Koiország 2. rész

Koiország 2. rész

A Kiskorpádi Szigetestó, vagyis Koiország egy különleges halállománnyal rendelkező víz, ahol a mesés koik mellett szép spanyol mintás egyedek és kapitális pontyok is élnek. A PVA bages módszer kitűnően alkalmas becserkészni ezeket az óvatos, sokat látott halakat. A filmben a hasznos, részletesen bemutatott praktikák mellett lenyűgöző halakat is láthattok. Tartsatok velünk erre a remek pontyos kalandra!

2022. tavasz:
Ezek azok a tavak, melyekre a legtöbb önjelölt szakértő a fotelből csak legyint, „Ott bárki tud halat fogni!”… Azonban aki járt már ilyen tavakon és jobban belelát a dolgokba, az pontosan tudja, hogy sokszor ezeken a vizeken a legnehezebb sikeresnek lenni. Bár az ilyen tavak halállománya általában jó, sőt kimagasló, a halak sokkal érzékenyebbek a frontokra, a zajokra és sok egyéb dologra. A PVA bages módszer viszont tökéletes választás e tavakra, főleg tavasszal. Korábban már horgásztam ezen a vízen többször és értem el szép sikereket barátaimmal, viszont ami most következett a PVA bages módszerrel, azt sokáig emlegetni fogjuk. Rengeteg halat sikerült fognunk, melyek közül kiemelendő 3 db 20 kg feletti fogás. Íme, egy képes beszámoló, mi is történt nagyvonalakban tavaly:

A különféle kisebb pelletek a bages módszer alapjai
A kész PVA tasak
Az Édes Ananász Legend Wafter itt sem hibázik
Kiválóan dolgozik ez a legendás csali hideg vízben is
Öreg töves 20 felett…
… újabb 20+
… és a ráadás, a harmadik 20+!!!
Nem hétköznapi vendég
A tó egyik legismertebb hala, sok horgász álma, Django
Egy páratlan fogással és fotóval zárult mesés horgászatunk

2023. tavasz:
Csapatunk létszáma alaposan megszaporodott erre a horgászatra. A szép fogások láttán és hallatán nemigen kellett könyörögni senkinek, jönne-e Koiországba, vagy sem. Mivel sokan voltunk, a tó felét lefoglaltuk erre a „social” pecára, így rendelkezésünkre állt az első 4 hely mindegyike. Nagy egyetértés volt közöttünk abban, hogy mindenki a PVA tasakos horgászatot erőlteti az én elképzeléseimet, tapasztalatomat megfogadva. Ezt a módszert ebben a kis filmben részletesen bemutattam Nektek:

És nem titkolt célom volt megismételni vagy fölözni a tavalyi sikereket!

Tipp: A feltűnő színű csalik a legjobb választások tavasszal, főleg zavaros vízben. Egyszerűen nem tudják a halak figyelmen kívül hagyni őket, és itt említem meg, hogy az tévhit, hogy a ponty nem, vagy alig lát. Nagyon is jól lát, így könnyedén különbözteti meg a csalikat és azt, hogy az kell-e neki, vagy sem. Érdemes az aromákat variálni és annak mennyiségét a PVA tasakba töltve növelni majd csökkenteni, hogy kiderítsük, mire reagál jobban a hal a hideg vízben. Nekem sokszor a kevesebb több!
Továbbá a wafter csalit egy picit érdemes megfaragni, az amorf formák kevésbé keltenek gyanakvást a nagy halakban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 20 kilogramm feletti pontyok megfogása mindkét túrán.

Ami működik, azon ne változtass!
Kiegészítő etetésem
Minden a helyén
Első este első koi
Újabb esti koinak örülhettünk
Ádám sem tétlenkedett, újabb mesés koit fogott
Koi portré
Egy csodálatos spanyol pikkelyes barátom kezében…
… majd egy újabb remek spanyol…
… és még egy szépség
A túra top csalija
Szendrei Ádám barátom is megfogta élete első koiját
Zolika egyéni rekordja
Ádám álom koija, Apolló
Koi ponty rekordommal egy álmom teljesült
Nyomi parádés rekord koija
Esti műszak
Erik és egy masszív tükrös
A túra első 20 felettije számomra
Dávid ismét találkozott a tó királyával, Djangóval
Ideje volt egy kicsit taktikázni és egy egyszerű csalihoz nyúlni
Sokszor a legegyszerűbb a legjobb!
A tó legszebb tőpontya honorálta igyekezetemet
Újabb módszert próbáltam ki
Az eredmény most sem maradt el
Horgászatunk legnagyobb spanyolosa Zoli kezében
Nagyon jó volt így, együtt horgászni
A CSAPAT
A túra záró hala, harmadik 20 kg feletti pontyom
Ez a tó különleges halakat rejt, vigyázzunk rájuk!
Köszönjük, Kiskorpád!

Összegzés:
Ez a peca is eléggé top kategóriásra sikeredett egy igazán jó vízen. Ez a tó az ország legszebb és legkülönlegesebb halait rejti, Mindenkinek kötelessége vigyázni rájuk, ezt a csodát megőrizni. A tógazdán és családján ez nem múlik, a mindenük ez a víz, kívánom, tartson örökre! Sok sikert, eredményes szezont kívánok!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Hunyadi Ádám, Rokolya Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.