A XI. Haldorádó Pontyhorgász Napokra készülünk, újabb hasznos infókkal

A XI. Haldorádó Pontyhorgász Napokra készülünk, újabb hasznos infókkal

Unod már az téli kényszerpihenőt és gondolataid egyre inkább a horgászat körül forognak? Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül! Noha az évből már csak néhány nap van hátra, s az első tavaszi horgászat is jócskán várat magára, igyekszünk némi színt vinni a szürke, haltalan hétköznapokba! Legutóbbi ígéretünkhöz hűen, ebben az írásban számos újabb meglepetést és információt gyűjtöttünk össze a XI. Haldorádó Pontyhorgász Napok kapcsán. Ahogy az év során is igyekeztünk időről időre a legjobb tudásunkat átültetni új termékeinkbe, úgy megpróbálunk ezúttal is olyan magas színvonalú szakmai előadásokat és egyéb szórakoztató, kísérő programokat kínálni, melyek az új látogatóink és a visszajáró törzsvendégeink számára is tartogatnak izgalmakat, érdekességeket!

Nálunk már tavaszodik!”, hangzott el gyakran a Pontyhorgász Napok kapcsán ez a szlogen. Nem véletlenül választottuk ezt az esemény hírnökeként, hiszen a pontyhorgászat szerelmeseinek a tél egy véget érni nem akaró kényszerpihenő, amelyben enyhülést csak egy 100%-ig pontyos érdekeltségű rendezvény jelenthet. A Haldorádó márkanév már egybeforrt a minőségi, pontyozó technikákhoz fejlesztett etetőanyagok, csalik és kellékek fogalmával, így tökéletesen testhezálló és élethű ez a kiállítás. Mindhárom napon nyitott kapukat talál az, aki ellátogat a kiskunhalasi Haldorádó Centrumba.

Hogy mikor is? A XI. Haldorádó Pontyhorgász Napok időpontja: 2016. február 3-4-5. (péntek, szombat, vasárnap)

A 2017-es év sem kezdődhet el Haldorádó Pontyhorgász Napok nélkül!

Ezen a hétvégén a Haldorádó Centrum egy nyüzsgő, kedves arcokkal teli pontyhorgász övezetté változik. A megszokott módon ezúttal is nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden rendelkezésünkre álló négyzetmétert a látogatók szolgálatára fordítsunk. A bolt csupán egy lesz a sok helyszín közül! Itt a nap minden percében zajlik az élet, azonban az események egy része a fűtött rendezvénysátorban történik majd, ahol a szakmai előadások, beszámolók mellett több, kellemes meleget adó fűtőberendezés is emeli a pontyozók hőérzetét. Ezen a három napon egyaránt bőven lesz alkalom a nagyponty-horgászatra szakosodott pontyvadászokkal konzultálni, valamint a finomszerelékes vonalon a legismertebb és legjobb horgászok is az érdeklődők rendelkezésére állnak!

A külső rendezvénysátorban, a bolt mellett párhuzamosan folynak az események, folyamatosan színvonalas szakmai előadásokat tekinthetnek meg látogatóink, ráadásul kellemes melegben élvezhetik azokat!
Szintén közkedvelt a külső helyszínek közt a bojlis sátor, ahol a pontyhorgászat darabosabb kiegészítői találhatóak
Itt kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló lehetőség nyílik a horgászfelszerelések megtekintésére és kipróbálására
Természetesen ezúttal is kedves kiszolgálásra és finom ételekre, italokra számíthat, aki betér a Sóstó Csárda büféjébe

Minden nap végén lesz a nagy valószínűség szerint legjobban várt esemény, a tombolasorsolás. Azok között, akik egész nap nálunk vendégeskednek, egy kis tudáspróbával egybekötve kisorsolunk számos ajándékot, és végül a nagy értékű fődíjak is gazdára találnak!

A tombolasorsolás rendszerint a nap fénypontja, ami nem véletlen, hisz értékes ajándékok találnak gazdára. Hogy melyek lesznek ezek? Hamarosan kiderül!

Az előző évekhez hasonlóan, idén is számos ismert és elismert márkával találkozhatnak a látogatók. A kiállítótérben minden igényt kielégítő horgászcikk választékkal várjuk vendégeinket, illetve itt lehetőség nyílik a termékek megtekintésére, kipróbálására és az eladók, hozzáértők szaktanácsainak meghallgatására. Sőt, a jövő évi újdonságokról (botok, orsók, csalik stb.) is itt értesülhet először a pontyozó társadalom! A felszereléseket, kiegészítőket, csalikat ezúttal is jelentős kedvezményekkel lehet majd megvásárolni, miközben ismét neves hazai szakértők adnak majd választ a felmerülő gyakorlati kérdésekre.

Mint már említettük, a Haldorádó márkanév egy ideje etalonnak számít a szakmában, de nincs ezzel másképp azok neve sem, akik a termékek mögött állnak. A csapat első embere, a Haldorádó Team Kft. tulajdonosa Döme Gábor, aki a feederbotos pontyhorgászat hazai ikonja. Az a rengeteg innováció, amely az ő fejéből kipattant, jelentősen hozzájárult a finomszerelékes horgászat fejlődéséhez!

Gábor megszállottan keresi a tökéleteset, nap mint nap komoly erőfeszítéseket tesz termékeink fejlődéséért! Legyenek bármilyen zordak a körülmények, Őt nem állítják meg!

Kevés olyan ember létezik, aki nála hitelesebben tudna képet adni a feederbotos horgászat különböző szekcióinak praktikáiról, mesterfogásairól. Gábor szinte a Föld minden részén próbára tette már tudását, melyek során a legextrémebb körülményekkel megbirkózva is gyönyörű fogásokat ért el. Rendkívül értékes tapasztalatait nemcsak készséggel osztja meg a horgászokkal, de át is ülteti őket a Haldorádó termékekbe. Irányelve, hogy a kísérletezés soha nem állhat meg, hiszen a számtalan vízparton töltött nap mindig új gondolatokat ébreszt, amelyek megvalósítása csupán idő kérése! Hogy milyen ötletek testesülnek meg új termékekben 2017-ben? A válaszra ezen az eseményen fény derül!

Eredményei magukért beszélnek, számtalan különleges hal díszíti fotóalbumát

Sipos Gábor a Haldorádó Feeder Team tagja, és 2015-től már főállásban segíti a termékek fejlesztését. Gábor a feederbotos horgászat minden formájáért rajong, ezáltal az álló- és folyóvízi módszerek minden területén széleskörű ismeretekkel rendelkezik. Kiváló versenyeredményei és új ötletei nyomán olyan termékek láttak már napvilágot, mint a Fluo Essencia, amely a methodos horgászatban mára szinte mindennapossá vált. Horgásztudása és ötletei mellett közvetlensége és szakmai alázata az, ami miatt mára a csapat nélkülözhetetlen tagjává vált. Előadásai mellett minden nap áll az érdeklődők szolgálatára.

Sipos Gábor kiváló versenyeredményei megsüvegelendőek, azonban a nagypontyos technikákban is remekel!

Csapatunk másik neves feederes tagja nem más, mint Putz Tamás, akinek nevéhez a Haldorádó paletta egyik abszolút sikerterméke, a Kék Fúzió fűződik. Tamás a nagyhalas feederhorgászat specialistája és a 2016-os évtől szintén cégünk főállású munkatársa, ezáltal minden nap azon dolgozik, hogy még jobb, még hatékonyabb Haldorádó újdonságok lássanak napvilágot. A debütáló termékként megjelent Kék Fúzió Pellet mellett hamarosan újabb különleges csalogatóanyagokkal fog bővülni a kínálatunk. Ezen a rendezvényen lehet majd először kézbe venni, megszaglászni ezeket, illetve használatukkal kapcsolatban a fejlesztőjüktől lehet informálódni.

A célzottan nagyhalas feederhorgászat kedvelői Putz Tamástól kaphatnak értékes praktikákat
Kuriózumokból biztosan nem lesz hiány februárban, nem mindennapi újdonságokkal készülünk!

Jó hír a Haldorádó rajongóknak, hogy még két szakértő erősíti majd a feederes szakosztályt. Természetesen itt lesz Sisa József is, aki már jó néhány éve versenyzik a Haldorádó színeiben, de remek eredményei mellett nagyponty-fogó tudományáról is híres. Bizalommal fordulhat hozzá bárki, aki hasznos tanácsokkal szeretne gazdagodni feederes pontyhorgászataihoz!

Itt lesz Sisa József is, aki jó néhány éve versenyzik eredményesen a Haldorádó színeiben. Az Ő tanácsait bizony érdemes megfogadni!

Napjainkban az egyik legfontosabb szempont az utánpótlás nevelése és a következő generációknak való helyes példa mutatása. A Haldorádó kezdettől fogva nagy figyelmet fordít erre! Ennek jeles képviselője Bank Bálint, aki egy rendkívül ügyes ifjú horgász. A „Bálint Horgásziskolája” című sorozatában az alapoktól ismerteti a horgászattal kapcsolatos tudnivalókat, ami nagy segítség minden fiatal horgászpalántának és leendő pecásnak.

