Haldorádó új termékek 2016

Haldorádó új termékek 2016

A horgászszakmában eltöltött majd 20 év alatt megtanultuk, hogy csak egyre több munkával, egyre nagyobb szakértelemmel tudunk olyan termékeket létrehozni, amelyek sokak horgászatát tehetik még eredményesebbé. Azt szeretnénk, hogy a horgászatra fordított időt, amely lehet csupán néhány óra is, boldogan, sok-sok élményt begyűjtve töltsék el a vízparton a Haldorádó termékeket használó emberek. A horgászok öröme, elégedettsége a legjobb visszajelzés számunka! Legyen szó bármekkora halról, mi éppúgy örülünk neki, mintha mi fogtuk volna, ha ebben is segíthettünk kicsit. Reméljük, az elmúlt években sem dolgoztunk hiába, és sokan fognak bizalmat szavazni a 2016-ban forgalomba kerülő újdonságainknak. Lássuk hát, melyek ezek!

Akik rendszeresen használnak Haldorádó termékeket és figyelemmel kísérik a munkánkat, azok már láthatták, hogy a 2015. év folyamán már mutattunk be újdonságokat. Ezek olyan termékek, amelyek a tesztelés utolsó fázisában olyan meggyőző eredményeket mutattak, hogy indokolatlan lett volna őket tovább „jegelni”, úgyhogy az év közbeni bemutatásukról döntöttünk. Most a 2016 februárjától forgalomba kerülő új termékek mellett a 2015. év második felében már megjelent, de a horgászok számára talán kevésbé ismert újdonságok egy részét is bemutatjuk.

A szelektív, nagyhalas termékeket Haskó Tamás és Kerekes Ernő fejleszti

A sort a szelektív, nagyhalas, bojlis horgászathoz fejlesztett termékekkel kezdjük. Ezek fejlesztéséért Haskó Tamás, és Kerekes Ernő, a Haldorádó Carp Team tagjai a felelősek. Szenvedélyük a horgászat, túráik minden percét szeretik kihasználni és akár rövid időn belül is megfogni az adott vízterület termetes halait. Szívesen állnak az új akadályok elé és keresik azokat az ismeretlen vizeket, amelyek meghódítása igazi kihívást jelent.

A fiúk mindig örömmel állnak az új kihívások elé

Haldorádó Carp Boilie termékek

A már meglévő hat ízváltozatot 2016-ra eggyel bővítjük. A Spicy Red Liver, azaz Fűszeres Vörös Máj különleges alapanyagai garantálják fogósságát. Ahogy a bojlis termékeknél már megszokott, ez is kapható lesz oldódó, főzött, dipben úszó, balanszírozott változatban, valamint Dip és Paszta formában is. Sőt egy új kivitelezésű aromában, a Carp Syrup-ban is megtestesül ez az íz. Ez utóbbi nemcsak az új, hanem az összes ízben forgalomba kerül 2016-tól.

Fűszeres Vörös Máj bojlis termékek

Az új Spicy Red Liver termékcsalád
A fűszeres vörös máj bojlik a tápanyagok mellett gazdagok ízanyagokban is

A 2015-ben hattagúra hízott Haldorádó bojlis termékpalettáról még hiányzott egy olyan ízvilág, amely markáns, fűszeres karakterrel rendelkezik. Az új Fűszeres Vörös Máj nemcsak aromájával, hanem ízével is elnyeri a kapitális halak ízlését. Talán a beltartalmi értékek tökéletesre csiszolása miatt, de e termékek tesztelése az átlagosnál is tovább tartott. Az íz, illat, és aroma harmóniájának összehangolása nem könnyű feladat úgy, hogy közben a golyók tartalmassága is megmaradjon.

Gyönyörű harsányi pontyok csábultak már el ennek a bojlinak

A bojlik készítése során éppen ezért nagy hangsúlyt fektettünk a folyékony adalékok mellett a por állagú alapanyagokra is. Vízbe dobva ezek a golyók gyorsan kifejtik hatásukat, ám semmiképpen sem bántó az aromájuk, így nemcsak a hal kíváncsiságát keltik fel, de rendkívüli ízüknek köszönhetően potenciális táplálékként tekintenek erre a „proteinbombára” a nagytestű pontyok! Azon túl, hogy gyorsan reagálnak rá a halak, nem telnek el az aromától, ezért akár a túra ötödik napján is épp olyan csábító egy szem ilyen bojli, mint az elsőn. Erre a leglátványosabb bizonyítékként a Carp Team harsányi túrája szolgál, ahol Haskó Tamás és Kerekes Ernő a tó „jól táplált”, eltelt kapitális halait is sikeresen csalták horogra e fűszeres golyók segítségével.

Ahogy a többi íz, úgy a Fűszeres Vörös Máj család is kapható lesz a bojlikon kívül dip és paszta formájában is

A Fűszeres Máj íz nemcsak különböző méretű és oldódású bojlikban köszön vissza, hanem egyéb olyan, speciálisan nagy halak horgászatához készült termékekben is, mint a Carp Dip, Szuper Ponty Paszta, vagy akár a Carp Syrup.

A Haldorádó Spicy Red Liver termékcsalád 11 taggal kerül 2016-ban forgalomba, ezek a következők:
Haldorádó Carp Boilie főzött - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Bevonatos főzött csalizó bojli - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Pop Up főzött csalizó bojli - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Carp Boilie oldódó - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Bevonatos oldódó csalizó bojli - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Pop Up oldódó csalizó bojli - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Carp Dip - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Szuper Ponty Paszta - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Csalizó Bojli Dipben - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Balanszírozott főzött csalizó bojli - Fűszeres Vörös Máj
Haldorádó Carp Syrup - Fűszeres Vörös Máj

Haldorádó Carp Syrup

Az új Carp Syrup minden „ízünkben” elérhető, sűrű aroma

A 2016. évben nemcsak egy új ízvilággal kiegészített szortimenttel, hanem egy teljesen új termékcsaláddal is növeljük a szelektív nagyhalas termékeink sorát. A Carp Syrup aromacsalád kifejezetten a szelektív nagyhal-horgászatokhoz ad hatékony segítséget. Az aroma kellően sűrű, hogy felhasználhassuk főtt magkeverékek vagy az etetése szánt bojlik és pelletek ízesítésére is. Mivel 100%-ban PVA-barát termékről van szó, remekül használható stick mixek készítéséhez is, mellyel még vonzóbb módon kínálhatjuk fel csalinkat. A család hét tagból áll, az ízesítések megegyeznek a bojlijaink ízesítésével.

A Carp Syrup garantáltan PVA-barát termék
Ilyen szép pontyokat lehet fogni keresőhorgászattal Merenyén

A Carp Syrup akkor igazán hatásos, amikor a nagy etetési területen széthúzott pontyok figyelmét akarjuk a bevetett végszerelékünkre és csalinkra összpontosítani, vagy keresőhorgászattal próbálunk meg kapást kicsikarni. Ez utóbbi nem éppen bevett bojlis taktika, ám Haskó Tamás és Kerekes Ernő bemutatta télen, Merenyén, milyen eredményes is lehet ez a módszer.

Alábbi hét ízben kerül forgalomba a Carp Syrup:

Haldorádó Carp Syrup - Fűszeres Máj
Haldorádó Carp Syrup - Édes Ananász
Haldorádó Carp Syrup - Vad Tigris
Haldorádó Carp Syrup - Fekete Tintahal
Haldorádó Carp Syrup - Zöld Bors
Haldorádó Carp Syrup - FermentX
Haldorádó Carp Syrup - Nagy Hal

SpéciCorn Mega és SpéciTiger

A szelektív nagyhalas horgászatokhoz készültek a Spéci család nagyméretű csalijai

2015-ben hoztuk forgalomba a SpéciCorn elnevezésű kukorica imitációt, amely sokak kedvenc csalijává vált, fogóssága és tartóssága által. Ez a lebegő, aromában ázó műkukorica olyan alternatív csali, amely a finomszerelékes pontyhorgászok (főként feederezők) kelléktárából sem hiányozhat. Tavalyi forgalomba kerülése óta páratlan népszerűségre tett szert, így nem véletlen, hogy a SpéciCorn termékcsalád a legdinamikusabban fejlődő csalifajtánk közé tartozik. Már a tavalyi év közepén bemutattunk egy új ízváltozatot, a Chilis Tintahalat, aminek sikere ismét megerősített minket, hogy van igény ezekre a modern csalikra. A fejlesztés újabb eredményei a SpéciCorn Mega és a SpéciTiger.

A SpéciCorn Mega és a SpéciTiger 6-6 ízben kerülnek forgalomba
A Spéci termékek specialitása, hogy a mohó apróhalak támadásainak is ellenállnak

A SpéciCorn Mega nem más, mint nagyméretű ízes, színes, lebegő gumikukorica, míg a SpéciTiger ízes, színes, lebegő tigrismogyoró utánzat. Ezek a rugalmas, nagyméretű csalik minden helyzetben megállják a helyüket! Ellenállnak a legmohóbb apróhalaknak is, még a törpeharcsa sem képes „leoperálni” a hajszálelőkéről. Ellenállóságukkal időt nyerünk, és biztosak lehetünk abban, hogy csábító aromáját előbb-utóbb a közelben úszkáló nagytestű halak is megérzik! Mindkét csaliváltozat 6-6 különleges ízesítéssel és egyedi színkombinációkkal kerül forgalomba, hogy minden helyzetben a maximumot nyújthassák!

A tégelyek mindegyike tartalmaz színes szemeket is

Haldorádó SpéciCorn Mega

Már a nevében is jelzi méretét, amely a hagyományos gumikukoricánk 3,-3,5-szerese. Méretének megfelelően a termék felhajtóereje is minimum 3-szor nagyobb, mint „kistestvérének”. Minden tégelybe két különböző színváltozat került.

A Mega változat 3-3,5-szer nagyobb, mint az eredeti SpéciCorn

A sárga színű „alap csali” nem hiányozhat egyik ízesítésnél sem, amit kiegészítettünk különleges, az adott aromával harmonizáló fluo színű gumikukoricákkal. Több mint 30 ígéretes ízváltozatból választottuk ki a 6 legjobbat, legfogósabbat:

Haldorádó SpéciCorn Mega - Magyar Betyár
Haldorádó SpéciCorn Mega - Egzotikus Ananász
Haldorádó SpéciCorn Mega - Nagy Amur
Haldorádó SpéciCorn Mega - Epres Kókusz
Haldorádó SpéciCorn Mega - Fehér Rum
Haldorádó SpéciCorn Mega - Pisztáciás Csoki

Olyan halak is horogra csalhatóak ezekkel a csalikkal, vadvizeken is, amelyek még sosem láttak horgászt

Ahogy elődje, úgy ez is kapható lesz olyan csomagban, amely mind a 6 ízváltozatot tartalmazza. Ezzel kellően felkészülve lehet nekivágni a horgászatnak:

Haldorádó SpéciCorn Mega - MIX-6

A SpéciCorn Mega is kapható lesz 6-os, minden ízt tartalmazó gyűjtődobozban

Haldorádó SpéciTiger

A SpéciTiger, azaz gumi tigrismogyoró imitáció miatt sok levelet kaptunk, hiszen a SpéciCorn megjelenését követően a horgászok is meglátták az e mesterséges csalikban rejlő lehetőségeket.

A SpéciTiger felhajtóereje sokszorosa a SpéciCornénak

Az igényeknek megfelelően ezt is hat különböző ízesítésben, a hagyományos SpéciCorn 3,5-4-szeres felhajtóerejével készítettük el. Itt a csali alapszíne barna, ebből található négy szem minden tégelyben, és ezeket egészítettük ki a Mega kukoricához hasonló módon különleges színekkel.

A halak mindig visszahozzák a csalit, amelyek így újra és újra felhasználhatóak

Íme, a hat forgalomba kerülő íz:

Haldorádó SpéciTiger - Chilis Tintahal
Haldorádó SpéciTiger - Nagy Hal
Haldorádó SpéciTiger - FermentX
Haldorádó SpéciTiger - Egzotikus Tigris
Haldorádó SpéciTiger - Kókusz
Haldorádó SpéciTiger - Édes Tigrismogyoró

Sok nehéz körülmény közepette mutatták már meg fogósságukat a Spéci csalik

E nagyméretű Spéci csalik ellenállóságáról és fogósságáról a világ másik részén élő és aktívan horgászó teszthorgászunk Dr. Pulai István is beszámolt, és tapasztalatait látványos víz alatti felvételekkel is alátámasztotta. A Csónakos pontyhorgászat a Connecticut folyón című írásában és filmjében bizonyítja be, hogy mire is képesek ezek a csalik. Ezeket a nagyméretű, könnyű csalikat még egészen extrém horgászatok során is sikeresen lehet alkalmazni. Remek példa erre a Vadvízi kalandok 25. rész - Cserkelő pontyhorgászat c. filmem, ahol azokat a halakat is kapásra bírtam vele, amelyek még sosem láttak horgászt!

Ahogy elődje, úgy ez is kapható lesz olyan csomagban, amely mind a 6 ízváltozatot tartalmazza. Ezzel kellően felkészülve lehet nekivágni a horgászatnak:

Haldorádó SpéciTiger - MIX-6

A SpéciTiger is kapható lesz 6-os, minden ízt tartalmazó gyűjtődobozban

Haldorádó Feeder és gyors/hatékony (ponty-)horgászathoz kínált újdonságok

A tavalyi évben bemutatott Fluo Energy termékcsalád a gyors, method horgászatot kedvelő horgászok körében lett népszerű. Az íz és aroma mellett a Fluo termékek színükkel is magukra vonják a halak figyelmét. 2015 februárjában négy különböző ízváltozatban jelent meg a Fluo család, amely ízenként négy önálló termékből áll. A Fluo Energy Etetőanyagok finomszemcsés, gyors oldódású keverékek, míg a Fluo Micro Method Feed Pelletek a szelektív nagyhalas methodozás csalogatóanyagai. A Fluo Flavor aromák az etetőanyagok hatását növelő, színes, ízes termékek. A Fluo Essencia pedig egy olyan, forradalmian új aroma, amely pumpás kiszerelésének köszönhetően tisztán és pontosan oda lehet koncentrálni azt, ahová kell, a kosár közepére. A Zöld Afrika, Ördögűző, Vörös Gyümölcs, Mega Citrom ízek mellé már 2015 nyarán felkerült a palettára a Chilis Tintahal, de év elejére is maradt egy újonc, ami Fekete Erő névre hallgat.

A tavaly forgalomba került Fluo Energy termékcsalád mind a 4 tagja kedvelt lett a hazai feederesek körében

Fluo Energy Chilis - Tintahal termékcsalád

A teljes chilis tintahal ízesítésű Fluo Termékcsalád

A Fluo Energy termékcsalád 2015 tavaszán megjelent tagjai mind olyan népszerű ízek voltak, amelyek már bizonyították fogósságukat. Azonban a szortimentből hiányzott még egy csípős, fűszeres íz. A Chilis Tintahal / Chili Squid minden szempontból kuriózumnak számít. Az e csoportba tartozó termékek illatában a tintahal dominál, ám ízükben a chili csípős íze az uralkodó.

A Chilis Tintahal íz is 4 Fluo termékben került forgalomba: Fluo Flavor, Fluo Essencia, Fluo Energy etetőanyag és Fluo Micro Method Feed Pellet

Ezek a csípős csalogatóanyagok kifejezetten a nagytestű halak horgászatához valók. A Chilis Tintahal az új családtag című írásban és filmben ezt látványos felvételek is bizonyítják.

Csodálatos nyári és őszi pontyok kerültek fényképezőgép elé e csípős családtag segítségével

A Fluo Energy Chilis Tintahal magas halliszt tartalma és csípős íze olyan elegyet képez, amely a felmelegedő, meleg és a lassan hűlő vizekben eredményes. Homogén szemcsézete miatt gyorsan oldódik, téglavörös színe nagyon figyelemkeltően terjed a vízben. Természetesen ebben az ízvilágban is készül Fluo Micro Method Feed Pellet, amely a kapitális halak célzott horgászatához való.

A Fluo Energy termékcsalád nemcsak ízével, aromájával, de megjelenésével is csábító a pontyok számára

A Fluo Energy termékcsaládnak megfelelően ez is megjelent Fluo Flavor és Fluo Essencia formában.

Haldorádó Fluo Energy - Chilis Tintahal
Haldorádó Micro Method Feed Pellet - Chilis Tintahal
Haldorádó Fluo Flavor - Chilis Tintahal
Haldorádó Fluo Essencia

Ezt az ízvilágot olyan sikeresnek ítéltük meg, hogy SpéciCorn változatban is forgalomba hoztuk. Hogy teljesen alkalmazkodjon a termékcsaládhoz, a tégelybe az alap sárga színű szemeken kívül piros szemek is kerültek.

Haldorádó SpéciCorn - Chilis Tintahal

A Chilis Tintahal SpéciCorn tökéletesen kiegészíti a csípős csalogatóanyagokat

Fekete Erő Fluo Energy termékcsalád

A Fluo Energy - Fekete Erő család

A Fekete Erő / Black Power merőben eltér a többi Fluo Energy etetőanyagtól, ugyanis színe, oldódása egyáltalán nem látványos, ám mindenképpen figyelemfelkeltő! A koromfekete keverék oldódás közben sötét színű felhőt képez a vízben, amely felkelti a halak figyelmét, de elaltatja a gyanakvásukat.

A Fekete Erő a Fluo Energy termékcsalád „legsötétebb” tagja

Ez az etetőanyag tulajdonképpen nem más, mint a legsikeresebb termékünk, a Pelletes Fekete method technikához adaptált változata. Nélkülöz minden nagyobb szemcsét, teljesen homogén, így oldódása egyenletes és gyors. A Fekete Erőt célzottan a hideg vízi horgászatokhoz fejlesztettük ki, de kifejezetten ajánlott a horgászok által nagy nyomás alatt tartott állóvizeken, horgászversenyeken és kis kiterjedésű tavakon.

A Fluo Energy - Fekete Erő a Pelletes Fekete etetőanyag, methodozáshoz átalakított formája
A szelektív pontyhorgászat egyik legjobb és egyben legkönnyebben elkészíthető csalogatóanyaga a Micro Method Feed Pellet

Az egyre népszerűbb method technika igényét minden tekintetben kiszolgáló termék, a Fluo Micro Method Feed Pellet család is bővült a Fekete Erő ízváltozattal. Ez a könnyen elkészíthető csalogatóanyag a legóvatosabb nagytestű halak horgászatához ideális.

A hideg vízi horgászatok során ilyen szép halakhoz is hozzásegíthet minket a Fekete Erő

A Fekete Erő Fluo Essencia és Flu Flavor aromák is feketék, magas halolaj tartalmuk természetes vonzerőt biztosít. A koromfekete Fluo Energy család egy téli horgászat alkalmával mutatkozott be A Finom Method című írásban és filmben.

Haldorádó Fluo Energy - Fekete Erő
Haldorádó Fluo Micro Method Feed Pellet - Fekete Erő
Haldorádó Fluo Flavor - Fekete Erő
Haldorádó Fluo Essencia - Fekete Erő

SpéciMaggot termékcsalád

A SpéciCorn sikere azt mutatta, hogy van létjogosultságuk a gumicsaliknak, és a fejlesztés három szálon futott tovább. Ebből kettő már bemutatkozott a bojlis, nagyhalas újdonságoknál, ám a finomszerelékes technikákat kedvelőknek is tartogattunk egy új mesterséges csalit. A SpéciMaggot egy csontkukac imitáció, amely elődjéhez hasonlóan lebeg, így nem csak önmagában, hanem kikönnyített csalikombinációk elkészítéséhez is használható. A puha anyagból készített műcsonti méretét tekintve is egy élő csontira hasonlít, viszont a SpéciMaggot egy olló segítségével méretre szabható.

A SpéciMaggot 6 ízben kerül forgalomba
Minden tégelyben többféle színű „műkukac” van

Méretre szabással egész kisméretű horgokon is felkínálható úgy, hogy egy végletekig kikönnyített csalit kapunk. A SpéciCorntól eltérően a SpéciMaggot horogra tűzve is felkínálható, mert lényegesen puhább, rugalmasabb anyagból készült. Mindegyik tégelyben többféle színű műcsonti található, így az ízek mellett a színekkel is könnyen alkalmazkodhatunk a halak pillanatnyi igényeihez.

A lebegő műcsonti önmagában is remek kikönnyített csali lehet

Hat ízben kerül forgalomba:

Haldorádó SpéciMaggot - Natúr
Haldorádó SpéciMaggot - Eper
Haldorádó SpéciMaggot - Ananász
Haldorádó SpéciMaggot - Nagy Dévér
Haldorádó SpéciMaggot - Vajsav
Haldorádó SpéciMaggot - Narancs

Ahogy a SpéciCorn, úgy ez is kapható lesz olyan csomagban, amely mind a 6 ízváltozatot tartalmazza. Ezzel kellően felkészülve lehet nekivágni a horgászatnak:

Haldorádó SpéciMaggot - MIX-6

A SpéciMaggot is kapható lesz 6-os, minden ízt tartalmazó gyűjtődobozban

FermentX termékcsalád

A FermentX etetőanyagok méltán lettek a nyári horgászatok legkedveltebb csalogatóanyagai, ugyanis a meleg vízben a halak imádják az erjedt, tejsavas dolgokat. A FermentX etetőanyagok száma tavaly két ízzel bővült, míg idén egy olyan változat kerül még be a szortimentbe, amelynek fogóssága megkérdőjelezhetetlen. Ez nem más, mint a Tejsavas Ananász. A savanyított etetőanyagok sikere szinte megkövetelte azt, hogy a fermentált etetőanyagok velejét egy pelletbe sűrítve, olyan csalit hozzunk létre, amely kiegészíti az etetőanyagot. A FermentX Oldódó Pelleteket már 2015 kora őszén forgalomba hoztuk, így a lassan lehűlő vizekben már ki lehetett ezeket próbálni. A FermentX ősszel című filmben a lehűlő vizekben is eredményes horgászatot mutattunk be e csalival.

A FermentX termékcsalád is új tagokkal bővül

FermentX - Tejsavas Ananász

Az édes ananász íz Fluo Lebegő Oldódó Pellet, etetőanyag és aroma formájában már elnyerte a horgászok elismerését. Az új FermentX Tejsavas Ananász etetőanyag is tejsavas alapú, ám ízesítésként megkapta azt a kellemes ananász ízt, amely a pontyok számára nagyon csábító. Színe sárga, a felmelegedett vizek horgászatának jellegzetes árnyalata.

Haldorádó FermentX - Tejsavas Ananász

FermentX Oldódó Pelletek

Sikerült egyetlen szem granulátumba belesűríteni a FermentX velejét. A csali egy attraktív ízbomba, amely folyamatosan változtatja formáját és küldi a jelet a halaknak, hogy „egyél meg”! A víz hőmérsékletétől függően 40-80 perc alatt feloldódik, de nehezen elképzelhető, hogy addig (ha van a környéken hal) érintetlen marad.

A FermentX oldódó pelletek csábító falatot jelentenek a pontyok és az amurok számára
Az amur horgászatának egyik legjobb csalijai a FermentX oldódó pelletek

A 12 mm-es szemek mindegyike fúrt, így a csalizás is rendkívül egyszerű, hiszen könnyedén fűzhetjük a hajszálelőkére vagy szilikon csali gumira. Az összes FermentX etetőanyaghoz kínálunk csalizó pelletet. Év közben öt változatban került forgalomba, de immár a tejsavas ananásszal kiegészülve hat ízben kapható:

Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Betainos
Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Mézes Pálinka
Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Nagy Amur
Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Nagy Ponty
Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Édes Fűszeres
Haldorádó FermentX Oldódó Pellet - Tejsavas Ananász

Szelektív, nagypontyos feederhorgászat termékei

A szelektív, nagypontyos feederhorgászat termékei is tovább bővültek idén. A különféle pelletek már régóta szerepelnek a Haldorádó palettáján. Talán az első ilyen, kifejezetten feederbotos nagyhalazáshoz forgalomba hozott termék a Pellet Pack volt, amely megjelenése óta töretlenül sikeres. Idén ez a család is bővül egy taggal, melynek neve Fekete Tintahal.

A Pellet Pack a nagytestű pontyok hatásos csalogatóanyaga

Pellet Pack - Fekete Tintahal / Black Squid

A Haldorádó Pellet Pack egy olyan komplett csomag, amely a modern, céltudatos pontyhorgászat leghatékonyabb csalogatóanyagait tartalmazza. A Fekete Tintahal Pellet Pack dobozában is a különböző méretű (2-3-4 mm) pelletszemeken kívül ízben passzoló ragasztópor és egy tömény aroma található. Ezek összekeverésével és némi víz hozzáadásával szelektív nagyponty-csalogató anyagot kaphatunk. Ez az új íz természetes halliszttel és halolajjal van ízesítve. Aromája nem tolakodó, nagy mennyiségben sem riasztó, így a nagyobb halak sem telnek el tőle.

