Górcső alatt a Magyar Betyár termékcsalád - 2. rész

Górcső alatt a Magyar Betyár termékcsalád - 2. rész

Az előző részben megismerkedtünk a Haldorádó 2011-es év újdonságaival, a Pellet Packkal, a Hybrid Pellet Pop Up Maxival és az Oldódó Lebegő Pellettel. Ebben a részben bemutatom a Haldorádó Magyar Betyár etetőanyagot, a Red Tuning pelletet, az Oldódó Pelletet, valamint a Hybrid Pelletet, és a használatukhoz adok néhány hasznos tippet.

A Haldorádó Oldódó Süllyedő Pelletek ugyan nem számítanak újdonságnak, már a tavalyi évben is sok szép halat fogtak vele a horgászok, de sok horgászatot még mindig nem tudok elképzelni nélkülük. Számtalanszor okoztak már kellemes meglepetést ezek a pelletek. Az idei évtől - az esetleges hamisítások elkerülése érdekében - új, zöld színű, Haldorádó logós tetővel kerülnek forgalomba a 150 g-os kiszerelésű dobozok. 3 méret, a 8, a 12 és a 16 mm átmérővel rendelkező csalizó pellet közül válogathatunk, amelyek mind megtalálhatóak a dobozban. 2011. évtől az eddig már megszokott 8 íz mellett megjelent a Fokhagymás Halas és a Borsos ízesítésű Haldorádó Carp Master Oldódó Süllyedő Pellet is.

Az idei évtől zöld tetővel kaphatóak az Oldódó Pelletek
Fél szem Oldódó és fél szem Oldódó Lebegő Pellet tökéletesen balanszírozza egymást
A fenéken fekvő csalikkal szelektálhatjuk a nagyobb halakat
Ha finoman táplálkoznak a halak, sokszor csak egy vékony szájrészbe kapaszkodik a horog, a rugalmas feederbotoknak köszönhetően mégsem szakad ki onnan
Szép nyurgaponty kívánta meg a két szem fenéken fekvő Oldódó Pelletet

A Haldorádó Hybrid pelletek alakja leginkább kukoricaszemekre hasonlít. Élénk színükkel és intenzív aromájukkal hívják fel magukra a figyelmet. Egy dobozban, ami kék tetővel kapható, összesen 125 g (100 g süllyedő és 25 g lebegő) pelletet találunk 10 mm-es átmérővel. Előszeretettel kombinálom kukoricával, akár fenéken fekvő, akár balanszírozott, vagy lebegő csalit akarok készíteni. Sokszor olyan a helyzet, hogy apró csalira, érzékeny felszerelésre és a legfinomabb végszerelékre van szükségünk ahhoz, hogy egyáltalán kapást tudjunk kicsikarni. Ekkor hívhatjuk segítségül a Hybrid pelleteket. Összesen 8 ízesítés közül válogathatunk, amelyek között az idei év újdonsága a Borsos fantázianevű változat.

A Hybrid pelletek alakja leginkább kukoricához hasonlít
Kukoricával előszeretettel kombinálom ezeket a pelleteket
Más fajta, jelen esetben Oldódó Pellettel kombinálva még fogósabb

A Haldorádó Red Tuning pelleteket már több éve használom, és a legtöbb horgászatra biztos magammal viszem. E csali alapjául a már oly sokat bizonyított Master Pelletek szolgálnak, amelyek csalogatóhatását a legfogósabb Haldorádó aromák hozzáadásával tovább fokozták. A végeredmény egy olyan fogós pellet, ami sokáig ontja magából az erős aromát és a halolajat. Kifejezetten eredményes a természetes vizeken a nagyobb, idősebb halak körében, valamint a tokfélék is előszeretettel fogyasztják. 12 mm-es fúrt pelleteket találunk minden 150 g-os kiszerelésű dobozban. Az idei évtől 8 tagúra bővült a Red Tuning Pelletek családja, új ízesítésként a Magyar Betyár fantázianevű változat is elérhető.

Az idei évtől új ízként a Magyar Betyár egészíti ki Red Tuning Pelletek körét
A már jól megszokott 150 g-os kiszerelésben kaphatóak ezek a fúrt, 12 mm-es pelletek
Apró trükk, hogy a hajszálelőkénkre húzzunk egy gumi ütközőt, ami meggátolja a csalik csúszkálását…
… így lefixálva pedig szépen együtt mozognak
Ez a 8,63 kg-os tok is Red Tuning Pelletre éhezett meg

A Haldorádó Magyar Betyár etetőanyag a színvonalas Feeder Master etetőanyag-családba tökéletesen illeszkedő, új csalogatóanyag, a 2011. év egyik újdonsága. Apró szemcseméret, élénkpiros szín jellemzi, erőteljes fűszeres, kolbászos illata messziről érezhető, a vízben hamar, maga körül a legkisebb áramlatra is hatalmas felhőt gerjesztve bont. Megfelelően tapad, ezért akár apróbb pelletekkel vagy apró magvakkal is dúsíthatjuk, még fogósabbá téve ezzel a fűszeres keveréket. Ízében hozzá passzoló aromákkal tovább fokozható amúgy is erős illata. A intenzíven halasított tavak, bojlis vizek egyik favorit etetőanyaga. 2011 másik újdonságával, a Vad Ponty etetőanyaggal együtt már összesen 12 tagot számolhatunk a Haldorádó Feeder Master etetőanyag-családjában.

2011 egyik újdonsága a Feeder Master Magyar Betyár etetőanyag
Apró szemcseméretű, élénkpiros halcsalogató intenzív fűszeres, kolbászos ízzel és illattal
Ízben hozzá illő aromákkal tovább fokozhatjuk csalogató hatását
Kosárba könnyen gyúrható, akár pelletekkel, magvakkal is dúsíthatjuk
Pellet Packkal keverve 1:1 arányban tökéletes keveréket alkot…
… ami vízbe kerülve hamar bont, oldódik
Egymás mellett a három Magyar Betyáros etetőanyag - látható, mekkora felhőt keltettek a fenék közelében

Folytatása következik…

(X)
Hajdu Tamás (matchuszo)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.