A szakértő válaszol! – 70. rész

A szakértő válaszol! – 70. rész

Az enyhe időjárásnak köszönhetően bizony sok horgász nem akasztotta még „szögre” a pontyozó felszerelését, bőven akadnak a kérdések között olyanok, amelyek a téli, lehűlt vizekben történő pontyhorgászatot is érintik. Ezek mellett próbáltam olyan kérdéseket összeválogatni, amelyek válasza más horgászok számára is hasznos, építő jellegű, így közérdekű lehet.

Tóth Veronika
„Kedves Tamás!
Szeretném páromat meglepni egy elektromos kapásjelző készlettel, melyik típust ajánlanád, ami megbízható?

Haskó Tamás:
Kedves Veronika!
Én évek óta használom a Carp Academy Mojo típust, ami sosem hagyott cselben a horgásztúrák alkalmával, akármilyen zord körülmények között kellett megállnia a helyét, sosem kellett attól tartanom, hogy nem fog megfelelően jelezni kapás esetén. Nagyon praktikus, hogy elérhető két-, három- és négybotos kivitelben is a szett, így ha együtt jártok horgászni, egy négyes szett jó választás lehet, így egy kicsit magadat is megajándékozod a párod mellett! :) További infókat a termékről itt olvashatsz.

A vevőegység AAA méretű, a jelzők pedig 9 V-os tartós elemmel üzemelnek
A hangerő, a hangszín és az érzékenység egyaránt állítható
Én legtöbbször a Carp Academy Wiron swingerrel használom

Bujáki Arnold
„Szia!
A vírushelyzet miatt nem tudok többnapos horgásztúrákat tervezni, szerinted van értelme egy-egy rövidebb, egynapos horgászatnak is?”

Haskó Tamás:
Kedves Arnold!
A válaszom egyértelműen igen! Én magam is gyakran járok ilyen rövidebb, rapid pecákra, amelyek folyamán kulcsfontosságú a megfelelő helyválasztás, illetve a jól összeállított csalogatóanyag. Ha ezek megvannak, akkor szerintem a siker sem fog elmaradni! Az alábbi videóban még bőven találsz ehhez a témához hasznos infókat:
https://youtu.be/n8HnX6kcupU
[vdeio,"1"]

Az ilyen gyors pecákhoz csak a legszükségesebb dolgokat viszem magammal
A precíz felkészülés és jó helyválasztás meghozza az eredményét

Kövér Pál
„Helló!
Láttam, hogy sokszor használtok csalizó hajszál előkét, én is próbáltam, de nekem valahogy nem akar olyan szépen összeigazodni a két szál, mint a filmjeitekben, vajon mit rontok el, van ennek valami trükkje?

Haskó Tamás:
Kedves Pál!
Van ám, bizony, mégpedig a megfelelő választás! :) Több típussal jártam én is úgy, hogy az égetésnél nem akart összesimulni a két szál, ezért külön-külön olvadtak el a csali pereméig, ami korántsem tart kellő biztonsággal. A PB Products Bait Floss Waxed viszont tökéletesen összesimul, ami rendkívül egyszerűvé teszi a csalizást. Ahogyan a neve is utal rá, a zsinór kapott egy speciális bevonatot, ami miatt szinte tapad a két szál egymáshoz, ez leegyszerűsíti a horgász dolgát.

A PB Products Bait Floss Waxed esetében szinte összetapad egymással a két szál
Ez megkönnyíti az olvasztásos technikával történő csalizást

Nyéki András
„Szia!
Legtöbbször olyan helyen horgászom, ahol rengeteg a kagyló, és sokszor veszítek halat a fárasztás elején, mert egyszerűen félbevágják az előkémet, ami nagyon bosszantó. Próbáltam többfajta zsinórt is, de az eredmény szinte mindig ugyanaz… Te mit használsz ilyen helyeken?”

Haskó Tamás:
Igen, emlékszem, mikor elkezdtem a Szigetközbe járni horgásztúrákra, bizony sűrűn szembesültem ezzel a problémával, de aztán sikerült találnom egy közel 100%-os megoldást. Ez a PB Products Mussel 2Tone zsinórja, ami amellett, hogy tökéletesen állja a sarat a kagylók ellen, meglepően lágy tapintású előkeanyag. Én bátran merem javasolni, szerintem az egyik legjobb megoldás az említett problémára.

Ha kagylós terepen kell horgászni, szerintem ez az egyik legjobb választás
Anyaga lágy, de nagyon erős szövésű zsinór

 

Kocsis István
„Kedves Tamás!
Sok különböző véleményt olvastam különböző fórumokban, hogy télen mennyit is érdemes etetni. Van, aki egész nagy mennyiségekben gondolkodik, mások szinte semmit, te melyik irányt tartod jobbnak?

Haskó Tamás:
Ha rövid és egyszerű választ kellene adnom, akkor annyit írnék, hogy pont egy PVA tasaknyit! Közelebbről megvizsgálva a témát szerintem a lehűlt vizekben, mikor a pontyok emésztése legjobban lelassul, nem igazán van értelme konkrét etetésről beszélni, én inkább figyelemfelhívásnak nevezném, amely segít a pontyokat a csali irányába invitálni. A tasakba ilyenkor apró méretű pelletek keverékét töltöm, amelyek oldódása viszonylag gyors. Ezek hatásfoka tovább növelhető, ha lezárás előtt tovább aromásítjuk olyan fajsúlyos aromákkal, amelyek nem emelkednek fel vízközé, hanem hatásukat a fenéken fejtik ki, ahol a pontyokat szeretnénk megfogni.

Ami egy ilyen tasakba belefér, az pont elegendő
Elrejtem benne a komplett szerelékemet is
A BlendeX Serum segítségével tovább ízesíthetjük a csomagot
Pici, koncentrált csalogatóanyag, ennyi elegendő a lehűlt vizekben az eredményes pontyhorgászatokhoz

Haskó Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.