Vadvízi kalandok 45. rész – A legnagyobbat akarom!

Vadvízi kalandok 45. rész – A legnagyobbat akarom!

Sok óceánon vagy tengeren eltöltött horgászat után az embert elkezdi hatalmába keríteni a víz, de még inkább az abban élő hatalmas halak varázsa. Keresi, kutatja annak a lehetőségét, hogy lehetne ezeket horogra csalni.

Így voltam én a hatalmas marlinokkal. Szinte megbabonázott ennek a halnak a mérete, sebessége. Minden egyes sós vízen töltött horgászaton kerestem ezeket a halakat, hátha sikerül megfogni életem halát.

3 méteres hal a levegőben… bődületesen gyors és erős hal

Többször jártam már úgy a világ óceánjain, hogy a kapitányunk kiabált, hogy ott egy marlin… de megfogni nem sikerült őket, hiába volt ott a horgaink körül, végül elkerülte azt. Úgy döntöttem, hogy egyeztetek Pálfai Gáborral, a Horgaszutazas.hu vezetőjével, hogy szervezzünk le célzottan 2 halfajra túrát, aminek a fő hala a kék marlin, a másik pedig a roosterfish, azaz kakashal.

Hosszú küzdelem első felvonásának a végén

Ez utóbbi hal némi magyarázatra szorul. 
Az Instagramot kifejezetten kedvelem, mert sok külföldi horgász ahogy bekövetett a világ miden tájáról, gyakorta ránézek az ő profiljukra, sőt sokukat vissza is követem. Így láttam meg először a roosterfish-t. Mutatok róla egy képet, szerintem rögtön megértitek, miért is szerettem volna egy ilyen csodás halat a kezemben tartani:

Ezek a csodás hátúszók teszik különlegessé ezt a halat

Ez a hal, ezek az úszók voltak azok, amelyek miatt kitűztem magam elé a célt: ezt meg akarom fogni!
Itt indult el a kaland, aminek eredménye a Vadvízi kalandok 45. része. Ízelítőül mutatok néhány képet, mi vár rátok ebben a filmben:

Az esőerdőkben gyakori, hogy az út egy folyón vezet át
Megdöbbentően gazdag Costa Rica állatvilága
Fejünk felett repkedtek a színesebbnél színesebb madarak is
Costa Ricát a világ legzöldebb országának választották
Nagyon kemény fárasztásokban volt részem
20 kg feletti roosterfish
Itt mindannyiunk lélegzete elállt, ahogy ez a hal visszatört a csónaktól
A kék marlin, ezért a halért utaztam át a világot

A film premierje augusztus 28-án, szombaton este 8 órakor lesz a Haldorádó YouTube csatornáján. Az alábbi videóra kattintva feliratkozhattok a filmre. Így értesítést kaptok majd pár perccel a premier indulása előtt. Nézzük együtt a premiert!
Az alábbi filmben megpróbáljuk visszaadni e túra varázslatos hangulatát, élményeit. Ha tetszik, akkor tegyetek rá a YouTube-on egy Like-ot!

Döme Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.