Haldorádó Pellet Pack - Fekete Tintahal / Black Squid

Egy új ízesítésű Pellet Pack és két rendhagyó ízű micropellet kerül 2016-ban forgalomba

A Haldorádó adalékanyagok a tavalyi évben nagyon széles palettával kerültek forgalomba. Ezek közé tartoznak a micropelletek, amelyek öt ízben mutatkoztak be 2015 februárjában. Ez a család idén két olyan új taggal bővült, amelyek rendhagyó ízükkel tűnnek ki a pelletek rengetegéből.

Haldorádó Micropelletek

A kisméretű etető pelletek csalogató hatása igen látványos. Kifejezetten kívánatos a használatuk apróhalakkal terhelt tavakon, ugyanis nem hagynak vízközt nyomot, nem húzzák le az aljzatra az apróságokat, ezzel is szelektálva a halméretet.

Micro Pellet - FermentX

A FermentX elnevezésű termékek íze és aromája a tejsavas erjedésű magvakét adja vissza. 2016-tól forgalomba hozunk egy olyan micropelletet, amely a már elismert FermentX termékek aromájával bír. Ez a 2 mm-es szemcseméretű adalékanyag önmagában is használható csalogatóként, de etetőanyagok kiegészítőjeként is tökéletes. A nyári hónapokban különösen hatásos.

Haldorádó Micro Pellet - FermentX

A micropelletek az etetőanyagok tartalmasságát növelik

Micro Pellet - Chilis Tintahal

A Chilis Tintahal ízesítésű micropellet jól harmonizál a névazonos termékekkel. Ennek illatában a tintahal, míg ízében a csípős chili dominál. 2 mm-es granulátumai vöröses színűek, így adalékként etetőanyagokba is használható.

Haldorádó Micro Pellet - Chilis Tintahal

A szelektív nagyhalas feederbotos horgászok legkedveltebb csalija egyértelműen a pellet. A pellet csalikon belül, a Haldorádó évek óta legeredményesebb és kétségkívül a leghíresebb tagja az Oldódó Fluo Lebegő Pellet család. Ez a prémium kategóriás termék már sokszor bizonyította fogósságát, ám egy ideje a 4 tagot számláló csoport nem bővült. Ennek oka az volt, hogy nehéz olyan íz-, szín- és aromakombinációt találni, ami eredményesebb a híres elődöknél. 2015-ben végül hosszas tesztelések után sikerült egy olyat megalkotni, amely megközelíti, sőt bizonyos helyzetekben túlszárnyalja a legjobb csalijainkat is. 2016-tól bárki számára elérhető a Kék Fúzió!

Egy újabb taggal bővült az Oldódó Fluo Lebegő Pelletek családja

Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Kék Fúzió

A Kék Fúzió új, különleges íze és színe rendhagyó a csalik között

Ez egy teljesen hallisztmentes, nagy energiatartalmú, tápanyagokban gazdag csali. Összetételéből adódóan nem bántó vagy agresszív az aromája, mégis rendkívül intenzív, kellemes, trópusi gyümölcs illat és egy karakteres fanyar ízvonal keveréke érezhető rajta.

A Kék Fúzió pellet megalkotása Putz Tamás nevéhez fűződik
A Kék Fúzió különleges íze látványos színnel párosul

Kék színe különleges a csalik terén, ám a tesztek egyértelműen azt bizonyítják, hogy a halak szívesen fogyasztják ezt az árnyalatú csalit. Fejlesztője, Putz Tamás 4 évszakos csalinak titulálta ezt a pelletet, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 17. rész - Csak a kék! című film, amiben a Szászpa Horgásztó bajszosai kerültek matracra.

Haldorádó Oldódó Fluo Lebegő Pellet - Kék Fúzió

Modern, kukorica alapú termékek

2015 második felében olyan különleges csalogatóanyagok láttak napvilágot, amelyeknek „gyökereit” nem a horgászszakmában kell keresni, hanem az élelmiszeriparban. A kukorica feldolgozása során a kukoricacsíra-olaj sajtolás folyamatának melléktermékei olyan anyagok, amelyeket a pontyhorgászok számára hatékony adalékként szolgálhatnak.

A kukorica alapú csalogatóanyagok reneszánszukat élik
Az egész alapja a kukoricacsíra, ami minden olyat tartalmaz, ami a halaknak értékes tápanyagot jelent

A csíra és annak kivonatai nemcsak energiát ígérnek az azt elfogyasztó állatoknak, hanem sok-sok olyan tápanyagot, fehérjét és vitamint is, amire saját szervezetük felépítéséhez van szükségük. Ilyenek az esszenciális aminosavak és zsírsavak.

A kukorica alapú termékek hatékonysága újra és újra bebizonyosodik

A szervezet - így a halaké is - ösztönösen „kívánja” azokat az anyagokat, amikben hiányt szenved, ezek íze és illata iránt önkéntelenül vonzódik, ezért is bizonyultak rendkívül fogósnak ezek a termékek főként a ponty- és amurhorgászatban! A Kukoricás praktikák a modern pontyhorgászatban című filmben mutatkoztak be először a hagyományos horgászstílus e modern eszközei.

Új, kukoricacsírából készült, modern csalogatóanyagok

Hidegen sajtolt kukoricacsíra pellet

A kukoricacsíra hidegen sajtolása közben, a kukoricacsíra étolaj kinyerése után keletkezik ez a pellet. Kedvező ára ellenére a legtartalmasabb kukorica alapú pellet! Magas tápértékű energia- és vitaminforrás, amely telített és telítetlen esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, mert a hidegen sajtolással kapott pellet megtartja mindazt a „finomságot”, amit ez a növény tartalmaz.

Haldorádó Hidegen sajtolt kukoricacsíra pellet

A Hidegen Sajtolt Kukoricacsíra Pellet remek pontycsalogató

Gold Corn Cream

A Gold Corn Cream felhasználása nagyon széleskörű. Oldata etetőanyagok ízesítésére, míg maga a krém horogpaszta készítésére is alkalmas! Nagyon intenzív, garantáltan 100%-ban természetes, hideg vízben jól oldódó, gyorsan terjedő anyag. Tartósítószert nem tartalmaz, avasodását a felső részén található kukoricaolaj gátolja meg.

A GCC széles körűen felhasználható adalék, vagy éppen csaligyurma alapanyag
A termetes pontyok is rajonganak a kukoricáért

Tavaly, már év közben forgalomba került a GCC natúr változata, és sikeressége előrevetítette, hogy ízesített formában is van rá igény. Elsőként a már ismerős, epres aromával készített Gold Corn Cream - Vörös Démon kerül forgalomba.

Haldorádó Gold Corn Cream - natúr
Haldorádó Gold Corn Cream - Vörös Démon

Haldorádó kiegészítők és aprócikkek

A Haldorádó márkanév néhány éve már nemcsak a fogós etetőanyagokról és csalikról híres, hanem az olyan minőségi kiegészítőkről is, amelyeket kezdő és haladó horgászok is szívesen használnak. Ezek a termékek mindeni számára hasznosak lehetnek, kényelmesebbé tehetik a vízparti tartózkodást. A hatékony feeder végszerelék elkészítése is szívügyünk, így a már meglévő, számtalan hasznos aprócikk és kiegészítő mellé újabb apróságok kerülnek forgalomba. Ezek kimagasló minőségükkel és könnyű használhatóságukkal emelkednek ki az aprócikkek tömkelegéből. Újdonságaink egy részét már év közben részletesen bemutattuk, így ezeket most csak futólag említjük.

A Haldorádó kiegészítők és aprócikkek választéka is bővült erre az évre

Horgászernyő

A Haldorádó ernyők az eső és a napsugárzás ellen is védelmet nyújtanak

A Haldorádó ernyők nemcsak küllemükkel, hanem magas minőségükkel is kimagaslanak a tömegből. Igény szerint használhatóak eső vagy nap ellen is. Aki kényelmesen akarja eltölteni a horgászatra szánt időt és minden időjárási körülményhez alkalmazkodóvá szeretné tenni magát, nézzen szét a megújult ernyőket kínáló repertoárunkban:

Haldorádó kék horgászernyő 220 cm
Haldorádó kék horgászernyő 250 cm
Haldorádó kék sátras horgászernyő 250 cm

Horgásztáskák

A Nagy Szerelékes táska színvilágában tökéletesen passzol a Haldorádó egyéb, finomszerelékes vonal számára készített táskáihoz. Felszerelésünk szakszerű védelme elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú időn át használni tudjuk azokat.

Szemrevaló táska, amelynek befogadóképessége ámulatba ejtő

Ebbe a táskába garantáltan nagyon sok minden elfér, amire csak szükségünk lehet a vízparton. A rendkívül strapabíró anyagú táska alja kapott egy vízálló bevonatot is.

Haldorádó Nagy szerelékes táska

A HardBlue merev bottáskák olyan biztonságos szállítási lehetőséget nyújtanak a horgászbotoknak, orsóknak, melyet a kínálatban lévő táskáink eddig nem tudtak biztosítani. A merevített oldalfal, az alsó műanyag talp, a rekeszek közti elválasztó és a botrögzítő pánt mind olyan tulajdonság, amely a felszerelések maximális védelmét biztosítják. Mindezek mellett dekoratív is a táska, és kimagaslóan jó minőségű alapanyagból készült.

A HardBlue merev bottáskák 3, 4 és 5 rekeszes változatban készülnek

160 cm magas, 3, 4 és 5 rekeszes változatban kapható a HardBlue bottáska:

Haldorádó HardBlue Merev Bottáska 3X160
Haldorádó HardBlue Merev Bottáska 4X160
Haldorádó HardBlue Merev Bottáska 5X160

A Nagy szerelékes táska és a HardBlue botzsák már a tavaly, év közben forgalomba kerültek, így bemutatásukra is sor került már. Az Új táskák a Haldorádó kínálatában című írásban és a kisfilmből további hasznos információkat lehet megtudni ezekről a táskákról.

Braxx fonott zsinórcsalád

A fonott zsinórok használata a pontyos feederesek körében mára nagyon elterjedt. Legyen szó dobóelőkéről vagy horogelőkéről, nem hiányozhat a felkészült horgászok tárházából. A már ismert Haldorádó Braxx 2015 közepén megújult és Haldorádó Braxx Pro néven került forgalomba. Széles méretválasztékkal, még jobb szakítószilárdsági mutatókkal és kedvezőbb áron áll rendelkezésre.

A Braxx fonott zsinórcsalád a feederbotos horgászok minden igényét kielégíti

Az előkezsinór mellé a Haldorádó Braxx Long Cast is felkerült a palettára, amely egy bivalyerős, jó kopásállósági mutatókkal bíró fonott dobóelőke. Három méretben kapható, így a finomszerelékes horgászok éppúgy megtalálják az orsójukra valót, mint a keményebb stílust képviselők.

Haldorádó Braxx Pro
Haldorádó Braxx Long Cast

E zsinórokat is bemutattuk már év közben: további információt róluk a Fonott zsinórok kizárólag feederhorgászoknak című írásban és kisfilmben lehet találni.

Új Feederkosarak

A Haldorádó kosarai az elmúlt években nagy népszerűségre tettek szert, köszönhetően magas minőségüknek és nem utolsósorban egyszerű használatuknak. Ez utóbbi miatt is lett a hazai methodozás favorit kosara a Haldorádó Method Flat Feeder kosár.

A Method Flat Feeder kosarak családja is bővül egy új MINI mérettel

Ez a kézzel tölthető method kosár eddig a távolabbi horgászatok és a keményebb pontyos vonalat képviselő technikák hatékony fegyvere volt, ám 2016-ban bemutatjuk a Haldorádó Method Flat Feeder Minit, ami a finomszerelékes feederezést kedvelők számára nyújthat jó alternatívát.

Haldorádó Method Flat Feeder Mini

Ez a kis kosár semmiben nem tér el nagyobb társaitól, persze a méretét kivéve. Ugyanúgy kell felszerelni és megtömni, mint nagyobb társait. Ez a méret ajánlott a kisméretű tavak, lehűlt vizek és a horgászok által nagy nyomás alatt tartott intenzív vizek meghorgászásához. A finom method című filmben részletes bemutatásra kerül ez a 2016-os újdonság, amely nagy segítség lehet a kora tavaszi horgászatok során!

Mindenből kicsit, mindenből a legjobbat

A Method Flat Feeder Mini kapható lesz 20 és 30 grammos változatokban:

Haldorádó Method Flat Feeder Mini 20 g
Haldorádó Method Flat Feeder Mini 30 g

Új aprócikkek

Egy jó végszerelék attól eredményes, hogy mindegyik eleme kivétel nélkül megbízható, tökéletes minőségű. A Haldorádó feederes aprócikkei eddig is széles kínálattal álltak rendelkezésre, ám mindig van egy „mütyür”, ami új lehetőségek tárházát nyitja meg.

Haldorádó Feeder Gyorskapocs Gyöngy

A Haldorádó Feeder Gyorskapocs Gyöngy ...
... a jól összehangolt végszerelék nélkülözhetetlen eleme

A speciális kialakítású gyorskapocs gyöngy lehetővé teszi a nagyon gyors előkecserét, továbbá ütköző gyanánt is szolgál, ha csúszó etetőkosárral horgászunk. Egyszerű használni és teljesen megbízható, alaposan teszteltük extrém körülmények között is, és mindig helytállt! Nélkülözhetetlen kellék az etetőkosaras horgászathoz, állóvízen és folyón egyaránt.

Haldorádó feeder gyorskapocs gyöngy

Haldorádó Csalitüske Fine

A normál méretű tüske sem repeszti szét a pelleteket, ám a „fine” még az extra finom csalikban sem tesz kárt. Ennek vastagsága mindössze 0,35 mm, így a sérülékeny dolgokat is bátran rászúrhatjuk. Ez a vastagságú tüske alkalmas akár élő csalik felkínálására is.

Két új mérettel bővül a Haldorádó csalitüskék családja

Csontkukac, pinki, de még szúnyoglárva is megáll a vékonyka tüskén. Előnyös tulajdonsága lehet az új tüskének, hogy kevésbé súlyozza le a lebegő csalikat, mint elődje, úgyhogy a hideg vízi finom horgászathoz ideális. A Csalitüske Fine, avagy finomítás a végletekig című írásban remek ötleteket lehet találni a vékony tüske felhasználásához.

Elérhető 7 és 10 mm-es változatokban:

Haldorádó Csalitüske Fine 7 mm
Haldorádó Csalitüske Fine 10 mm

A filmünk további részletes információkat és nem hétköznapi megoldásokat tartogat!

Az írásban bemutatott termékek egy része már kapható, de az újdonságok jelentős része első alkalommal a X. Haldorádó Pontyhorgász Napokon kerül bemutatásra és kedvezményes áron meg is vásárolhatók majd!

Írta: Döme Gábor
Képek: Haldorádó archívum
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.