Alias : benedek0616
Név : Szoják Benedek
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 2003-06-16
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : Bojlis nagyponty horgászat, pergetés
Kedvenc vízterületei : Balaton, Kis-Balaton, nagy kiterjedésű vad vízek
Legnagyobb halai : Tőponty 25,3kg, tükörponty 23,5kg, amur 18.3kg
Mióta horgászik : 2006

Szerző írásai

Téli ragadozók

Szoják Benedek 2023-01-27 06:00:00
Miről szól a tél egy megszállott pontyhorgász számára? Azon túl, hogy a felszerelések letakarítva, orsókon friss damil várja a szezont, az előkék megkötve és a tervek is összeírva, már csak türelmesen várni kell a jó időt. Vagy mégse? Fanatikus pontyhorgász létemre imádok pergetni. A késő ősz és a téli időszak ideális a süllők és csukák becserkészésre. Egy jó thermoruha, egy bot, egy táska, egy termosz forró tea és némi elszántság. Több nem is kell. Talán azt szeretem benne a legjobban, hogy kevés felszerelésigénye van, és rövid idő alatt is lehet egy jót horgászni.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei 10. rész – Combi rig

Szoják Benedek 2022-10-22 06:00:00
Régóta terveztem már részletesen bemutatni az egyik kedvenc előkémet, a Combi riget. Egy rendkívül sokoldalú előkéről van szó, ennek köszönhetően szinte bármilyen szituációban megállja a helyét. Az évek alatt sok előketípust kipróbáltam már, de bátran állíthatom, hogy magasan ez vált be a legjobban!
Videóval

Nyárzáró túra a Széki-tavon

Szoják Benedek 2022-09-07 06:00:00
A nyár végéhez közeledve már szinte hagyomány, hogy egy hosszabb horgászattal búcsúztatjuk az év legmelegebb hónapjait. Messze nem az ideális időszak ez még, hiszen a vizek még nagyon melegek, ennek ellenére nagy izgalmakkal vágtunk neki a méltán híres Széki-tó felfedezésének… Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt a tervezett ötnapos horgászatból csak 4 nap lett, így ebből kellett kihoznunk a maximumot. Végül a tó és a taktikánk nem hazudtolta meg magát. Egy igazán eseménydús örömpeca kerekedett ebből a rövid, baráti horgászatból.
Videóval

Nyári kalandok Zalaszentmihályon

Szoják Benedek 2022-08-10 06:00:00
Tavaly volt már szerencsém Zalaszentmihályon horgászni. Már ekkor megfogadtam, hogy visszatérek erre a gyönyörű vízre. Akkor több jónak vélt hal is megtréfált, ezért idén jóval felkészültebben vágtam neki a túrának. Nem titkolt célom volt, hogy a tavalyi hibákból tanulva revánsot vegyek az itt élő vad pontyokon. Gyönyörű halak, festői környezet és páratlan vendégszeretet fogadott most is minket.

Felszíni pezsgés

Szoják Benedek 2022-06-27 06:00:00
Megrögzött feeder- és pontyhorgász létemre szeretem a változatosságot. Szeretem az egyszerű, kevés felszerelést igénylő, de élménydús horgászatokat. A május a Balatonon egy olyan időszak, amikor vétek lenne otthon hagyni a pergető botot, bármerre is indul az ember. A balatoni hajnalok különlegessége és a vízfelszínen habzsoló balinok látványa teszi izgalmassá ezeket a pecákat. Mondanom sem kell, engem minden alkalommal magával ragadott a balinok ívás utáni mohósága. Ilyenkor kezdődik az igazi nyári balinszezon. Jókor, jó helyen tucatjával lehet fogni az őnöket. Erről fog most szólni, ez a rendhagyó írás.

Viharok gyűrűjében

Szoják Benedek 2022-06-10 06:00:00
Az idei tavasz elég nehezen indult. Az előre leszervezett horgászatok 90%-a halasztást követelt, ez nem volt másképp a mi tavaszi balatoni túránkkal sem. Most viszont, hogy valamelyest javult a helyzet, ezt rögtön ki is használtuk. Rövid szervezés után már indultunk is Keszthelyre egy ötnapos baráti horgászat keretében. Az időjárás-előrejelzés sok jóval nem kecsegtetett, de mi bizakodtunk és nekivágtunk.
Videóval

Az álmok temploma 1. rész

Szoják Benedek 2022-04-09 06:00:00
Bled az európai pontyhorgászat ikonikus helyszíne. A halak, a környezet mind-mind olyan tényezők, melyek minden pontyhorgász szívét megdobogtatják. Ez az a hely, ahová csak visszavágyik a horgász szíve. Ez az év sem telt el Bled nélkül, tartsatok velünk!

Fagyos szezonkezdet

Szoják Benedek 2022-04-06 06:00:00
Már javában benne jártunk a márciusban, mikor az időjárás még mindig elég zord, télies arcát mutatta. Ennek ellenére megállíthatatlan voltam. Egy kis fejtörés után számomra nem volt kérdés, ideje szervezni az év első túráját. Minden évben a Balatonon kezdem a szezont, így ezt a „hagyományt” idén sem szándékoztam megtörni. Reményteli várakozás és hosszas készülődés után végül neki vágtam a még alig 4 fokos magyar tengernek.

A Nyugati-övcsatorna felfedezése

Szoják Benedek 2022-02-28 06:00:00
A hideg téli estéken jó kicsit visszagondolni a szép emlékekre, fogásokra. Ezek az élmények így, télen is felmelegítik a pontyhorgász szívét. Egy ilyen kellemes, kora nyári csatornahorgászat élményeit és tapasztalatait hoztam most el pár sorban. Jó olvasást kívánok!

Találkozás Foltossal

Szoják Benedek 2021-01-19 06:00:00
Szerintem minden pontyhorgásznak az egyik legnagyobb álma egy 20 kiló feletti hal megfogása, viszont kevesen vannak, akik tudatosan tesznek is ezért. Én személy szerint nem szoktam különösebben foglalkozni a kilókkal, nem az határozza meg az adott horgászatom eredményességét, hogy fogtam-e rekord halat, vagy sem. Ennek ellenére a 2020-as év végéhez közeledve nekem is nagy vágyam volt, hogy beléphessek a 20 felettiek táborába. A kitűzött céljaim közül már csak ez volt hátra. Ez mégis csak egy mágikus határ mindenki számára…

Kalandok a Kis-Balatonon 2. rész

Szoják Benedek 2020-10-13 06:00:00
Már az első kis-balatoni horgászatom alkalmával beleszerettem ebbe a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vadvízbe. Nagy izgalommal vártam már a következő túrát, aminek a helyszíne ezúttal a Kányavári-sziget volt. Négy napot tudtunk a szigeten tölteni, ebből kellett kihoznunk a maximumot. Azt hiszem, ez sikerült, hiszen egy fergeteges horgászatot zártunk. Rengeteg új tapasztalatra tettünk szert és számos kapitális pontyot tarthattunk kamera elé.

Kalandok a Kis-Balatonon 1. rész

Szoják Benedek 2020-09-15 06:00:00
Mindig is a vadvizek megszállottja voltam és a jövőbe nézve sem látok változást ezzel kapcsolatban. A Balaton szerelmeseként sosem gondoltam volna, hogy van még a földön egy olyan víz, ami hasonlóan magába tud bolondítani. Talán azért, mert még sosem horgásztam hazánk egyik, ha nem legvadregényesebb vizén, a Kis-Balatonon. Fantasztikus környezet, érintetlen halak és megannyi csoda jellemzi ezt a kiismerhetetlen vadvizet. Nagyon hamar beleszerettem, ezért már több túrán is túl vagyok a tó különböző pontjain. E kalandok első részét olvashatjátok most…

Először Zalaszentmihályon…

Szoják Benedek 2020-09-08 06:00:00
Már régóta szemeztem a zalaszentmihályi egyesületi horgásztóval. A víz mindig is nagyon szimpatikus volt számomra. Tudtam, hogy páratlan halak lakják, és kiváló kezekben van a tó. Nem volt kérdés, hogy amint lehetőségem nyílik, meglátogatom ezt a gyönyörű vizet. Hosszas szervezés után erre júniusban végre sor kerülhetett. Annak ellenére, hogy egy kifejezetten nehéz, akadós pályáról van szó, most feederbotjaimmal készültem erre a horgászatra. A vizet kapitális pontyok is lakják, ezért nem kis fába vágtam a fejszémet, de a kihívásokat mindig is kedveltem. Nem volt egyszerű dolgom, alaposan megküzdöttem az elemekkel, azonban végül a befektetett munka megtérült, rengeteg szép pontyot tarthattam kamera elé.

Balatoni rekordom története

Szoják Benedek 2020-06-12 06:00:00
Régóta az álmaim között szerepelt egy igazi balatoni óriás megfogása. Tudtam, hogy ehhez rengeteg mindennek stimmelnie kell. Rengeteg időt és kitartást igényel egy ekkora hal becserkészése, azonban talán ez vonzott az egészben a legjobban. Sok-sok éjszakát töltöttem a vízparton több különböző helyszínen is. Voltak nagyon embert próbáló időszakok, azonban a siker mindenért kárpótolt, hiszen végre kezeim közt tarthattam álmaim halát…

Tavaszindító pontyok a Balatonon

Szoják Benedek 2020-05-11 06:00:00
Nekem is, mint szerintem sok horgásztársamnak, a tavasz a kedvenc évszakom. Tűkön ülve várom a nap első melegebb sugarait. Amint a Balaton hőfoka elkezd emelkedni, eléri a 4-5 Celsius-fokot, neki is vágok a horgászatnak. Ez idén február közepén kezdődött el. Elég nehezen indult a szezon, de végül a kitartásomnak köszönhetően szuper horgászatokban volt részem. Ezekről olvashattok most részletesebben.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.