FOX rakós bot teszt 6. rész - Sipos Zsolt beszámolója

FOX rakós bot teszt 6. rész - Sipos Zsolt beszámolója

Kezdjük talán a legelején: hatalmas meglepetés volt számomra, mikor megláttam, hogy én lehetek a Fox Carp Ambush rakós bot egyik tesztelője. Rögtön fel is hívtam a Haldorádó áruházat, nem egy viccről van-e szó (már volt részem hasonló poénokban :)), ahonnan jött a számomra megnyugtató válasz: „ez nem vicc”. Akkor jó, gondoltam, és innentől kezdve csak e bot és a számításba jöhető horgászhelyek, stratégiák jártak az eszemben, ja és persze hogy miként és hogyan írjam meg a cikkem…

Aztán eljött az idő, mehetek a botért. Vasárnap 11-re viszik vissza, kb. annyira legyek ott én is. Hát nem jött össze :)). Szombaton ugyanis éjszakai peca volt, amit főzéssel és mértéktelen májkárosító horgászat címszóval tudnék jellemezni, de inkább nem teszem :)) Így egy kicsit késtünk. A Haldoradó horgászcentrum látványa kellemesen érintett, hát még amikor Szlávik Szabolcs üzletvezető kinyitotta az ajtót… hát le a kalappal, minden ami szem, halszáj ingere! Van választék bőven, nem győztem nézelődni, hiszen életemben először voltam itt (remélem nem utoljára).

Szabolcs rögtön kezembe nyomta a botot, amit mint egy hímes tojást, alig mertem a kezembe venni
Ha már ott voltam, vásároltam és barátkoztam :)

Ha már ott voltam, vásároltam egy kicsit - etetőanyagot, horgokat a horgászatra, ja és a bothoz 2,4-es Fox gumit (ha már Fox, akkor legyen Fox:)). Érzékeny búcsút véve, majd elhagyva az üzletet, irány Jeszyland, hiszen leghamarabb csak neki tudtam büszkélkedni az új „tulajdonommal”. Este 19-kor értünk haza, nosza, akkor készüljünk a másnapi tesztre!

Íme, azok a kiegészítők, amelyek használatát javaslom - némelyik elengedhetetlen!

Először is kivettem a spicctagot, majd a 2,4-es Fox gumit befűztem a második és harmadik tagba. Ekkor ért az első csapás: nincs itthon gyorskapocs! Hűha… de semmi gond, akkor az úgynevezett sünit alkalmazzuk. Jó lett, következett a másik top, amit már valaki elfűrészelt. Na de ebbe milyen gumit tegyek? Mivel nem bíztam abban, hogy igazán nagy halakat fogok majd, ezért 1,6-os Colmic gumit fűztem ebbe a topba, végét ugyanúgy sünizve. Jó, megvan ez is, kocsiba bekészülés (izgalom, vajon mi marad itthon? :))… már 22-óra körül járt az idő, mikor bejöttem a lakásba.

Innentől kezdve élesben megy a játék, és most nyer értelmet a cím, mivel én úgy gondoltam, hogy minden helyszínen 3 órát fogok horgászni, mintha versenyeznék. Tehát mindent megteszek a halfogásért; „jó a kicsi is” alapon, nem csak a nagyra hajtunk. Viszont ebbe is tettem egy kanyart, mivel itt nem lesznek ellenfelek, ezért nem szükséges a „menő” kaja, korlátozzuk le! Ha már egy személyben vagyok versenyszervező, versenyző, és induló is :), talán így lehetek első végre :))). Nos, horgászatonként 2 kg etetőanyag, 1 doboz kukorica, 1 kis doboz csonti a limit (nem csaltam, nehogy kizárjam magam :)).

Akkor vágjunk is bele! 7-től 10 óráig horgásztam mindenhol, mivel délutánra menni kellett dolgozni :(( Az első teszthelyszínnek a „Nagyrédei Hó-Tó” tavat választottam. Én itt kezdtem a horgászatot, négyévesen. Hát csoda, hogy visszajárok, ha csak tehetem? :) Reggeli indulásom nem volt felhőtlen, ugyanis esett az eső - de csak addig, amíg összeállítottam a felszerelést, etetőanyagot kevertem.

A kaját le is rostáltam (ha már kevés, akkor adjuk meg a módját!)

Amikor azonban le tudtam ülni az ernyő alá, érdekes módon elállt az eső. Na mindegy, akkor képzeletbeli dudaszó, etetés, majd peca. Az összes etetőanyagot bedobtam egyszerre, hogy később ne üssem el a halat, és fél doboz kukoricát lőttem rá, bár nem sok konkurencia volt :). Pár horgász képviselte magát, akik kisebbfajta őrültnek néztek, hogy ezzel akarok halat fogni? :), ráadásul közölték, hogy két hete emberfia nem fogott halat a tóban, nemhogy pontyot. „Na szép, azért majd én megmutatom!”, gondoltam, de borzasztóan el voltam keseredve, nem is a keményebb gumis top szettel kezdtem, hanem az 1,6-os gumissal, amire 12-es Tubertini Affondante főzsinóron 1,5 g-os úszó, 10-es előke, 16-os Gamakatsu horog került, a csali csonti volt.

Nehézkesen indult a halfogás, apró küszök, egy-két karikakeszeg…

Egyszer csak gumi ki - na, itt a potyesz! De a horog kipattant :( Akkor fel a kukoricát, de semmi! Ez az egy volt? Sajnos igen :( Kukoricára is csak küszök… Sajnos a „versenyt lefújták”, a mérleg 1,65 kg. Nem sok, reméltem lesz ez még jobb is! Viszont első lettem :)). A fenekezőknek kapásuk sem volt, talán ha Fox rakós bottal horgásztak volna? :)))

A zsákmány

Pakolás, irány haza. Majd holnap, Adácson… Ugyanis az Adácsi-tavon akartam folytatni ezt az őrült jó szériát, ami megszállt engem. Otthon kisebb baleset történt velem (el sem mondom, annyira hihetetlen), így veszélybe került a másnapi peca… Délután irány dolgozóba, látványos haldoklás, gyógyszer, kenőcs stb.. Reggel 5-kor kelés, nos igen, amire számítottam: nem bírom mozgatni a jobb kezem :(( Atyavilág, hát mi lesz így? Erős civódás után úgy döntöttem, ezt a versenyt nem bírom/tudom bevállalni. Egész nap nyavalygás, délután munka, kenőcs, gyógyszer stb.. Kicsit jobb, na, na? Akkor szerda? És igen! Reggel 5-kor kelés, kenőcs, gyógyszer, de nekiindultam Gyöngyöshalászra a Két Sziget tóhoz. Mivel minden napra más helyszínen volt jelenésem, ezt a tervet nem akartam felrúgni. Odaérve készülődés, etetés. Mivel ez is verseny, szintén az 1,6-os gumis topot használtam (13-as Tubertini főzsinór 1,5 grammos úszó 12-es damilon előkötött Gamakatsu 14-es horog). Jöhetnek a halak!

Itt meggyűlt a bajom a széllel…

Rajt után ütemesen kezdtem szedni a kárászokat. Kb. 10 db lehetett, amikor viharos erejű szél támadt. Roppant mérges lettem az időjárás-felelősre, hiszen alig bírtam kézben tartani a botot. És ekkor kapás! Az 1,6-os gumi úgy 8 méterre kiszaladt. „Hogy miért nem a 2,4-est tettem be”, nyöszörögtem. Kb. 10 perc után tudtam lerövidíteni a botot a 4. tagra, mivel ilyenkor számításba kell venni a hal súlyát, erejét és a gumi nyúlását, hogy meg lehessen szákolni. Még 5 perc, és a merítő szákban pihegett gyönyörű, 3,25 kg-os ponty. Roppant büszke voltam magamra :)), nemcsak az időközben összegyűlt tömeg miatt, hanem mert ez az új rekordom rakóval. Ráadásul egy tesztelni kapott bottal, ami végig partner volt a fárasztásban!

