A szakértő válaszol – 83.rész

A szakértő válaszol – 83.rész

Eljött sokak számára a horgászatra legaktívabb időszak, a nyár. A szabadságok idején sokan indulnak horgászni, aktívan pihenni. Sok kérdést kaptam az utóbbi időszakban, így ezúttal is 5 kérdést válaszolok meg ezen írás keretein belül.

Gazdag Zalán
Szia, Péter!
Melyik SpéciAdditive folyadékot ajánlod leginkább nyárra magmixekhez?

Rokolya Péter:
Szia, Zalán!
A Mangó ízesítésű SpéciAdditive folyadék tökéletes nyári plusz a magokhoz is. Egyedi, mangós-édes illat és íz jellemzi ezt a folyadékot, melyet minden amur és ponty imád, mindenképp próbáld ki!

A mangós SpéciAdditive tökéletes plusz a magokhoz is
A halak nem fogják figyelmen kívül hagyni, ez egészen biztos!

László Dávid
Szia, Peti!
Fluorocarbon vagy inkább bevonatos előkezsinórt ajánlasz a különféle pop-up rigekhez?

Rokolya Péter:
Szia, Dávid!
Jó a kérdésed! Tapasztalataim alapján a tiszta vizekben látványosan hatékonyabb a fluorocarbonnal kombinált előke, és egyértelműen van jelentősége akkor is, ha finnyásan eszik a hal. Tiszta vizekre tehát és finnyásan táplálkozó halakra a Korda IQ Fluorocarbon az, amit ajánlok! Ez egy fluorocarbon előkezsinór, anyagának vízéhez hasonló törésmutatója miatt a vízben szinte láthatatlan. A szokványos poliamid monofil zsinórokhoz képest kissé sprőd, ezért nem hajlamos gubancolódásra, és a ponty is nehezebben fújja ki az ilyen előkére kötött horgot. A termék 10, 15, 20 és 25 lbs teherbírású, 20 méteres kiszerelésű változatban érhető el. A 10 lbs teherbírású a finom szerelékhez ajánlott; a 15 és a 20 lbs teherbírású univerzálisan használható előkezsinór; a 25 lbs teherbírású változat már inkább a kifejezetten merev végszerelékek (ún. stiff rig) elkészítéséhez alkalmas.

A Korda IQ Flurocarbon nekem nagyon bevált
Az öreg pontyokhoz rögös út vezet, gyakran apró változtatások jelentik a sikert

Tomán Péter
Szia, Peti!
Nagy vágyam egy gyönyörű koi pontyot fogni! Melyik vizet ajánlod, hogy megvalósuljon az álmom?

Rokolya Péter:
Szia, Péter!
Egyértelműen Kiskorpádon van erre a legjobb esélyed hazánkban. Gyönyörű és sok koi ponty lakja a vizet, melyeket bár nem könnyű becserkészni, mégis itt van a legnagyobb esély megfogni álmaid koiját. Sok sikert kívánok hozzá! Íme, Koiország című filmünk addig is kedvcsinálónak:

Kiskorpád, alias Koiország
Mesés halak élnek itt
A koikat nem könnyű becserkészni, de egy ilyen hal minden befektetett energiát megér

Mézes Sándor
Szia, Péter!
Az új Kókusz és Tigrismogyoró bojlihoz ajánlasz valamilyen plusz aromát, folyadékot? Érdemes hozzá használni vagy önmagában hatékonyabb?

Rokolya Péter:
Szia, Sándor!
Ha minél rövidebb idő alatt sikeres szeretnél már lenni vele, akkor érdemes használni hozzá vagy Kókuszos SpéciAdditive folyadékot vagy Korda Buttercorn goo-t. Ártani nem ártasz egyikkel sem, ez egészen biztos!

A Kókusz & Tigrismogyoró bojli akár tigrismogyoróval kiegészítve, vékonyan lelocsolva egy kis Buttercorn goo-val nagyon hatékony
Érdemes pihenni hagyni a goo-val kezelt bojlit egy estét

Veres Dávid
Szia, Peti!
Merre lesz a következő horgásztúrád, esetleg honnan várhatunk tőled új filmet?

Rokolya Péter:
Szia, Dávid!
Köszönöm kérdésed! Nyáron szeretnék egy nagy amurt fogni egy csatornáról és bemutatni a csatornahorgászat valós arcát. Remélem, összejön!

A csatornák a legnehezebb vizek közt vannak, innen fogni egy szép halat bizony nem kis kihívás…
… de állok elébe!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.