Guru 2020 újdonságok a Haldorádó kínálatában

Guru 2020 újdonságok a Haldorádó kínálatában

A finomszerelékes, pontyos feederhorgászat, illetve az ehhez kiváló termékeket gyártó Guru iránt évek óta töretlen az érdeklődés a magyar horgászpiacon, sőt azt tapasztaljuk, hogy a horgászok egyre nyitottabbak a minőségi újdonságaik irányába! Éppen ezért mi is folyamatos figyelemmel kísérjük a termékpaletta fejlődését, s örömmel vesszük fel kínálatunkba a különféle praktikus kiegészítőket, aprócikkeket, végszerelék-elemeket! Ebben az írásban azokat az újdonságokat mutatjuk be, melyek immár nálunk is elérhetőek.

Táskák, tárolók
EVA Fusion Bait Pro
Ez egy erős, mégis pillekönnyű, cipzárral rendelkező táska, mely 100%-osan vízálló EVA anyagból készült. Ha kedveled a stílusos, jó minőségű, praktikus tároló kiegészítőket, akkor ez a típus biztosan elnyeri a tetszésedet! Remek megoldást kínál csalik, etetőanyagok, szerelékes dobozkák, lapos boxok, valamint kisebb EVA rendszerező táskák biztonságos tárolásához, szállításához. Segítségével helytakarékosabbá és könnyebbé válik az apróságok vízpartra juttatása!
Főbb jellemzők:

 • Vállpánt
 • Merev, kemény aljzat
 • Erős, strapabíró cipzár
 • Extra oldalsó zseb további kisméretű eszközök (pl. napszemüveg, horgászigazolvány, pénztárca, kulcs) tárolására
 • Méret: 50 x 27 x 28 cm
 

Az EVA Fusion Bait Pro a nagy tároló rész mellett egy méretes oldalzsebbel is rendelkezik
Vízhatlan cipzárral készült

EVA Fusion Base Carryall
Különálló, de összecsatolható elemből álló, extra erős, mégis pillekönnyű, cipzárral rendelkező táska, mely 100%-osan vízálló EVA anyagból készült. Remek megoldást kínál csalik, etetőanyagok, szerelékes dobozkák, lapos boxok, valamint kisebb EVA rendszerező táskák biztonságos tárolásához, szállításához. Ez a megnövelt méretű típus már kiválóan alkalmas versenyláda kiegészítők, ill. nagyméretű eszközök szállítására is. Segítségével helytakarékosabbá és könnyebbé válik az eszközök vízpartra juttatása! Az alsó, vékony táskába akár a Guru XL Rig Case is elfér.
Főbb jellemzők:

 • Vállpánt
 • Merev, kemény aljzat
 • Erős, strapabíró cipzár
 • Kétrészes kialakítás erős műanyag csatokkal
 • Méret:
 • Szélesség: 58 cm
 • Mélység 27 cm
 • Magasság 42 cm (az alsó, lecsatolható elem 12 cm, a nagy táska esetében 30 cm)
 

EVA Fusion Base Carryall
Szép, precíz kialakítású táska

Feeder Box
A Fusion Feeder Box sokoldalú tárolási megoldást kínál a modern feederhorgász számára. Az egyedi, testre szabható tároló rendszerrel az elrendezés az egyedi igényekhez alakítható, számos lehetőséget biztosítva a saját igényeink számára. Tartalmaz olyan rekeszeket, amelyek az EVA horogtároló tekercsek és a rövid method előkék tárolására terveztek, valamint a feederhorgászathoz kapcsolódó számos apróság tárolható a dobozban rendezett formában. Külön megvásárolhatók kompatibilis kisméretű dobozok is, melyeknek kiválóan alkalmasak kisebb dolgok, mint például forgók, Speed Bead, Lead Clip és Bait Band tárolására.
Főbb tulajdonságok:

 • Erős műanyagból készült
 • Extra tartós kivitel
 • Erős patentokkal szerelve
 • Sötétített, szuper erős fedél
 • Vízálló típus
 • Kompatibilis a Guru kiegészítő dobozokkal
 • Méret: 35 x 25 x 8 cm
 

Összetétel:

 • Osztott, mély tároló
 • Osztott, sekély tároló
 • Method előketartó
 • 4 részes aprócikkes doboz (opcionálisan vásárolható)
 • 6 részes aprócikkes doboz (opcionálisan vásárolható)
 

Feeder Box
A kis rekeszekben jól elférnek az aprócikkek
Ebben a rekeszben az EVA előketároló spulniknak van hely

Fusion Aprócikk tartó doboz 4 és 6 fach-os kivitel
Ezek a mágnesesen zároldó, kemény fedeles, 4 vagy 6 rekeszes tároló dobozok a Guru Feeder Box rendszerhez készültek, de természetesen külön is tökéletesen használhatóak gyakorlatilag bármilyen apró kiegészítő rendezett tárolásához, szállításához. Remekül elférnek benne az aprócikkek, forgók, stopperek, ütközők (stb.), melyeket akár a zsebünkben is magunkkal vihetünk.

Fusion Aprócikk tartó doboz 4 fachos
Fusion Aprócikk tartó doboz 6 fachos

Long Rig Case
E típus kisebbik változatát (ami method előkék tárolásához ideális) már eddig is tartottuk a webáruházban, most viszont megérkezett mellé a nagytestvér is! Ez a mágnesesen záródó, nagyon ízlésesen kivitelezett dobozka már tökéletes megoldást kínál hosszabb monofil előkék precíz, rendezett szállításához is! Kemény fedeles tárolóról van szó, ami mindenféle mechanikai hatástól óvja az előkéinket. Egyik oldalon öt, míg a másik oldalon hat „retesz” található, így számos előkének helyet adhat a Long Rig Case! 
Large: 15-20-25-30 cm-es előkék tárolására

Long Rig Case
Számos előkét lehet rendezetten, biztonságosan tárolni és szállítani ebben a dobozkában

Kiegészítők, aprócikkek
Extra Distance Hybrid Feeder
Az új Hybrid kosár rendkívül alapos kidolgozása azonnal szemet szúr, elsőre látni, hogy nem egy hétköznapi etetőkosárról van szó. A kosárka tulajdonképpen nem más, mint egy tányér kicsit magasabb peremmel a megszokottnál. Erre azért van szükség, mert egyáltalán nem rendelkezik bordázattal, így a perem hívatott bent tartani a ragasztott pelletet vagy etetőanyagot. A Hybrid kosár töltőszerszám nélkül is tölthető. Ami nem megszokott, hogy az ólomlap több helyen is fúrt. Ennek magyarázata az, hogy a lyukakon beáramló víz jelentősen meggyorsítja a kosár tartalmának feloldódását.
Immár elérhető a kínálatunkban medium (50 grammos) és large (60 grammos) változatban is.

Extra Distance Hybrid Feeder

Method Feeder Clip
Ez egy apró, ám annál nagyszerűbb kiegészítő, amelyet a Guru In-Line, valamint X-Safe method kosarakhoz lehet használni. Működése rendkívül egyszerű, a kosárra felhelyezve az előkezsinór belecsíptethető, így a csalit mindig a kosár tetején tudjuk felkínálni, az etetőanyag kioldódása után sem fog a kosár mellé sodródni. A pontosabb csali-felkínálás gyakran a kulcsa a sikernek! Nem kell aggódni a klipsz túlzott szorossága miatt, ha a hal rászív a csalira és megakad a horog, azonnal kipattan a klipszből a zsinórunk, s a normál pozíciót felvéve kezdődhet a fárasztás. Kifejezetten ajánlott monofil horogelőkék használata során! 3 db található a csomagban.
Méretek:
- Small (kicsi) - a mini és small méretű method kosarakhoz
- Large (nagy) - a large méretű method kosarakhoz

Method Feeder Clip

Fonott zsinór vágó olló
Nincs bosszantóbb annál, mikor pár használat után már képtelen egy olló ellátni feladatát, kicsorbul, elveszti az élét. Erre az ollóra ez nem jellemző, sokáig kifogástalanul áll a horgászok rendelkezésére. A jól megszokott narancssárga Guru dizájn, valamint éles, tartós pengék jellemzik, melyek megbirkóznak a fonott, a monofil és a fluorocarbon zsinórokkal is.

Fonott zsinór vágó olló

Horgok, zsinórok
MWG Barbed
Egy igazi, univerzális horog a Guru kínálatában az MWG, amely mostantól mikro szakállas változatban is elérhető. Kialakítása a legtöbb horgászmódszerre alkalmassá teszi, kezdve a waggleres horgászattól a kemény rakós botos pontyozáson át a feederhorgászatig. A tradicionális horogformát a hosszú és éles hegy, valamint a masszív szár teszi teljessé. Az akasztás pillanatában a különleges horoghegy könnyedén hatol át a hal száján, biztos akadást elősegítve ezzel. A horog tökéletes a hajszálelőkés csali-felkínáláshoz.

MWG Barbed – 12

MWG Bayonet előkötött horog tüskével
A méltán népszerű Guru MWG horgot már előkötött változatban is meg lehet vásárolni. Ezt a kifejezetten methodozáshoz megalkotott horgot Guru N-Gauge zsinórra kötve és Guru Bayonettel (csalitüskével) ellátva kínálja a gyártó, ami rendkívül megkönnyíti a mini bojlikkal és pelletekkel történő csalizást. Ebben a csomagban 8 db, 10 cm-es előkötött monofil előke található.

MWG Bayonet előkötött horog tüskével

N-Gauge előkezsinór
Ez egy nagyon kedvező tulajdonságokkal rendelkező, prémium minőségű, japán monofil előkezsinór, mely a Guru egyik specialitása! Extra erős kopolimer horgászzsinór, ami kiválóan süllyed és egyaránt alkalmas rakós botos, egyéb úszós, illetve feederes előkék készítéséhez. Jó kopásállóság és garantáltan méretpontos, valós szakítószilárdság jellemzi.
Méretek:

 •   4 Lbs - 0,13 mm
 •   5 Lbs - 0,15 mm
 •   6 Lbs - 0,17 mm
 •   7 Lbs - 0,19 mm
 •   9 Lbs - 0,22 mm
 • 12 Lbs - 0,25 mm
 

N-Gauge előkezsinór

Pulse Pro monofil főzsinór
A legújabb technológiáknak köszönhetően ez a prémium minőségű főzsinór minimális nyúlással rendelkezik, míg dobási és süllyedési képességei egészen kiemelkedőek! Használatával még könnyebben és még pontosabban horgászhatók meg a nagy távolságok. Tapasztalatink alapján széles körben kamatoztathatók a benne rejlő lehetőségek, így feeder- és matchbotos horgászathoz egyaránt javasolt. 300 méteres kiszerelésben kapható.

Pulse Pro monofil főzsinór

Shield Shock leader 100 m
A Guru Shield Shock leader Line kifejezetten dobóelőkének készült vékony zsinórokhoz vagy fonott főzsinórhoz. Felületképzésének, anyagának köszönhetően ellenáll az erőteljes dobásoknak, így kifejezetten javasolt nagyméretű kosarakhoz vagy távoli dobásokhoz.
Tulajdonságok:

 • Főként a Guru versenycsapata és Steve Ringer által fejlesztett speciális előtét zsinór
 • Elérhető 8 lb, 10 lb és 12 lb szakítószilárdságban (0,28; 0,30 és 0,33 mm)
 • 100 m-es spulnin kapható
 • Rendkívüli erő és súrlódástűrés jellemzi, ideálisan használható nehezen meghorgászható, akadós vagy kagylós vizeken
 • Jó csomótűrő képességgel bír akár monofil, akár fonott zsinórral összekötve
 • Sötét, diszkrét szín
 • Sprőd, merev zsinór, így csökkenti az előke felcsavarodásának esélyét és a gubancokat
 • Sokoldalúan használható – akár természetes vizeken, akár telepített tavakon
 

Shield Shock leader 100 m

Bottartó
Reaper Rest XL
A Guru, ahogy a finomszerelékes horgászatban elég sok mindent, úgy a bottartókat is megreformálta. A Reaper Multi Positional Rest első bottartó mind a formavilágával, mind pedig anyagában kiemelkedik a többi gyártó által kínált bottartók közül. Ez a típus designos kivitelezésű, nagyon feltűnő narancssárga-fekete színű, belül pedig gumírozott. Ez utóbbi azért fontos, mert a magára hagyott botot nem tudja a hal kirántani a tartóból, mivel az szinte „beleragad” a villába. Nos, ennek nagytestvére ez az új változat, aminek a további előnye, hogy nagyobb, valamint a felületén speciálisan kialakított zsinórvezetők megakadályozzák a zsinór szorulását.
Főbb tulajdonságok:

 • 12 különböző beállítás
 • 11 különböző botállás
 • Az állítható kar megakadályozza, hogy egy óriási kapás lerántsa a botot a tartóról
 • A speciálisan kialakított zsinórvezetők megakadályozzák, hogy a zsinór a bothoz szoruljon
 • A feederes horgászat minden stílusához alkalmas.
 • Kiváló minőségű, gyakorlatias konstrukció
 

Reaper Rest XL
Különleges formájú bottartó feederezéshez

Pontymatrac
Fusion Pontymatrac
Ez nem más, mint egy párnázott pontymatrac, amely összehajtva táskaként is funkcionál. Cipzárral összecsukható, valamint rendelkezik egy további cipzáras zsebbel az egyik oldalán. Összehajtva kiváló szolgálatot tesz a táska merítő fejek, szákok és egyéb vizes holmik szállítására, míg elülső zsebében elfér pl. 1-2 zacskó etetőanyag, vagy akár egy szerelékes doboz is. Segítségével a gépjárműben elkerülhető a sáros, nyálkás, vizes szennyeződés, s ezzel a szagokkal átitatott kárpit.
Főbb jellemzők:

 • Párnázott, strapabíró kialakítás 210D anyagból
 • Cipzáras első zseb
 • Összehajtható, cipzárral rögzíthető
 • Levehető vállpánttal
 • Fekete és sötét olíva színben
 • Méret: 122 x 62 cm nyitva (61 x 62 cm összehajtva)
 

Fusion Pontymatrac
Összecsukva száktartó táskaként is funkcionál

Csalitartó edények
Csalitartó edény
Egy új generációs csalisdoboz a Guru cégtől. E dobozok felhasználási területe határtalan, az élő csaliktól kezdve a magokig, etetőanyagokon át a pelletekig minden tárolható bennük. A hozzá tartozó, pici lyukakkal ellátott tetőnek köszönhetően a benne levő anyagok szellőznek. Anyaga extra erős műanyag. A Guru prémium doboza megfelelően záródik és a gumis tetőperemének köszönhetően hidegben, melegben is biztosan tart a dobozon. A tetején lévő szellőző lyukak mérete miatt a legapróbb pinki, szúnyoglárva sem tud átjutni rajta. Ajánljuk akár önálló használatra gilisztához, csontihoz, pinkihez, vagy akár a csalitálcában történő használatra bármely csalihoz (pl. pellethez), illetve kézmosó vizes edényként is jó szolgálatot tehet. A Guru által gyártott Bait Strainerek pont beleilleszkednek ezekbe a dobozokba, ami jelentősen megkönnyítheti pelleteink feláztatását, aromásítását.
Elérhető 1,87 és 0,57 literes változatban.

Csalitartó edény 1,87 Liter
Csalitartó edény 0,57 Liter

Csalitartó edényhez betét
Ez egy csali előkészítő, tároló, áztató és csepegtető segédeszköz, amely pontosan illeszkedik a Guru csalitartó edényekbe. Tökéletes segítség bármely olyan csalival történő horgászatra, amelyet vagy folyadékban áztatva használunk, vagy aromával itatunk át, mivel gyorsan és egyszerűen el lehet távolítani a csalogatóanyagot a folyadékból, ehhez mindössze ki kell emelni a rácsos szűrő elemet. A szűrő kissé felemelkedik (van rajta fogás), így nagyon megkönnyíti az eszköz kezelését. Tökéletes megoldás a pelletek áztatásához vagy olyan csalik tárolásához, amelyeket vízben kell tárolni és a munkamenet végén vízelvezetést igényelnek. Szintén ideális fojtott csontis vagy bábos horgászatkor is. Az 1,87 és 0,57 literes csalitartó edényhez passzoló változatokban egyaránt elérhető.

Betét az 1,87 literes csalitartó edényhez
Betét az 0,57 literes csalitartó edényhez
Egyszerűen leszűrhető vele bármi
Nagy segítség pelletes horgászatokon
Élő csalihoz is praktikus

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.