Talán lesz még… Ezért a 2,4-es Fox gumis topot vettem elő (főzsinór 14-es Tubertini, 1,5 grammos úszó és 14-esen előkötött 14-es Gamakatsu horog). Így felkészülve vártam a szebbnél szebb halakat. Ismét a kárászok jöttek és egy 0,8 kg-os compó. Majd gumi kiszalad, de nem az igazi nagy, csak 1,40 kg. Ezután a szél még fokozta erejét, úgyhogy szégyen ide vagy oda, 9 óra 38-kor feladtam a versenyt. Féltettem a botot, bár állta a szelet, azért csak egészben ilyen szép :) Mérlegelés: 7,32 kg, ez már szép.

Pakolás, haza, irány melóba :( majd csütörtökön folytatjuk. De hol is? Ugyanis a 4. teszthelyemen, a Hasznosi-víztározón egy betegség miatt lemondták a találkozót. Igazán sajnálom, hiszen szép halakat ígértek, és bíztam is bennük. Na most akkor vigyem Adácsra, ha már úgyis kimaradt, vagy vissza Halászra, ami ugye bizonyított nekem? „Majd a reggel eldönti”, határoztam el. Reggel 5-kor kelés, gyenge szél… „Akkor irány Adács!”, határoztam el. A szokásos cuccolás, etetőanyag keverés után már toltam is be az 1,6 gumis top szetten a 12-es Tubertini főzsinóros, 1,5 grammos úszóval és 10-esen előkötött 16-os Gamakatsu horoggal készített szereléket.

Csontival csaliztam, hiszen jellemzően keszeg lesz, ha lesz. Nos lett, mégpedig 12,47 kg! Ez gyönyörű zsákmány.

Szép dévérek jöttek…

Sajnos a terítékről nincs kép, mert akit megkértem, hogy csináljon pár képet, alibiből kattintgatott, én meg bíztam benne, ugye :((( Ezúton üzenem, hogy megnyugodtam, már elpárolgott a haragom :)))

Sajnos pénteken reggeltől estig dolgoztam, szombaton viszont „szabadság-szerelem-peca”. Hová is? Vissza Adácsra, ha már potya nap :)) Idő ugyanaz, viszont a halak mások! Beszéljenek a képek:

Összsúly: 16,90 kg
Köszönöm Neked, FOX Isten! :)

Vasárnap a legnagyobb szívfájdalmamra vissza kellett vinnem eme remeket. Összességében a 4 teszt alatt igazán jót horgásztam, szívesen elvinném a botot igazi versenyre is, ahol komoly körülmények között kellene bizonyítania, persze csak a megfelelő, azaz a hozzám tartozó kezekben :)))

A végére hagytam a botról szóló mondandómat:

  • Egy igazán gerinces botról van szó, ami bár pontyos, hiszen a neve is erre utal, de egyáltalán nem lóg 13-m-en, bár 14,5-ben nekem kicsit fejnehéznek tűnt.
  • A bottesten igazán kifogástalan a tapadásmentes bevonat. Még vizesen is jól siklik az ember kezében, szinte egy mozdulattal ki és be lehet tolni, tehát gyors botként jellemezném.
  • Szerintem megállja a helyét keszegezésnél is, tényleg nem nehéz.
  • Az összetételeknél az erősítések igazán erőt sugároznak.
  • Fontos momentum: nem volt igazán meleg, kivéve szombaton, de a bot egyáltalán nem melegedett fel!

Én nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek, aki hobbi célból vagy versenyzésre akarja használni, nem fogja megbánni. Minden kiegészítő, amit a bothoz használtam, megvásárolható a Haldoradó áruházban :)

Sajnos a környékbeli halak csak ennyire szerettek engem (nem vagyok telhetetlen, á, dehogy! :)) A magam módján még csak annyit, ha tehetném, én vennék egyet, bár nem az én pénztárcámnak találták ki (sajnos). És Kata sem örülne neki, pedig szerelem ez, nem is kicsi :))) Fájó szívvel adtam vissza a Haldoradónak a FOX CARP AMBUSH rakós botot, és remélem, meg fogom nyerni, hogy örökre együtt lehessünk.

Írta: A szerelmes kistehén azaz mindenki barátja: boci1:))
Képek: boci1, Kata, Balu565 plusz a „nem láthatók”, de azt inkább hagyjuk… :)))

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: