Kora tavaszi pöccintések

Kora tavaszi pöccintések

A meteorológiai tavasz még nem kezdődött el, viszont a téli böjt után jólesik az embernek, főleg a horgászoknak egy kis sütkérezés a vízparton. A természet felélénkül, kizöldülnek a fák, a rovarok is előbújnak. A tavalyi fogási napló leadva, az engedély is kiváltva, szóval hétvégére minden adott egy jó pecára.

A horgászboltba péntek délután esem be, és mivel párom a kocsiban vár és nyomatékosan megkér, hogy ne legyek bent órákat, tényleg nem időzöm sokat az üzletben. Az etetőanyag és pár apróság vásárlása után még este kötök előkéket, hogy ne a parton kelljen.
A horgászat helyszínéül a Ravazdi Erdésztavat választottam. A tóban nincsenek kapitális halak (leszámítva pár harcsát), viszont a retúr pontyokkal és kárászokkal jól el lehet szórakozni. 

A horgászat helyszíne
Őrölt TTX egy kis Zöld Afrikával turbózva
Bedobás előtt a halas micropellet
Erre szintén nyomtam aromát
Minden bevetésre készen

A tavon már többször is horgásztam, ezért tudtam, hogy a túlpartot kell erőltetni, ha azt akarom, hogy halszagú legyen a kezem. A methodozás mellett tettem le a voksom, hideg vízben jól lehet aprítani a halakat ezzel a módszerrel. A 330-as feederre egy 30 g-os method kosár került, míg a 360-asra 35 g-osat kötöttem fel. Az előke mindkét esetben 0,06 mm átmérőjű volt. A 12-es Gamakatsu Pellet Carp horog vékony csalitüskéjére 5 mm-es Pro Method pelletet szúrtam, a 10-es Power Carp horogra pedig 8 mm-es Quatro Pop Up került fel. 

Bedobás után nem sokkal finom kapásra vágtam be
Az első ezüstkárász a merítőben
Elég fotogénnek bizonyult
Vario kosár, kicsit átvariálva
A szerelékek fő alkotóelemei és a csalik


Combosabb ellenfél a horog végén
Most már a miénk vagy
A hideg víz ellenére meglepően erősen harcolt

A kisebb kárászok rohamozták meg az etetést először. A klipszelt helyről folyamatosan húztam a karcsikat, amit nagyon is élveztem, de reméltem, hogy azért pár pontyot is sikerül kivarázsolni a vízből. A kereső botos kosarába töltöttem a micropelletet, ezzel inkább a darabosabb halakat céloztam meg. A pontyok nem is maradtak el, a fél nap alatt összesen 4 db pontyot sikerült partra terelni a rengeteg kárász mellett. Természetesen próbálkoztam nagyobb csalival is szelektálni, de azzal meg nem tudtam kapást elérni. A kapások jellemzően kis, finom mozdítások voltak.

Kezdett kiszáradni, ezért locsoltam a pelletekre
Irány a kosár temetőbe

A jó hír hogy vizeink hőmérséklete folyamatosan nő, és ez egyre inkább táplálkozásra ösztönzi a kopoltyús barátainkat!

Egy dévér is beköszönt
A tavasz hírnökei
Pontyos búcsú

Írta: Horváth Viktor (Vitya)
Képek: Horváh Vivien

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.