Haldorádó ernyők, avagy mindig légy felkészült!

Haldorádó ernyők, avagy mindig légy felkészült!

A horgászatban sokszor nem is a halfogás okozza a legtöbb gondot, hanem az, hogyan tudunk alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz. Aki biztosra akar menni, annál mindig van esőruha, legalább egy váltás meleg ruha, száraz bakancs, gumicsizma, és ami mindig jól jön, egy megbízható ernyő! Ebben az írásban a Haldorádó ernyőket veszem górcső alá. Melyiket, hogyan, mikor és milyen technikával horgászóknak érdemes használni? Az alábbiakban kiderül!

Egy jó horgászernyőnek több funkciója is van. Elsőre mindenkinek az esős napok jutnak eszébe, holott a túl sok és erős napsütés legalább annyira veszélyes, mint az elázás. Sok „profi” horgászt láttam már, akik egész egyszerűen utálnak ernyő alól horgászni, és emiatt inkább áznak-fáznak akár versenyen is. Ennek oka leginkább nem is az, hogy nem szeretik az ernyőt, hanem az, hogy nem tudják megfelelően használni. Mindig útban van nekik, nem tudnak tőle mozogni, vagy éppen csak olyan rosszul szerelik fel ülőalkalmatosságukra, hogy teljesen értelmét veszti, és egyáltalán nem véd se a naptól, se az esőtől.

Minden horgászstílushoz lehet megfelelő ernyőt találni!

Annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az ízlésének, horgászstílusának a megfelelő horgászernyőt, kínálatunkban három modellt is meg lehet találni. Ezekben a Haldorádó ernyőkben az a közös, hogy mindegyik erős, mégis könnyű anyagból készült. Vízhatlan, és ami nagy segítség az optimális beállításban az az, hogy a feje 45 fokos szögben dönthető. Ennek segítségével könnyedén be lehet úgy állítani, hogy védjen az esőtől, naptól, de akár ülve maradva is lehetővé tegye a dobást.

A jól felállított ernyő abszolút nem zavarja a horgászt!

Minden ernyő saját leszúró karóval kerül forgalomba. Erre a karóra kell ráilleszteni magát az ernyőt, amelyet egy szorítózárral lehet rögzíteni. Az összecsukott ernyőt először mindig ki kell nyitni, és csak utána ráilleszteni a karóra, ugyanis csak így lehet biztosítani, hogy minden kereszttartó a megfelelő pozícióba kerüljön és akadálytalanul kinyílhasson. A rögzítés után lehet a fej dőlését beállítani, és tulajdonképpen az ernyő felállítása már kész is.
Három különböző típusú ernyő található a kínálatunkban. Van 220 és 250 cm átmérőjű, és van 250 cm átmérőjű sátras modell is. Hogy kinek melyiket érdemes választania? Az alábbiakban ezt részletezem.

Kék Sátras Horgászernyő 250 cm átmérőjű
Ez a modell egy olyan ernyő, amelyet félsátorrá lehet alakítani. A 250 cm átmérőjű ernyő fél oldalán egy erős, műanyag cipzár segítségével lehet a palástot rögzíteni. A palást alján találhatóak fülek, amelybe a sátor leszúró karóit kell belebújtatni, segítségükkel lehet kifeszíteni a félsátrat. A készlethez tartozik még kötél is, amely segít az ernyő stabilizálásában. A megfelelően felállított és rögzített félsátor kellően nagy méretű menedéket jelent az eső, napsütés, és szél elől is. Nemcsak a horgász, hanem a felszerelés nagy része is befér alá. Azoknak ajánlom, akik hosszabb ideig szeretnének a parton tartózkodni, de akár félnapos pecáknál is jó hasznát lehet venni akkor, ha esik az eső.

A Haldorádó Kék Sátras Horgászernyő összetett termék, amely ernyőből, leszúróból, palástból, sátorcövekekből és rögzítő kötélből áll. Ezek mindegyike kék táskákban kapott helyet
Ez a félsátor 250 cm átmérőjű
A fotelon és a horgászon kívül a felszerelés is kényelmesen befér alá
Stabilitását a sátorleszúró cövekek biztosítják
A készletben megtalálható kötéllel még stabilabbá tehetjük a félsátrat
Minden rögzítési pont erősített, így garantáltan nem szakad ki az anyag még erős szélben sem

Kék Horgászernyő 220 cm átmérőjű
Ez a legkisebb Haldorádó ernyő. Azoknak a horgászoknak célszerű ezt választani, akik kevés motyóval mennek horgászni, és egész egyszerűen felesleges az ennél nagyobb ernyő számukra. A kompakt ülőkékhez is ideális választás, főleg a néhány órás horgászatokhoz, hiszen az ilyenekre nem sok cuccal indul neki senki. A By Döme TF Rotary Boxhoz szeretem ezt használni, ugyanis erre viszonylag kevés dolgot szoktam felrakni. Ez a méretű horgászernyő pont elég ahhoz, hogy megfelelően beállítva takarja a horgászt és a csalizó tálcát. Könnyen dobhatunk alóla, és nem akadályoz a pörgős horgászatok során sem.

A 220 cm átmérőjű ernyő ideális a By Döme TF Rotary Boxhoz is
Minden ernyő ilyen szorítóval rögzül az ernyőtartó vasra
A fej dőlését ezzel a tárcsával lehet szabályozni
A jól beállított ernyő nem zavar a dobásban sem!

Kék Horgászernyő 250 cm átmérőjű
Ez a nagyméretű ernyő már elég „fedezéket” nyújt ahhoz, hogy akár a profi versenyzők igényeinek is eleget tegyen. Megfelelően rögzítve nem zavarja a horgászt, és elfér alatta a ládán, valamint a horgászon kívül még a felszerelés nagy része is. Ennek is dönthető a feje, így kedvünkre alakíthatjuk. Egy ilyen ernyő megfelelő használatával akkor is koncentrálhatunk a halfogásra, amíg a többiek a cuccaikat rendezgetik az esőben.

A fej billentése kötelező, hogy ne zavarjon minket az ernyő dobás közben!
A horgászat zavartalan, ha az ernyő jól van pozícionálva

By Döme TEAM FEEDER Pro Lite Ernyő 250 cm
Az ernyő egy olyan kiegészítő, mely nem hiányozhat szinte egyetlen horgász kelléktárából sem. De ernyő és ernyő között is óriási lehet a különbség, épp ezért hoztuk forgalomba a kiváló minőségű By Döme TEAM FEDER Pro Lite ernyőt. A nagyméretű ernyő 250 cm-es palástátmérővel rendelkezik, melynek anyaga erősített, UV-álló nylon. Ennek köszönhetően strapabíró, könnyű, és még a nap káros sugaraitól is megóvja használóját.

Szembetűnő, hogy az ernyő elülső palástja csapott. Ez a manapság divatos kialakítás nemcsak, hogy jól néz ki, hanem hasznos is, mert nem lóg be a horgász elé, könnyebben ki tud alóla nyúlni, könnyebben tud ernyő alól dobni, és nem gátolja a kilátásban sem.  

Az ernyő magassága szabályozható, legmagasabb állásban 180 cm (alsó peremtől a talajig). A hozzá adott leszúró erős, menetes kialakítást kapott, ezért nem igényel külön ernyőtartó leszúrót. A fej 45 fokos szögben dönthető, így nem akadályozza a horgászt dobás közben sem. A rudazat végein az anyag plusz erősítést, borítást kapott, ezzel megnövelve az ernyő élettartamát ezen a ponton. Bármely feederhorgász kelléktárában hasznos kiegészítő lehet, bátran ajánljuk bárkinek, aki kedveli a minőségi felszereléseket! Stílusos, kék TEAM FEEDER dizájnnal kínáljuk.

Szintén a saját fejlesztésű kiegészítőink között hoztuk forgalomba a kiváló minőségű By Döme TEAM FEDER Pro Lite ernyőt
A nagyméretű ernyő 250 cm-es palástátmérővel rendelkezik, illetve szembetűnő, hogy az ernyő elülső palástja csapott
Az ernyő tetszőlegesen dönthető, így nem akadályozza a horgászt dobás közben sem
Erős, strapabíró rudazat
A fej 45 fokos szögben dönthető
A rudazat végein az anyag plusz erősítést, borítást kapott, ezzel megnövelve az ernyő élettartamát ezen a ponton
Három rögzítőelem is elhelyezésre került
A hozzá adott leszúró erős, menetes kialakítást kapott

By Döme TEAM FEEDER Csali ernyő
A By Döme Csali ernyő segítségével megóvhatjuk etetőanyagunkat, csalijainkat az eső, illetve a tűző nap okozta ártalmaktól. Kevés annál bosszantóbb van, mikor esőben elkezdenek szétmászni a csontik, pinkik, sárrá változik a nagy gonddal elkészített földes szúnyog, felforr a tűző napon a víz, melyben a tűző szúnyogot tároljuk, stb. Az ernyő használatának segítségével ez egy mozdulattal megakadályozható. Az ernyőt egy mozdulattal, egy csuklós résszel lehet dönteni, akár 45 fokos szögben. A fejbe belülről egy 45 fokban döntött menetes rész is található, az ernyő szárát oda is be lehet csavarni. Az ernyőhöz összesen 2 szár jár, egyik a befogadó tag, a másik a leszúró, amit a befogadó szárba teleszkóposan be lehet tolni. A szögletes kialakítású ernyő átmérője 70 cm. Vászon hordtáskában szállítjuk.

A By Döme Csali ernyő segítségével megóvhatjuk etetőanyagunkat, csalijainkat az eső, illetve a tűző nap okozta ártalmaktól
Az ernyőt egy mozdulattal, egy csuklós résszel lehet dönteni, akár 45 fokos szögben
A fejbe belülről egy 45 fokban döntött menetes rész is található...
...az ernyő szárát oda is be lehet csavarni
A teleszkóposan állítható ernyő magassága ezzel a csavarral könnyedén fixálható

HALDORÁDÓ Inox Umbrella Drill 60 cm
Ez a segédeszköz nagyon hasznos olyan helyen, ahol a talaj nagyon kemény. Segítségével bármilyen talajba leszúrhatjuk ernyőnket. A hozzá adott rudat keresztbe beletesszük, és körkörös mozdulatokkal lefelé nyomva, pillanatok alatt a földbe tekerhetjük a menetes heggyel rendelkező ernyőtartót. 60 cm hosszú, ezáltal az ernyő stabilan fog állni. Anyaga rozsdamentes fém.

Ez a segédeszköz nagyon hasznos olyan helyen, ahol a talaj nagyon kemény, segítségével bármilyen talajba leszúrhatjuk ernyőnket

Fotók: Simon Zoltán

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.