kg sárga illetve piros nehéz angolmorzsa keverékéből állt össze.

Mindezt forrázott csontival és darabolt gilisztával tettük dúsabbá, remélhetően a jászok és dévérek elégedettségére.

Ma is matchbotos horgászatra készültünk, a 4,5 m mély, erősen áramló vizet, (ma sem sikerült a nagy szelet megúszni) csak meglehetősen nehéz szerelékkel lehetett meghorgászni.

Jellemző volt, hogy Döme Gábor kezdetben 16 g-os úszót használt, eredménytelenül. Kettő óra sikertelen próbálkozás után szereléket váltott, amely varázsütésre megváltoztatta a reménytelennek tűnő helyzetet. 20 g-os úszót tett fel, és a súlyozást is a körülményeknek megfelelően alakította. 10 g (!) plussz súly került a zsinórra, jelző ólom felett elhelyezve. Csak így sikerült elérni, hogy a szerelék annyira lelassuljon, hogy a halak érdeklődését kiváltsa.

A nehéz szerelékre váltva, szinte azonnal elkezdte Gábor fogni a halakat.

Az élőanyaggal bőven ellátott gombócok folyamatos csúzlizása meghozta az eredményt. Igaz, nem a tegnapi tempóban, de elkezdtek jönni a jászok és tiszteletét tette néhány gyönyörű dévérkeszeg is. Vidó Ferenc rövid időn belül kettőt is fogott egymás után, de a csapat többi tagja is szákolhatott legalább egy-két mohos hátú dévért.

Vidó Ferenc első dévérkeszege

Békési Attila egy 3 kg-os dévérrel

A második napi edzés azt mutatta, hogy a versenypálya két vége között óriási különbség van. A pálya elején, a tegnapi gyakorló helyen, ma is sok jászt fogtak és beugrott 1-2 jobb dévér, míg a másik végén órákat kellett várni az első kapásra és utána is sokkal ritkábban jöttek, mint tegnap.

A szektorsorsolás már ma este megtörtént, holnap Ambrus Tibor az A szektorban, Vidó Ferenc a B-ben, Timár Gábor a C-ben, Döme Gábor a D-ben és Békési Attila az E szektorban fog horgászni.

A csapat taktikája, a két edzésnap után a matchbotos horgászatra alapul. Bár az időjósok igen zord időt ígérnek. Még erősebb szél és eső várható. Reméljük, az erős mezőnyben versenyzőink nem csak az elemekkel, hanem a termetes halakkal is megküzdhetnek.

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: