Feederbotos verseny a nagy halak birodalmábanI. Haldorádó Harsány Feeder Kupa - egyéni horgászverseny meghívó

Feederbotos verseny a nagy halak birodalmábanI. Haldorádó Harsány Feeder Kupa - egyéni horgászverseny meghívó

A Haldorádó Horgászportál szervezésében első ízben - hagyományteremtő céllal - kerül megrendezésre a Haldorádó Harsány Feeder Kupa. A kétnapos, kétfordulós, csodálatos környezetben zajló verseny összesen 2 x 8 = 16 órás és igazi, horgászt próbáló megmérettetés. A nem hétköznapi halállományáról híressé vált tó komoly kihívást jelent minden finomszerelékes horgásznak, ahol ráadásul esély kínálkozik - versenykörülmények közepette is! - életünk halának kifogására. Aki nem ijed meg a nagy halaktól, aki nem fél kipróbálni magát az ország legjobb feederhorgászai között, annak itt a helye!

A HALDORÁDÓ Internetes horgászportál 2010. július 10-én és 11-én (szombat-vasárnap) rendezi meg az I. Haldorádó Harsány Feeder Kupa egyéni horgászversenyét.

A verseny helyszíne: Harsányi-horgásztó

(A tóról részletes információért kattintson ide!)

Csodálatos környezetben terül el a Harsányi horgásztó (forrás: www.harsany-park.hu)

A verseny lebonyolítása

Mindkét nap minden halfaj beleszámít az értékelésbe. Várhatóan nagy taktikai csata is lesz ez a verseny, ugyanis a nagytestű halairól híressé vált Harsányi horgásztóban nagyon sok termetes (kilós átlagsúlyú) dévérkeszeg és ezüstkárász is él. Ezek folyamatos fogása lehet, hogy kifizetődőbb lesz, mint egy-egy kapitális pontyra vagy amurra várni…

Az tavaszi King Baits Feeder Triatlon Kupa első fordulójában ilyen halak is horogra kerültek!

Díjazás

Az első 5 helyezett versenyzőt értékeljük kupákkal, az összetett verseny első 3 helyezettje pedig pénzjutalomban részesül, melynek összege a versenyzők létszámától függ.

Díjkalkuláció

Ha a maximális, azaz 50 fővel kalkulálunk, akkor 30.000 Ft-os nevezési díjjal számolva, összesen 1.500.000 Ft lesz a teljes bevétel. Ez a következőképen kerül felhasználásra és felosztásra:
2 nap étkezés: 2.000 Ft/fő = 200.000 Ft
Pályabérlet: 100.000 Ft
Kupák: 100.000 Ft
Kupák adóterhe 97% = 97.000 Ft
I. hely: 500.000 Ft
II. hely: 300.000 Ft
III. hely: 200.000 Ft

Ha 50 főnél kevesebb lesz a jelentkezők száma, akkor az első 3 főnek jutó pénzösszeg is csökken! A feltüntetett összegek bruttó összegek, amelyből levonásra kerül a 32% SZJA (személyi jövedelemadó) és 27% EHO (egészségügyi hozzájárulás). Így például a bruttó 500.000 Ft-os I. díjból 205.000 Ft adózott pénzösszeget kap kézbe a verseny győztese! Tudjuk, hogy sokkoló a levonások mértéke, de (egyelőre) ezek az adószabályok vannak érvényben, amelyet minden versenyszervezőnek be kell tartani!!!

Gyönyörű nyurgapontyok is élnek a tóban

A verseny szabályai

A kétfordulós egyéni horgászverseny a feederbotos kupákon bevált szabályok szerint kerül lebonyolításra, némi módosítással.

 1. A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem csalizhat, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát.
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.
 4. Az alapozó etetés időtartama alatt - feederbottal bejuttatható - etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.
 5. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
 6. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 7. Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet.
 8. Etetőkosaras etetés során az ahhoz használt bot kizárólag rezgőspiccel ellátott feederbot lehet. Tilos más típusú bot használata!
 9. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 30 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 10. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 3,5 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.
 11. Tilos bojlit használni! A lebegő, illetve a süllyedő változat használata egyaránt tilos! Bojlit etetőanyagba keverve (felaprítva) sem lehet bevetni.
 12. A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.
 13. Az értékelésbe beleszámító halakkal kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 14. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék őket.
 15. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta és a kifogója nem hagyta el szektorát, de minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen!
 16. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 17. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 16:10-ig sikerül szákba terelni.
 18. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
 19. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya (a résztvevők számától függően) szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a kifogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa.

A napijegyes oldalon, valamint a gáti szakaszon kerül megrendezésre a verseny

A verseny részletes programja
2010. július 10.
5:30-6:00Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:00-6:30Sorsolás
6:30-7:30Helyek elfoglalása, felkészülés
7:00-7:15Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
7:30-8:00Alapozó etetés
8:00-16:00Horgászverseny
16:00-16:30Mérlegelés
17:00-18:00Vacsora


2010. július 11.
5:30-6:00Gyülekező és regisztráció a Halőrháznál
6:00-6:30Sorsolás
6:30-7:30Helyek elfoglalása, felkészülés
7:00-7:15Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése
7:30-8:00Alapozó etetés
8:00-16:00Horgászverseny
16:00-16:30Mérlegelés
17:00-18:00Vacsora és eredményhirdetés

A verseny kétnapos. Mindkét forduló 8 óra tiszta horgászidőt biztosít.

Nevezési díj: 30.000 Ft/fő

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (I_HHFK.doc) és küldjék vissza a HALDORÁDÓ CENTRUM címére a nevezési díj egyidejű befizetésével, amelyet rózsaszínű postai utalványon kell feladni a HALDORÁDÓ CENTRUM - 6400 Kiskunhalas Széchenyi u. 49. - címére. Az utalvány hátuljára írják rá a következő üzenetet „I. HHFK”. A helyszínen nevezést már nem fogadunk el!

Valamennyi versenyzőt várja a Harsányi horgásztó (forrás: www.carpmind.hu)

Jelentkezési határidő: 2010. július 1.

Az első 50 jelentkező nevezését fogadjuk el.

A nevezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk!

További információ

A napijegy ára 1300 Ft. Fűzött csalival horgászók számára kötelező felszerelés a pontymatrac és a sebfertőtlenítő.
Halőr: Csenge István, 06/20-251-2735
Internet: www.harsanyhorgasz.hu

Eredményes felkészülést és jó horgászatot kívánunk!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: