Tavaszi nagy dunai horgászünnep. Na, végre… (A 20. Duna NHT beharangozója)

Tavaszi nagy dunai horgászünnep. Na, végre… (A 20. Duna NHT beharangozója)

Végre már tavasz van, de még milyen!? Végre itt a május a virágba borult kertek alatt, végre valahára ismét él a természet, örömét leli benne minden horgász, vadász, természetet és túrázni szerető ember. Végre, de reményeim szerint közel sem utoljára, itt van a soron következő Duna Netbarát Horgásztalálkozó, ami most ünnepélyes, a kikerekedett huszadik. S ez most ünnepibb, még bensőségesebb, még inkább baráti és emberi lehet, ha ti is úgy akarjátok! Ennek a májusi hétvégének a programajánlójával jelentkezem most…

Nem merülök el az érzelmek tengerében, hiszen egyrészt már egy éve próbálok olvasókat inspirálni, igyekszem motiválni, ha eddig ez nem sikerült, akkor hiábavaló lenne az utolsó pillanatban már küzdeni. Másrészt, akik ismeri és figyelemmel kísérik az eseményeket, amelyek a Duna NHT körül zajlanak, azok annyira naprakészek, hogy már nincs szükség plusz körök lefutására a várt hatás eléréséhez. Akik pedig most értesülnek, szembesülnek az információkkal, akik most döntik el, hogy életükben először jelentkeznek e rendezvényre, azoknak bízom a fantáziájában, ami az elmúlt tizenkilenc találkozóról készült beharangozókból és beszámolókból származó élmények leírásából kinyernek, leszűrnek, hogy elegendő hatás érje őket a döntésük meghozatalához!

A nagy víz remélhetőleg kegyes lesz az ünnepi hangulatunkhoz
A part ismét befogad mindenkit

Az alapprogramok mellett most egy bállal kedveskedünk a pénteki jelenlévőknek és bátorítunk is mindenkit, hogy jöjjenek, mert érdemes lesz, és ha nem lesz rosszabb, mint a tizediken a bál, akkor nagyon jó lesz!
Ahogy már megszokhattátok, a tavaszin pénteken a cél- és távdobás a kezdő program. Utána alternatív programok tömkelege vár rátok, a horgászattól a lovaskocsikázáson át a baráti kispályás fociig. Kora este indul útjára a fergeteg parti. Lesz Duna-parti koncert, népitánc-csoport mutatja meg tudásuk legjavát, majd értékeljük az elmúlt tizenkilenc találkozó hűséges támogatóit, résztvevőit, lesz vacsora (de milyen?!), majd zeneszolgáltatás a talpalávalóhoz.

Az utcák, falvak megint élettel telnek meg
A tűz is újfent fellobban

Lássuk hát a programok kiírását, előbb a cél- és távdobó versenyét:

VI. Horgász Cél- és Távdobó Amatőr Bajnokság és Vándorkupa
A bajnokság időpontja:
2017. 05. 12. péntek 09:00 - 12:00
Helyszíne: Ordas, Duna-part, kikötő
A bajnokság menete: A bajnokság 4 részből áll, egy távdobó, egy céldobó, egy gombócdobó és egy levezető, spiccezős-snecizős (nagy valószínűséggel gébfogó) fordulóból.

l. forduló: A távdobás az indulók saját botjával történik, fejenként 3 dobásra van lehetőség a versenyben. Az esélyek megközelítőleges kiegyenlítése érdekében a bot típusát, fajtáját nem korlátozzuk, de a felszerelés méreteit igen: kizárólag 3 méter és 4 méter közötti botokkal, 20-25-ös főzsinórral szerelt (3-4 méternyi dobóelőtét engedélyezett 30-35-ös méret között), peremfutó orsóval, valamint a szervezők által biztosított – külön e sporthoz készített – 18 grammos súllyal szerelt szerelékkel engedélyezzük a részvételt! A dobások értékelése: minden méter egy egész pontot, a megkezdett méterek teljesített része pedig deciméterenként tizedpontokat érnek; a három dobásból a legmagasabb értékű adja az első forduló egyéni végeredményét.

2. forduló: A céldobás speciális, e célra kifejlesztett, a szervezők által biztosított botokkal és szerelékekkel történik. Erre a szerelékre 7,5 grammos súly kerül a peremfutó orsón lévő 20-as vagy 25-ös zsinórra, mellyel a versenyzők 5 dobást végezhetnek a 10 méterre, majd 5 dobást a 16 méterre elhelyezett 5 db célkarikára. A célkarikák a következő átmérőjűek: a belső 76 cm, a következők 136 cm, 196 cm, 256 és végül a külső 316 cm. A dobások értékelése: a belső kör 10 pontot, a következők pedig – belülről kifelé – 8, 6, 4 és 2 pontot érnek; a tíz dobásból keletkező pontok összege adja e forduló egyéni eredményét.

3. forduló: A gombócdobást egy maroknyi, zsákba töltött földdel fogják az indulók elvégezni. Mindenkinek 5 dobásra lesz lehetősége a céldobáshoz használt célkarikákra, melyek 10 méterre lesznek lefektetve. Az értékelés megegyezik a céldobáséval.

4. forduló: A versenypályán spiccbotokkal kell egy óra alatt a legtöbb snecit, gébet vagy más halfajt megfogni. Az óra végén mért súlyok szerint alakulnak a helyezések, amiket hozzáadunk az előző három fordulóban elért helyezésekhez, így alakul ki a végső sorrend. Etetőanyag – sem mennyiségre, sem fajtára – nincs korlátozva, de feltételezzük, hogy addigra már az ott horgászók tetemes mennyiséget termelnek be belőle, így nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani ennek, de nem tilos, tehát lehet bőségesen etetni is!

Értékelés:
Egy-egy éremmel díjazzuk a fordulók első három helyezettjét és egy (vándor)kupával az abszolút első helyezettet, aki a négy fordulóban elért egyéni helyezéseinek összege alapján a legalacsonyabb pontszámot érte el. Nem szeretném titkokról idő előtt lerántani a leplet, de Gyuri barátunk megint valami saját készítésű meglepetéssel várja a verseny győzteseit…
Mivel a bajnokság lebonyolításához néhány kelléket meg kell vásárolnunk, továbbá a díjakat is a nevezésre befizetett összegből finanszírozzuk, és persze, hogy minden versengő érezze a súlyát, hogy nem csak bohóckodásról van szó, egy jelképes, 500 Ft-os nevezési díjat kérünk minden indulótól. Remélem, hogy ez nem akkora összeg, ami elveszi majd sokak kedvét!
A VI. Haldorádó Horgász Cél- és Távdobó Amatőr vándorkupára a Duna NHT-ra történő nevezéskor kell jelentkezni és ezzel az 500 forinttal növelt összeget kell utalni/befizetni! Figyelembe véve, hogy ez most ünnepi alkalom és reményeink szerint lesznek ifjú horgászok is a jelentkezők között, 14 éves korig a jelentkezés ingyenes, ahogy a felnőttek esetében sem szoktuk sosem szigorúan „behajtani” a nevezési díjat…

Egy apró dobás(a)
Mondjuk, nem csapatverseny, de egységben a kétség

Aki elfárad a dobálózásban, vagy esetleg más programot talál délelőttre, annak délután igyekszünk lehetőséget biztosítani egy kis lovaskocsikázásra, illetve egy kispályás focira. 
Azonban úgy kell az idővel gazdálkodni, hogy 17 órára mindenki készen legyen az esti bálra. Nincs ugyan „dresszkód”, de kérem, hogy a résztvevők ne terepszínű, etetőanyaggal összekent horgászruhában és sáros bakancsban legyenek – ez a rendezvény talán megérdemel egy tiszta utcai ruházatot! Ahogy az már megszokott, a tisztálkodásra ismét lesz lehetőség a művelődési ház fürdőjében.

Ha a lovak ráérnek, mi ráérünk majd
A Duna NHT válogatott parádézhat

Az esti buli programjai:
XX. Duna Netbarát Horgásztalálkozó Ünnepi Bál
Időpont:
2017. 05. 12. péntek, 17:30-tól kifulladásig
Helyszín: Ordas Művelődési Ház
Program: 
17:30 – 18:00 Duna-parti élőzene
18:00 – 19:00 Ünnepi beszéd, köszöntő, különdíjak kiosztása
19:00 – 19:30 Népi tánc
19:30 – 21:00 Ünnepi vacsora
21:00-től össztánc, mulatozás

A zenét DJ Gureega szolgáltatja, a vacsora Zsákovics Imre keze munkáját fogja dicsérni, remélhetőleg! A vacsora árát tartalmazza a részvételi díj, de az italokét nem. Rendelkezésre áll majd egy büfé, ahol az alapvető italokat (sör, bor, üdítő és jóféle pálinkák) meg tudja mindenki vásárolni, reményeim szerint barátságos áron. Persze lehet hozni a finom hazait is…
S, hogy kit várunk erre a programra? Természetesen mindenkit, aki szeretne jó társaságban és jó hangulatban eltölteni egy estét. De hogy konkrétabbat is írjak, szeretnénk, ha jönnének „Duna NHT szüzek” és a régiek is. Ráadásul nagyon jó lenne, ha az elmúlt 19 Duna NHT-n többször is résztvevők közül is minél többen jelen lennénk, mert aki legalább 10 alkalommal megtisztelt már, annak személyesen is szeretnénk megköszönni ott, a művelődési házban a hűségét!
Segítségül egy listát teszek közzé, amin igyekeztem a lehető leghitelesebben összeírni, ki hányszor volt. Utólagos elnézését kérem, akiről nem a tényleges adatot találtam a 10 éve gyűjtögetett archívumomban. A lista alján vannak azok, akiknek csak a nicknevét találtam…
Íme, a lista:

A
Alt Benjamin 7
András Gergő 5
Arató Soma 1

B
Balla Csaba 1
Barna Lajos 2
Barta Tivadar 1
Dr. Barták László 2
Bauer Viktória 7
Bálint Roland Levente 3
Bányai Gábor 1
Belán Csaba 4
Belán Gergő 4
Belencsik Zoltán 4
Belencsik Barbara 3
Berényi Zoltán 11
Biczó Zoltán 7
Bodnár Sándor 1 
Bodnár Gyula 2
Bohács Zoltán 8
Bolvári Gábor 7
Bolvári Gergő 6
Borsos Gábor 2
Bujáki László 6
Bujáki Bálint 7
Bukta Róbert 2
Bukta Győző 2

C, Cs
Czeglédi Csaba 13
Csapó Tibor (Fishraptor) 7
Csergő Vencel (Sori) 11
Csimpolyás László 12
Csörgits Gábor 17
Csörgits Réka 3

D
Dandé István 5
Digner Tamás 4
Dobler Ferenc 8
Dobos Anna 10
Döme Gábor 12

F
Faragó Tamás 1
Farkas Attila (Atosz) 6
Farkas Richárd Márk 2
Fehérvári Anikó 2
Fias Dénes 4
Füleki Csaba 3
Földházi Ferenc 1

G, Gy
Gálik Krisztián 1
Gyalus István (Pisty30) 3

H
Hajdú Imre (Jimmy) 1
Hajdú István (Duhaj) 13
Hajdú László (Holi) 15
Hajdúné Ria 2
Hák Norbert 10
Hák Vilmos 9
Hámori Kati 2
Hámori Tamás 6
Háry Tibor 3
Heizler Tamás 1
Héjja Tibor 2
Dr. Huszák László 1

I, Í
Irinyi Csaba (Cibus) 2
Ivády István (Duba) 9

J
Jantner Csaba 7
Jánoska Máté 2
Járvás János 5
Jávorka Dániel 2
Jenei András 10
Jeszenszki János 19
Jeszenszkiné Dorák Andrea 19
Juhász Miklós (Kvartlipi) 11
Jurás Csaba (Fan) 1

K
Katona Ildikó 1
Katona István 2
Karpjuk György (Rakósgyuri)
Kazi Csaba 1
Kálmán Gergő 5
Kálmán Péter 9
Kálmán Péter (ifj) 6
Kálmán Péterné Kriszti 9
Kelemen Albert (Alby) 2
Keller Csaba (Kecsa) 8
Kenyeres László 9
Kerekes László 13
Kerekes Mirtill 1
Keresnyei Imre 17
Kiss Balázs 1
Kiss István (Kipi) 3
Kiss Zoltán 1
Kocsis Dávid 2
Kovács Szilárd (Szilárds) 11
Kovács Zsolt 2
Kósa Pál 6 
Kósáné Eszter 6
Krajcár Bence 1
Krajcár Gergő 1
Kreffl Csaba (Csabeszto) 2
Kulik István (Ferroli) 1

L
Lázár Miklós (Lujzim) 2
Lipák András 8
Lipák László 1

M
Major Mátyás 3
Marincsák János 1
Maros Gergő 2
Márton László 1
Mészáros László 2
Miholics Viktor 3
Molnár Levente 2
Molnár Szabolcs 2
Molnár Tamás (Kredenc) 2
Molnár Zsolt (Zsolli) 7
Molnár Zsolt (Zsoszi) 2
Morgós János 2
Murányi Levente 2
Muzsik Botond 7
Muzsik Réka 1
Muzsik Zoltán 11

N
Nagy Csaba (Csóri) 10
Nagy Gyula 7
Nagy István (Nagy-I) 3
Nagy József 1
Nagy Péter (PGPirate) 2
Németh István 1
Nyika Barna 12
Nyika Dániel 12
Nyika Eszter 9
Nyika Sándor 12

O, Ö
Oberle Judit 1
Ornyik Péter 1
Ördögh Máté 1

P
Palkó Csaba 6
Palkó Gabriella 10
Papp János (Pappjanó) 2
Papp Zsolt (Jesse James) 2
Pintér Zoltán 13
Pintér Dóri 3
Polónyi György 4
Polyák Csaba 9
Pulay István 1

R
Ragács Máté 1
Restyánszki Emőke 1
Révi Béla 1
Rigó Edit 2
Rottek László (Pacal) 1

S, Sz
Sárosi Gábor 1
Schweininger Tamás (Tomichef) 1
Simon Ferenc 7
Simon Gábor (Gátőr Gabi) 19
Simon Szelina 2
Sinkó József (Józsinéni) 3
Sinkó Mihály (ifj) 4
Sinkó Mihály (Tápos) 11
Sörös Gábor 6
Süveges András 1
Szabó András (Bndrs) 1
Dr. Szabó Gyula 1
Szabó István (Steve) 14
Szabó István (Pista) 14
Szabó László (Pecilaci) 7
Szabó Péter 1
Szabó Róbert 2
Szabó Sándor (Matifu) 3
Szabó Zsolt (Szotyi) 8
Szabó Zsolt (Zsolesz) 10
Szalai Attila 1
Szalkai László 5 
Szaniszló Zsolt (Szano) 1
Szanyi Ferenc (Szaglász) 3
Szári Zsolt 2
Szász Sándor 3
Szigeti László 1
Szikszai Tamás 9
Szikszai Soma 6
Szilágyi Ákos 9
Szilágyi Martin 1 
Szili Dániel 6
Szili István 4
Szilvásy Áron 8
Szilvásy Balázs 2
Szőcs Krisztián 2

T
Takács Péter 7
Tar Roland 1
Tauber László 13
Takács Zoltán (Lárvás) 2
Tolnai István (Titusz) 13
Tóth-Fekete István 6
Tóth Csaba 2
Tóth András (Pecabandi) 4
Tóth Alex 1
Trokkar Zoltán (?) 4

V
Vadászi Tamás (Eppusz) 2
Varga György (Dobóka) 7
Varga János (GRD) 1
Varga János (Jano) 15
Vágó Ádám 2
Vágó Bálint (Skeeter) 3
Vágó László 2
Veres Pál (Paja) 1
Végh Brigitta 6
Vörösmarthi Zsolt 6

W
Wellner Gábor 2
Wolsky Tamás 4

Z, Zs
Zakar Gergely 9
Zsákovics Imre 10
Zséder András 1

Latyagabi - 1
Gabba - 1
Toti86 - 1
Hubi - 1
Gergo19880222 - 3
Lengyel03 - 2
Leccgo79 - 3
Jenci82 - 3
Lacipapa01 - 1
Zrubi - 1
Zsolesz7602 - 1
Ulpianus - 3
Gombocr - 2
Erika - 1
Billyke - 1
Márta - 1
Pisti1976 - 1
Bigfisher 1
Bácsi1 - 2
Judit1 - 2
Roanna – 1
Guba – 1
Keszeg -1
Hexe30 - 1
Nenje - 1
Sanya1 – 1
Sanya2 – 1

Lesz egy kis műsor…
… majd jöhet az össztánc!

Ha már kellőképpen elfáradunk a báli forgatagban, akkor egy rövid pihenő után, szombaton pirkadatkor kezdődik a szokásos verseny az ordasi kövezésen, ennek részletei itt, alant olvashatók:
XX. Duna Netbarát Horgásztalálkozó és Vándorkupa, Ordas
Időpont:
2017. 05. 13.
Helyszín: Duna, Bács-Kiskun megye, Ordas község. (Az 51-es úton Solttól délre, Dunapatajnál Foktő felé az első település Dunapatajtól, ott a gátőrházat kell keresni, ahonnan már látszani fog a zászlónk.)
Szabályok:
A verseny egyetlen 5 órás szakaszból áll.

 • Horgászni 1 bottal és 1 horoggal lehet, úszós vagy fenekező készséggel. Mártogatni szabad, de figyeljünk arra, hogy a szomszédokat ne zavarjuk. Pergetni tilos.
 • A verseny alatt fogott halakat a mérlegelésig lehetőség szerint 3 méter (de min. 2 m) hosszú versenyszákban lehet megőrizni. Mérlegelés a verseny végén lesz.
 • A méreten aluli halak, illetve a védett halfajokhoz tartozók azonnali mérlegelésre kerülnek, ezeket a lehető leghamarabb vissza kell juttatni a vízbe.
 • Kívülről akadt hal, illetve más horgász betépett szerelékébe (gubancgátlóba, etetőkosárba) akadt horoggal fogott (azaz kantáros) hal nem számít bele a versenybe, azt rögtön vissza kell engedni.
 • Szákolásnál, illetve kapáskor, bevágásnál segíthetnek a szomszédok vagy a kísérők, lényeg, hogy a bevágást követően a bot tulajdonosa fárassza ki és húzza szákolható helyzetbe a halat.
 • Etetőanyag korlátozás nincs, de ha lehet, ne „szennyezzük” a vizet.
 • A pálya maximum 10 fős szektorokra lesz osztva (a résztvevők létszáma dönti el, hány szektor lesz).
 • A mérlegelésnél az eredménybe minden megfogott hal beleszámít, még az is, amit a lefújás előtt akasztottak meg, de már csak utána szákoltak.

Díjazás:
A szektorokon belül a legtöbb (súly alapján) halat fogók kerülnek ki szektor győzteseknek.
Az így kialakult szektoreredményeknek megfelelően fogják a szektor elsők – a fogott súly alapján – az I., II., III., IV., V., VI. (résztvevők létszámától függően kijelölt szektorszámnak megfelelően) helyért járó kupákat megkapni. Egy-egy szektor nem lesz 10 főnél nagyobb.
Kupát kap(nak) továbbá:

 • a legjobb eredményt elérő hölgyhorgász,
 • a legeredményesebb „utánpótlás” (18 éves korig) horgász,
 • a legnagyobb hal megfogója,
 • a legjobb „profi” versenyzők.

A verseny alapvetően „amatőr” verseny, de ez nem zárja ki, hogy „profik” is részt vegyenek rajta, sőt kifejezetten bátorítjuk és szeretettel várjuk akár a korábban itt eredményesen horgászó teljes magyar élmezőnyt, hiszen tőlük lehet tanulni! Azonban azt sem szeretnénk, hogy a lelkes amatőrök díj nélkül maradjanak. A rajthelyek kihúzása után a profik is „elvegyülnek” a versenyzők között, de külön díjazásban részesülnek. Ők a profiknak járó serlegekért küzdhetnek majd. Minden megkezdett tizedik profi után kiosztunk egy kupa díjat. Hogy még érthetőbb legyen: ha jelentkezik 9 fő profi, akkor 1 kupát adunk át, ha 14 fő, akkor 2 kupát, ha 28, akkor hármat. Ja, és ki számít profinak? Aki 2016. évben részt vett az Országos Feeder Horgász Bajnokságon, vagy aki profinak érzi magát, illetve aki szeretne profi lenni, netán csak meg szeretné mérettetni magát a profikkal.
Az abszolút győztes (aki lehet amatőr, női, ifi, vagy profi) elnyeri a 2017. őszi versenyig a Duna NHT vándorserlegét. Ezt végleg az viheti haza, aki egymás után háromszor vagy az évek folyamán ötször elnyeri.

A verseny programja:
6:00 találkozó a helyszínen
6:15 - 6:20 megnyitó
6:20 - 6:50 sorsolás
6:50 - 8:00 szerelékek előkészítése, etetés
8:00 - 13:00 verseny
13:00 - 14:00 mérlegelés
14:00 összesítések, végleges eredményhirdetés, díjak átadása, záró ebéd
Az időbeni esetleges csúszások miatt előre is elnézést kérünk!

A versenyre jelentkezni e-mailben lehet (dunanht@gmail.com), de a végleges nevezést a részvételi díj postai csekken vagy banki átutalással történő befizetése után tudjuk elfogadni. A postai címet, számlaszámot mindenkivel, aki a fenti e-mail címen jelentkezik, egy válasz e-mailben fogjuk közölni. A versenyre jelentkező e-mailben a teljes neveteket, a Haldorádó horgászportálra regisztrált nickneveteket, lakcímeteket, az idei évre érvényes állami horgászjegyetek számát kérjük leírni. Emellett azt is jelezzétek, ha családostul vagy többedmagatokkal vesztek részt a rendezvényen, és hogy ez hány főt jelent. Ha a válaszlevélben számotokra megküldött bankszámlaszámra az utalásotok, illetve a postai úton elküldött részvételi díjatok hozzánk beérkezik, teljes jogú résztvevői lesztek a találkozónak. Létszám limit nincs, bár meglehet, hogy 1.000 fő jelentkezése után majd újraértékelem ezt a kijelentésemet…
Befizetési határidő: 2017. május 5. (péntek).
Részvételi díjak: 7.500 Ft, mely tartalmazza a vacsorát (a verseny után), a mobil WC-k díját, zuhanyzási lehetőséget a művelődési házban (közel a sátortáborhoz), a katonai sátrak bérleti díját és az egyéb felmerülő költségekeinket.
Napi- és hetijegyet a dunapataji horgászboltos biztosít, ára: 2.500 Ft/napijegy (8.000 Ft/hetijegy).
Sokan jelezték, hogy családdal érkeznek, így kedvezményként a kísérőként érkező 6 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes, 14 éves korig pedig 4.500 Ft. Reméljük, ezzel is segítjük a rendezvény családbarát hangulatának kialakítását!
Aki úgy gondolja, már csütörtök délelőtt is lejöhet a helyszínre és maradhat akár vasárnapig is, sátorozásra van lehetőség.
Mivel a verseny helyszíne eléggé balesetveszélyes (kövezés), mindenkit arra kérek, hogy ügyeljen testi épségére.
A találkozó fő célja (a baráti-ismeretségi kör bővítése és a szórakozás mellett), hogy a tapasztaltabb kollégáktól eltanulhassuk a folyóvízi horgászat fortélyait. Ezért kérem, hogy lehetőleg ne vegyük halál komolyan a versengést, és segítsünk egymásnak abban, amiben tudunk.
Ezúton szeretném felhívni a kedves résztvevők figyelmét, hogy van mód egymás mellé sorsolni, de kérem, hogy ezt a lehetőséget csak nagyon közeli családtagok vegyék igénybe (férj-feleség, szülő-gyermek, esetleg élettársak). Az egymás mellé sorsolásnak hátránya, hogy egy szektorban csak egy győztes lesz, aki a végén megnyerheti az I.-II.-III. stb. helyekért járó kupák valamelyikét, még akkor is, ha szektor másodikként a családtag súlyra többet fog, mint bármelyik másik szektor győztese.
A Duna NHT-k eddigi történéseiben járatosabbak már tudják, hogy sokan már a hét közepén, általában csütörtökön letáboroz(hat)nak a helyszínen és vasárnapig is marad(hat)nak. Aki csütörtökön a helyszínen tud lenni, annak az a magasztos feladat jut, hogy segíthet a sátortábor helyének kijelölésében, a központi sátor felállításában, majd az egész verseny-partszakaszon a szemét összegyűjtésében.
Ehhez kapcsolódóan jelzem, hogy a több napot lent tartózkodók egy már korábban indult kezdeményezést követve felajánlásokkal segítik az ellátmányozást. Nos, ehhez kapcsolódóan jelezném, hogy mivel a magunk urai vagyunk, a magunk ellátásáról kell gondoskodnunk, szívesen vesszük továbbra is a felajánlásokat, amiből otthon esetleg van több, mint ami elfogyna, az ott, a helyszínen nagyon hasznos lehet a megfáradt, éhes és szomjas természetlakóknak!

Szombaton apraja-nagyja versenghet
Csak a dátum lesz a szerencsétlen tizenhármas, a halfogás reményeink szerint nem lesz az!
Aki nem kezdi elég korán, az nem is fog!

Mivel a Haldorádó horgászportálon február óta nincs fórum, ahol eddig naprakészen tudtunk friss információkkal szolgálni, hiánypótló megoldást találtunk és létrehoztunk egy Facebookos regisztrációt, ahol a saját szervezésű rendezvényeinknek létrehoztunk egy-egy csoportot. Ezekben a csoportokban igyekszünk naprakészek lenni, itt olvashatjátok majd az állandóan aktualizált listákat, a felmerült kérdésekre, kérésekre tudunk reagálni. A Duna NHT linkje: https://www.facebook.com/groups/248545548920176/. Itt olvashatjátok, de ha beregisztráltok, kérhetitek a csoportba való felvételt, így ezután akár hozzá is szólhattok mindenhez. És ha már a fórum hiányáról esett szó… akinek kedve lenne csevegő topikokba írni, ott olvasgatni, annak figyelmébe ajánlom a szintén hiányt pótló internetes oldalt: http://horgasz.forum.hu/newforum/. Minden jóérzésű tagot szívesen látunk!

Ők már tudják tavaly ősz óta, hogy milyen kupát nyerni
Várunk benneteket szeretettel…
… és mindenkit vár a vendégszerető Ordas!

Tartozom még egy kis magyarázattal. Akik figyelemmel követték a Duna NHT sorozatot, azok emlékezhetnek egy leánykérésre és az azt követő tervekre, miszerint most, a huszadik találkozónkon a Duna partján üljük meg a menyegzőt. Ez most nem lesz… na, szerencsére persze nem a menyasszony vagy a vőlegény meghátrálása miatt, hanem az időpontokat nem tudtuk összeegyeztetni, Danna és Csóri viszont nem tudott várni, így előtte két héttel megülik a lakodalmukat. Mindenesetre a találkozón már ifjú házasokként üdvözölhetjük őket köreinkben!
Végül, de nem utolsósorban szépen kérek mindenkit, aki eddig tanakodott csak, hogy egyszer el kellene jönni, megnézni, milyen ez a Duna NHT, és azokat is, akik már voltak, de nem mindegyiken, de szeretnének még eljönni, sőt, aki akár volt, akár nem, de nem szeretne jönni, jól gondoljátok végig! Még egyszer nem lesz huszadik Duna NHT, ha lemaradsz, már csak a huszonegyedikre tudsz jönni!
Várunk mindenkit hatalmas szeretettel, gondoskodással, gyertek akár családdal, baráttal, egyedül vagy akár nagy csapattal is!
Mert – higgyétek el – horgászni, közben mulatni, új és régi barátokkal lenni még mindig nagyon jó! Ha nem hiszitek, gyertek és győződjetek meg az igazamról! Ugye, hogy megfogott az ajánlat?! Na, végre…

Írta: Jeszy