Új és régi kedvelt Shimano termékek a webáruházunkban

Új és régi kedvelt Shimano termékek a webáruházunkban

Áruházunk kínálatában kezdettől fogva megtalálhatók a különféle Shimano termékek. Ezek közül jó néhány típus már a sokadik készletutánpótlását kapja, viszont folyamatosan bővítjük is a repertoárt a neves japán cég legújabb, legérdekesebb újdonságaival. Ebben az írásban a régebbi és a frissen érkezett modelleket gyűjtöttük össze a feederes, bojlis, valamint pergető kategóriákból válogatva. Lássuk, melyek ezek!

Horgászbotok
SHIMANO Aero X5 Distance Feeder 396

Shimano az Aero X5 Feederbot megalkotásával egy teljesen új irányba vitték el a botépítést. Számtalanszor visszatértek a tervezőasztalhoz, hogy „kimaxolják” a botban rejlő lehetőségeket. Az érdekessége, hogy három teljesen különböző karbon szövetet alkalmaztak, három olyan szövetet, amelyekből külön építettek eddig botokat. Nanosheet képezi a magot, ez a legalacsonyabb gyantatartalmú szövet, nagyon könnyű, erős és villámgyors. XT karbon a középső, ezt az anyagot már jól ismerjük, minél magasabb az XT utáni szám, annál nagyobb a karbon modulusa, ereje. Ez egy jó átmenet az erő és a rugalmasság között. HPC karbon a külső réteg. Különlegessége az eljárás, ahogy készül, ezt a karbont nemcsak az injektálás után préselik, hanem kiégetés közben is. Ez egy hihetetlen egyenletes szövetet eredményez, amelynek nincsenek gyenge pontjai. EVA-parafa markolat és Shimano DPS orsótartó garantálja a maximális teljesítményt.

Főbb paraméterek:

 • Hossz: 3,96 méter
 • Tagok száma: 3 + 3 db spicctag
 • Súly: 265 gramm
 • Szállítási hossz: 141 cm
 • Dobósúly maximum: 90 gramm
 • Gyűrűk száma: 14 db
 

Íme, a Shimano Aero X5 Distance Feeder 396!
Minden részletében igényes kidolgozás és magas minőség jellemzi
A bot gyártásánál három teljesen különböző karbon szövetet alkalmaztak
Tökéletes társ a nagyhalas, távdobó feeder horgászathoz

SHIMANO Tribal Carp TX-5 396 3,5 Lbs Intensity
A 2003-as hivatalos bemutatkozása óta a Shimano Tribal koncepció jelentős fejlődésen esett át. A család tagjai a bojlis botoktól a ruhákig nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában. Az esztendők folyamán a „Tribal” egy életforma-fogalommá vált, amely vonzza a céltudatos pontyhorgászokat, akik a bojlis közösség tagjává szeretnének válni. Most, évekkel a Tribal megszületése után boldogan mutatjuk be webáruházunkban a csodálatos új Tribal botsorozatot, mely még magasabb minőségi szintet képviselve erősebb, mint ezelőtt bármikor.
A Tribal TX-5-ös szériája, egy HPC200-as grafitból és Biofibre keverékéből készülő ultrakönnyű, ám igen erős pontyozó bot. Fuji Alconite gyűrűsor és orsótartó díszíti, emellett visszafogott, angolos design jellemzi. A 3,96 méteres, 3,5 lbs változat egy igazi távdobó nagyágyú, egy kellőn nagyméretű, nyújtott dobú orsóval, illetve megfelelő zsinórral kombinálva, ezzel garantáltan elérhetők a parti dobástáv felső határai!

A Tribal TX-5-ös szériája egy HPC200-as grafitból és Biofibre keverékéből készülő ultrakönnyű, ám igen erős pontyozó-távdobó bot

SHIMANO TX-1A Intensity 390 3 részes
A Shimano Tribal széria nem csak a felső árkategóriában elérhető! A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a karcsú bottest csekély átmérője ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen tartja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

Kiváló ár/érték arány, távoli dobások és könnyű szállíthatóság – Ez a TX-1A Intensity 390 3 részes bot!

SHIMANO TX-1A Intensity 390
A Shimano Tribal széria nem csak a felső árkategóriában elérhető! A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a karcsú bottest csekély átmérője ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad, kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen tartja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat!
A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes kifutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén

SHIMANO Zodias Spin 213M-2
Megérkezett a legújabb Shimano Zodias pergető bot generáció! A Zodias név bizonyára minden pergető horgász számára jelent valamit, hiszen az előző széria már legendává vált. E pálcák sokoldalúsága megkérdőjelezhetetlen. Az erős és gerinces kialakításhoz egy új tulajdonság párosult: az érzékenység. A speciális Carbon Monocoque markolat alkalmazása még kisebb súlyt jelent, ezért garantált lesz a pergetés élménye ezzel a bottal. A Zodias egy hihetetlenül gyors és rugalmas akciójú pergető bot, amelynek e tulajdonságai meglepő pontosságú és távolságú dobásokat tesznek lehetővé. Vékony, könnyű blankját egy egyedi tervezésű CI4+ anyagú orsótartó, illetve Fuji Alconite gyűrűk díszítik.

A Zodias egy hihetetlenül gyors és rugalmas akciójú pergető bot, amelynek e tulajdonságai meglepő pontosságú és távolságú dobásokat tesznek lehetővé
A speciális Carbon Monocoque markolat alkalmazása még kisebb súlyt jelent, ezért garantált lesz a pergetés élménye

SHIMANO Technium AX Predator 238M
Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert. Annak ellenére, hogy a vásárlásnál a bot használhatósága a fő szempont, a modern design mindenképp előnyös tulajdonság. A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, ami rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett. A széria tagjai mind gyors akciójú botok, melyek bármilyen pergető technikához alkalmasak lehetnek. Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét. E modell szállítási hossza 124 cm, súlya pedig mindössze 130 gramm.

Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert
A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, ami rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett
Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét

Orsók
SHIMANO Big Baitrunner LC 14000XTB

A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok oldaláról, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ennek fő komponense a hatalmas AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil a dobás során. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 14000 ideális választás azok számára, akik a nagy felületű vízterületeken keresik a halakat, s ehhez a lehető legnagyobb dobástáv elérésére van szükségük. Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amelyet sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel. Ráadásul ehhez olyan kedvező áron juthat hozzá, amilyenre még nem volt példa a Big Baitrunner orsók történetében!

A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

 • Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob
 • Masszív fém hajtókar
 • Könnyű és szuper erős XT-7 karbon ház és rotor
 • 2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
 • X-Ship meghajtó rendszer Alumínium hajtókar
 • 4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
 • Precíziós első- és nyeletőfék-rendszer
 • Fékerő: 20 kg
 • 1 teljes tekerésre 110 cm behúzás!
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 600 m, 0,35 mm / 550 m, 0,40 mm / 400 m, 0,45 mm / 300 m
 • Tartozék dobszűkítők (1 db 10000 és 1 db 3500 mérethez)
 

Nem csupán ígéret, hanem valós kiemelt garancia!
A Shimano a 2017-es évtől minden botjára és orsójára extra időtartamú, 1 + 1 évre vállal garanciát! Eredetileg 1 év jár alapból a termékekhez, ám azok minősége és tartóssága alapján ezt megtoldotta további 1 év garancia-kiterjesztéssel, mely a garanciajegyen leírtak alapján a regisztráció után jár a vásárlóknak.

A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC

SHIMANO Aerlex 10000XTB Spod
Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el. Elegáns megjelenése mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amely egytől egyig a könnyebb, hatékonyabb spodozást hivatott segíteni. Ezzel akár bőven 100 méter fölé is bejuttatható a spomb rakéta, hiszen a közel 7 cm átmérőjű AR-C dobjáról szinte ellenállás nélkül surran le a zsinór! Nagy előny, hogy a visszatekerésnél sem szakad le az ember keze, mert mindössze egyetlen tekeréssel az orsó 115 centiméter zsinórt képes behúzni! Nagy távról is pillanatok alatt visszahúzhatjuk a rakétát, s máris jöhet a következő pontos dobás! Természetesen az etetésnél, visszacsévélésnél kapott terhelést gond nélkül bírja az Aerlex Spod orsó belső szerkezete, mivel nem spórolták ki belőle az anyagot, és nem mellesleg a japán Shimano cég szakemberei rakták össze! További előny, aminek nagy hasznát vehetjük az etetések során, hogy 3 db lekerekített, rugós fém klipsz került a dobra, így lehetőségünk nyílik akár 3 különböző távolság „eltárolására”. Ezeket érdemes zsinórjelölő filc segítségével is külön-külön megjelölni a zsinóron, hogy később mindig visszatalálhassunk hozzájuk! Egy bónusz praktikum, hogy az orsóba egy precíziós első gyorsfék-rendszer került, mely nemcsak akkor hasznos, amikor a rakéta bedobása során csontig be kell húzni a féket, hanem kiváló szolgálatot tesz akkor is, ha az ember egyszerűen horgászatra használja az orsót, merthogy arra is tökéletesen alkalmas. Műszaki paramétereit, valamint a fenti funkciókat az Aero Wrap II dobemelő rendszer, a zsinóraláfutást gátló megoldás, a hatalmas hajtókar, valamint az erőteljes, 5,3:1-es áttétel és a jól elhelyezett, minőségi 3 db csapágy teszi teljessé. Kiváló társa lehet bármely bojlis botnak vagy távdobó feeder felszerelésnek, ráadásul az esztétikus, fekete dizájnjával még jól is fog mutatni rajta! Szívesen ajánljuk bárkinek, aki megbízható minőségi pontyozó-távdobó orsót keres elérhető áron!

Az Aerlex 10000XTB Spod orsó egy kifejezetten parti, spod botos etetéshez tervezett modell, melyet a Shimano a rá jellemző precizitással, illetve magas műszaki tartalommal készített el

SHIMANO Socorro SW 10000
A Shimano elérhető árú nagyhalas orsója Socorro. Már kézbe vételkor sugárzik belőle az erő. Masszív, erős, egy anyagból készült hajtókar és a nagyméretű gomb is azt a benyomást kelti, mintha egy csörlő lenne a kezünkben. A Hagane-gear és az X-Ship hajtómű ezt az erőt meg is adja hozzá. Kialakítása és anyaghasználata révén tengeri horgászatra is alkalmas!
Shimano Socorro SW technikai jellemzői:

 • 4 + 1 csapágy
 • Egyszeresen forgácsolt alumínium hajtókar
 • Egy részes felkapókar
 • Kétszer anodizált, hidegen sajtolt alumínium dob
 • Lassú dobemelés
 • Aero Wrap
 • AR-C dob
 • Sósvíz-álló fék
 • Merev alátámasztású fék
 • Visszaforgás gátló II
 • Kiegyensúlyozott forgórészek
 • Nagy átmérőjű zsinórvezető görgő
 • 12 kg-os fékerő
 • Zsinórtároló kapacitása: 0,405 mm / 300 m
 

Socorro – a Shimano elérhető árú nagyhalas orsója

SHIMANO Ultegra FC 2500HG
Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsójának legújabb modellje. Az új Ultegra termékcsalád figyelemreméltó értéket kínál a pergető horgászok számára. A Hagane hajtás, a MicroModule II, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészek közé, amivel meghosszabbítja az élettartamot és biztonságos működést garantál. A távoli dobásokhoz elsőrangú az új Ultegra a dob megnövelt mérete miatt, az orsó háza pedig csökkentett súlyú, aminek hasznát vesszük, ha hosszabb ideig pergetünk.
Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 5 + 1 db
 • Méret: 2500
 • Súly: 225 gramm
 • Áttétel: 6,0:1
 • Fékerő: 9 kg
 • Zsinórbehúzás: 89 cm / 1 hajtókar-fordulat
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,25 mm / 160 m
 

Az új Ultegra a Shimano egyik legnépszerűbb közepes árfekvésű orsója, mely kiváló alternatívát kínál a pergetőknek, de a feederhorgászok is előszeretettel használják

SHIMANO Stradic C3000FL
A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult. Az új orsóban megtalálható minden olyan tulajdonság, amit az elődöktől már megszokhattunk, beleértve a 6 + 1 db golyóscsapágynak köszönhető precíz futást is. Hengerelt alumínium dob került az orsóra, ami hihetetlenül könnyű. A kúpos kialakításnak hála szépen pereg le a dobról a felcsévélt zsinór. Az orsó tervezésekor a Hagane hidegsajtolási technológiát használták fel az erős, tartós, sima futásért.
Főbb tulajdonságok:

 • Hagane orsóház
 • Hagane Gear, precíz fékrendszer
 • X-Ship hajtás
 • Súly: 225 gramm
 • Áttétel: 5,3:1
 • Csapágyszám:6 + 1 db
 • Fékerő: 9 kg
 • Zsinórbehúzás: 78 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 210 méter
 

A legendás Shimano Stradic pergető orsócsalád legújabb fejlesztésű tagja

SHIMANO Nasci FC 2500S HG
Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba. A visszafogott, szürke színű test finom krómdíszítéssel rendelkezik és tökéletesen illeszkedik a Shimano legújabb orsóihoz. A Hagane hajtás, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is. Az X-Protect technológia megakadályozza, hogy víz kerüljön a mozgó alkatrészek közé, amivel meghosszabbítja az élettartamot és biztonságos működést garantál.
Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 5 + 1 db
 • Méret: 2500
 • Súly: 240 gramm
 • Áttétel: 6,2:1
 • Fékerő: 4 kg
 • Zsinórbehúzás: 91 cm / 1 hajtókar-fordulat
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,18 mm / 120 m
 

Az eredetileg USA piacára tervezett, de Európában is elérhető Nasci megújult dizájnnal és belső szerkezettel kerül forgalomba
A HAGANE hajtás, az X-Ship és a Silent Drive kombinációja biztosítja a legjobb tekerési élményt, még terhelés alatt is
A visszafogott, szürke színű test finom krómdíszítéssel rendelkezik
Kecses, elegáns, prémium minőségű pergető műszer

SHIMANO Sahara 3000SSDH HG
A Shimano Sahara 3000SSDH HG orsó első látásra is különleges horgászeszköz benyomását kelti, kézbe véve azonban hamar meg is bizonyosodhatunk arról, hogy valóban így van! Ez ugyanis egy precíz szerkezetű, duplakaros modell. Felszereltségét 3 golyós- és 1 csúszócsapágy mellett a jól bevált Shimano harcifék-rendszer teszi teljessé. Ez utóbbinak köszönhetően akár a legvékonyabb zsinórokat is használhatjuk, hiszen a harci fék villámgyors reagálást tesz lehetővé a fárasztások során! A 6,2:1-es áttétele kellően gyorssá és hatékonnyá teszi az orsót, tökéletes társ feederezéshez, illetve a matchbotos horgászatban is megállja helyét. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 260 m.

A Shimano Sahara 3000SSDH HG orsó első látásra is különleges horgászeszköz benyomását kelti, kézbe véve azonban hamar meg is bizonyosodhatunk arról, hogy valóban így van!
Felszereltségét 3 golyós- és 1 csúszócsapágy…
… valamint a jól bevált Shimano harcifék-rendszer teszi teljessé

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.