Ananász svédasztal

Ananász svédasztal

Sokan bizalmatlanok az őszi-téli, hűlő vizekben, hogy mi is a jó ízvilág. Legyen csak halas-büdös, legyen édes és büdös vagy talán csak édes? Ma már sokan a szagos, magas halliszt-tartalmú csalikat vetik be a téli hónapokban is. De én nem közéjük tartozom, amit szeretnék is megmutatni az alábbi sorokban.

A horgászat helyszínéül választott tó a Franciaország északkeleti régiójában található Lac Mélanie. Sikerült egy olyan hétvégét kifogni, amikor hajnali mínusz, eső és napsütés is szerepet játszott.

Fagyos reggel várt ránk

A számomra tökéletesnek tűnő horgászhely kiválasztása után és a táborhely felépítése előtt gyorsan bedobáltam a feedereket kereső horgászatra. A tábort még nem sikerült felépíteni, de már jelentkezett is az első tólakó.

Első a sorban

Az alapozó etetést csak pellettel végeztem, mégpedig a C6 Pellet Eper & Ananász változattal. Ezt tuningoltam Haldorádó Carp Syrup Édes Ananász ízesítésű aromával, nem is sajnáltam belőle. Ezt a mixet 50 méterre juttattam be Spombbal.

Eper-ananász kombó
A method kosár tartalma

Az etetőkosárba Micro Pellet Édes Ananászt párosítottam a Fluo Energy Ördögűző etetőanyaggal.

Az élénk színek beváltak

A kapásszünetekben körbenéztem a hátam mögött levő erdőben és csodálatos élővilágra bukkantam.

Csodálatos gombák
A tavat tápláló kis csatorna

Nézelődés közben érkezett meg a következő kapás, majd hamarosan partra is került a ponty.

Figyelve a másik spiccet…
… ajaj, itt az újabb kapás!
Megérkezett a tesó

Délutánra elég szépen beért az etetésem, nagyobb példányokat is sikerült a szákba terelni. Nem gondoltam volna, hogy a horgásznapom ilyen sikeres lesz.

Egy hibátlan pikkelyes

Nem is kellett sokat várnom a következő kapásra. Ami meglepő volt, hogy az előző kirohanásos kapásokhoz képest ez gyengébb, ejtős kapás volt. Rátekerés után bevágtam és éreztem, hogy igen jó hal akadt horogra, teljesen karikára hajlott a botom. A hal szépen araszolgatott balra, 20-30 méter után tudtam visszafordítani. Kisebb huzavona után végül beadta a derekát, és a partra tudtam emelni. Hát, valami csodálatos példány volt, szép pikkelyes. Emellett egyéni rekordom is megdőlt Franciaországban ezzel a 18,40 kg-os pikkelyessel.

Meseszép, köszönöm, Lac Mélanie!
Nem sokszor volt horog a szájában

De ezzel még nem volt vége! Éppen felcsaliztam a horgomat, mikor a tesóm szólt, hogy laza a zsinórom a másik botomon. Még nem is ért véget az adrenalin-sokk, ismét egy ejtős kapás a másik botomon is?! Mint az előző, ez a hal is szép lassan balra bandukolt, a bot karikában, lassan zajlott a fárasztás. Ereje teljében volt a ponty, hiszen vagy 15 perc kellett, hogy a bölcsőbe kerüljön. A méréskor 16,30 kg volt a súlya. Elképesztő élmény ilyet átélni egy horgásznak mindössze 30-40 perc leforgása alatt.

Az ananász ismét bizonyított
Szavak nélkül

A horgászat végére a nap újra kisütött, de a kapások kezdtek kicsit alábbhagyni. Tökéletesen elégedett voltam az itt töltött idővel, a fogásokkal, na és persze a Haldorádó termékekkel, hisz ismét bizonyítottak.

A nap dolgozói

Elképesztő peca volt, kívánni sem tudnék szebb napot a vízparton. Remélem, sok horgásztársamnak lesz ilyen élménye a Haldorádó termékeivel!

Írta: Pályi Róbert
Fotózta: Pályi Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.