CASIO PRG-270-1ER férfi karóra

Bónuszpont jóváírás 700 pont
Ingyenes házhozszállítás!
Ár: 69.990 Ft
DB
Részletek

Egyre több horgász követi nyomon a légnyomás változását a horgászatai során. Ha figyelemmel kísérjük ezt, szépen lassan megfejthetjük kedvenc vízterületünket, milyen légnyomásváltozás hogyan hat a halakra. Talán ez is megfejtést adhat arra, hogy mi történik, amikor varázsütésszerűen elkezdjük fogni a szebbnél szebb halakat, megy egyik pillanatról a másikra véget ér a haldömping, miközben semmin se változtattunk!
Manapság fontos elvárás egy óránál, hogy vízálló legyen, valamint nem hátrány a strapabíró kivitel sem. Szinte nincs olyan horgászati ág, ahol ne lenne valamilyen úton-módon - direkt vagy véletlenül - vizes az ember. A Casio PRG-270-1ER óra vízállósága megfelel az ISO 2281 szabványban leírtaknak, de azt már kevesebben tudják, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban. Egy alapszintű órán is fellelhető Water Resistant felirat, ami „vízálló”-t jelent, viszont az ISO 2281-es szabvány szerint ennek a jelentése: minimális szintű víz elleni védelem, tehát a ráfröccsenő víz ellen védve van, de vízbe meríteni, zuhanyozni benne, de még esőben elázni sem tanácsos, mert nem bírja. Viccesen a vízállás -> belemegy és megáll :) Viszont a CASIO PRG-270-1ER besorolása Water Resistant 10 bar. Az ebbe a kategóriába tartozó órákban már lehet úszni, fürdeni, strandoláshoz, csúszdázáshoz használható. De akár lightosabb vízi sportokhoz is felvehető, mint például: szörfözés, vitorlázás, légzőpipás búvárkodás. Tehát nem azt jelenti, hogy 100 méter mélységig lehet vele merülni, így palackos búvárkodáshoz, vízisíhez, valamint jet-skihez nem használható. E vízállósági értéket úgy határozták meg, hogy lefedje a rendeltetésszerű használat során bekövetkező statikus, illetve a dinamikus nyomásváltozás összegét is. Ezért nem kell attól tartani egy strandi fejesugrás során, hogy túléli-e az óra, avagy sem, vagy ha beletesszük 10 percre a partszélbe, hogy megmérjük a vízhőmérsékletet.
A vízállóság mellett az egyik legfontosabb extrája a beépített légnyomásmérő. A karórába szerelt precíz légnyomásmérő szenzor segítségével az óra képes meghatározni az aktuális légnyomást, valamint az érték felett látható a változás iránya is. Emellett még több mérőeszköz áll a rendelkezésünkre, melyből az egyik a hőmérő: a karóra beépített érzékelő segítségével képes meghatározni akár a levegő, akár a víz aktuális hőmérsékletét. Mérési egység: -10-től +60 Celsius-fokig. A másik a magasságmérés: a karóra a légnyomás változásából próbálja meghatározni az aktuális magasságot. Az óra a betáplált Standard International Atmosphere adatait használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthatunk a pontosabb mérés érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10.000 m-ig. A harmadik a Digitális hőmérő: megjelenik egy szimulált iránytű, melyről leolvasható az északi irány valamint a további főégtájak. Természetesen emellett minden olyan „hagyományos” funkciója megvan az órának, ami elvárt egy modern digitális órától!

Tulajdonságok:

Compass - digitális iránytű
Megjelenik egy szimulált iránytű, melyről leolvasható az északi irány valamint a további főégtájak. A kijelzőről leolvasható az irányzék, valamint az északi iránytól való eltérés fokokban kifejezve, az óra járásával megegyezően számolva.
Mérési tartomány: 0-359 fokig, mérési egység: 1 fok
Altimeter - magasságmérő
Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA (International Standard Atmosphere) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány: -700-10.000 m-ig, mérési egység: 5 méter
Barometer - légnyomásmérő
Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke, valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig. Mérési egység: 1 hPa
Thermometer - hőmérő
Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány: -10-60 Celsius fokig. Mérési egység: 0.1 Celsius fok
1/10 stopper 1 részidővel
A mérési egység 1/10 másodperc, a maximális mérési idő 1000 óra.
Visszaszámláló riasztás
Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.
5 egymástól független napi ébresztés
Az órán 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpontok elérésekor az óra jelez.
Teljesen automatikus naptár
Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek, sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
Nap neve jelzése
A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap
TOUGH SOLAR - a fényenergia működteti
Az óra fényenergiával működik, sohase kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 2 évig működik, akár korom sötétben is.
Töltöttségi szint megjelenítés
Az óra megjeleníti a működését biztosító akkumulátor töltöttségi szintjét.
Teljesen automatikus LED-LIGHT számlapvilágítás
Sötétben, ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan bekapcsol a számlapvilágítás.
Edzett kristályüveg
A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.
Műanyag tokozás
Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.
10 BAR nyomásig fokozottan vízálló
Az óra 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vízisportokhoz (jet-bike, jet-ski, vízisí) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.
Műanyag szíj
Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.
Pontosság
Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.
Tömege:
67 gramm

Termék adatok
Méret : 52.4 x 54.6 x 14.4 mm67 g
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: