Színes vagy sötét színű? Íme, egy kis segítség!

Színes vagy sötét színű? Íme, egy kis segítség!

Sokak számára nagy dilemmát okoz, hogy az év elején milyen zsinórra cseréljék az előző évi elhasználtat. Ebben az írásban egy kis segítséget szeretnék adni azoknak, akik még nem tették meg a cserét. Lehet szó színesről vagy éppen sötét színűről (ki melyiket részesíti előnyben), de ami mindenkinek fontos, az a nagy kiszerelés, valamint a kedvező ár, ami jelen esetben a jó minőséggel is párosul. Az idő előrehaladtával, illetve az egyre növekvő távok elérésére kifejlesztett nagyméretű orsók miatt a 100-150 méteres zsinórok sajnos már kevésnek bizonyulnak, és itt nyerik el létjogosultságukat az alábbi típusok.

A Haldorádó kínálatában 5 tagot számlál a nagy kiszerelésű bojlis zsinórok csoportja, de igazából nem is jó szó a bojlis kifejezés, mivel nagyon tág méretsor jellemzi ezeket, így bármilyen módszerhez bátran alkalmazhatók. Legyen szó feederezésről vagy univerzális fenekező horgászatról, biztosan állíthatom, hogy mindenki talál magának, és a kedvelt módszeréhez megfelelőt.

Haldorádó Record Carp Fluo Yellow
Sokan ismerhetik e típust a Haldorádó Carp Team írásokból és filmekből, amikben mindig szó esik az akkor alkalmazott zsinórról, amiket nagy megelégedéssel használunk. Az élénksárga színű zsinór nemcsak jó láthatósága miatt kedvelt a bojlis horgászok körében, hanem a tűző napsugarak is kevésbé károsítják, mint a sötét színű zsinórokat, amelyek felhevülnek és már az orsó dobján (némi túlzással) sérülhetnek, tönkremehetnek. Természetesen nem csak fluo sárga színezést kapott a zsinór, de UV védelemmel is ellátták, mely még tartósabbá teszi. Felülete kellően sima, így könnyebben pereg le a dobról, ezáltal még távolabb lehet vele dobni. Emellett az átlagosnál kisebb a nyúlása, így a távoli horgászatok során is gyors kontaktusfelvételt és biztos bevágást tesz lehetővé. Az pedig csak hab a tortán, hogy remek szakítószilárdsággal rendelkezik. A citromsárga család 5 méretben érhető el.
Elérhető méretek:
0,20 mm / 5,0 kg – 900 m
0,22 mm / 5,8 kg – 900 m
0,25 mm / 6,9 kg – 900 m
0,30 mm / 9,9 kg – 800 m
0,35 mm / 12,75 kg – 750 m

A vékony méretek feederezéshez is ideálisak…
… míg a vastagok a bojlizáshoz
Nappal is jól látszik, de ami a legfontosabb, hogy éjszaka is a fejlámpa fényénél
Leader zsinórhoz is köthető, mivel jól tűri a csomót is

Haldorádó Record Carp Fluo Orange
Ezt a zsinórt kimondottan a modern pontyhorgászat által támasztott igényekhez igazítottuk. Élénk színezést kapott, emellett sima felülettel és UV álló bevonattal van ellátva. Kialakítása révén gyorsan süllyed, ezért a szél és a hullámzás nem kap bele. Széleskörűen alkalmazható bojlis, fenekező és feederes horgászat során is. Természetesen az élénk szín megkönnyíti az éjszakai horgászatot, hiszen sötétben is jól látható marad. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Csomózott állapotban is csak keveset veszít szakítószilárdságából. Az átlagosnál kisebb a nyúlása, így a távoli horgászatok során is gyors kontaktusfelvételt és biztos bevágást tesz lehetővé, valamint a behúzások során sem fog csavarodni. A narancssárga család is 5 méretből épül fel.
Elérhető méretek:
0,20 mm / 5,0 kg – 900 m
0,22 mm / 5,8 kg – 900 m
0,25 mm / 6,9 kg – 900 m
0,30 mm / 9,9 kg – 800 m
0,35 mm / 12,75 kg – 750 m

Ebben a szériában is a vastag a behúzós bojlizáshoz…
… a vékonyabb feederezéshez…
… vagy bojlizni, távdobáshoz javasolható
Jól látszik a különbség a két fluo zsinór között

Haldorádó Record Carp Fluo Green
Ez a zsinór elsősorban az akadós vízterületekhez készült, ezért vastagabb méretekben és erősebb kivitelben került forgalomba. Felülete nagyon ellenálló és rendkívül kis nyúlással rendelkezik, így bátran ajánljuk tökleveles, hínáros területekre is. Ennél a zsinórnál is fontosnak tartottuk, hogy védve legyen az UV sugárzástól, ezért kapott egy plusz bevonatot. Ez megvédi a zsinórunkat a gyors elöregedéstől és a csavarodástól. A fluo zöld szín rendkívüli módon megkönnyíti a végszerelék helyzetének, irányának, valamint a menekülő, megakasztott hal helyének meghatározását sötétben, de még nappal is! Az igazi akadós terepen, a kampózások alkalmával jól nyomon követhető a víz alatti tereptárgyakra, tuskókra feltekeredett zsinór további útvonala, ami nappal és éjszaka is nagymértékben segíti a megakasztott halak által számunkra „készített” feladtok megoldását. Ez a zöld zsinórcsalád három méretből áll.
Elérhető méretek:
0,30 mm / 10,85 kg – 800 m
0,35 mm / 13,95 kg – 750 m
0,40 mm / 17,55 kg – 700 m

Csak vastag méretben érhető el…
… a távoli behúzásokhoz és az akadós terepek miatt
Ez a típus is szinte világít

Haldorádó Record Carp Real Black
Nem hiányozhatott a kínálatból egy jó távdobó zsinór sem, ezért készítettük el a Real Black változatot. Speciális felületkezelésének köszönhetően különösen sima, amely átlagon felüli kopásállóságot és élettartamot biztosít neki, ez természetesen hozzájárul ahhoz is, hogy könnyebben peregjen le a dobról a zsinór, ezzel növelve a dobástávolságot. További fontos tulajdonsága, hogy az UV sugárzásnak is ellenáll, emellett gyorsan süllyed. A nagy kiszerelésnek köszönhetően akár 2 dobot is feltölthetünk vele. Ez a távdobó családot 3 méret teszi teljessé.
Elérhető méretek:
0,24 mm / 7,65 kg – 900 m
0,27 mm / 9,75 kg – 800 m
0,32 mm / 12,85 kg – 750 m

Fekete színű, univerzális dobó zsinór
E zsinór színe tiszteletet parancsol!

Haldorádó Record Carp Strong Leader
Az akadóban való horgászat ma már szinte elképzelhetetlen jó minőségű monofil előtétzsinór nélkül! A zsinór keménységének és speciális felületének köszönhetően jól viseli a kagylók, kövek és egyéb akadók okozta felületi sérüléseket, emellett szinte teljesen áttetsző, így a halak számára láthatatlan marad. Mivel egészen minimális nyúlással rendelkezik, fárasztás közben kevesebb halvesztésünk lesz, mintha fonott előtétzsinórt alkalmaznánk. Ha ilyen helyen készülünk horgászni, nincs más teendőnk, mint hogy felkötünk a főzsinórunk végére 25-30 méter Strong Leader előtétzsinórt, és már biztonsággal fáraszthatjuk akár álmaink halát is, mert ha akadóba is menekül, ez a zsinór – a fonottal ellentétben – nem tud belevágni a fatörzsek felületébe. De ami a legfontosabb, dobáshoz is alkalmazható azokon a helyeken, ahol tiltják a fonott használatát. A Strong Leader 2 méretben kapható.
Elérhető méretek:
0,45 mm / 16,9 kg – 200 m
0,55 mm / 21,3 kg – 200 m

Víztiszta zsinór, egyáltalán nem zavarja a halakat
A főzsinór elé 25-30 métert szoktunk kötni
Könnyű bánni vele, jól köthető
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.