Szászvár
Szászvár egy 2500 lakosú nagyközség, amely Baranya megye északi részén, a Mecsek keleti lejtőjén található. A település a középkori várán kívül egykori kőszénbányászatáról is nevezetes. Emlékét ma a községi Bányászati Múzeum őrzi. 
Az 1300-as évek közepén épült vár mellett érdemes megtekinteni a Szászi Tájházat, a Borház Szőlészeti és borászati kiállítását, valamint a falu szülötte, Kiss György szobrászművész alkotásait bemutató fotó kiállítást a Szent István Közösségi Házban. Kiss György a magyar épület-és köztéri szobrászat kiemelkedő alakja, művei ma is megtekinthetőek a budapesti Hősök terén,  a Magyar Tudományos Akadémia épületében, de keze munkáját dicséri a Parlament, az Operaház számos kültéri szobra is.
Szászvár határában található a szép fekvésű és halban igen gazdag Szászvári horgásztó, de a településből kiindulva könnyed kirándulással elérhető Mecseknádasd, Pécsvárad és Pécs is.
A nyári meleg hónapokban kellemes  pihenést kínál a helyi strandfürdő, és a szállás sem jelent gondot, mivel a faluban többen foglalkoznak apartman-szoba kiadással is.  Így a horgásztúra könnyen kiegészíthető a megkapó környék felfedezésével.
További részletes információ található a település honlapján: www.szaszvar.hu


Térkép betöltése…
Szászvár

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.