Új és régi kedvelt Shimano termékek a webáruházunkban

Új és régi kedvelt Shimano termékek a webáruházunkban

Áruházunk kínálatában kezdettől fogva megtalálhatók a különféle Shimano termékek. Ezek közül jó néhány típus már a sokadik készletutánpótlását kapja, viszont folyamatosan bővítjük is a repertoárt a neves japán cég legújabb, legérdekesebb újdonságaival. Ebben az írásban a régebbi és a frissen érkezett modelleket gyűjtöttük össze a feederes, bojlis, valamint pergető kategóriákból válogatva. Lássuk, melyek ezek!

Horgászbotok
SHIMANO Aero X5 Distance Feeder 396

Shimano az Aero X5 Feederbot megalkotásával egy teljesen új irányba vitték el a botépítést. Számtalanszor visszatértek a tervezőasztalhoz, hogy „kimaxolják” a botban rejlő lehetőségeket. Az érdekessége, hogy három teljesen különböző karbon szövetet alkalmaztak, három olyan szövetet, amelyekből külön építettek eddig botokat. Nanosheet képezi a magot, ez a legalacsonyabb gyantatartalmú szövet, nagyon könnyű, erős és villámgyors. XT karbon a középső, ezt az anyagot már jól ismerjük, minél magasabb az XT utáni szám, annál nagyobb a karbon modulusa, ereje. Ez egy jó átmenet az erő és a rugalmasság között. HPC karbon a külső réteg. Különlegessége az eljárás, ahogy készül, ezt a karbont nemcsak az injektálás után préselik, hanem kiégetés közben is. Ez egy hihetetlen egyenletes szövetet eredményez, amelynek nincsenek gyenge pontjai. EVA-parafa markolat és Shimano DPS orsótartó garantálja a maximális teljesítményt.

Főbb paraméterek:

 • Hossz: 3,96 méter
 • Tagok száma: 3 + 3 db spicctag
 • Súly: 265 gramm
 • Szállítási hossz: 141 cm
 • Dobósúly maximum: 90 gramm
 • Gyűrűk száma: 14 db
 

Íme, a Shimano Aero X5 Distance Feeder 396!
Minden részletében igényes kidolgozás és magas minőség jellemzi
A bot gyártásánál három teljesen különböző karbon szövetet alkalmaztak
Tökéletes társ a nagyhalas, távdobó feeder horgászathoz

SHIMANO Aero X1 Distance Power Feeder 396

A Shimano Aero X1 Distance feeder bot az egyik legjobb minőségű és legnépszerűbb választás. Fárasztás során előjön az igazi ereje, és élményt fog jelenteni minden egyes hal kifogása. A kényelmes tartásról EVA-Parafa markolat gondoskodik.

Tulajdonságok:
- Dobósúly: 120 gramm
- Bothossz: 3,96 méter
- Nyélborítás: parafa+EVA
- Tagok száma: 3+2 db
- Szállítási hossz: 140 cm
- Súly: 330 gramm
- Gyűrűk száma: 14 db

Íme, az Aero X1 Distance Power Feeder 396!
A kényelmes tartásról EVA-Parafa markolat gondoskodik

SHIMANO Aero X3 Bolo GT 7 m

A Shimano precizitása és prémium minősége köszön vissza ebben a remek teleszkópos úszós botban. Leheletfinom horgászathoz is ideális választás akár a 6, akár a 7 méteres modell, elsősorban lassan áramló csatornákra. A pillekönnyű bottest garantálja, hogy hossza ellenére ne legyen „orrnehéz” a bot, így akár több órán keresztül is könnyedén kezelhető marad.

Tulajdonságok:
- HPC carbon, gyors akciójú bottest
- Könnyített Seaguide HLG gyűrűsor
- Shimano orsótartó
- Vászonzsák + gyűrűvédő
- Kiszerelés: 1db/cs
- Hossz: 7 m
- Dobósúly: 25 gramm
- Szállítási hossz: 144 cm
- Tagok száma: 7 (teleszkópos)
- Súly: 425 gramm

A Shimano precizitása és prémium minősége köszön vissza ebben a remek teleszkópos úszós botban.

SHIMANO Tribal Carp TX-5 396 3,5 Lbs Intensity
A 2003-as hivatalos bemutatkozása óta a Shimano Tribal koncepció jelentős fejlődésen esett át. A család tagjai a bojlis botoktól a ruhákig nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában. Az esztendők folyamán a „Tribal” egy életforma-fogalommá vált, amely vonzza a céltudatos pontyhorgászokat, akik a bojlis közösség tagjává szeretnének válni. Most, évekkel a Tribal megszületése után boldogan mutatjuk be webáruházunkban a csodálatos új Tribal botsorozatot, mely még magasabb minőségi szintet képviselve erősebb, mint ezelőtt bármikor.
A Tribal TX-5-ös szériája, egy HPC200-as grafitból és Biofibre keverékéből készülő ultrakönnyű, ám igen erős pontyozó bot. Fuji Alconite gyűrűsor és orsótartó díszíti, emellett visszafogott, angolos design jellemzi. A 3,96 méteres, 3,5 lbs változat egy igazi távdobó nagyágyú, egy kellőn nagyméretű, nyújtott dobú orsóval, illetve megfelelő zsinórral kombinálva, ezzel garantáltan elérhetők a parti dobástáv felső határai!

A Tribal TX-5-ös szériája egy HPC200-as grafitból és Biofibre keverékéből készülő ultrakönnyű, ám igen erős pontyozó-távdobó bot

SHIMANO TX-1A Intensity 390 3 részes
A Shimano Tribal széria nem csak a felső árkategóriában elérhető! A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a karcsú bottest csekély átmérője ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen tartja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

Kiváló ár/érték arány, távoli dobások és könnyű szállíthatóság – Ez a TX-1A Intensity 390 3 részes bot!

SHIMANO TX-1A Intensity 390
A Shimano Tribal széria nem csak a felső árkategóriában elérhető! A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a karcsú bottest csekély átmérője ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad, kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen tartja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat!
A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén

SHIMANO Zodias Spin 203ML-2
Megérkezett a legújabb Shimano Zodias pergető bot generáció! A Zodias név bizonyára minden pergető horgász számára jelent valamit, hiszen az előző széria már legendává vált. E pálcák sokoldalúsága megkérdőjelezhetetlen. Az erős és gerinces kialakításhoz egy új tulajdonság párosult: az érzékenység. A speciális Carbon Monocoque markolat alkalmazása még kisebb súlyt jelent, ezért garantált lesz a pergetés élménye ezzel a bottal. A Zodias egy hihetetlenül gyors és rugalmas akciójú pergető bot, amelynek e tulajdonságai meglepő pontosságú és távolságú dobásokat tesznek lehetővé. Vékony, könnyű blankját egy egyedi tervezésű CI4+ anyagú orsótartó, illetve Fuji Alconite gyűrűk díszítik.

A Zodias egy hihetetlenül gyors és rugalmas akciójú pergető bot, amelynek e tulajdonságai meglepő pontosságú és távolságú dobásokat tesznek lehetővé
A speciális Carbon Monocoque markolat alkalmazása még kisebb súlyt jelent, ezért garantált lesz a pergetés élménye

SHIMANO Technium AX Predator 240MH
Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert. Annak ellenére, hogy a vásárlásnál a bot használhatósága a fő szempont, a modern design mindenképp előnyös tulajdonság. A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, ami rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett. A széria tagjai mind gyors akciójú botok, melyek bármilyen pergető technikához alkalmasak lehetnek. Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét. E modell szállítási hossza 127 cm, súlya pedig mindössze 130 gramm.

Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert
A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, ami rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett
Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét

Orsók
SHIMANO Big Baitrunner LC 14000XTB

A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok oldaláról, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ennek fő komponense a hatalmas AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil a dobás során. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 14000 ideális választás azok számára, akik a nagy felületű vízterületeken keresik a halakat, s ehhez a lehető legnagyobb dobástáv elérésére van szükségük. Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amelyet sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel. Ráadásul ehhez olyan kedvező áron juthat hozzá, amilyenre még nem volt példa a Big Baitrunner orsók történetében!

A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

 • Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob
 • Masszív fém hajtókar
 • Könnyű és szuper erős XT-7 karbon ház és rotor
 • 2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
 • X-Ship meghajtó rendszer Alumínium hajtókar
 • 4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
 • Precíziós első- és nyeletőfék-rendszer
 • Fékerő: 20 kg
 • 1 teljes tekerésre 110 cm behúzás!
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 600 m, 0,35 mm / 550 m, 0,40 mm / 400 m, 0,45 mm / 300 m
 • Tartozék dobszűkítők (1 db 10000 és 1 db 3500 mérethez)
 

Nem csupán ígéret, hanem valós kiemelt garancia!
A Shimano a 2017-es évtől minden botjára és orsójára extra időtartamú, 1 + 1 évre vállal garanciát! Eredetileg 1 év jár alapból a termékekhez, ám azok minősége és tartóssága alapján ezt megtoldotta további 1 év garancia-kiterjesztéssel, mely a garanciajegyen leírtak alapján a regisztráció után jár a vásárlóknak.

A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC

SHIMANO Ultegra XSE 3500 Competition

A Shimano Ultegra XSE a neves japán cég legnépszerűbb, legkelendőbb pontyozó modelljein alapul. Ezzel a típussal gyakorlatilag újra definiálják a közép árkategóriás, távdobó orsók piacát. Lássuk, mit is érdemes tudni róla! A vadonat új Ultegra XSE 3500 Competition könnyű, merev, CI4+ házában a Shimano legfejlettebb technológiáinak tömkelege található. Ez a modell elsősorban nagy távolságban történő feederbotos horgászathoz lett specializálva. A HAGANE Gear hajtás és az X-SHIP dobemelés mellett az Infinity Drive-val, illetve a Silent Drive-val kombinálva lenyűgöző simaságot és könnyű futást biztosít horgászat közben. A Super Slow Oscillation dobemelés elképesztően precíz, szép zsinórképet eredményez, amely bizonyítottan csökkenti a súrlódást, s ezáltal növeli az távdobási potenciált. Azonban más tényezők is hozzájárulnak ehhez, például, hogy az orsó tökéletes szögben engedi a zsinórt az első keverő gyűrű irányába, valamint, hogy a zsinór játsznyi könnyedséggel folyik át az alumínium AR-C dob peremén, ezzel is minimálisra redukálva az ellenállást. A végeredmény soha nem látott távolságok elérésének lehetősége, méghozzá megfizethető áron! Ezt az orsót tehát elsősorban a szuper távdobási tulajdonságai miatt ajánljuk a nagy ponty-horgászat szerelmeseinek, de garantáltan élmény lesz vele a fárasztás minden pillanata! A hidegen préselt alumínium dob 103 cm behúzással dolgozik, így villámgyorsan lehet vele beszedni a távolra bevetett végszereléket.

- Méret: 3500

- Csapágyak száma: 3+1 db

- Áttétel: 4,3:1

- Maximális fékerő: 20 kg

- Súly: 610 gramm

- Nyújtott dob

- Zsinórkapacitás: 0.20 / 200 m

- Hagane Gear

- Infinitydrive

- Rigid Cast

- Silentdrive

- Parallel Body

- Super Slow 10

- AR-C Spool

- CI4+

- Instant Drag

- SA-RB

A vadonat új Ultegra XSE 3500 Competition könnyű, merev, CI4+ házában a Shimano legfejlettebb technológiáinak tömkelege található

SHIMANO Ultegra XTE Spod

Az új generáció szabványa! - Az ÚJ Ultegra XTE Spod egy kifejezetten spodozásra tervezett orsó, amely az érték és a teljesítmény fantasztikus kombinációját kínálja. Gyors behúzással, sekély dobjával, 3 zsinórklipszével és ergonomikus, kényelmes fogást biztosító knobjával tökéletesen illeszkedik a legfanatikusabb pontyhorgászok kelléktárába. Amennyiben egy speciális spod orsót keres, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen a modern, nagy távolságokra történő spodozásnak, akkor ne keressen tovább, megtalálta!

A lenyűgöző funkciókkal teli Ultegra XTE 14000 alapján biztos lehet benne, hogy az Ultegra Spod rendelkezik a legjobb pontyhorgászok által megkövetelt teljesítménnyel, hitelességgel és elismeréssel. A strapabíró, erős és gyors (124 cm fordulatonként) Ultegra Spod megkönnyíti a spodolást, és több zsinórklipszet tartalmaz a különböző távolságokban történő zsinór kiakasztásokhoz, így több helyet etethetünk egyszerre ugyanazzal a felszereléssel.

Az Ultegra könnyű, merev, CI4+ házában a Shimano legfejlettebb technológiáinak tömkelege található. A HAGANE Gear hajtás és az X-SHIP dobemelés mellett az Infinity Drive-val és a Silent Drive-val kombinálva lenyűgöző simaságot és könnyű futást biztosít horgászat közben.

Ezt az orsót a szuper távdobási tulajdonságai miatt is érdemes megvásárolni. A Super Slow 5 Oscillation dobemelés elképesztően pontos és szép zsinórképet eredményez, amely bizonyítottan csökkenti a súrlódást és növeli az távdobási potenciált. De más funkciók is hozzájárulnak ehhez. Az orsó tökéletes szögben engedi a zsinórt az első gyűrű irányába. A zsinór „játszi könnyedséggel” átfolyik az alumínium AR-C dob peremén, hogy csökkentse a súrlódást. Az eredmény soha nem látott távolság elérése ilyen megfizethető áron.

Tulajdonságok:

- Dobemelő rendszer: Aero wrap II
- Vízálló fékrendszer
- Maximum fékerő: 20 kg
- Hagane test
- Zsinórkapacitás: 0.30-390/0.35-290/0.40-210 mm/méter
- Csapágyak száma: 4+1 db
- Súly: 635 gramm
- Áttétel: 5,2:1
- Zsinórbehúzás: 124 cm

Az ÚJ Ultegra XTE Spod egy kifejezetten spodozásra tervezett orsó, amely az érték és a teljesítmény fantasztikus kombinációját kínálja

SHIMANO Aerlex 10000XTB Spod
Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el. Elegáns megjelenése mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amely egytől egyig a könnyebb, hatékonyabb spodozást hivatott segíteni. Ezzel akár bőven 100 méter fölé is bejuttatható a spomb rakéta, hiszen a közel 7 cm átmérőjű AR-C dobjáról szinte ellenállás nélkül surran le a zsinór! Nagy előny, hogy a visszatekerésnél sem szakad le az ember keze, mert mindössze egyetlen tekeréssel az orsó 115 centiméter zsinórt képes behúzni! Nagy távról is pillanatok alatt visszahúzhatjuk a rakétát, s máris jöhet a következő pontos dobás! Természetesen az etetésnél, visszacsévélésnél kapott terhelést gond nélkül bírja az Aerlex Spod orsó belső szerkezete, mivel nem spórolták ki belőle az anyagot, és nem mellesleg a japán Shimano cég szakemberei rakták össze! További előny, aminek nagy hasznát vehetjük az etetések során, hogy 3 db lekerekített, rugós fém klipsz került a dobra, így lehetőségünk nyílik akár 3 különböző távolság „eltárolására”. Ezeket érdemes zsinórjelölő filc segítségével is külön-külön megjelölni a zsinóron, hogy később mindig visszatalálhassunk hozzájuk! Egy bónusz praktikum, hogy az orsóba egy precíziós első gyorsfék-rendszer került, mely nemcsak akkor hasznos, amikor a rakéta bedobása során csontig be kell húzni a féket, hanem kiváló szolgálatot tesz akkor is, ha az ember egyszerűen horgászatra használja az orsót, merthogy arra is tökéletesen alkalmas. Műszaki paramétereit, valamint a fenti funkciókat az Aero Wrap II dobemelő rendszer, a zsinóraláfutást gátló megoldás, a hatalmas hajtókar, valamint az erőteljes, 5,3:1-es áttétel és a jól elhelyezett, minőségi 3 db csapágy teszi teljessé. Kiváló társa lehet bármely bojlis botnak vagy távdobó feeder felszerelésnek, ráadásul az esztétikus, fekete dizájnjával még jól is fog mutatni rajta! Szívesen ajánljuk bárkinek, aki megbízható minőségi pontyozó-távdobó orsót keres elérhető áron!

Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el

SHIMANO Stella 2500SFK

Büszkén mutatjuk be áruházunkban a Shimano legújabb mesterművét, megérkezett az új STELLA FK!
Ha erről a zászlóshajóról van szó, a neves japán cég tervező mérnökei soha nem nyugszanak meg, tovább hajszolják a minden kompromisszumot kizáró tökéletességet, miközben újradefiniálják az innovációt – ez a végtelen fejlődés pályája. A Stella család ikonikus öröksége ezt a gondolkodásmódot testesíti meg az új Stella FK bemutatásával, amelynek célja a teljesítmény és a horgászélmény gazdagítása, az iparágban vezető Shimano orsótechnológia bemutatásával. Státuszára építve a Stella egyedülálló evolúciós újratervezésen ment keresztül.

A Shimano Stella FK a mérnöki és technológiai teljesítmény csúcsa, azon horgászok számára, akik a legjobbat akarják!

Technikai paraméterek:

- Méret: 2500

- Fékrendszer: precíziós, 100%-osan por- és cseppálló elsőfék

- Csapágyak száma: 12 + 1

- Zsinórkapacitás: 0.18 mm / 120 m

- Behúzás: 75 cm

- Súly: 205 gramm

- Fékerő: 3 kg

- Áttétel 5,1:1

- InfinityXross

- InfinityLoop

- Infinity Drive

- Anti-Twist Fin

- DuraCross Drag

- MicroModule Gear II

- HAGANE Gear

- HAGANE Body

- Long Stroke Spool

- CI4+

- X-Protect

- X-Ship

- Titanium One-Piece Bail

A Shimano Stella FK a mérnöki és technológiai teljesítmény csúcsa, azon horgászok számára, akik a legjobbat akarják!

SHIMANO Twin Power XD 4000FA

Szuper-prémium pergető orsó a japán Shimanotól! Ez egy tengeri horgászoknak fejlesztett könnyű pergető orsó, amely a legádázabb ellenféllel is gond nélkül felveszi a harcot. A Twin Power-t műszakilag kiemelkedő merevség, professzionális meghajtás és vízállóság jellemzi, de a letisztult és elegáns design-ja is kiemeli a többi orsó közül. Ebbe az orsóba nem csak a por és a sós víz nem juthat be, hanem egyáltalán semmi! Az orsó lelke HAGANE műszaki koncepció. A hajtókarba tett erő a lehető legkisebb hatékonyságveszteséggel kerül a tengelyre, így ez a kicsi, törékenynek tűnő szerkezet egy igazi erőgéppé válik. A HAGANE ugyanakkor tartósságot és hosszú távon is selymes, sima futást is jelent, még ha igazán extrém körülmények között van is használva az orsó. Használhatóságát a műszaki újítások és precíz kivitelezés mellett az orsó súlya is emeli, hiszen mindössze 245 grammot nyom ez a kis szerkezet.

Jellemzők:

- HAGANE Gear

- HAGANE Body

- X-Ship

- Magnum lite rotor

- X Protect

- G Free Body

- CI4

- AR-C Spool

- S A-RB

- X Aero Wrap

- Rigid Suport Drag

- Méret: 4000

- Csapágyszám: 9 S A-RB  1 RB

- Fékrendszer: Elsőfékes

- Áttétel: 4,4:1

- Fékerő: 11 kg

- Súly: 245 g

- Kapacitás: 0,25 mm / 260 m

Szuper-prémium pergető orsó a japán Shimanotól!

SHIMANO Ultegra FC 2500HG
Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsójának legújabb modellje. Az új Ultegra termékcsalád figyelemreméltó értéket kínál a pergető horgászok számára. A Hagane hajtás, a MicroModule II, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészek közé, amivel meghosszabbítja az élettartamot és biztonságos működést garantál. A távoli dobásokhoz elsőrangú az új Ultegra a dob megnövelt mérete miatt, az orsó háza pedig csökkentett súlyú, aminek hasznát vesszük, ha hosszabb ideig pergetünk.
Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 5 + 1 db
 • Méret: 2500
 • Súly: 225 gramm
 • Áttétel: 6,0:1
 • Fékerő: 9 kg
 • Zsinórbehúzás: 89 cm / 1 hajtókar-fordulat
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,25 mm / 160 m
 

Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsója, mely kiváló alternatívát kínál a pergetőknek, de a feederhorgászok is előszeretettel használják

SHIMANO Stradic C3000FL
A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult. Az új orsóban megtalálható minden olyan tulajdonság, amit az elődöktől már megszokhattunk, beleértve a 6 + 1 db golyóscsapágynak köszönhető precíz futást is. Hengerelt alumínium dob került az orsóra, ami hihetetlenül könnyű. A kúpos kialakításnak hála szépen pereg le a dobról a felcsévélt zsinór. Az orsó tervezésekor a Hagane hidegsajtolási technológiát használták fel az erős, tartós, sima futásért.
Főbb tulajdonságok:

 • Hagane orsóház
 • Hagane Gear, precíz fékrendszer
 • X-Ship hajtás
 • Súly: 225 gramm
 • Áttétel: 5,3:1
 • Csapágyszám:6 + 1 db
 • Fékerő: 9 kg
 • Zsinórbehúzás: 78 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 210 méter
 

A legendás Shimano Stradic pergető orsócsalád legújabb fejlesztésű tagja

SHIMANO Nasci FC 2500S HG
Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba. A visszafogott, szürke színű test finom krómdíszítéssel rendelkezik és tökéletesen illeszkedik a Shimano legújabb orsóihoz. A Hagane hajtás, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészek közé, amivel meghosszabbítja az élettartamot és biztonságos működést garantál.
Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 5 + 1 db
 • Méret: 2500
 • Súly: 240 gramm
 • Áttétel: 6,2:1
 • Fékerő: 4 kg
 • Zsinórbehúzás: 91 cm / 1 hajtókar-fordulat
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,18 mm / 120 m
 

Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba
A HAGANE hajtás, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is
A visszafogott, szürke színű test finom krómdíszítéssel rendelkezik
Kecses, elegáns, prémium minőségű pergető műszer

SHIMANO Aero BB 4000

A Shimano Aero BB egy kiváló ár/érték arányú elsőfékes modell, amely sokoldalú felhasználhatóságot kínál, mind az úszós, mind a feederhorgászok számára. Az elegáns, letisztult dizájnja tökéletesen passzol Shimano pálcákhoz, különösen az Aero Float és Feeder botokhoz. Ez az orsócsalád három méretben (3000, 4000 és 5000) áll rendelkezésre, így a legtöbb finomszerelékes technika tökéletesen kivitelezhető vele. Az XT-7 G Free karcsú testében a legjobb minősítésű hidegkovácsolt Hagane Gear és a Shimano X-Ship rendszere található. Ez a kombináció az erőteljes, hatékony teljesítményről és a hosszú távú megbízhatóságáról ismert. Az egyéb jellemzők közül kiemelkedik az AR-C hidegen kovácsolt alumínium dob, valamint a fogantyú, amely közvetlenül a fő fogaskerékbe csavarható a "holtjáték-mentes" hajtás érdekében. Továbbá minden modellhez tartozik egy zsinórszűkítő, amely csökkenti az orsó zsinórtároló kapacitását, így ideális monofil, valamint fonott zsinórhoz.

Jellemzők:

Csapágy: 4 db
Áttétel: 4,7:1 
Kapacitás: 0,25 mm / 260 m
Zsinórbehúzás: 75 cm
Súly: 290 g
Fékerő: 10 kg

A Shimano Aero BB egy kiváló ár/érték arányú elsőfékes modell, amely sokoldalú felhasználhatóságot kínál, mind az úszós, mind a feederhorgászok számára

SHIMANO Miravel 2500S

A Shimano Miravel, japán nagyon igényes és kényes piacára tervezett, letisztult megjelenésű, felső kategóriás pergető orsó!
A Miravel a népszerű Magnumlite sorozat legalacsonyabb árú modellje. A csökkentett össztömeg és a könnyed futás tökéletessé teszi azoknak a horgászoknak,
akik fejlett teljesítményre, magas használati élményre, de egyben megfizethető árra vágynak. Az orsó elegáns dizájnja a sokkal drágább modelleket idézi, de érdemes a külső alá is tekinteni, hiszen a Miravel tele van prémium technológiával, amelyek hatékonyabbá és élvezetesebbé teszik a horgászatot. Teljes felépítésében CI4 kompozitot kapott, így ennek a modellnek G-FREE háza van, amely rendkívül könnyű és jól kiegyensúlyozott, még nagyobb méretekben is. Mint minden Magnumlite orsónál, a forgás könnyedsége szinte dacol a logikával, csak minimális nyomásra van szükség a rotor mozgatásához. Ez tökéletes orsóvá teszi a modern pergető horgászathoz, különösen a legújabb, könnyű botokkal kombinálva. Belsőleg a Shimano Provengear rendszere garantálja a zökkenőmentes működést, és egyenlő mértékben biztosítja az erőt. A híres HAGANE GEAR, X-SHIP kombinációt a Silent Drive teszi teljessé. Akár monofil, akár fonott főzsinórt használnuk, biztosak lehetünk benne, hogy ez az orsó mindig tökéletes zsinórképet fog adni.

Jellemzők:

- Méret: 2500

- Súly: 205 gramm

- Áttétel: 5,0:1

- Csapágyak száma: 5+1 db

- Zsinórbehúzás: 73 cm

- Zsinórkapacitás: 0,18 mm / 120 m

- Sekély dobos kivitel

A Shimano Miravel, japán nagyon igényes és kényes piacára tervezett, letisztult megjelenésű, felső kategóriás pergető orsó

SHIMANO Baitrunner DL 6000RB

Íme, a Shimano Baitrunner DL 6000RB, mely kategóriájában a legújabb modellünk a neves japán gyártó palettájáról! A DL sorozat új külsővel és új belső szerkezeti elemekkel került piacra. A mérnökök nagyfokú precizitásának és a hosszas, kitartó fejlesztéseknek köszönhetően bámulatos teljesítményt nyújt ez az orsó. Ráadásul ár/érték arányban is kiváló, hiszen a legjobb orsókkal is felveszi a versenyt, de azoknak a töredékéért vásárolható meg! Egy új perspektívát nyit a bojlis horgászok körében világszerte. Az éjszakai égbolt kékjét idéző orsó XT-7-es carbon testében a 3 golyóscsapágy és az 1 tűgörgős csapágy és a Zink Diecast meghajtó rendszer lenyűgözően sima futást biztosít, miközben ellenáll a rozsdának, oxidációnak és a mechanikai behatásoknak is. A hajtókar egyszeri könnyed megtekerésére is legalább 15-ször fordul körbe, szinte meg sem akar állni. A nagy orsókra ilyen fajta könnyed, finom járás egyáltalán nem jellemző, no de ez csak egy jó tulajdonsága, a sok között! A finoman szabályozható, soklamellás hátsófék biztosítja a legfinomabb váltást, melynek köszönhetően egy hibátlan, nyeletőfékes orsót kapunk. A nyeletőfék bekapcsolása után, a hal ellenállás nélkül tudja a zsinórt a dobról lehúzni. Ezt a hajtókar 1/4 fordulatnyi tekerésével lehet vissza kapcsolni. Az áttételt 4,6:1-re növelték, hogy még több zsinórt lehessen feltekerni. A Shimano orsókat a kiváló zsinórcsévélés fémjelzi. A „Power Roller” zsinórvezető görgő segítségével a zsinórcsévélés is tökéletes és kíméletes. Amikor dobásnál a zsinór elhagyja a dobot, a súrlódásmentes lepergés távolabbi dobásokat eredményez, ezt a speciális felületkezelésű dobperem biztosítja. Az orsó az alumínium dobbal, a carbon pótdobbal és a dupla hajtókarral lesz teljes.

Főbb tulajdonságok:

- XT-7 carbon orsóház

- Porvédett rozsdamentes acél golyóscsapágyak

- Kétsebességű dobemelés

- Kiegyensúlyozott forgórészek

- Úszó tengely II

- Azonnali visszaforgásgátló

- Dupla hajtókar

- Nagy átmérőjű zsinórvezető görgő

- Ergonómikus orsótalp és hajtókar fogantyú

- Hidegen sajtolt alumínium dob

- XT-7 carbon pótdob

- Áttétel: 4,6:1

- Zsinórkapacitás: 0,30 mm / 270 m

- Méret: 60

- Csapágy (db): 4

- Orsóház anyaga: XT7 carbon

- Fékrendszer: nyeletőfék + hátsófék

- Áttétel: 4,6:1

- Behúzás: 85 cm

- Fékerő: 6 kg

- Tömeg (g): 590

Íme, a Shimano Baitrunner DL 6000RB, mely kategóriájában a legújabb modellünk a neves japán gyártó palettájáról!

SHIMANO All-Round Merev Bottáska Dupla 170 cm

Ez a Shimano merev bottáska tökéletes választás kedvenc botjaink biztonságos szállítására és tárolására. Párnázott pánt és fogantyú gondoskodik a kényelmes szállításról, miközben teljes körű védelmet biztosít. Rendkívül erős cipzárakkal rendelkezik, melyek a táska teljes hosszában végiggfutnak. Masszív, tartós felépítmény, aminek nem utolsó sorban stílusos megjelenése is igazán szemrevaló.

Ez a Shimano merev bottáska tökéletes választás kedvenc botjaink biztonságos szállítására és tárolására

SHIMANO Tactical Carp Bottáska 3 botos 210 cm

Egy igazán profi bottartó táska azon horgászoknak, akik nem külön-külön, hanem egy botzsákban szeretik szállítani felszerelt botjaikat. 3 kompletten felszerelt horgászbot biztonságos és kényelmes szállításához tervezték. A strapabíró külső anyag védi a felszerelésünket a külső sérülésektől, a belső vastagon párnázott elválasztó rész tökéletes védelmet nyújt a botoknak és a nagyméretű orsóknak.
A szíjrendszere még hosszabb szállításnál is kényelmes hordást biztosít. Cipzárrendszere (Barrow Side) megakadályozza a zsinór becsípődését, ezzel is növelve az élettartamot. Új, strapabíró és vízálló 600 denier kezelt poliészter anyag. A zsák az alsó és a felső részén extrán párnázott.

Tulajdonságok:
- Aero Quiver rendszer (kényelmes hordást biztosító szíjrendszer)
- Barrow Side Fitting
- Ólomtartó zseb
- Cipzár a gerinc mentén található (megakadályozza a zsinór becsípődését)
- Vastagon párnázott belső elválasztók
- További 2 bot, vagy merítő külső tárolását biztosító zsebek

Egy igazán profi bottartó táska azon horgászoknak, akik nem külön-külön, hanem egy botzsákban szeretik szállítani felszerelt botjaikat

SHIMANO Tactical Carp Carryall Large

Ebben a kompakt kialakítású, prémium táskában szinte minden szükséges holmit magunkkal vihetünk a vízpartra, amire egy többnapos horgásztúrán szükség lehet. A külső zsebekben elegendő hely jut olyan kiegészítők számára, mint a kapásjelzők, stb. A megerősített alj extra védelmet nyújt, így bármilyen talajra letehetjük táskánkat. A külső oldalon extra gumírozott rögzítőhelyek találhatók, melyekhez rögzíthetjük a leszúróinkat, buzz bar-jainkat. A vállpánt állítható és extrán párnázott az extra kényelem érdekében.

Tulajdonságok:

- Kompakt kialakítás, jól megtervezett belső rész
- Nagy középső rész
- Gumírozott külső rögzítők
- Szín: Sötétzöld
- Anyaga: 600D Poliészter és PVC
- Méret: 63 x 26 x 29 cm
- Kényelmes, párnázott Aero QVR vállpánt
- Megerősített alj
- Kényelmes és tágas
- Víz-és szennyeződéstaszító anyag
- Megerősített, prémium cipzárak

Ebben a kompakt kialakítású, prémium táskában szinte minden szükséges holmit magunkkal vihetünk a vízpartra, amire egy többnapos horgásztúrán szükség lehet

SHIMANO Tactical Carp Pontymatrac

Aero Quiver rendszerű pontymatrac, mely segít kifogott halunk megóvásában. Mobil, gyorsan összeállítható matrac, mely kellően stabil, és párnázott. Amellett, hogy magas falú pontymatracként kapitális halakhoz is használható ez az alkalmatosság, ideális akár a halak leméréséhez is.
Oldalsó zsebe praktikus helyet biztosít a szájfertőtlenítő, vagy más segédeszköz tárolásához.
A Polyester & PVC anyagú matrac oldalán található hálós megoldás segíti a felesleges víz elfolyását, így gyorsan szárad. A tetejére hajtható fedél segítségünkre lehet, ha a hal nem akar megnyugodni, de akár a napfény ellen is jó megoldás lehet, így nem szárad ki a ponty teste a horogszabadítási procedúra során.

Mobil, gyorsan összeállítható matrac, mely kellően stabil, és párnázott

SHIMANO Tactical Carp Bölcső

Aero Quiver rendszerű pontybölcső, mely segít kifogott halunk megóvásában. Mobil, gyorsan összeállítható bölcső, mely kellően stabil, és párnázott. Ívelt középső kerettel van ellátva, amely megakadályozza, hogy a csuklónk a kerethez nyomódjon, amikor nagytestű halat kell mozgatni benne. A hajlított keret biztosítja, hogy a fényképezés biztonságos legyen, ez ugyanis nem takarja ki a halat, így nem kell azt magasra emelni!
Oldalsó zsebe praktikus helyet biztosít a szájfertőtlenítő, vagy más segédeszköz tárolásához. A Polyester & PVC anyagú bölcső alján található hálós megoldás segíti a felesleges víz elfolyását, így gyorsan szárad.
Három erős, stabil, állítható lábbal van ellátva, melynek köszönhetően egyenetlen talajon is vízszintbe lehet felállítani a bölcsőt!

Aero Quiver rendszerű pontybölcső, mely segít kifogott halunk megóvásában

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.