Ifjú csapattagunk, Bank Bálint rendkívül ügyes horgász, szívesen segít mindenkinek, aki a horgászat alapjaival és trükkjeivel ismerkedne

A feederes vonalból már kaphattatok ízelítőt, de nem szabad megfeledkezni a céltudatos nagyhal-fogás iránt érdeklődőkről sem. Nos, ők sem maradnak kedvencek nélkül! A „Nagy Pontyok Nyomában” sorozat kiváló horgászai, s egyben a Haldorádó Carp Team oszlopos tagjai, Haskó Tamás és Kerekes Ernő mindhárom napon érdekes előadásokkal örvendeztetik meg a jelenlévőket. Itt lesz velünk a kiegészült Carp Team két új, fiatal tehetsége, Farkas Szabolcs és Rokolya Péter is, akik garantáltan hasznos segítséget nyújtanak majd a legfrissebb bojlis praktikákkal, végszerelékekkel, csalikkal kapcsolatban! A Pontyhorgász Napok specialitása, hogy népszerű horgászaink elvegyülnek a látogatók közt, úgyhogy bárki, bármikor cserélhet tapasztalatot a képernyőről már ismerős fiúkkal.

Haskó Tamás és Kerekes Ernő neve immár garancia a nagypontyos termékek minőségére! Számtalan horgászfilm és rengeteg kapitális hal koronázza munkásságukat, amivel sok-sok néző kedvenceivé váltak
Kurrens újdonságokból garantáljuk, hogy nem lesz hiány azok számára sem, akik a bojlis technikákat kedvelik, ugyanis a Kék Fúzió termékcsalád bővülése kiterjedt a komplett nagyhalas repertoárra is!
Ezen a rendezvényen mutatkozik be élőben a bojlis paletta abszolút újdonsága, a Record Carp Stick Mix termékcsalád

Az év során megjelent írásokban és filmekben Tamás és Ernő már lerántotta a leplet néhány bomba újdonságról, amelyek először majd ezen a hétvégén lesznek kézzel foghatóak a közönség számára. Ilyen például a komplett palettát felölelő Kék Fúzió bojlis termékcsoport, illetve a 2017-es évtől forgalomba kerülő abszolút újdonság is, a Record Carp Stick Mix nevet viselő kollekció. Ezek megvásárlására először február 3-4-5-én nyílik lehetőség.

Farkas Szabolcs szenvedélyes pontyhorgász, ráadásul azon kevesek közé tartozik, akik fogtak már Magyarországon 30 kg-ot meghaladó súlyú pontyot!
Nem kevésbé elhivatott, alázatos horgász Rokolya Péter, akinek írásaiból rendszeresen tanulhatnak olvasóink precíz végszerelékeiről, csalizási praktikáiról

Természetesen ezúttal is mindent megteszünk, hogy minél színesebb, változatosabb és tartalmasabb programokat biztosítsunk a látogatóknak. Már megszokhatták, hogy a Haldorádó Pontyhorgász Napok színvonalát meghívott vendégek is emelik, akik előadásokat is tartanak mindhárom napon. Nos, ez most sem lesz másként, hiszen ismét vendégünk lesz a Pontycentrum csapata! A hazai bojlis pontyhorgász szféra hiteles és nagy tapasztalattal rendelkező alakjai alkotják ezt a remek társaságot, akiket egytől egyig megkérdőjelezhetetlen profizmus jellemez, s ami tán a legfontosabb, mindannyijukat tetőtől talpig átjárja a pontyhorgászat és a természet szeretete! Nem kisebb nevekkel találkozhatnak, mint Bordás József, Bujáki Géza, Czifra Antal, Hadnagy Sándor és Pataki Gergely. Ezek a fiúk különféle érdekes témakörű előadásokkal örvendeztetik majd meg az embereket mindhárom napon. Olyan népszerű márkákat fognak bemutatni, mint a CCMoore, Trakker és Gardner.

A Pontycentrum csapata ismét megtisztel minket jelenlétével
Bordás József a Pontycentrum tulajdonosa és számos pontyos világmárka hazai képviselője. Elismert szaktekintély a nagy halak horgászatában, amit rendszeresen bizonyít is!
Bujáki Géza, a nagyponty-horgászat ikonikus alakja is újra a Haldorádó Centrum vendége lesz
Hadnagy Sándor a természetes vizek szerelmese, s köztük a Tisza-tó kiváló ismerője. Olyan vadvízi fogásokat tudhat magáénak, melyekről sokan álmodnak
Czifra Antal tapasztalt nagyponty-horgász, számára (is) első a halak és a természet szeretete!
Pataki Gergely megszállott országjáró pontyhorgász, segítségével gyerekjáték elsajátítani a fogós csalik készítését!

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nemcsak a különböző pontyhorgászati technikák, módszerek kedvelőinek szeretnénk különleges programokkal kedveskedni, hanem azok számára is, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban az óriás halak horgászatához, s kalandvágyuk akár messzi vizekre is elkísérné őket! Döme Gábor legújabb írásában és filmjében, a Vadvízi Kalandok 28. részében egy döbbenetesen izgalmas, extrém horgászatba nyerhettek betekintést az érdeklődők. A kanadai Fraser folyó a világ egyik legcsodálatosabb helye, azonban megfelelő helyismeret nélkül elképzelhetetlen lenne itt az eredményes és biztonságos horgászat! Örömmel jelentjük be, hogy File István, a vad folyó, illetve a kapitális tokhalak kiváló ismerője s egyben a Great River Fishing Adventures profi túravezetője is velünk lesz a rendezvény egésze során! István rengeteg hasznos információt és tapasztalatot oszt meg mindenkivel a Fraser folyón való horgászat kapcsán, segítségével bárki közelebb kerülhet ahhoz az álmához, hogy megfoghassa élete halát!

A Vadvízi Kalandok 28. részében Döme Gábor és Dr. Pulai István a távoli Kanadába utazott, hogy a világ egyik legnagyobb édesvízi halát, a fehér tokot horogra keríthessék, ez azonban megfelelő helyismeret és segítség nélkül elképzelhetetlen lett volna!
File István, a vad Fraser folyó kiváló ismerője, garantáltan segítségére lesz mindenkinek, aki itt szeretne horgászni és közben megfogni élete halát. Különleges előadásai nagyban emelik majd a rendezvény fényét

Elérkeztünk a rendezvény egy újabb érdekes színfoltjához! Szeretnénk hasznos infókat adni egy másik „bajszos” megfogásához, amely lényegesen nagyobbra is megnőhet, mint akár a világrekord ponty. Ez a hal nem más, mint a harcsa!

A harcsahorgászat igazi extrém kaland a fanatikus horgászok számára! Ennek az „életstílusnak” a szépsége, hogy bármikor megjelenhet az igazán nagy ellenfél a horgunkon hazánkban is éppúgy, mint Európa híres harcsás folyóinak egyikén. A kapitális harcsa bizony az az ellenfél, amely garantáltan megmutatja a felszerelésünk gyenge pontját - már ha van -, s rosszabb esetben ki is használja azt. Ha a hőn áhított bajszos horogra akad, onnantól kezdve az már komoly kihívás mind a horgásznak, mind a felszerelésnek, ezért nem mindegy, milyen eszközökkel vágunk neki a kalandnak, melynek végén életünk hala várhat! A MadCat névre keresztelt, kifejezetten harcsák horgászatára készített felszereléseket világszerte használják megelégedéssel az elszánt harcsahorgászok, és hazánkban is egyre inkább kezdik megismerni, megkedvelni ezeket a termékeket. Precíz minőségük hátterében nem csupán a prémium alapanyagok állnak, hanem nagyon komoly fejlesztőmunka és sok szakmai tapasztalat is. Pajor Gergő és Nagy Viki, a cég két elhivatott szakértője első alkalommal látogat el hozzánk, így új és nem mindennapi információgyűjtési alkalom adódik azoknak, akik a harcsázás témában érdeklődnének!

Pajor Gergő a kapitális harcsák horgászatában és a MadCat termékek használatában lesz az érdeklődők segítségére
Rendezvényünk ezúttal egy kiváló harcsahorgász hölggyel is gazdagabb lesz Nagy Viki személyében

Minden évben megpróbálunk új kiállítókat lecsalogatni Kiskunhalasra, de nem kevésbé teljes az örömünk akkor sem, ha egy-egy régi kedves ismerőst köszönthetünk újra a Haldorádó Centrumban! A 2013-as pontyhorgász napokon debütáltak meghívott vendégként a Prologic Team tagjai, akiket már akkor hamar megkedvelt a közönség, hisz kiváló előadásokat, hasznos termékbemutatókat láthattunk tőlük. Nem volt kérdés, hogy újra itt a helyük! A minőségi bojlis és pergető termékeket forgalmazó cég megkapta többek között az Okuma európai forgalmazását, így a hazai márkaképviseletnek köszönhetően rendkívül sok egyedi, innovatív termék áll a horgászok rendelkezésére. A Haldorádó Pontyhorgász Napokon Szaulik György szakmai segítségével ismerkedhetnek meg ezekkel az érdeklődők, miközben számos Magyarországon elsőként piacra kerülő Okuma újdonságot is kézbe vehetnek!

Szaulik György az Okuma orsók szakértője, emellett remek pontyhorgász is

A Prologic sikerének titka, hogy olyan, a hazai horgászszokásokhoz illeszkedő termékeket kínál, amelyet bármelyik hobbi vagy professzionális pontyhorgász maximálisan használhatónak ítél. A magas használati értékhez azonban olyan meghökkentően alacsony ár is párosul, amit még a szerényebb pénztárcával rendelkező horgászok is megengedhetnek maguknak. Ezeknek a remek eszközöknek a népszerűsége a mai napig töretlen, több ezer elégedett horgász pedig nem téved!!! Természetesen a fejlesztések náluk sem álltak meg, és az új, 2017-ben forgalomba kerülő Prologic újdonságok jelentős része itt már bemutatásra kerül. Ebben Varga Attila szakmai segítségére számíthat majd minden kedves látogatónk!

Varga Attila előadásaiban a Prologic legújabb botjai, illetve a nagy pontyok horgászatának fortélyai kerülnek előtérbe

A XI. Haldorádó Pontyhorgász Napok profi horgászait és szakértőit immár megismerhettétek, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy kifogytunk a meglepetésekből! Számos izgalmas újdonságot és akciót tartogatunk még, többek között jelentős árkedvezményt rengeteg márkára és termékre! Mindezekről bővebben értesülhettek a hamarosan érkező újabb írásokban!

A rendezvény helyszíne

Haldorádó Centrum
6400 Kiskunhalas
Széchenyi út 49.

Nyitva tartás:
pénteken, szombaton 8-17 óráig
vasárnap 8-16 óráig

E-mail: horgaszbolt@haldorado.hu
Telefon: +36 20 9457 758

A belépés díjtalan!

Nem szeretnénk minden meglepetésről lerántani idő előtt a leplet, de egyvalamit megígérhetünk: mindent megteszünk, hogy érdemes legyen ellátogatni Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Ennek érdekében a rendezvényen való részvétel ezúttal is teljesen ingyenes!

Facebook esemény

Kövessétek figyelemmel a Haldorádó Pontyhorgász Napok önálló Facebook-oldalát, ahol újabb részletes infókkal jelenetkezünk folyamatosan. Ha már biztosan tudod, hogy eljössz, lájkold az oldalt és hívd meg ismerőseid is!

Érdemes figyelemmel kísérni az esemény Facebook-oldalát is, mert itt minden nap találkozhattok hasznos új információkkal!

Haldorádó Pontyhorgász Napok Facebook-oldal

Azok számára, akik nem csak egy napra érkeznek!

Az elmúlt években már megtapasztaltuk, hogy sokan 2-3 napot is Kiskunhalason töltenek, tehát az egész hétvégét a rendezvénynek szánják. Ők minden előadást megtekintenek, minden előadóval elbeszélgetnek és olyan mennyiségű információt, tudásanyagot, tippet gyűjtenek össze, amely óriási segítséget adhat a következő szezon megalapozásában. Ja, és mindezt ingyen! Pont ezért nagyon kényesen ügyelünk arra, hogy mindhárom napon más és más témáról szóljanak az előadások, hogy mindhárom napon újat tudjunk adni. Azok az látogatók, akik már voltak városunkban, megtapasztalhatták, hogy Kiskunhalas egy kicsi, de rendkívül vendégszerető város.

Megbízható szálláshelyek Kiskunhalason

Sóstó Csárda és Motel: http://www.sostocsarda.hu/

Csipke Hotel: http://www.csipkehotel.hu/

Penny Motel: http://www.motelpenny.hu/

Betti Motel: http://www.bettimotel.hu/

Hamarosan újabb, még részletesebb információkkal jelentkezünk!

Ha felcsigáztuk az érdeklődést, ígérjük, nem kell sokáig várni, hamarosan további részletes programokkal és információkkal jelentkezünk. Addig is nézzétek meg a X. Haldorádó Pontyhorgász Napok összefoglalóit: