Ragadozók plasztik lárvákkal

Ragadozók plasztik lárvákkal

A Wizard gumicsalik legkisebbjeinek megjelenése pont a nyár derekára esett, így a még meleg, majd a fokozatosan hűlő vizekben is meg lehetett versenyeztetni őket a sügérre, pisztrángra már jól bevált kisebb Mann’s, L&K és egyéb, már korábban bizonyított, fogós plasztikcsalikkal.

A Wizard Larva és Minnow X egyaránt az UL kategória lágy plasztikjainak családjába tartozik, melyet nem titkoltan a hazánk vizeiben szép számmal megtalálható sügérek és domolykók megfogására fejlesztettek. Esetemben a legkisebb és legkönnyebb mikro jigekkel szerelve hoztak szép sikereket főként a sügérek körében. Azonban volt olyan eset, amikor a Larva nehezebb jiggel a meder alján lelassítva, pöcögtetve vagy éppen sodortatva hozott szép, öreg sügért a felszínre.

Téli, fázós, szeles sügérpeca éppen annyi előnnyel, hogy a Wizard Larva mozgását már megismertem mostanra
Szükség is volt erre, mert míg ősszel a nagyobb L&K Floating Shad szépen adta a sügért, mostanra jelentősen le kellett csökkenteni a csali méretet, és persze annak súlyát is

A Wizard alig több mint három centis lágy lárvái közül a sárga, a barna és a fekete testű egyedek váltak be leginkább, rendre ezek hozták a több kapást. Az élethű utánzaton túlmenően az apró lábacskák remegése váltja ki megítélésem szerint a kapást, de természetesen kulcsfontosságú a megfelelő jig kiválasztása, akár az apró twisterek és gumihalak esetében.

A felbontás után is légmentesen visszazárható tasakban 6 darab csalit találunk
Megszólalásig hasonlít a szitakötő lárvájához, így a vizeinkben található ragadozóknak nem lesz ismeretlen falat!

Mindenképpen célszerű a vékony és könnyű anyagú mikro jigek közül választani, melyek horoghegyét a lárva tor részén vagy akár a potroh legvégén is kivezethetjük. Saját pecáimon ezt a kapások intenzitása és az akasztások milyensége dönti el, semmi más.

Sötétzöld lárvával becsapott termetes sügér

Attól nem lesz a csali ingerlőbb mozgású, hogy a potroh részen nem vezetem át a horgot, mivel nem egy levékonyított gumihalról vagy twisterről van szó.

Téli, vékony monofil zsinóros, könnyű plasztikos pergetéshez beélesített kis műszerem, a Wizard Edge 2000-es orsóm

Túlzás nélkül merem állítani, hogy az idén megjelent Wizard Edge széria a Wizard márka történetének legprofibb darabja. A legnagyobb hidegben is légies futást és zökkenőmentes fékhatást produkáló pergető orsó már most sokak kedvence. Ahogy az ősszel a vékony fonott zsinórt, úgy most a 0,16 mm-es monofil zsinórt pakolta kifogástalanul a dobjára, amire nagy szükség is volt, mivel a kristálytiszta csatornán csak a hosszú dobások adtak halat a 2 grammos fejjel szerelt lárvákkal.

Full Wizard style, az eredményes téli UL pergetéshez szükséges eszközök a bottól a csaliig egyazon márkából összeválogathatók

A téli, hideg vizes UL sügér- és domolykópergetés favorit csalija a Larván kívül a Wizard Minnow X. Az öt centis hosszban kapható, leglágyabb gumiból készült ivadékutánzat a drop shot módszert preferáló pergetők kedvence, mely alkalmazható a legkisebb offset horgokkal is. Különlegessége, hogy az extra vékony farokrész körülbelül megegyezik a test hosszával, így a legkisebb vízáramlás vagy drop shoton szerelve a legapróbb pöccintések is életre keltik a csalit.

A Wizard Minnow X a legjobb élethű ivadékutánzat plasztik a magyar piacon. A sügérek imádják!
Nem illik hozzá 1 grammnál nehezebb fejet tenni, sőt a zsinórválasztás is mozogjon a 0,14-0,18 mm között!
Egy szépségdíjas csíkos lovag, a megunhatatlan kapások egyikének eredménye

Bizonyára tudjátok, hogy télen az alig 2-3 fokos vizeken minden apró részlet felértékelődik. Törekedjünk a finomításra a zsinór, a csali és az alkalmazott jigek tekintetében, ami után már csak a helyválasztásban bízhatunk. A sügérek és domolykók most is aktívak, legyünk kitartóak, keressük meg őket. UL pecára fel!

Forrás: Halmos Mihály

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.