Alias : jeszy
Név : Jeszenszki János
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1967-04-14
Lakhely : Soltvadkert
Kedvenc horgászmódszerei : finomszerelékes, bojlis
Kedvenc vízterületei : Duna, Gyékényesi kavicsbánya tavak, Domoszlói-víztározó
Legnagyobb halai : ponty 15,7 kg, amur 12,81 kg, márna 3,46 kg, dévér 2,63 kg, menyhal 1,38 kg
Mióta horgászik : 1996 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Őszelőn jössz-e? (A 21. Duna Netbarát Horgásztalálkozó beharangozója)

Jeszenszki János 2017-08-10 06:00:00
Még fel sem ocsúdhattunk a tavaszi fergeteg-forgatag után, erre fel már harangozok az őszinek. Vagy mi élünk túl gyorsan, vagy az idő rohan olimpiai rekordokat döntögető tempóban, nem tudni. De itt van az ősz, itt lesz újra, s szép, mint mindig… Aki esetleg várta, most megkapja, akit váratlanul ér, ő figyelmesen olvassa, mert most az idei őszi Duna Netbarát Horgásztalálkozó kedvcsinálója fog következni! Ki tudja? Hátha meghozza a kedvét egy laza hétvégére a Duna partján…

Az új hely szelleme (A H3.8 beszámolója)

Jeszenszki János 2017-08-05 06:00:00
Véget ért a balatoni móka. Új helyszínen sok régi arccal, de szerencsére több újjal is, jó hangulatban, halakkal, kajákkal, mindennel, ami kell egy jónak nyilvánítható hosszú hétvégéhez. Most ráadásul még az új hely szelleme is védett bennünket… Ha érdekel, mi történt, és az is, hogy hogyan volt, akkor görgess tovább, mert az idei Haldorádó Halaton Hétvége megtörtént eseteiről olvashatsz itt lentebb!

A fonyódi expressz (A H3.8, Haldorádó Halaton Hétvége beharangozója)

Jeszenszki János 2017-06-18 06:00:00
Ugye, jól hallottam a hangosbemondót, hogy a fonyódi expressz indulását harangozta be? Ez a mi járatunk. Siessünk, sok a poggyász, le ne késsünk! A gőz már feszíti a dugattyúkat, a masiniszta keze már a mozdonysíp szelepén, a kalauz már veszi a levegőt, hogy belefújjon a sípjába és emeli a zöld tárcsát. Gyerünk hamar, szálljunk fel rá, foglaljunk helyet az expresszen! A fonyódi járatról vizionálok, amit a valóságban Haldorádó Halaton Hétvégének ismerhettek. Vagy nem ismeritek… de ezért vagyok most itt!

Vigyázz! Kész! Húsz… (A 20. Duna NHT beszámolója)

Jeszenszki János 2017-05-27 06:00:00
Örömhírem van: beértünk! Megmérettettünk és nehéznek találtattunk, így életben maradhatunk! Persze, azért nem volt élet-halál kérdése a dolog, de jobb így, mint másképp… Tíz éve küldjük a meghívókat, huszadszor hívtunk mindenkit a találkozónkra és a versenyekre. Sokan megértették, elfogadták a hívást, páran nem… Egy hangulatjelentést olvashattok most, kevés szöveggel, sok képpel. A 20. Jubileumi Duna NHT beszámolóját nézitek éppen.

Egyszer volt, hol nem volt, sokszor volt, Kunadacson volt... (A 2017-es HNHT szezonnyitó kulcs rövid története)

Jeszenszki János 2017-05-24 06:00:00
Vannak az életünknek olyan eseményei, amiről sokáig és sokat beszélnek, vannak, amelyekről még írnak is, sokan, sokat, így sokáig szóbeszéd tárgyát képezik. Van olyan is, amelyikről soha senki nem beszél, nem ír többé az életben. Ez nyilván vagy hétpecsétes titok, vagy olyan rossz élmények jártak vele, hogy félve vagy akár sehogy sem lesz soha történelem. Van egy horgásztalálkozó, amellyel az aktuális szezont igyekszünk hivatalosan megnyitni magunknak, a magunk örömére. A neve HNHT kulcs, és az utóbbi években mindig ugyanott és ugyanakkor, március közepén és Kunadacson, a Horgászcentrum és Pihenőparkban tartjuk. Erről beszélek most el pár sztorit, hogy szóbeszéd tárgya legyen, sőt, talán történelem is!

Tavaszi nagy dunai horgászünnep. Na, végre… (A 20. Duna NHT beharangozója)

Jeszenszki János 2017-04-05 06:00:00
Végre már tavasz van, de még milyen!? Végre itt a május a virágba borult kertek alatt, végre valahára ismét él a természet, örömét leli benne minden horgász, vadász, természetet és túrázni szerető ember. Végre, de reményeim szerint közel sem utoljára, itt van a soron következő Duna Netbarát Horgásztalálkozó, ami most ünnepélyes, a kikerekedett huszadik. S ez most ünnepibb, még bensőségesebb, még inkább baráti és emberi lehet, ha ti is úgy akarjátok! Ennek a májusi hétvégének a programajánlójával jelentkezem most…

Az öreg bánya titka

Jeszenszki János 2016-12-21 06:00:00
Atyavilág, de szerettem ezt a sorozatot! Emlékszik még rá valaki? Jó, persze, ehhez meg kell(ett) öregedni! 73-ban, 6 évesen olyan bűvöletében éltem ennek az ötrészes ifjúsági kalandfilmnek, mint manapság a mai fiatalság az internetböngésző kütyüknek. Pöcök, Lacó, Kisvacak, a Kenguru ikrek és persze a gyengébb nem képviselője, Gerlinda nyomozzák Pirosfej tizedes segítségével a kis határ menti falucska bányájának és a volt bányamester, Gasch Lipi bácsi titkait. És rá is jönnek pár csalafintaságra… aki még nem látta, annak ajánlom, hogy egy-egy pecamentes estén nézze meg!Egy határ menti kis falu bányatavának titkait kutatom én is fáradhatatlanul, már vagy tizenöt éve. Nekem a családom volt a segítségemre és örömömre. Az idén ismét rájöttem valamire… most megosztom veletek is! Aki olvasta már több írásomat is az elmúlt években, az tudja, milyen cikk keletkezhet augusztus vége után a billentyűzetemből: igen, az idei Gyékényesen eltöltött egy hetünkről lesztek kénytelenek olvasni! Persze, nem kötelező…

A leges-leges-legtutibb buli!

Jeszenszki János 2016-10-07 06:00:00
Ez egy „tuti buli” (volt), szokták mondani. Egyéni ízlés dolga, mitől lesz tuti egy buli, általában véve - és ez már sokszor beigazolódott - mindenkinek nem tetszhet minden, ez szinte utópia lenne. De volt most egy horgászbuli, amely súrolja, sőt meg is testesíti a leges-leges-legtutibb buli elnevezést, mert nem volt senkinek semmire oka panaszra. Hogy miért? Máris mondom! Hogy melyik volt ez a buli? Mi más, mint a XIX. Haldorádó Duna Netbarát Horgásztalálkozó.

Nyarat viszi, ősz hozza, na, mi az?

Jeszenszki János 2016-09-02 06:00:00
A búcsú - legalábbis szerintem - a többség tudatában szomorú magyar szóként rögzül, pedig kísérheti kitörő szeretet is, sőt, szerintem a legtöbb búcsút a szeretet szelleme járja körül. Hiszen akit vagy amit nem szeretnek, attól nyilván nem is érzik szükségesnek elbúcsúzni: volt, nincs - fene bánja! Nem így a nyár, ami szinte mindenki emlékezetében a rengeteg élmény, a szabadság, az utazás, a jó társaság megtestesítője… még ha legalább teste lenne, nem igaz?! S aztán jön az ősz… de a boldogságtól nem kell elbúcsúzni, sőt, talán a nyártól sem, ez az égieken múlik legtöbbször, ha értitek, mire gondolok! Az ősz a horgászszíveket is hevesebben dobogtatja, főként a Duna NHT iránt gyengéd érzelmeket táplálókét. Most az idei nyárbúcsúztató, őszköszöntő dunai találkozóról íródott hablatyról fogtok olvasni, ha továbbhaladtok lefelé…

Kutyabarátság a kutya időben

Jeszenszki János 2016-08-07 06:00:00
A kutya fája tövében sok kutyabarát horgász, nem horgászbarát, hanem kutya időben összekutyult egy horgásztalálkozót. Nagy vonalakban el is mondtam mindent az idei fonyódi Haldorádó Halaton Hétvége történéseiről. De azért nem ám… maradtak még pikáns és hátborzongató részletek. Ha érdekel, olvass tovább, most elugatom! Ez az írás a 2016-os balatoni tartózkodásunk és a H3.7 beszámolója.

A kutya meg a fája

Jeszenszki János 2016-06-23 06:00:00
Jól érzitek, valami nem stimmel(t). Ilyenkor már rég megjelenik az aktuális rendezvényünk beharangozó írása, általában egy hónappal a rendezvény előtt. Nem az én trehányságom vagy a rendszergazda feledékenysége az oka, hogy most késünk. A fő ok az, hogy még ma sem merem teljesen biztosra állítani, hogy gördülékenyen, panaszmentesen le tudjuk bonyolítani az idei fonyódi találkánkat. Ez az írás most azokhoz a törzsgárda, keménymag régiekhez, illetve azokhoz az érdeklődő újakhoz szól, akik bevállalják az új feltételeket, amik esetleg kevésbé kedvezőek, mint az eddigiekben, vagy éppen az új feltételek miatt lesz számukra tetszetős. A kutyák kaptak néhány fát az eddigi „pályánkból”, amire mi mostantól nem… számíthatunk. A hetedik július közepi balatoni találkozó kiírását látjátok ma itt a címlapon, kevés az időnk, így hamar olvassátok el!

Csurgói csorgós

Jeszenszki János 2016-06-15 06:00:00
Nem tudom, tudjátok-e, hogy mi az, amikor egy-egy jó hírű, kapitális halaktól hemzsegő horgászvízen három napig drasztikusan, annak előtte alig látott módon elromlik az időjárás és a halak addigi kapókedve is megmagyarázhatatlan okból megcsappan? Nyugalom, nincs katasztrófa, a magyarázat sokkal profánabb: nagy valószínűséggel éppen az aktuális Flúgos Futam versenye zajlik a helyszínén… Ha érdekelnek idei versenyünk részletei, melyek a fenti gondolatmenet mezsgyéjén haladtak, természetesen átszőve jókedvvel, halakkal, barátsággal, evéssel és ivással, akkor görgess lejjebb, elmondom mi volt, hogy volt!

Mint egy nagy család…

Jeszenszki János 2016-05-06 06:00:00
Megmagyarázhatatlan érzések törnek fel bennem. Boldognak kellene lennem, sugallja a lelkem, de szomorú vagyok, ezt diktálja az agyam. Mi ez az ellentmondás? Négy, fergeteges hangulatban, a világ legjobb horgászbarátaival, gyönyörű helyen eltöltött nap után hiányérzet gyötör. Még, még… legalább még pár ilyen napot! Aha, szóval, ez itt a baj forrása! Fájóan sokat kell várni a folytatásra. Azért közreadom az április vége ordasi történetét, hátha ez enyhít a vágyakozásokon! Mert ez az idei tavaszi találkozónk elbeszélése…

Flúgos Futam 8. Fehérvárcsurgó, 2016. - kiírás

Jeszenszki János 2016-04-16 06:00:00
Ismét egy mérföldkőhöz érkezik az amatőr bojlis vándorkupa-sorozat karavánja a horgászat sztrádáján, szám szerint a nyolcadikhoz. Az idén ismét egy nagynevű, híres, a bojlisok által előszeretettel látogatott és persze nem utolsósorban hatalmas halakat rejtő állóvízre, nevezetesen a Fehérvárcsurgói-víztározóra szervezzük a futamunkat. Fogadjátok el most az erre szóló meghívót!

Akármi

Jeszenszki János 2016-04-01 06:00:00
Hetekkel ezelőtt volt szerencsém egy horgásztársaság egyik nagyhangú szószólójával beszélgetni, aki - valószínűsítem, laza szeretett volna lenni - a következőt kérdezte: „… az az ordasi akármi mikor lesz? Lesz egyáltalán?” Nem sértődtem meg, reméltem, hogy nem sértésnek szánta és azt válaszoltam: „Lesz, persze! Bármi lehet még, de akármi, az biztosan lesz!” No, akkor most innen üzenem mindenkinek, az akárminek következik a beharangozója! Valakit majd csak érdekel…

A kezdet vége

Jeszenszki János 2016-03-25 06:00:00
Mindennek vége lesz egyszer, így van ez a kezdettel is, ám esetünkben a kezdet vége egyben a vég kezdete is. A horgászszezont próbálom kissé keszekuszán szóba hozni, melyet egy nagymaroknyi keménymaggal és néhány új hajtással nyitottunk meg magunknak. Rendhagyó módon egy olyan helyszínen, ahol már tartottunk hasonlót, sőt, ha a lehetőségek nem romlanak, még leszünk is ott többször is! Az időpont már állandósulni látszó, március idusán, a történelmi hőseink nyomdokain. Erről a szezonnyitó kulcsásásról olvashattok most, ha érdekel…
Videóval

Mikulás bácsi hozta

Jeszenszki János 2015-12-28 06:00:00
A gyermekkorúaknak bizonyára még frissek az élmények, az éltesebb korúakban még élnek az emlékek, ahogy izgatottan várták a december elején, egy éjszaka, otthonok millióiba - jó szándékkal - besurranó nagyszakállú, bíborszínű ruhába öltözött jövevényt. Természetesen mindenkit a szerint ajándékoz meg, ahogy abban az évben viselkedett. Mi, horgászok, azok közül is egy maroknyi kitartó és a jó társaságot kedvelő elszánt „sereg” már nyolcadszor várjuk a vízparton a Mikulást és az ebben az időszakban aktív menyhalakat. Az idén is találkoztunk mindkettőjükkel. Erről olvashattok pár sort most…

Séta a futam körül

Jeszenszki János 2015-11-25 06:00:00
Második napja gyötrődök, mit is írjak az elmúlt versenyről, egyáltalán írjak-e valamit? Külső szemlélő esetleg egy átlagos versenyt láthat, nem sok hallal, nem kiemelkedő eredményekkel, mégis… a kitartás, mely a verseny résztvevőit jellemzi és a támogatók nagylelkűsége tagadhatatlanul megérdemli, hogy pár szót ejtsünk rólu(n)k. Íme, hát az idei Flúgos beszámolója.

Pontosan, pontyosan - Gyékényes 2015

Jeszenszki János 2015-10-17 06:00:00
Ha bajok közepette is, korlátozva mozgásban, egészségben, hiába van rengeteg akadály, nehezítő körülmény, horgászni akkor is muszáj! A nyár a gondok, bajok ellenére is eltelt, jó volt, forró volt, szép volt és főleg fárasztó. A másfél évtizede szokásos augusztus végi gyékényesi nyaralást az idén is megígértem, tehát ezzel tartoztam a családomnak és magamnak. És ha tartozik valaki, azt illik megadni! Több év lassan érő gyümölcse ért az idén be, s bár nem fogtam rekordmennyiségű, sem rekordméretű halakat, egyedi és élménydús lett ez a pár nap. Hogy miért? Itt és most kiderül…

Élmények és tanulságok

Jeszenszki János 2015-10-04 06:00:00
Egy rendhagyó horgász szezonkezdésről szeretnék nektek beszámolni, melyben az apró sikerek is hatalmas élménynek tűnnek, és a kevésbé rossz is nagyon jónak érezhető a közelmúlt történései tükrében. A Balatonon jártunk, szokás szerint - mert a bevált dolgokon nem szabad változtatni - Fonyódon, a Szúnyog-szigeten. De már nem úgy volt, mint volt régen, és talán nem is lesz soha. Hogy miért? Elolvashatjátok itt alább az én „sors-sztorimat”!

Eső, szél és márnák. Jókedv, villanyfény és kaják

Jeszenszki János 2015-10-02 06:00:00
A címben olvasható fogalmak többsége nem idegen a Duna NHT-k történetében. Eső és szél gyakran vendégünk, a márnák többször is szerepelnek nálunk, a jókedv és fenséges ételek alapértelmezettek, talán a villanyfény jelenti az idei újdonságot. Rögtön le is írok róluk mindent részletekbe menően. Az idei, őszi Haldorádó Duna NHT történetét kapjátok ma tőlem, s nem hétköznapi, ezt megígérhetem!

Flúgos Futam újratöltve - A VII. Flúgos Futam Amatőr Bojlis vándorkupa, Bán Pityu emlékfutam kiírása

Jeszenszki János 2015-09-04 06:00:00
Mondhatni, hogy a hetes mesebeli szám, hihető, hogy a valóság mesébe illő, hadd meséljek hát a valóságról. A hetedik éve újra és újra összegyűlő amatőr bojlis horgászok versenyéről. Minden alkalom keretében új helyszínekkel, újabb leküzdésre váró körülményekkel új lehetőségekkel és nem utolsósorban új arcokkal ismerkedhetnek meg, akik követik a versenysorozatot, vagy akár részt is vesznek azokon. Lássuk hát, mik az idei részletek!

Az ősz tizenhét pillanata

Jeszenszki János 2015-08-18 06:00:00
Nyugi, nem Stirlitzről lesz ma szó, nem Szemjonov regényének őszi változata elevenedik itt meg! Sokkal inkább a reményeim szerint lassan elmúló, hosszú és embert próbáló kánikula után érkező ősz, s benne a nyolc éve a Duna ordasi partján elvetett mag tizenhetedszerre életre kelő hajtása lesz ma a műsor. Nehéz lehet ezek után kitalálni… hát persze, hogy az idei, őszi Duna Netbarát Horgásztalálkozó beharangozóját kapjátok ma reggelire!

Van egy rossz hírem!

Jeszenszki János 2015-07-28 06:00:00
Igen, kedves olvasó, most tényleg van egy iszonyat rossz hírem, melynek biztosan sokan nem fogtok örülni: Már nem lehet jelentkezni a hatodik Haldorádó Halaton Hétvége idei rendezvényre. Nem, sajnos… az idén már tutira nem! Merthogy a lista betelt! Még föle is lett. Ja, meg a rendezvénynek is vége van már. Talán jó hír lehet akkor a csalódottaknak, hogy pár részletbe beavathatom őket, pár képet közkinccsé teszek, íme:

Haldorádó - Balaton, sok jó ember - Halaton

Jeszenszki János 2015-06-18 07:00:00
Vajon van-e valaki olyan, aki a fentiekről nem hallott még soha, vajon van-e horgász, akinek ismeretlenek e szavak? Ugye, ez szinte hihetetlen lenne? Nem magyarázok, nem kertelek, nem hordok össze hetet-havat (ez utóbbiból most talán nem is kellene semennyi sem), rövid leszek, de érthető: ez a 2015. évi Haldorádó Halaton Hétvége, röviden a H3.6 beharangozó írása! Hagyjátok magatokat rábeszélni, úgy hamarabb szabadultok! Íme, a lehetőségek…

Ha esik, ha fúj, avagy akiket érdekelt!

Jeszenszki János 2015-05-09 07:00:00
Ha törik, ha szakad! Ha esik, ha fúj! Ugye ismerősek ezek a mondások, tudjátok, mire érti ezeket a csodálatos magyar köznyelv? Mi sokan, akik a múlt hétvégét legnagyobb megyénk talán legkisebb, mégis legszebb falvának határában, az ordasi Duna-parton töltöttük, jól tudjuk már. Ugyanúgy, ahogy a beharangozóban feltett kérdésemre a választ: Kit érdekel? Hiába fújt, hiába esett, ha tört is, vagy ha szakadt, sokakat érdekelt… Az idei tavaszi, sorrendben a tizenhatodik Haldorádó Duna Netbarát Horgásztalálkozó beszámolóját olvashatjátok.

Kit érdekel?

Jeszenszki János 2015-04-08 07:00:00
Nem cinikus és nem flegma kérdés a mai írásom címe, sokkal inkább őszinte érdeklődés. Kíváncsi lennék, hogy kiféle-miféle olvasót, horgászt mozgat meg ez a találkozó-sorozat, amit immár tizenhatodik alkalommal szervezünk meg. Azt évről évre látjuk, kik jelentkeznek, jönnek el, de nagyon furdal a kíváncsiság, hogy vajon hányan játszanak a gondolattal, hogy jönnének, és vajon miért marad csupán füstbe ment terv a gondolat? A Duna-parti Ordasról lesz szó, és igen, a soron következő Duna Netbarát Horgásztalálkozóról. Szeretnék mindenkit, ismerőst és (most még) idegent is meginvitálni az idei tavaszi dunai eseményünkre. Lássuk hát a részleteket, hátha nem mennek füstbe a tervek!

Minden jó, ha jó az eleje!

Jeszenszki János 2015-03-27 07:00:00
Tavasz van, most már tuti, bárki próbálná az ellenkezőjét bizonygatni, ne higgyetek neki! Ám nemcsak a naptárt nézegetve vagy a hőmérőt vizslatva következtethetünk erre, hanem már az érzetek, érzelmek és a gondolatok is csalhatatlanok e témában! S mi az, ami a tavasszal együtt jár? Igen! A lélek és a test szabadságvágya. Ilyenkor minden egészséges ember siet a szabad levegőre, az erdőkbe, a vízpartokra, s ha már a vízparton vagyunk, mit lehetne ott csinálni? Hát persze, horgászni! Ha többen vagyunk, még jobb a hangulat, erre ékes példa az idei, sorrendben az ötödik Haldorádó Netbarát Horgásztalálkozó, a kulcskiásós, szezonnyitós. Ennek krónikása lettem most én, gyertek velem és elevenedjenek fel az események!

Menyhalas móka Mikulás körettel

Jeszenszki János 2014-12-23 07:00:00
Lassan vége az évnek. Majd tucatnyi hónapot tudhatunk már magunk mögött ebből az ideiből. Sok munka, szórakozás, hobbi fért bele az elmúló esztendőbe, kinek-kinek lehetőségei szerint. Közelednek az ünnepek, s mi szokásunkhoz híven a szezonzáró összejövetellel, a kulcs elásóval ünnepeltük az idei utolsó találkozásunkat. Hetedik éve már, hogy a horgászok, a Mikulások és a menyhalak kapcsolatát egyengetjük. A hét ugye mesebeli szám, így figyeljétek szám, mert elmesélem…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.