Owner horgok a finom ponty- és keszeghorgászatokhoz

Owner horgok a finom ponty- és keszeghorgászatokhoz

A japán Owner horgok már régóta legendásnak számítanak, ennek ellenére csak szűk kínálatban voltak elérhetőek. A modern gyártástechnológiának és a legjobb alapanyagoknak hála az Owner olyan horgokat gyárt, amelyek hegykidolgozása, formája, tartóssága a hobbihorgászok és akár a versenyhorgászok igényeit is kielégíti. A széles forma- és méretválasztékban nehéz eligazodni, ám ahogy már megszokhatták, nem árulunk zsákbamacskát. Minden nálunk beszerezhető termékről, így az Owner horgokról is részletes tájékoztatást biztosítunk, hogy világos legyen, melyik típust mire érdemes használni. Kellemes válogatást kívánunk!

Owner ISEAMA 50057 

Az ISEAMA egy klasszikus formájú pontyozó horog

Az Owner Iseama robosztus felépítésű, klasszikus pontyozó horog. Vastag húsú, kerek öblű modell, amely akár a kapitális méretű halakat is biztonságosan megtartja. Ez a fekete színű, közepes szárhosszúságú, erősített horog lapkás kivitelben készül. Az egyik keresett alap horogtípus. Ajánlott a hagyományos pontyozó módszerek mindegyikénél. Legkedveltebb horgászhalunkon kívül ez a modell alkalmas amur horgászatához is. A csalit lehet a horogra tűzni, de akár szilikon karikán vagy szilikon tüskén is felkínálhatjuk.

Klasszikus csalik számára is ideális ez a pontyozó horog

Méretválaszték: 2-4-5-6-7-8-10-12-14
A nagyobb méretek ideálisak a termetes kombinációkhoz, amelyeket a horgon lehet felkínálni, legyen az kukorica, pufi vagy akár élő csali. A kisebbek méretükhöz képest rendkívül erősek, az érzékenyen táplálkozó pontyok is becsaphatóak velük, és akár soft pelletekhez is használhatóak.

Kerek öblű, nehéz horog, ami akár a lebegő soft pelleteket is lent tartja a fenéken, lehetővé téve azok kikönnyített felkínálását

Owner KAIZU 50116

A KAIZU modern formavezetésű horog, amelynek hegye befelé, a szár felé hajlik, ám közben oldalra is kitér, így biztosít 100%-os akadást

Kedvelt horogforma, mert nagy öble sok csali felkínálását teszi lehetővé. A szár irányába mutató hegy miatt az aránylag nagy ívű öble ellenére is a bevágáskór fellépő erő a horog hegyére hat. Ennek a formának köszönhető az is, hogy rendkívül kevés a halvesztés ezzel a horoggal, hiszen a befelé álló hegy igen jól tart. Fekete színű, visszahajlított hegyű, lapkás modell. A kedvelt „önakasztó” horogtípusok között az egyik legerősebb.

Van hely bőven a csaliknak, így ideális különböző kombinációk készítésére

Méretválaszték: 2-3-4-5-6-7-8
Segítségével nagyobb méretű csalik is nagy biztonsággal felkínálhatók, ezáltal biztosítva a szelektív horgászatot, miközben az akadás garantált! Pontyozáshoz, amurozáshoz ajánlott.

Jól látható, hogy a horog hegye mennyire befelé fordul…
… miközben elforgatva válik csak észrevehetővé, hogy kifelé is nyílik. Ez az apró trükk a biztos akadás garanciája!

Owner CHINTA 50340

Extra vékony pontyozó horog hatalmas öböllel

Finom felépítésű horog, amely nagyon hasonlít a klasszikus pontyozó modellekre. Az eltérést a hosszú hegy és a rendkívül hosszú szár teszi látványossá. Vékony húsú, ám rendkívül erős és rugalmas, így csak nehezen hajlik ki, miközben akadása rendkívüli. Könnyű horog, így a finomszerelékes pontyhorgászoknak ajánljuk.

A 4-es méretű modellnek több mint 7 mm az öble. Az ilyen vékony húsú horgok ekkora öböllel nagyon gyengék, hajlanak. Ez a modell hosszú hegyének hála nem görbül ki!

Méretválaszték: 4-6-8-10-12-14-16
Széles öble miatt sok csali ráfér, így a nagyobb méretűek akár csalikombinációkhoz is megfelelőek, míg a kisebbeknek akár a rendkívül lefinomított pontyhorgászatban lehet jelentőségük. Folyóvízi, kemény szájú, közepes méretű halakhoz is ajánljuk, főleg a paduc horgászatánál lehet hatékony.

Annak ellenére, hogy nagy csalit lehet felkínálni ezen a horgon, a megfelelő csalival pillekönnyűvé lehet tenni

Owner PENNY HOOK 50921

Az ilyen finom, könnyű füles keszegező horog hiánypótló a piacon

Elsőre furcsának tűnik, hogy egy ilyen finom horoghoz fül jár. Ritka darab, kevés cég készít ilyet! Azoknak lehet praktikus, akik a finom horgokat csak nehezen tudják megkötni, mert ezzel biztosan elboldogulnak! Könnyű, szinte súlytalan horog, amelyet főleg keszegezésnél ajánlott használni.

Még a 18-as horgon is aprócska fül segíti a felkötést!

Méretválaszték: 10-12-14-16-18
Ez a típus nagyon hosszú szárú, amely a gyors és alapos csalizást segíti elő. 10-12-es méretben gilisztás horgászatban verhetetlen, míg az egész pici modellek a szúnyoglárvás csalizásnál bizonyultak optimálisnak.

Owner PIN HOOK 50922

Ez a típus a PENNY HOOK erősített változata

Az 50921-es típus erősített változata ez, amely vastagabb húsának köszönhetően már a termetesebb keszegek és kisebb pontyok horgászatánál is szóba jöhet. A szár rövidebb ennél a típusnál, ám a végén itt is fül található, így nagyon könnyű vele „dolgozni”.

A horogfülre kerülő kötés miatt a csonti élethűen mozoghat, míg a horogszárra kerülő csomó kicsit elmerevíti a csali mozgását

Méretválaszték: 10-12-14-16-18
Ez a típus közepesen hosszú szárú és az erősebb kivitelnek hála akár keményebb csalikon is könnyedén hatol át. 10-12-es méretben gilisztás horgászatban verhetetlen, míg az egész pici modellek a szúnyoglárvás csalizásnál bizonyultak optimálisnak.

A SpéciMaggot is kevésbé tekeri be így az előkét, hogy a kötés nem a horog szárán, hanem annak fülében van

Owner MATCH TOURNAMENT 56535

Versenyhorgászok számára készített, legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő keszeges horog

Ez a horogtípus a versenyhorgászok maximális igényeit figyelembe véve készült. Minden apró eleme az eredményes horgászatot segíti. A széles, nagyméretű lapka a kötések 100%-os biztonságát garantálja, míg a hosszú szár a lehető leggyorsabb csalizást segíti. A horog hegye különösen éles. Ha ez bekerül a hal szájába, kizárt, hogy ne akadjon meg. Öble kerek, amely a biztonságos tartást szavatolja. Vékony húsú, szinte súlytalan horog. Elsősorban a keszeghorgászatban használatos.

Pillekönnyű, szuper finom csali-felkínálásra alkalmas horog

Méretválaszték: 10-12-14-16-18-20
Csalinak a versenyeken használt élő csalik közül bármelyik szóba jöhet. A nagyobb méretek akár a csonticsokrot is elbírják, míg az egész picik az egy szál szúnyoghoz vagy pinkihez is ideálisak.

Erős nagyításban látható csak, hogy mennyire hegyes is ez a horog

Owner CHIKA 50363

Speciális, piros színű horog szúnyoglárvához

Az Owner speciális igényeket is kielégítő választékának ékes darabja ez a horog. Kialakítása, formája a legkedveltebb keszegező horgokéval azonos. A kerek öböl, hosszú szár mind a versenyeken történő horgászatot és a lehető legbiztosabb halfogást szolgálják. E modell specialitása a piros szín, amely kifejezetten szúnyoglárvával történő csalizásnál eredményes. Így a csali növelése nélkül is „nagyobbnak” tűnik a hal számára a falat.

E típusnak az öbléhez képest nagyon hosszú szára van, így sokkal gyorsabb vele a csalizás, hiszen egyszerűbben meg lehet fogni még kis méretben is

Méretválaszték: 10-12-14-16-18
A nagyobbakon akár „csokor” formájában is fel lehet kínálni a szúnyoglárvát, míg a kicsikre egy szál is elegendő lehet.

Szúnyogcsokor felkínálására ez a legalkalmasabb horogtípus

Owner SODE LIGHT 50281

A Sode Light szinte súlytalan horog

A Sode Light a keszeghorgászatra specializálódott horgok mintadarabja. Szinte súlytalan, így a kényesen (versenykörülmények közt) táplálkozó keszegek is felveszik. Amilyen vékony húsú, olyan hegyes! Viszonylag hosszú szárú, így csalizni sem nehéz vele. A horog öble széles, nem teljesen kerek, kissé tört. E pillekönnyű horognak elég egy pillanat, és a keszeg máris pórul járt! Kizárólag kis vagy közepes méretű halakhoz ajánlott, azokhoz viszont nagyon.

A 14-es méretű Sode Light észrevehetetlen a hal számára még az olyan kis csalik esetében is, mint az árvaszúnyog lárva

Méretválaszték: 12-14-16-18
Szinte bármilyen élő csalit fel lehet tűzni erre a horogra, ám szúnyoglárvás horgászathoz igazán ideális. Tűhegyes, így roncsolás nélkül lehet áttűzni a lárván, mert a mikroszakáll is csak alig roncsolja.

Owner SODE 50282

A versenyhorgászok egyik kedvenc horga a SODE

A Sode, a Sode Light erősített formája. A könnyített típus szinte minden előnyét megőrizte, ám kicsivel vastagabb húsú, ezért sokkal erősebb, így már termetesebb keszegeket, kárászokat is sikeresen szákba lehet vele terelni. Versenyeken előszeretettel használt modell ez, mert rendkívül jól akad, jól tartja a halat, nagyon megbízható horog.

A Sode Light és a Sode közt erős nagyításban már jól látható a különbség

Méretválaszték: 12-14-16-18
Szintén szúnyoglárvához ajánlott, ám a nagyobb testű keszegek szelektálásához már egy pinki vagy egy csonti is ráfér.

Kiélezett helyzetben minden apróságnak nagy szerepe van, így a megfelelő horog kiválasztásának is
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.