Alias : carp-man
Név : Kerekes Ernő
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1989-07-31
Lakhely : Kiskunhalas
Kedvenc horgászmódszerei : feeder, bojlis
Kedvenc vízterületei : Nemesnádudvari Tőzeges tó, Bontovai horgásztó
Legnagyobb halai : ponty 27,64 kg, amur 17 kg, tok 31,8 kg
Mióta horgászik : 1991 óta

Szerző írásai

Forró bányatavi kalandok

Kerekes Ernő 2018-07-21 06:00:00
A hideg téli napokon jó ezeket a képeket visszanézni, ez mindig új reménységgel tölt el, hogy ismét nekivágjak! Több alkalommal jártam már ezen a vízen, de megfogadtam, hogy amint tudok, visszatérek. Így volt tavaly június közepén is, ami nem a pontyozás legjobb időszaka, mivel nagy volt a forróság, de ezen a bányatavon a nagy mélységnek köszönhetően nagyon jól lehet fogni a halakat ekkortájt is, ha megfelelő helyen próbálkozunk.

A szakértő válaszol! – 18. rész

Kerekes Ernő 2018-06-20 06:00:00
Sokaknak a horgászat egy szenvedély, de többen csak egy kis kikapcsolódásra gondolnak a horgászat szó hallatán. Így sosem tudni a bojlizás címszó alatt felénk özönlő kérdések minőségét és hovatartozását.
Videóval

A nyugati medence csodája

Kerekes Ernő 2018-06-10 06:00:00
Sokakban ott él az a bizonyos vágy, hogy egyszer a Balatonon horgászhasson. Így voltam ezzel én is, mivel a bakancslistámon szerepelt már oly régen, kiemelt vastag betűvel. Hosszas tervezés nem volt a horgászat előtt, mivel csak munka közben került szóba, így csupán 5 nap választott el a biztos indulás napjától, de ez a pár nap is heteknek tűnt.

A szakértő válaszol! – 11. rész

Kerekes Ernő 2018-04-25 06:00:00
Szinte minden nap, minden órában újabb és újabb kérdésekkel bombáznak a horgásztársak, így ebben a részben is megpróbálom azokat a kérdéseket kiemelni és azokra választ adni, amelyek egy témakörön belül kezelhetők, és amiket többen is feltettek.

Színes vagy sötét színű? Íme, egy kis segítség!

Kerekes Ernő 2018-03-25 06:00:00
Sokak számára nagy dilemmát okoz, hogy az év elején milyen zsinórra cseréljék az előző évi elhasználtat. Ebben az írásban egy kis segítséget szeretnék adni azoknak, akik még nem tették meg a cserét. Lehet szó színesről vagy éppen sötét színűről (ki melyiket részesíti előnyben), de ami mindenkinek fontos, az a nagy kiszerelés, valamint a kedvező ár, ami jelen esetben a jó minőséggel is párosul. Az idő előrehaladtával, illetve az egyre növekvő távok elérésére kifejlesztett nagyméretű orsók miatt a 100-150 méteres zsinórok sajnos már kevésnek bizonyulnak, és itt nyerik el létjogosultságukat az alábbi típusok.
Videóval

Csak óvatosan!

Kerekes Ernő 2018-03-05 06:00:00
Az első fagyok megérkezése után a horgászok nagy részének befejeződik a szezon, azonban a kitartó fanatikusok ilyenkor is vízparton vannak és keresik, kutatják a pontyokat. Így tettünk mi is a télen és egy utolsó, három napos évzáró pecát terveztünk a lajosmizsei FishAréna horgásztóra.

A szakértő válaszol! – 4. rész

Kerekes Ernő 2018-02-28 06:00:00
Új cikksorozatunk negyedik részét készítettem el, amiben a sok kérdés közül azokat ragadtam ki, amiket személyesen a kiállításokon, valamint a tóparton kérdeztek tőlem a horgászok. A tóparton be is tudtam mutatni a kérdésekre választ adó megoldásokat, ami még hitelesebbé tette az általam használt, preferált termékeket és felkínálási, alkalmazási módokat.

A pokol teljesítve!

Kerekes Ernő 2017-09-26 06:00:00
Rengeted olyan víz áll a horgászok rendelkezésére, ahol csak be kell dobni, és jön a hal… kevesen szeretik azokat ahol kő keményen meg kell dolgozni egy-egy fogásért. Nagyon régi vágyam volt, hogy el tudjak jutni a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető, sokak számára Zöld Pokolként ismert, legendás Háromfára. Hát, mit is mondjak? Valóban embert próbáló, nem véletlenül adtam írásomnak ezt a címet.
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 7. rész – Pop Up rig, azaz lebegő csalis előke egy kicsit másként

Kerekes Ernő 2017-09-18 06:00:00
Az egyre nagyobb nyomás alatt lévő vizeinken legtöbbször a horgászok egymást váltva foglalják el ugyanazon helyeket, így a halaknak sok esetben még be sem forradt az előző sporttárs által okozott seb, máris újra matracon vannak. Ilyenkor gyorsan tanulnak a halak és sokkal figyelmesebben táplálkoznak, így nekünk, horgászoknak kell kitalálni újabbnál újabb trükköket, hogy eljussunk a kapásig és a megakasztásig.
Videóval

Bemutatkozik a Nevis csúcskategóriás bojlis bot és orsó párosa

Kerekes Ernő 2017-08-21 06:00:00
Igazán kitett magáért a Nevis: egy olyan fantasztikus bottal és orsóval kedveskedett a céltudatos pontyhorgászoknak, amelyek bizony megállják a helyüket a legjobbak között is. Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy ilyen kedvező árkategóriában elérhetőek legyenek olyan prémium tulajdonságok, amelyek mindezidáig csak a sokkal súlyosabb árcímkével rendelkező modellek bírtak. Gondolok itt például a lassított dobemelésre vagy a botoknál a híres Fuji orsótartókra. Többek között ezekkel a tulajdonságokkal is felruházták a most bemutatandó párost, na de nézzük is, mit is rejtenek ezek az „ékszerek”!

Ha meleg a víz, akkor FermentX!

Kerekes Ernő 2017-07-10 06:00:00
Nyár közepén nyílt lehetőségünk Szabolcs kollégámmal egy háromnapos túrára, amelyet egy olyan vízen akartunk megvalósítani, ahol nemcsak behúzással lehet halat fogni, hanem a dobós horgászat is jól működik. Így esett a választásunk a Dunántúl szívében elhelyezkedő Bontovai-tóra. Korábbi horgászataim alkalmával már sikerült szép élményekkel teli, eredményes horgászatokat folytatnom, de a mostani túrára az időjárás változékony, frontokkal teli arcával várt minket a tó partjára, ami köztudottan nem a legjobb, de megoldottuk a helyzetet, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a fogási eredményünk!
Videóval

Kedvező árú fotelek a Carp Academy kínálatából

Kerekes Ernő 2017-05-29 06:00:00
A mögöttem lévő majd ezer pontyhorgászattal eltöltött nap tükrében nyugodtan mondhatom, hogy a felszerelések, botok, orsók fajtája, a végszerelékek típusa, valamint a csalik mellett legalább annyira fontos, hogy amíg a vízparton vagyunk, az időt kényelmesen is töltsük el… Ebben a részben (és a következőben) olyan kényelmes horgászszékeket fogok bemutatni, amikben garantáltan pihentetően tudjuk eltölteni a vízparti órákat vagy akár napokat. A kedvező árú modellektől a prémium kategóriás fotelekig górcső alá vesszük a szortimentet, így mindenki igényei és pénztárcája szerint tudja kiválasztani a számára ideális változatot.
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 3. rész – Line aligner rig, beforduló előke

Kerekes Ernő 2017-05-01 06:00:00
A rohamosan fejlődő horgászeszközök és az egyre furfangosabb, már többször megfogott halak megkövetelik az újításokat és a technikásabb, bonyolultabbnak tűnő módszerek alkalmazását egy-egy horgászat alkalmával. Elsősorban a végszerelékeket kell az adott vízhez, valamint az adott helyzethez igazítani. A szerelék lelke az a bizonyos utolsó 20 centiméter, ami nem más, mint az előke.
Videóval

Profi székek és ágy a Carp Academy kínálatából

Kerekes Ernő 2017-05-15 06:00:00
A Carp Academy nem véletlenül közkedvelt név a horgászathoz kötött kényelmi eszközök piacán. A cég évről évre magas minőségi elvárásoknak megfelelő, mégis elérhető árú termékeket kínál a horgászoknak, melyekre hosszú éveken át megbízható társként számíthatnak a vízparton. Ezek közt megtalálhatók a kedvező árú, valamint az abszolút prémium kategóriát képviselő, kompromisszumokat nem ismerő modellek is. Az előző részben az olcsóbb kategóriába sorolható típusokkal ismerkedhettek meg az érdeklődök, a mai részben pedig minden hasznos információt megkaphatnak azok, akik a csúcsmodellek bemutatóján is velem tartanak.

Így készül a behúzós végszerelékem leadcore előkén blow back riggel

Kerekes Ernő 2017-02-16 06:00:00
Sokan keresnek meg azzal kapcsolatosan, hogy milyen végszerelékeket ajánlok egyes vizekre, valamint ezeket hogyan válogatom össze és készítem el. Most ezt szeretném bemutatni az első lépésektől az utolsóig, hogy én miként is állítok össze egy-egy szereléket,.
Videóval

Nagy pontyok nyomában 15. rész - Folyóvízi bojlizás a Kék Fúzióval

Kerekes Ernő 2016-11-07 06:00:00
Lassan itt van 2017, ami nemcsak egy új év, hanem sok újdonság megjelenésének ideje is. Számos termékkel, ízesítéssel próbálkozunk folyamatosan év közben, de mindig csak 1, kizárólag a legjobb maradhat! Ráadásul az idei tesztek zöme vadvízi körülmények között, olyan vízterületeken zajlott, ahol a halak még garantáltan nem találkoztak bojlival. Érdekel az eredmény? Már csak egy kattintás választ el attól, hogy Te is részese legyél egy nem hétköznapi kalandnak!

A bánya pontyai

Kerekes Ernő 2016-09-21 06:00:00
Kettő éve már jártam itt, ezen a vízen és meg fogadtam, hogy vissza fogok térni, amint időm engedi. Ez az időpont július közepére esett, ami nem a pontyozás igazi ideje, mivel nagy a forróság, de itt, a Lőkösházi Kavicsbánya Horgásztavon a nagy mélységnek köszönhetően nagyon jól lehet fogni a halakat ebben az időszakban is. Már maga a környezet is magával ragadó, nem mindennapi látvány tárul az ide érkező horgász szeme elé, de ennél is fontosabb a víz alatt rejtőző halak mennyisége és szépsége, amik közül sikerült is nagy mennyiséget és nagyméretű egyedeket partra segítenem.
Videóval

Nagy pontyok nyomában 14. rész - 30 óra

Kerekes Ernő 2016-03-29 06:00:00
Az év első túráját március elejére terveztük, azonban ilyenkor még igen hűvös idők vannak, ezért rövidebb, de annál kényelmesebb túrákat szoktunk tervezni, ami jelen esetben 30 óra volt. Érkezésünkkor hűvös, szeles, barátságtalan idő fogadott minket a tóparton, azonban az ott szemünk elé táruló létesítmény azonnal mosolyt csalt az arcunkra, illetve a horgászhelyen található faház látványától földbe gyökerezett a lábunk. A vízen hatalmas hullámok verték a stég lábát a szemből süvítő északi szél miatt, de gyorsan csónakba szálltunk és keresni kezdtük a bójáknak a legjobbnak vélt helyeket. Állíthatom, hogy sosem sikerült még egyetlen ilyen rövid túránk sem ennyire eredményesen.

Kora őszi tokos túra

Kerekes Ernő 2015-10-07 06:00:00
A horgászatban köztudott, hogy általában az őszi időszak a nagy halakról szokott szólni. Ezt észben tartva még nyár elején adtam le foglalásom szeptember közepére, amikor már a szarvasok is jelzik, bizony itt az ősz. Ahogy közeledik az őszi horgászat időpontja, nagy kérdés, hogy vajon milyen időre is számíthatunk…
Videóval

Nagy pontyok nyomában 11. rész - A csatorna két arca

Kerekes Ernő 2015-09-14 06:00:00
Rengeteg megkeresést, illetve felkérést kapunk azzal kapcsolatosan, hogy ne csak telepített tavon mutassuk be tudásunkat, készítsünk egy vad, a horgászok által ritkán látogatott vízen forgatott filmet is. Így hát ellátogattunk az Alföldet átszelő keskeny, de csodálatos csatornához, amely nem más, mint a Duna-völgyi öntöző főcsatorna, ismertebb nevén DVCS.

Ívás után

Kerekes Ernő 2015-07-01 07:00:00
A nádudvari túránkra nagy izgalommal készültünk, amelyet keresztbe húzhatott volna a pontyok násza. Volt már „szerencsém” ilyenkor a vízparton ülni… kapás nélkül! De most jó időpontot választottunk, és érkezésünkre már túl voltak pikkelyes barátaink életük nagy eseményén, így visszatértek a normális táplálkozási szokásaikhoz, sőt…! SŐT egy olyan emlékezetes horgászatban volt részünk, amelyet sokáig fogunk még emlegetni!
Videóval

Hogy mindennek legyen helye!

Kerekes Ernő 2015-05-04 07:00:00
Gondolom, sok olyan horgász van, mint én: ha kiérek a vízpartra, végre szeretnék minél hamarabb a horgászattal foglalkozni! Pontosan ezért nem szeretek két kört fordulni, inkább megpróbálom táskákban rendszerezni a felszerelésemet és egy körben bejuttatni mindent a kiszemelt horgászhelyre. Ennek hosszú távon több előnye is van, hiszen ha jól válogatjuk ki az alkalmazott táskákat, minden apróságnak jut kényelmesen hely, és garantáltan semmi nem fog otthon maradni. Az alábbi cikkben azokat a táskákat szeretném részletesen is bemutatni, melyeket jómagam is nagy megelégedéssel használok és bátran ajánlok másoknak is.
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat az óriások birodalmában

Kerekes Ernő 2014-12-01 07:00:00
Talán 2 éves voltam, amikor először adott horgászbotot apám a kezembe, majd ahogy cseperedtem, ez egyre többször fordult elő velem, és szenvedélyemmé vált a horgászat. 17 éves voltam, amikor hosszas könyörgés után megkaptam első sportmotoromat, egy Apriliát. Apám minden alkalommal, amikor felbőgött a motor, elmondott egy imát és azon rimánkodott, hogy épségben hazatérjek. Imádom a száguldást, amikor a motor sebességmérője 300 km/h órát mutat, leírhatatlan érzés keríti az embert hatalmába. Ebből nincs kiszállás, addig húzod a motor fülét, amíg egyszer elszállsz! Ha szerencséd van, túléled, ha nem, akkor donor leszel és valamelyik épen maradt testrészed él tovább…

„Big Fish” az akadóban!

Kerekes Ernő 2014-05-22 07:00:00
Az ország egyik eldugott, még sokak számára nem annyira ismert tavára látogattunk el, amely nem más, mint a Nemesnádudvari Tőzeges-tó. A naptár május 1-et mutatott, ami idén hosszú hétvégét jelentett, és a már régen tervezett horgászat pillanatait hozta el számunkra. Szeszélyes hétvégében volt részünk, kaptunk hideget-meleget, és persze sok halat, ami feledtette velünk az időjárás viszontagságait. Sok-sok bojlit próbáltunk ki, de egy bizonyult verhetetlennek, és ez nem volt más, mint a Big Fish.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.