Bácsbokodi pontyok

Bácsbokodi pontyok

Vannak vizek, melyek különleges helyet töltenek be a horgász szívében. Számomra a Bácsbokodi Felső-tó pontosan ilyen, hiszen mindig nagy örömmel fogadnak a helyiek, csodálatos környezetben tölthetem szabadidőmet és nem utolsósorban olyan meseszép pontyok kerülhetnek horogra, melyeknek nemigen akad párjuk.

A 2019-es év nagy változást hozott a Haldorádó Carp Team történetében. Teljesen átalakult és megújult bojlis palettánk, számos remek újdonság látott napvilágot, azonban a bojlik és minden más mögött számos teszt is volt, hiszen csak azok a termékek kerülhettek forgalomba, melyekkel többször is sikereket értünk el. Többek között ezen a remek egyesületi tavon is sokat próbálgattam a csalikat megjelenésük előtt. Ha egy ilyen tavon is nagy kedvvel fogyasztják ezeket a bojlikat a pontyok, ahol gyakorta találkoznak kukoricával, akkor a „bojlis” tavakon is megeszik ezeket. Így tökéletes pálya ez a tesztelgetésre.

Egy hely, ahol mindig otthon vagyok

Minimális magot szoktam használni horgászataim során. Leginkább az első napon, napokban szoktam főként tigrismogyorót és kendermagot szórni a bojli mellé, hogy kicsit behúzzam a halakat, ráirányítsam a figyelmet az etetésemre, aztán jöhet a szelektálás. Ehhez tökéletesen megfelelnek a 24 mm-es bojlik. Nem ész nélkül szórva, csak „pötyögtetve”, halanként 10-15 szem elegendő.

Górcső alatt a 2019-es újdonságok

4 napos horgászatom első napján fogtam több pontyot 5 és 10 kg között, majd jött egy kis csend, melynek csattanójaként megfogtam a tó ékkövét és egyik legöregebb lakóját, Búbost! Mindig vannak halak, melyekre különösen fáj a fogam, ha egyet kívánhattam volna, hogy melyik halat szeretném a legjobban megfogni tavaly, akkor ő lett volna az! Igazi öreg pocakos, mely sok mindent látott már, nem könnyű horogra csalni, de az új 24 mm-es Spicy Red Liver bojli neki is megtetszett! Az elmúlt években kitapasztaltam egyébként, hogy ezen a tavon a fűszeres bojlit szeretik a legjobban a halak, így kizárólag a Spicy Red Liver bojlival horgásztam végig a 4 napot. A fűszeres ízek egyébként egész évben eredményesek szinte mindenhol!

Az örök favorit Spicy Red Liver bojlinak szenteltem ezt a túrát
A megújult pop-upok különböző méretben és megnövelt felhajtóerővel kerülnek forgalomba
A stick mixek és az additivek minden horgászaton ott vannak velem
Kedvenc hóember előkém sikere az egyszerűségben rejlik
Egy szép tükrössel nyitottam a horgászatot
Egy kisebb társa folytatta a sort
Micsoda úszók!
Tenyérnyi mellúszó
A tó öreg lakója, Búbos

A hátralevő napokban kizárólag tő-és nyurgapontyokat fogtam, és egyik sem volt 10 kg alatt. Egyértelműen megmutatkozott a bojli szelektív hatása, illetve az, hogy elhagytam a magokat. Elképesztő erővel és szépséggel bírnak ezek a halak, szinte mind egyívású, mintha testvérek lennének. Úgy gondolom, a képek önmagukért beszélnek, milyen igazi őserőket sikerült horogra csalni!

A folytatásban a pikkelyes pontyoké lett a főszerep
Hibátlan, vaskos…
… kagylófaló szájjal rendelkezett mindegyik
Micsoda propeller!
A horgászat legnagyobb pikkelyese
A legszebb tőponty
Gyönyörű színekben pompázik minden hal Bácsbokodon
Búcsú pontyom

Mint mindig, most is köszönettel tartozom az egyesület oszlopos tagjainak: Aladics Lászlónak, Dancsó Antalnak és Ujobbágy Istvánnak! Amint láthattátok ebben az írásban is, kivételesen szép halak lakják a tavat, a legtöbb nem, vagy ritkán kerültek korábban horogra, és mindenki nagyon vigyáz rájuk. Őszintén ajánlom minden hozzám hasonló felfogású horgásznak, hogy látogasson el Bácsbokodra, hiszen olyan halakkal hozhatja össze a sors, melyre egész életében emlékezni fog, és itt tisztelettel megkérek mindenkit, hogy nagyon vigyázzon ezekre a csodás élőlényekre és a környezetre, mert ez a hely valóban egy ékszerdoboz! Egy hely, ahova mindig örömmel érkezem és feledhetetlen élményekkel távozom…

Fotók: Kieta Bettina

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.