Wizard tesztek és a csukák

Wizard tesztek és a csukák

Kellemes gond olyan felkérést kapni, ami elsősorban horgászatból áll. Különösen jól esik a teljesítése, ha csukapergetéssel függ össze a feladat. A dolgok közepébe vágva, a számomra kedves, lassan tíz éve használt és sokat bizonyított Bokor Spin pergető botok, a két különböző spicctaggal rendelkező Pro Spin pálcák is „beházasodtak” a Wizard termékcsaládba. Az új színt kapott megjelenés mellett ez mindenki számára kiderülhet a pergető botok nevéből is. Így a talán szebbé, egységessé öltöztetett botok, megtartva a jó tulajdonságaikat, minden méretben, a szokott paraméterekkel továbbra is megtalálhatóak a kínálatban, a Mikro Jiggel egyetemben. „Akkor talán tesztelgetni sem fontos”, gondolhattam volna, de több okból is muszáj volt igent mondanom.

Felavatásra került az új köntösbe bújt Bokor Spin pálca
Ez a méretes csuka sem jelentett problémát a megfelelő bottal

Elsősorban mert újdonságokkal mindig lehet és jó is halat fogni, ez régi, kissé babonás berögződés nálam. Másik ok, hogy a teszthez a Mann’s plasztikok és már ismert műcsalik mellé a Wizard gumik is jöttek. Sőt, egy jól kezelhető, karbon alapanyagú kiemelő hálót is avathattam ezúttal. A harmadik ok, hogy az elfogadott felkérés nagyon is szívbéli, mert sokunknak a pergetésből soha sem elég. A várható izgalmak miatt ez a fajta horgászat megunhatatlan. Irány tehát a vízpart! A csukák tilalma előtt, majd utána is azonnal kerestem az éhes halakat. Hogy biztosabb legyek a sikerben, a jól bevált, régről kedvelt Mann’s gumikkal kezdtem. Minden úgy működött, mint ahogy megszoktam. Ha csukva lett volna a szemem, akkor rávágáskor azt hittem volna, hogy valamelyik régebbi pálcám koppan élesen a kezemben. Ám a zöld-fekete, új, „Wizardosított” bot közvetítette a kapást. A Mann’s Action Shad és a Swimmin Grub adta az első, méretes krokikat. Egy perc fárasztás, a bot a régi magabiztossággal, ugyanakkor érzékeny módon dolgozott. Egy-két perc után a csukák csusszantak is az új kiemelőbe, minden a megszokott módon működött.

Fogós Mann’s gumik
A Wizard gumik között is találhatunk kiváló csukacsalikat
Mann’s Action Shad egy szép csuka szájában
A Swimmin Grub is rendkívül fogós
Matracon az elkövető

Több alkalommal is voltam teszthorgászaton és gyakran akasztottam kapocsba a Wizard Power Kick és a Wizard Warrior Shad gumikat is. Bár színekben és méretekben is van választék bőven, nem kellett sokáig keresgélnem. Az elsőre választottakkal is hamar elértem a rávágásokat. A sárga, csillogó flitteres kombinációban pompázó darabnak nem tudott ellenállni a csuka. A néhány grammos, színes csebukkal nagyon szépen táncoltathatók ezek a könnyed, optimálisan kivitelezett kis gumik. A koppanós rávágások vízközt jöttek. Nagyon előnyös, hogy egészen lassú tempóban sem a fenéken döcögnek, a laza, lágy anyagú műcsalik a kis súlyú fejjel akár a felszín alatt is vezethetők. Előnyös volt, hogy a karbon anyagú, jól szerkesztett formájú, egy mozdulattal nyitható kiemelő hálót a hosszabb nyélrésszel kissé távolabbról is a csuka alá tolhattam. A nagyobb keretbe könnyű volt bevezetni a kissé nagyobb halakat is. A háló szemei nem keresték az akadást, az esetleg szabadon álló horogágak később, a wobblerezéskor sem akadoztak beléjük, a kiemelő használata bosszúságmentes volt.

A csukák előszeretettel tartózkodnak a vízinövények között, illetve azok közelében…
… ilyenkor gyakran hoznak magukkal némi zöldséget is
Praktikus, könnyen használható kiemelő háló
A biztonságos bánásmódot a csukák is megérdemlik

A tesztelésem még egy új, pontosabban új színezésű wobblerhez is kötődött. Az egyik legfogósabb Salmo, a Frisky kapott új köntöst, amelyből nálam is akadt egy a pergető táska mélyén. Előbb a régebbi, ezüstös csillogású darab akadt a kezembe, erről jutott eszembe a meglapuló új darab. A hét centis, vezetésre szépen lefelé úszó, majd állítgatva ismét emelkedő, floating kivitelű wobblert, a 7 DR-t csomagoltam ki a környezetbarát dobozából. A szépen táncoló, jó veretésű wobbler vezetése optimális volt a régi-új pergető bottal. Eleinte kapás nélkül, talán egy szűk órát játszadoztam vele, de akkor más műcsali sem működött igazán. Nagyon frontos, szeles volt az idő. Egy vékony, mohó kis csukát azért kiimádkozhattam a segítségével. Viszont később éppen a legnagyobb, nyolcvan centis vízi tigris fogásához segített a nemcsak szép küllemű, hanem nagyon eredményes wobbler. Az újdonság a csukafogakat is megúszta, mert a szép hal a rávágásával egyből mélyen torokra rántotta a csábos műcsalit. Szerencsére mindketten vérzések nélkül megúsztuk a szabadítást. Így neki lesz kedve tovább ragadozni, nekem pedig pergetni legközelebb is.

A Wizard palettán minden, a pergetéshez szükséges eszköz megtalálható
Nagyszerűen eltalált színezet egy fogós wobbleren
Újabb kis csuka, az ő fárasztásuk is élvezetes ezekkel a pálcákkal
A „Wizard zöld”
Szép csukával zárult a sor

Forrás: Bokor Károly

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.