A szakértő válaszol! – 94. rész

A szakértő válaszol! – 94. rész

Lassan, de biztosan érkezik már a tavasz! Ahogy az időjárás és a természet egyre kedvezőbb arcát mutatja, úgy indulnak egyre többen a vízpartra egy jó horgászat reményében. 2022-ben rajtam a sor, hogy a „Szakértő válaszol!” sorozatot elsőként folytassam, illetve az új „évadot” megnyissam. A közelmúlt levelei közül igyekeztem azokat a témákat kiválasztani, amelyek iránt a legtöbben érdeklődtetek. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is találtok majd hasznos, aktuális infókat, nézzük is meg, hogy melyek ezek!

Vincze Benedek
„Szia, Gábor! Milyen aromát használjak tavasszal, amivel gyorsabban el tudom érni a kapást? Köszönöm a válaszod!”
Döme Gábor:
Kedves Benedek!
Erre a célra többféle jó megoldás létezik, az egyszerűség kedvéért én most két típust ajánlok Neked, azonos ízben:

HALDORÁDÓ TORNADO Activator Spray - Tintahal & Barack

HALDORÁDÓ TORNADO Activator Gel - Tintahal & Barack

A TORANDO termékcsoport idei újdonsága tavasszal, vagyis hideg, illetve felmelegedő vizekben is kiválóan működik. Ebben a penetráns, büdös tintahal aroma mellé került egy kevéske barack, amely így együtt egy nagyon érdekes, harmonikus és ami ennél sokkal fontosabb, FOGÓS aromakombinációt eredményezett.

A TORANDO termékcsoport idei újdonsága a Tintahal & Barack, amely fogós aromákban is elérhető
Az Activator Spray - Tintahal & Barack látványos és gyorsan oldódó aroma
Ez az aroma megtapad a csalin és vízbe érve folyamatosan, látványos „füstöt” képez, miközben intenzíven áramlanak ki belőle a csábító ízanyagok. 2-3 spriccelés a csalira vagy a megtöltött kosárra bőven elegendő, azonnal érezhető az intenzív illat!
A TORANDO Activator Gel egyik legjobb, legkedveltebb felhasználási módja a method töltet belső aromásítása
Ekkor közvetlenül a csalihoz kerül egy adag koncentrált aroma
Az Activator Gel - Tintahal & Barack nagyon jól tapadó, tömény, intenzív aroma, így a megtöltött kosár felületére is nyomhatunk belőle, garantáltan rajta marad a dobás során, továbbá míg a kosár a mederfenékre ér

Sok sikert kívánok az újdonságokhoz! ;-)

Tóth Sándor
„Szia, Gábor! Nagy érdeklődéssel vártam az új By Döme TEAM FEEDER Master botokat. Az igazat megvallva nagyon tetszenek, biztos, hogy ki fogom próbálni valamelyik méretet, de hiányolom a szériából az MH méreteket. Mondanál erről pár szót, miért épp ezekkel a paraméterekkel készülnek ezek a botok?”
Döme Gábor:
Kedves Sándor!
Örülök, hogy tetszenek az új botok, biztos vagyok benne, hogy élőben, személyes tapasztalatok után sem fogsz csalódni. Sőt…! :-)
A korábbi 9 tagot számláló családból „csak” 4 maradt, az a 4, amely iránt a legnagyobb érdeklődés mutatkozott! Ezek a 365LC, 395LC, 430LC és a 395RXH. Miért ezek lettek az új hosszak? Mert a gyártás során így kaptuk a legjobb paraméterű botokat, illetve így talán még nehezebb lesz összetéveszteni a korábbi változatokkal. A család LC megjelölésű tagjait a LONG CAST, azaz a nagytávolságú feederezéshez optimalizáltuk. Ennek oka egyszerű: Kifejezetten távdobó botokat akartunk készíteni a lehető legjobb ár/érték aránnyal. A magyar horgászok többsége olyan botokat igényel, amelyekkel a legtöbb körülmény között tud univerzálisan, magas használati élménnyel horgászni, nem is beszélve arról, hogy mindenki szeretne minél nagyobb dobótávolságot elérni…
Ezek bármelyike bárhol bevethető, ahol a halak a parttól távolabb portyáznak. Alap felszerelés lehet a nagy tavaink – Balaton, Tisza-tó stb. – parti horgászai számára! De versenybotként is megállja helyét, amit mi sem bizonyít jobban, mint a 2021-ben megrendezett Method Feeder VB, ahol Sipos Gábor ezeket a botokat használva lett csapatával VILÁGBAJNOK! Egyszerűen elegáns, szép és erős botok, olyanok, amelyre vágyik az ember, amelyet szeretne kézbe venni és használni, akárhány feederbotja is van!

By Döme TEAM FEEDER Master feederbot kollekció

Íme, a várva várt By Döme TEAM FEEDER Master botcsalád!

Ha további infókra is kíváncsi vagy, tekintsd meg az új botok bemutató filmjét, melyben Sipos Gábor részletesen ismerteti őket!

Czégel Zsolt
„Szia, Gábor! Március első hétvégéjét a Balatonon töltöm a családommal és egy fél napom, úgy néz ki, hogy jut majd pecázni. Milyen etetőanyagot használjak? Pontyot szeretnék fogni.”
Döme Gábor:
Kedves Zsolt!
A Ready Method, valamint Ready Method Pellet termékinket pont az ilyen rövid távú horgászatokhoz fejlesztettük, ahol nincs szükség nagy mennyiségre, fontos, hogy a csalogatóanyagok a lehető legegyszerűbben használatba vehetők és természetesen fogósak legyenek!
Szerintem erre a vízre és alkalomra tökéletes választás lenne számodra a fenti két széria idei újdonsága, az Édes keksz!

Ready Method és Ready Method Pellet – Édes keksz

 

2022-ben a Ready Method etetőanyag és Ready Method Pellet család az Édes Keksz változattal bővült
Az etetőanyagot mindössze át kell törni, és máris használatra kész
Kellemes aromájú, sárga színű, édeskés etetőanyag, amely az év bármelyik időszakában bevethető. Különösen ajánlott a természetes, nagy vízterületeken és egyesületi tavakon
Édeskés sütemény aromájú, halas alapú pelletkeverék, amely az év minden szakában eredményes lehet. Használhatjuk természetes vizeken, de akár intenzíven telepített tavakon is bevethető!
Mindkét csalogatóanyagot kifejezetten a method technikához fejlesztettük, ezzel is elősegítve a gyors horgászatok sikerét

Barna Máté
„Szia, Gábor! Nagyon-nagyon tetszett a 4 évszak horgászbottal a Tisza-tavon c. film-sorozatod, gratulálok az egészhez! Fantasztikus! Ennek hatására elhatároztam, hogy idén amikor csak tehetem, a Tisza-tóra fogok menni horgászni, más vízre nem is szeretnék fókuszálni. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy csalit kellene ajánlanod számomra, melyik lenne az? Melyikkel tudnék itt a legnagyobb valószínűséggel én is pontyokat fogni?”
Döme Gábor:
Kedves Máté!
Nagyon szépen köszönöm a kedves, megtisztelő szavakat! Szívből örülök, hogy ennyire tetszett sorozat és kívánom, hogy Te is hasonló élményekkel gazdagodj ezen a csodálatos helyen, mint amilyenekkel engem megajándékozott. A kérdésed elsőre nem könnyű, de mégsem nehéz „egyetlen” csalira szűkítenem a repertoárt…

Ezt ajánlom: HALDORÁDÓ SpéciCorn MIX Limited Edition - MIX-6 / 6 íz egy dobozban
Ezzel a kis doboznyi csalival (amely akár a nadrágzsebben is elfér) rengeteg fogós alternatíva áll majd rendelkezésedre, olyan íz- és színvariácókban, melyek között biztos vagyok, hogy ott van az, amivel Te is sikeres leszel!
Melyek ezek?

  • Epres Joghurt (citromsárga + piros)
  • Tutti Frutti (citromsárga + pink)
  • Puncs Citrom (citromsárga + pink)
  • Mangó (citromsárga + narancssárga)
  • Mézes Pálinka (citromsárga + narancssárga)
  • Krill (citromsárga + barna)
 

Nagyon fontos, hogy mindegyikben megtalálható alapszínként a citromsárga, ami mellé került egy általunk fogósnak vélt szín. Az is folyamatos vita forrása, hogy melyik a jó méret. A kicsi vagy a Mega? Nem tudtuk eldönteni, ezért tettünk mindkettőből a tégelyekbe. Így a csali méretét is a halak kapókedvéhez lehet igazítani a színek tetszőleges variálásával együtt. Egy tégelyben nem 10, hanem 16 kukoricaszem található. Ezek közül 8 db normál méretű SpéciCorn, 8 db pedig a megnövelt méretű SpéciCorn Mega.

Rengeteg fogós lehetőség, egy kis dobozban!
Egy tégelyben nem 10, hanem 16 kukoricaszem található. Ezek közül 8 db normál méretű SpéciCorn, 8 db pedig a megnövelt méretű SpéciCorn Mega
Nagyon fontos, hogy mindegyikben megtalálható alapszínként a citromsárga, ami mellé került egy általunk fogósnak vélt szín

Nánási Tibor
„Kedves Gábor! Ámulva néztem a Facebookon az óriási Arapaimáról készült fotót, majd a képes beszámolót a guyanai kalandtúrádról! Minden elismerésem, gratulálok a csodás halakhoz! Egyetlen kérdésem lenne, mikor láthatjuk az új filmet erről? :-) Köszönöm!”
Döme Gábor:
Kedves Tibor!
Nagyon szépen köszönöm a csapat és a saját nevemben is a kedves szavakat, illetve gratulációt! :)
Szeretném ezt a filmet minél hamarabb megmutatni a nagyközönségnek, de sok munka áll még előttünk, mire elnyeri végleges formáját. Egy biztos, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy már tavasszal láthassátok! Addig is köszönjük a türelmet!

Életem egyik legkülönlegesebb, legizgalmasabb horgásztúrája áll mögöttem. A filmet, amelyet erről készítünk, szintén ezzel a két jelzővel tudnám jellemezni… :-)

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.