A szakértő válaszol – 78. rész

A szakértő válaszol – 78. rész

Végre itt az igazi tavasz! Sok kérdést kaptam az elmúlt időszakban tőletek, íme közülük néhány érdekesebb, mely sokatok számára is hasznos lehet.

Nemes Andor
„Szia, Peti!
Melyik Haldorádó bojlikat ajánlod leginkább a Balatonra?”

Rokolya Péter:
Szia, Andor!
Nem könnyű erre pontos választ adni! A Big Fish bojlink az, amelyik átlagban talán a legjobban teljesít a Balatonon, viszont a Black Squid is nagyon jól működik, főleg felmelegedő vízben, tavasszal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a közelmúltban fogott sok-sok szép pontyom a Balatonon. Ezek többségét a tintahalas bojli adta, ami nagy kedvencem. Jómagam a Big Fish és a Black Squid bojlit ajánlom elsősorban, viszont nem szabad elmenni amellett az eredmény mellett amit Szoják Benedek barátom, csapattársam produkált az új Kókusz & Tigrismogyoró bojlinkkal. Hihetetlen szelektív volt közös horgászatunkon ez az egyedi ízű, színű csali, mely nem tartalmaz hallisztet. Érdemes mindhármat kipróbálnod! :)

A Big Fish bojli nem hibázik, egész évben megbízható csali
A Black Squid a kedvenc csalim
Ez a gyönyörű hal is a Black Squid bojlinkra érkezett sok hasonló társával egyetemben
A Kókusz & Tigrismogyoró bojli nem tartalmaz hallisztet, ezáltal rendkívül szelektív csali
Nagyon eredményes csali ez is
Balatoni 20+-os, ami a Kókusz & Tigrismogyoró bojlira csábult el

Tóth Béla
„Szia, Peti!
Melyik rod-pod véleményed szerint a legkompaktabb átlagos horgászatokra?”

Rokolya Péter:
Szia, Béla!
Egyértelműen a Prologic Spider rod-podot ajánlom Neked is! Jómagam is ezt használom nagy megelégedéssel. Kis súlyú, könnyen összerakható, kompakt bottartó ez, mellyel szerintem garantáltan elégedett leszel… ja, és nagyon jól is fest a parton!

Nagy kedvencem ez a Prologic Spider rod-pod
Rendkívül kompakt és sokoldalúsága mind stégeken…
… mind füves partokon jól kihasználható

Almádi Máté
„Szia, Péter!
Éppen harmadszorra tanulmányoztuk végig a bácsbokodi videód apummal, ezúton is gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez, amit itt is produkáltál! :) Meg is jött a kedv, hogy meglátogassuk ezt a tórendszert (most először), ahogy látom, etetőhajót Te is használtál, szóval, feltételezem, hogy engedélyezett. Utánanéztem minden lehetséges leírásnak a neten, ha igaz, amit írnak, akkor a Felső-tavon mindössze 6 stég van, gondolom, napijegyes horgász inkább hétköznap próbálkozzon, amikor több esély van arra, hogy talál szabad helyet. Van esetleg helyfoglalással kapcsolatos tipped, javaslatod? Csak stégről lehet horgászni, ugye?”

Rokolya Péter:
Szia, Máté!
Nagyon köszönöm a gratulációt! Igen, engedélyezett az etetőhajó a tavon, a meglévő helyeken kívül pedig már van 4 új hely a régi kíméleti területen, melyeket foglalni is lehet. Keresd ez ügyben Fercsák Jánost (06 20 326 0481). Sok sikert kívánok! ;)

Egy víz, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok
Pompás környezet, sokoldalú lehetőségek várják az ide érkezőket
Az Öreg Töves, a tó királya, melyről film is készült

Íme, a film:

Molnár Géza
„Szia, Peti!
Vennék már egy igazán jó horgászkabátot! Melyiket ajánlod nekem?”

Rokolya Péter:
Szia, Géza!
Sok horgászkabátot kipróbáltam már, de jelenleg a Geoff Anderson Dozer 6 kabátjára voksolok. Ha nem éred be az átlaggal, akkor mindenképp ezt válaszd. Ajánlom, hogy látogass el hozzánk a Haldorádó Centrumba és próbáld fel személyesen is.

A Geoff Anderson Dozer 6 kabát a legjobb, amit eddig használtam
Ez a kabát nemcsak jól néz ki, hanem rendkívül megbízható is minden időjárási körülmény közt

Videó a kabátról:

Koncz Róbert
„Szia, Peti!
Mit gondolsz, van értelme a sebfertőtlenítőknek?”

Rokolya Péter:
Szia, Robi!
Természetesen van, és minden jóérzésű horgász használja a fertőtlenítőt! A Doctor Blue garantáltan egy ilyen regeneráló és gyulladáscsökkentő bázisú elsősegély szer! Egyediségét többek között annak köszönheti, hogy aktív összetevői révén nemcsak a bakteriális fertőzésektől óvja, hanem a gombásodástól és vízi penész okozta betegségektől, valamint a sebek, fekélyek elfertőződésétől is megvédi a hal testén található sérüléseket. Tökéletes biztonsággal használható horog ütötte sebek, elveszített pikkelyek és nyálkahártya sérülések kezelésére is, mivel nagymértékben elősegíti a gyógyulást. Legyen szó bármilyen fajról, az összes édesvízi halnál nyugodtan alkalmazható. E kék fertőtlenítő a víznél némileg sűrűbb, ennek köszönhetően remekül tapad, viszont ezzel együtt kellően híg ahhoz, hogy a hal bőrének pórusaiba is beszivárogjon, s kifejtse hatását. Hosszan tartó hatása mellett további előnye a többi fertőtlenítőszerrel szemben, hogy cseppnyomós adagolású, így sokkal pontosabban tudjuk a kívánt helyre felvinni, ráadásul tovább is használható. Jól zárható, erős és strapabíró műanyag fiolában, 40 milliliteres kiszerelésben kerül forgalomba. Meglehetősen tömény, nagy hatású anyag, így nem kell belőle sok a sebek kezelése során. Gazdaságos felhasználhatóságából és kedvező árából adódóan a horgásznak nem kerül sokba, viszont a megfogott halaink számára akár az életet is jelentheti – ezért, mint említettem is, minden jóérzésű, természetet és halakat óvni akaró sporthorgász társunknak ajánljuk.

MINDEN fertőtlenítő jobb, mint a semmi!
A Doctor Blue a felületi sérülések kezelésére is alkalmas
Tiszteld a halat, bánj úgy vele, ahogy megérdemli egy nemes ellenfél!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.