Csalitüske a tökéletes megoldás!

Csalitüske a tökéletes megoldás!

3-4 éve gyakorta kaptam olyan leveleket, amelyekben a horgászok arra panaszkodtak, hogy fűzőtűjük szétrepeszti a csalit, nem tudják azt hajszálelőkére felfűzni. Hiába gyártottunk puha, félkemény, kemény pelleteket, hiába jelentek meg egyre vékonyabb fűzőtűk, a panaszok száma nem csökkent. Nagyon bosszantott mindez, azt hittem, soha nem lesz erre jó megoldás…!

De szerencsére lett! A megoldás neve: CSALITÜSKE. Felfedeztük ezt az egyszerű eszközt és egyre eredményesebben használtuk, majd tapasztalatainkat számos írásban és filmben megosztottuk. Ennek hatására egyre többen kezdték el használni, amely mára olyan szintre felpörgött, hogy évi több 100 ezer csomagot meghaladó mennyiséget értékesítünk úgy, hogy piacon minden meghatározó cégnek van már hasonló terméke. Tehát akkor mennyi fogyhat összesen, csak Magyarországon? Megsaccolni sem tudom! De nem is az üzleti értéke a legfontosabb ennek, hanem az, hogy egy csapásra megszűntek az addigi csalirepedési problémák, és az addig „használhatatlannak" minősített pelletek fogyása drasztikusan megnőtt. Tehát a hazai horgásztársadalom nagyon is fogékony és tanulékony, amit mi sem jelez jobban, hogy egyre kisebb, egyre finomabb csalik iránt érdeklődnek már, olyanok után, amelyek 2-3 éve még teljesen eladhatatlanok lettek volna. A változó igényekkel lépést tartva időközben a csalitüske kínálatunk is kibővült. Ezeket kívánom most részletesen bemutatni.

Az „alap” Csalitüske
A csalitüske használatával egyszerűen és gyorsan csalizhatunk. Nem kell már fúró, fűzőtű és stopper sem! Egyszerűen csak bele kell tűzni a csaliba, és már horgászhatunk is! Ez az alaptermék, amelyet a legtöbben használnak. Három méretben, 7, 10 és 15 mm hosszban kerül forgalomba, így a csali méretéhez választható a csalitüske hossza. A vastagsága 0,65 mm.

Zseniálisan egyszerű és hasznos eszköz a csalitüske!
Bármilyen puha vagy közepesen kemény csali feltűzhető rá
A pelletet ideális helyen és pozícióban tartja
Nem gátolja a tökéletes akadást sem
A kisebb pelletekhez, gumikukoricához a 7 mm-es hosszúságú…
… a tökéletes választás
A jól felkínált csali így várja a halakat
A dupla szemes változatokhoz és nagyobb falatokhoz a 10 és 15 mm-es tüske a jó választás

Csalitüske Fine
A normál méretű tüske sem repeszti szét a pelleteket, ám a „fine” még az extra finom csalikban sem tesz kárt. Ennek vastagsága mindössze 0,35 mm, így a sérülékeny dolgokat is bátran rászúrhatjuk. Ez a vastagságú tüske alkalmas akár élő csalik felkínálására is. Csontkukac, pinki, de még szúnyoglárva is megáll a vékonyka tüskén. Előnyös tulajdonsága lehet az új tüskének, hogy kevésbé súlyozza le a lebegő csalikat. Elérhető 7 és 10 mm-es változatokban. A rövidebb a pici csalikhoz remek választás, míg a hosszabbra extra könnyű fűzeteket lehet feltűzni.

Igazán finom és kisméretű csalik feltűzésében segít a Fine csalitüske
A SpéciMaggot (lebegő gumicsonti) az óvatos halakat is becsapja
A vékony tüske nem változtat a lebegőképességén
Így csábítja a halakat kapásra. Ki tud ennek ellenállni?
Köszönöm, ez nagyon finom! :)
Vadvízen is hatásos!

Csalitüske German Righez
Erős, de könnyű fémből készült együttes, amely egy csalitüske, egy fémgyűrű és egy speciális gumiütköző kombinációja. Ez a praktikus kis eszköz-összeállítás nem más, mint egy komplett csalitüskés felkínálási rendszer, melynek minden szükséges eleme megtalálható a csomagban. Ezekkel gyorsan és könnyen elkészíthető a pontyhorgászok által kedvelt „German Rig” típusú horogelőke, ami remek alternatívát kínál a különböző lebegő, könnyített csalik eredményes felkínálásához. A csalitüske zseniálisan hatékony és egyszerű működése egyesül egy 3 mm-es átmérővel rendelkező karikával, mely minden esetben biztosítja a csali szabadabb, természetesebb mozgását, illetve elősegíti a horog tökéletes akadását is. Két méretben, 10 és 15 mm-es csalitüskével kerül forgalomba.

A modern nagyponty-horgászathoz kínál hatékony és gyors csalizási rendszert a German Rig csalitüske
Könnyedén felfűzhetjük kedvenc horgunkra…
… majd a spéci gumiütközővel állítjuk be, hogy mekkora mozgásteret adunk neki a horog szárán
Kifejezetten ajánlott a feltűnő színű és ízű pop-up csalikhoz

Csalitüske horogbeakasztó füllel
A Horogbeakasztó füllel kombinált csalitüske, használatával kiküszöbölhető a csalitüske kötésével való bajlódás! Ebben a termékben a jól bevált csalitüskénket kombináltuk egy „8-as” formájú szilikon adapterrel. Ennek egyik vége a csalitüske gyűrűjébe csatlakozik, míg a felső szabadon áll egy lyukkal a közepén. Ezt a praktikus kis eszközt csupán rá kell húzni a horog szárára, s máris kész a komplett csalitüskés előke, melyet már csak fel kell csalizni!

Gondot okoz a csalitüskés horogelőke elkészítése? Íme, a megoldás: csalitüske horogbeakasztó füllel
A tuskóról a kívánt méretet letépve…
… csak a kedvenc horgunk öblébe kell akasztani…
… majd a csalit rábökni
Így viselkedik a vízben

SpéciMethod Rig – profi előkötött csalitüskés horogelőke
A már meglévő kínálatot is beillesztettük az új szortimentbe, így már nemcsak fonott előkéből, hanem monofil zsinórból is széles paletta áll a horgászok rendelkezésére. Sőt, a szakállas horgok mellett szakáll nélküli modellek is kerültek a kínálatba.

Profi előkötött csalitüskés horogelőke azoknak, akik a kész, bevált megoldások hívei
11 különböző változathban kapható, monofil és fonott zsinórral, szakállas és szakáll nélküli verzióban is
Legyen szó álló- vagy folyóvízi horgászatról, mindenhol nagyon hatékony!
Ha jó a csali + tüske + horog aránya, az akadás mindig tökéletes lesz!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Csapi Károly

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.