A csodálatos Vadkan-tó

A csodálatos Vadkan-tó

Tavaly szeptemberben volt szerencsém eltölteni 48 órát e gyönyörű cserhátsurányi víz partján. Rengeteg hal, nyugalom, zavartalan természetes környezet jellemzi a tájat. Amennyiben szép pontyokról, fantasztikus élményekről vagy akár ízletes ételekről szeretnétek olvasni, tartsatok velem!

Reggel 9-kor érkeztünk a településre, ahol a tó tulajdonosa, Nagy Péter fogadott minket. Rendkívül segítőkész úriemberről van szó, az első pillanattól kezdve a mi kikapcsolódásunk tökéletessége volt az első számára. Bemutatta nekünk horgászhelyünket, majd asztallal, padokkal, tűzifával, általa elejtett vad húsával és még fűszerekkel is ellátott bennünket.

Horgászhelyünk innen…
… és onnan

Két feederbottal (Spro Special Pellet Feeder Döme Gábor 420, Mitchell Elite 390) próbáltam szerencsét. Etetést is két helyen végeztem el, ami főtt búzából, kukoricából, valamint pelletekből állt.

Etetéseim helye

Az első dobások után úgy gondoltam, elrendezkedek horgászállásomon, de szerencsére ezt a halak nem így akarták, mert kb. 3 perc elteltével erőteljes húzással érkezett az első ideiglenes vendég.

A várva várt fárasztás
Ő az első

Kapásokban gazdagon teltek az órák, így az ételkészítéssel kicsit elcsúsztunk, de délutánra összehoztuk az ebédet is. Ez idő alatt feleségemmel felváltva rohangáltunk a beélesített botokhoz. 16 óráig 12 db hibátlan pontyot fogtunk, és elkészítettünk egy remek vaddisznó pörköltet Péter előre bekevert fűszerei segítségével.

Nagy munkában 1.
Nagy munkában 2.
Íncsiklandó illatok

Nem ejtettem még szót a hajszálelőkén felkínált csalikról. Zömében a Haldorádó FermentX etetőanyagból kihorgászott kukoricákkal sikerült becsapni a potykákat, azonban a nagyobbacska halakat Haldorádó Magyar Betyár Oldódó Lebegő Pellettel fogtam.

Nyerő etetők
Az egyetlen éjszakai vendég

Második napunk hasonlóképpen telt halfogás szempontjából. A jobb oldali, nádhoz közelebb eső etetés inkább több kisebb testű, míg a bal oldali etetés kevesebb, de termetesebb halat adott.

Ritka pillanat: megpihenve a bottartón

Az itt eltöltött idő alatt 36 db pontyot tereltünk partra, melyek között 6 kg-os volt a legnagyobb. Felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb és boldog vagyok, hogy megismerkedhettem a Vadkan-tóval.

Néhány szép képpel búcsúzok és bátorítok mindenkit, tessék meglátogatni Csehátsurány gyöngyszemét!

Az egyik testesebb pikkelyes
Már profi horgász
Gyönyörű tükrös
Magával ragadó vízpart
Visszatérünk!
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.