Harcsás élmények a Zsitván 2. rész – Holdfényes duplázás

Harcsás élmények a Zsitván 2. rész – Holdfényes duplázás

Már egy hónapja vége a fajlagos tilalomnak, az éjszakák kellemesek, és javában tart a szezon. A legutóbbi viharos fogásomon felbuzdulva ismét nagy tettvággyal vallatom szeretett csatornámat, a Zsitvát.

Július közepe, péntek – munka után irány a víz! A kocsiba természetesen már előző nap berakodtam, csupán az ételek, italok és a csalihalak vannak még hátra. Telihold ide vagy oda, már nagyon be voltam zsongva a horgászatot megelőző napokban is, valami volt a levegőben, valami egészen különleges. Ezúttal nem egyedül vágtam neki a hétvégének, hanem Dávid barátommal, aki már évek óta a harcsázás megszállottja.

A szezon első harcsája: Dávid rögtön egy tíz és felessel indított
Cimborám szintén rengeteg időt tölt kint és jól ismeri a vizet…
… aminek gyakran meg is van az eredménye

Érkezés után természetesen kötelező a koccintás. Egy kisebb terepszemle és felderítés után vízre szálltunk, majd elrendeztük a botokat szép sorjában. A napnyugtát követően egy kis ideig a sötétség dominált, azonban éjfél után már egy igencsak holdfényes éjszakának néztünk elébe. A körülmények ellenére volt érdeklődő a jól mozgó csalihalra: egy fordulásra lettem figyelmes, ami után rögvest elsült az egyik botom. Nem tétováztam, odacsaptam egy rendeset. A horgom tökéletesen akadt, rövidesen előttem pihegett a tettes, egy méter körüli harcsa. A hal teljes hossza 102 centiméter volt, pontos súlya pedig 7,01 kiló. Mondanom sem kell, nagyon boldog voltam. Hajnali négyig virrasztottam a botokat figyelve, utána pedig álomra hajtottam a fejem. Egy óra múlva megszólalt a vevőm, és ugranom kellett, ugyanis egy hármas forma csuka ébresztett. A reggeli kómában elégedetten és boldogan kattintottam néhány képet a halakról. Ezúton külön köszönet Dávid barátomnak is az általa készített képekért, melyeken magam is rajta lehetek a halakkal!

Csalihalak a tartályban: kisebb kárászokkal készültem az éjszakára
A kesztyű nagy segítség nemcsak a halak kiemelésénél, tartásánál, de az előkék megkötésénél is, amikor a kötésvédő szilikont szinte rá kell húzni, csavarni izomból a vastag monofilra
Érkezés után kötelező a koccintás!
Csalihalak és botok a helyükön, várjuk az éjszakát
Nyugszik a nap, ismét egy újabb reményteli időszak
Tökéletesen akadt
A hal hosszát lemértem, a további fotókat pedig majd reggel készítem
Reggeli ébresztőm ez a hármas forma csuka volt
Nyári melegben kuriózum egy-egy csuka megfogása
Elcsábult a jól verető kárászra
Egy hetes harcsa volt az ellenfelem éjszaka
Gyönyörű színe van itt a halaknak…
… sosem bírok vele betelni
Amikor a Zsitva beadja
Ilyen szép jó reggelt kívánok mindenkinek!

Írta: Bottyán Marián
Fotók: Trencsík Dávid, Bottyán Marián

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.