A jövőt meghatározó ragadozóhalas márka – megérkeztek a Wizard harcsázó botok.

A jövőt meghatározó ragadozóhalas márka – megérkeztek a Wizard harcsázó botok.

A Koós Catfish professzionális harcsás márka mára már a harcsahorgászat teljes eszközigényét lefedő kínálatával, megbízhatóságával meghódította az országot, a régiót és most új dimenziók felé tör a legújabb ragadozóhalas eszköz család a Wizard segítségével.

Íme, a botok!

Az Energofish nagykereskedő és horgászeszköz-gyártó céggel karöltve és távlati céljainak megfelelően a nemzetközi piacok, a külföldi harcsások és a ragadozóhalas horgászok meghódítása az új cél. Az új, egységesített nevű ragadozóhalas Wizard márkanévvel ez elérhető közelségbe került. Céljaink érdekében első körben a jól ismert és népszerű Koós Catfish botok az új Wizard névvel és új, egységes színvilággal, a márkának megfelelő dizájnnal kerülnek a közeljövőben a boltok polcaira.
Nagyon fontos leszögezni, hogy a botcsalád csak a nevében és a külsőségekben alakul át, a paramétereiben változatlan marad, tagjai megőrzik az általunk gondosan és aprólékosan megtervezett tulajdonságaikat, és ezek mindenben megegyeznek az elődjeivel.

A bot munka közben

Az első, új névvel és színvilággal rendelkező darabokat már birtokba vettük és megkezdtük aktív használatukat. Szándékosan nem tesztelést írok, mert erre ebben az esetben nincs szükség, mivel csak név- és színmódosításról van szó. A névváltás kapcsán engedjenek meg számomra egy rövid visszatekintést a Koós Catfish professzionális harcsás eszközök múltjába és eredményeibe! Történetünk 2006-ban kezdődött a Banax SI és ISO 7000 orsókkal, amelyeket már hat éve használtam az orsók károsodása vagy sérülése nélkül.

A mély dob és a gyári a Banaxom

A korábbi tíz év alatt 16 db (!) orsóm ment javíthatatlanul tönkre az intenzív horgászat és a kíméletlen környezet miatt, és ami még ennél is fájóbb, hogy négy darab nagy harcsát veszítettem el a terhelés alatt megreccsent orsók miatt. 2000 tavasza óta a mai napig minden orsóproblémám megszűnt. 2006-ban örömömre szolgált, hogy „bevállalhattam” és nevesíthettük a Banaxot. Az orsó a közelmúltban jelentős frissítésen esett át a felmerült új igényeknek eleget téve, csapattársam, Czimmermann Gábor, közismertebb nevén „Csoszi” jóvoltából. Csoszi elkészítette a nagy tárolókapacitású mély dobot a Koós Banaxhoz, ezzel jelentősen megnövelve, bővítve az orsó felhasználhatósági körét. A Koós Monster Braid 0,46 mm-es zsinórjából 300 méter fér az új dobra. Mindmáig a legerősebb, legmegbízhatóbb és az egyik legjobb ár/érték arányú harcsás orsó a horgászboltok polcain. A botok terén a „bevállalás” vagy nevesítés nem volt járható út. A készen kapott botok nem mindenben feleltek meg a professzionális harcsázás feltételeinek és az általam támasztott követelményeknek, így maradt a saját fejlesztés.

Első jobb halunk a Wizard Shadow-val

Mára már nem létezik olyan vízterület, módszer vagy kihívás a harcsahorgászat során, hogy ne találnánk arra megfelelő Koós botot. A jövőben a Wizard családba kerülő botjaim a harcsahorgászat teljes eszközigényét lefedik és kiszolgálják.

Akcióban az új Wizard Shadow

Egy-két mondat erejéig e botok közül az állított módszerhez fejlesztett, zászlóshajónak számító Horizontot emelném ki, mivel ez az egyik legkifinomultabb karakterisztikával rendelkező, jól átgondolt és tervezett bottest lett. A speciális kialakítású blank egyedi és egyedülálló a kategóriájában. Használatával a horog elégtelen akadásából fakadó lemaradás minimálisra csökkent, hatékonyabbá és eredményesebbé vált a kapitális harcsák partról történő fárasztása is.

Az új Wizard Horizont

A partra kényszerült horgászok a felcsalizott végszerelékkel száz méter feletti dobásokra is képesek a Horizonttal. Felhasználási területe igen széles, minden módszerhez ajánlott, ahol nem hátrány a 300-330 cm-es hossz. Ezek a kimagasló tulajdonságok akkor derülnek ki, amikor aktív használatba vesszük a Wizard Horizontot, ne bizonytalanítsa el önöket az első látásra merevnek tűnő bottest. A „fő” darabok közül a Koós Monster Braid zsinórokat emelem még ki, mivel felszerelésünk legkényesebb és legfontosabb része a zsinór, amelynek minőségén sok hal múlhat, főleg a nagyobbak, ha jól vagy rosszul választunk. A készségünk csak akkor válhat teljessé, ha nincs benne kétes vagy gyenge láncszem. A Koós zsinórokra méltán lehetünk büszkék, mivel teherbírásuk, megbízhatóságuk, tartósságuk messze felülmúlja a versenytársakét. Ez a 12 szálból körszövött csőzsinór igazi prémium kategória! Segítségével problémamentesen tereltek partra számtalan óriás harcsát a horgászok, köztük több 100 kiló feletti példányt is.

Felsorakoztak a botok!

A legnagyobb hitelesen mért, amiről tudok, 129 kg-os volt a Monster Braid 46-os zsinórommal, „közelharcos” fárasztás során a Pó folyón, de hazai vízen is van hitelesen mért 100 pluszos, azt a Felvidéki Harcsások csapata fogta egy csurgói versenyen az 58-as zsinórunkkal. Mi, a Koós Catfish Team sem tétlenkedtünk a zsinór koptatása, tesztelése terén.

Koós zsinór és a Wizard Shadow

Az idei (330-as Horizonttal), partról fárasztott 88,5 kg-os mellett 52-42-41-40-29 kg a jobbakból. A közelmúltban 4 db 70 kiló feletti és jó néhány 20 és 68 kg közötti van a naplónkban, és a fanyalgók kedvéért egy 65 kg-os dunai harcsa is került a csapatban fogott halaink közé 46-58-as, természetesen Koós Monster Braid zsinórral, máig ugyanazon tekercsekkel, csere nélkül.

Az idei legnagyobb, 88,5 kg

Megvallom, az egyik versenypecámon kb. száz méternél toldva van a zsinór – amiről rendszeresen megfeledkeztem, ezért nem cseréltem még le –, ugyanis egy viharos napon ráfutottam a csónakommal. A motor a csiga mögé olyan sok zsinórt szedett fel, hogy kénytelen voltam elvágni és sebtében összekötni. Azóta több nagy harcsát sikerült már partra terelnem vele, még így, kötözötten is, gond nélkül. Nemsokára a Koós Monster és a Koós 12X Spin zsinórok is Wizard márkanévvel, de változatlan formában fognak megjelenni a horgászboltok polcain.

A zsinór változatlan formában kerül a Wizard családba

Felhívom figyelmüket arra, hogy a jövőben minden olyan Koós termék, amely bekerül a Wizard családba, kap egy „KOÓS FERENC AJÁNLÁSÁVAL” kártyát, amely tanúsítja, hogy korábban a „saját” márkám volt vagy azt, hogy átesett az általam meghatározott nagyon szigorú tesztfolyamaton az adott termék és maradéktalanul megfelelt a harcsahorgászat követelményeinek.

Bevetés közben

A nevem lekerül ezekről az eszközökről, de a tapasztalataimat a tudásom legjavát továbbra is magukban hordozzák, hogy az önök horgászatának hatékonyságához, eredményességéhez a jövőben is jelentősen hozzájárulhassanak.

Szöveg, képek: Koós Ferenc

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.