PontyShow 2017 Haldorádó szemmel

PontyShow 2017 Haldorádó szemmel

Annak ellenére, hogy nem vagyok tisztában a pontos adatokkal, ki merem jelenteni, hogy hazánkban többen horgásznak pontyra, mint a többi halfajra összesen. A horgászat e „szegmense” nagyon gyorsan fejlődik, éppen ezért jó a PontyShow, ugyanis itt szétnézve mindenki láthatja, hogy éppen hol is tart a pontyhorgászat rögös útján, legyen szó hétvégi pecásokról, profi horgászokról vagy akár a kereskedőkről. Lássuk hát, mi merrefelé tartunk!

A PontySow történetében még sosem volt olyan, hogy a Haldorádó ne képviseltette volna magát e neves rendezvényen, és annak ellenére, hogy az utóbbi időben számtalan új márka „nőtt ki a földből”, a termékeink iránti érdeklődés mit sem enyhült. Mi az oka annak, hogy folyamatosan meg tudunk újulni, és nem vagyunk egy a sok „középszerű” horgászmárka között? Ennek a felelősei kizárólag a magyar horgászok, ugyanis lehetünk mi akármennyire megnyerőek, legyenek akármilyen szép csomagolásban is az etetőanyagaink, vagy illatozhatnak a csalijaink úgy, mint egy virágbolt, mindez mit sem érne, ha a pecások nem fognának vele halat és nem lennének elégedettek.

Megkérdeztünk kicsiket és nagyokat is arról, hogy mi a véleményük a Haldorádó termékekről
Az eddigieknél nagyobb kiállítótérrel vártuk az érdeklődőket…
… így volt lehetőség mindent kézbe venni, kipróbálni

Persze a Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER termékek mellett azért mást is találhattak az érdeklődők a standunknál. Méghozzá azokat az embereket, akik a termékek mögött állnak. Nálunk ugyanis kizárólag olyanok alkothatnak „szakvéleményt”, akik valóban részt vesznek egy-egy termék születésében. A standon található srácok mindegyike már gyerekkora óta horgászik, és tapasztalatuk összeadódva adja azt a hatékonyságot, amit a vásárlóink a termékeink mellé kapnak. Ha ez nem lenne így, akkor lehetne a világ legjobb horgászeszköze vagy csalogatóanyaga is a polcon, senki sem tudná azt használni, pláne nem bemutatni.

A standunkon csak olyanok voltak, akik neve már védjeggyé vált a horgászatban
Döme Gábor volt az első híres horgász, aki először vett a kezébe feederbotot. Azóta ő adja a horgászok kezébe saját fejlesztésű TEAM FEEDER botjait!
Az őszi kiállítások jellegzetessége, hogy a legtöbben a felszerelések iránt érdeklődnek. Nálunk is a feederbotok környékén volt a legnagyobb nyüzsgés
Temesváry Gyula veterán bajnoktól a legfiatalabbak is tanulhatnak

A PontyShow azért is különleges rendezvény, mert nem a szezon elején, hanem pont a végén kerül megrendezésre, így aztán teljesen érthető, hogy a csali és etetőanyag újdonságok nagy részét még nem lehet kézbe venni. A legnagyobb érdeklődés így inkább azok felé a termékek felé irányult, amelyekkel még ebben az időszakban is eredményesen lehet pontyra horgászni.

Mindegyik botot érdemes volt kézbe venni
Minden bottípushoz volt megfelelő orsó is a választékunkban
Akiknek fontos a halvédelem, szemrevételezték az új By Döme TEAM FEEDER merítő fejeket és pontymatracot

Bojlis vonalon azért nehezebb dolguk volt már a fiúknak, hiszen ez a szakág kevésbé szól a finomszerelékről, de azért még eredményesen lehet a golyókkal is pecázni, ha megfelelően használja azokat a horgász. Csalogatóanyagnak a legtöbben ekkor már inkább a PVA zsákocskába tett, koncentrált etetéshez alkalmas mikropelleteket vagy éppen Stick Mixeket használják. Ezekből olyan különleges változatokat is megtalálhattak nálunk az érdeklődők, mint a Fűszeres vörös Máj vagy a Kék Fúzió.

A pontyhorgászathoz szükséges bojlik és csalogatóanyagok mellett tanácsokkal és ebben az időszakban fogós praktikákkal is vártuk az érdeklődőket
A Stick Mixes keresőhorgászat eredményes lehet még ebben a zord időben is
A Green Pepper aroma és a pop-up csali tökéletes választás hideg vízben

A feederes, finomszerelékes pontyhorgászat talán az a módszer, amellyel még a legzordabb időben is el lehet csípni egy-két pontyocskát. A Fagyos Ponty termékcsaládot sokan választották az év végi horgászatokhoz, de a Fluo Energy Fekete Erő és a Vörös Gyümölcs is népszerű volt a vízpartra indulók közt. Csalik tekintetében a SpéciCorn igazi 4 évszakos csalitüskére való, így az vitte a prímet, de a különböző lebegő pelleteknek is sokan szavaztak bizalmat.

A már jól bevált Fagyos Ponty etetőanyag mellé ideális választás az epres SpéciCorn
Megpróbáltunk mindenkinek segíteni, hogy megtalálja az általa űzött módszerhez legmegfelelőbb eszközöket

Bár csaliújdonságok terén „visszafogott” volt a kínálatunk, az új horgászeszközök terén megpróbáltuk ezt kompenzálni. A By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder kosarakat szinte minden látogató nagy érdeklődéssel forgatta. Annak ellenére, hogy a piacon található jó néhány method kosár, ez a modell kitűnik az összes közül. Gyorsan felszerelhető, egyszerűen használható és rendkívül strapabíró. És persze ami a legnagyobb erénye, hogy az átlagnál sokkal jobban és messzebbre dobható. Ennek használatával kapcsolatban nagyon sok kérdést kaptunk, ami azt mutatja, hogy az emberek nemcsak egy eszközt vásárolnak nálunk, hanem egy komplett módszert. Ezért olyan nagy öröm az nekünk, amikor levelek tucatjait kapjuk, amelyekben a vásárlóink boldogan mutatják meg, milyen eredményesen is használják termékeinket.

Ha kellett, akkor szemléltettük is a botok terhelhetőségét
Minden várakozást felülmúlt a Fine Carp botok sikere

A By Döme TEAM FEEDER botkollekció is bővült évközben, méghozzá egy igazán hiánypótló modellel. A Fine Carp egy könnyű, finom horgászathoz készült pálca. Ideális azok számára, akik versenykörülmények közt horgásznak és azoknak is, akik a „finom method” módszert részesítik előnyben. Minden várakozást felülmúl már most e botcsalád sikere. Paraméterei ellenére kedvező árfekvésű a Fine Carp, nem csoda, hogy aki a kiállításon kézbe vette, szinte azonnal bele is szeretett.

Döme Gábor japán kalandját sokan követték élőben a Facebookon is, így nem csoda, hogy ennek az utazásnak a legizgalmasabb pillanatait bemutató előadáson megtelt a nézőtér

A következő nagyszabású pontyos rendezvény a 2018. február 2-3-4-én megrendezésre kerülő XII. Haldorádó Pontyhorgász Napok lesz. Remélhetőleg a tél java addigra lemegy, így már újult erővel és természetesen a 2018-as újdonságokkal felvértezve várunk majd mindenkit Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban.

Írta: Sipos Gábor
Fotók: Putz Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.