Maconkai napsugarak 2013

Maconkai napsugarak 2013

2013. július 20., szombat. Az idén elindított új maconkai versenysorozat már a negyedik állomásán van túl, ráadásul több tekintetben az eddigi legjobb eredményeket hozva. Egy újabb versenybeszámoló, egy újabb versenykiírás... Abban a visszajelzések okán azért őszintén bízom, hogy mindig akad érdekesség a közvetlenül nem érintett olvasók számára is, legyen az egy szép kép, vagy akár egy-egy szakmai tanulság a halak kapókedvére vonatkozóan. Így ha kérhetem, nézzük át együtt, hogy mi is történt ezen a szép napon!

EGY KIS ELŐZETES

2013. április közepén Maconkán nem "csak" a tárgyévi horgászidény első versenyére, hanem közkívánatra egy megújított, nyílt és szabad stílusú, saját szervezésű és rendezésű versenysorozat első eseményére került sor. A szabályok itt és most már tényleg a többség igényeire, az árak pedig a gyakorlatban is az átlaghorgász anyagi lehetőségeire lettek kialakítva. Azóta is folyamatosan alakítjuk a beérkezett versenyzői javaslatok, vélemények alapján a szabályzati, lebonyolítási kereteket, s eközben látva a pozitív visszajelzéseket egyre inkább alappal bízunk abban, hogy ez a szép, baráti jellegű versenysorozat a jövőben is megmarad!

Az első verseny (IX. Tavaszi Maconka Kupa) beszámolóját az érdeklődők itt olvashatják.

A második versenyről (I. Maconkai Majális Kupa) szóló cikk innen szintén letölthető.

Természetesen nem maradhat el a harmadik verseny (XV. Tóparti Randevú Kupa) beszámolója sem!

Most pedig már a negyedik Kupa beszámolója és egyben az ötödik verseny kiírása következik! Egy biztos: az önálló versenyek egészséges izgalma mellett egyre "töményebb" lesz az utolsó két forduló, mivel egyrészt sokaknak még semmi sincs veszve, ugyanis a legrosszabb két eredmény kiesik az összetett értékelésből!

Sokan kicsit már hazaérkeznek ide!

I. MACONKAI NAPSUGÁR KUPA BESZÁMOLÓ

Ez a verseny is új elem volt a sorozatban, ugyanis próbáltuk betartani azt az ígéretet, hogy áprilistól szeptemberig, azaz a fő horgászidényben nagyjából havonta legyen egy-egy forduló. Tisztában voltunk azzal is, hogy a nyár közepén az egyik legnehezebb mindezt összehozni, ráadásul nem csak a versenyzők, hanem a szervezők is szabadságra szoktak menni...

Ezúttal mindez különösen összecsúszott, így halkan meg is fogalmazódott bennem a gondolat, hogy mi legyen e versennyel? Aztán, ahogy lenni szokott egy kedves, aggódó mail és két hasonló telefon bizony gyorsan helyretette a bennem lévő kérdéseket és kétségeket - igen, a show-nak folytatódnia kell!

Végül azért a mintegy 30 fős törzsgárda mellett néhány új versenyzőt is köszönthettünk, így e fordulóval bizony már összesen 117 fő próbálta ki magát a versenyen, 78 feeder/fenekező, 31 úszós, 8 pedig gyermek kategóriában.

Tekintettel a pálya lehetőségeire, így ezúttal 15 m-re emelkedett a horgászhelyek szélessége, a következő (már megszokott) rajthelykiosztással: gáti versenypálya 0 m = 1. sz. rajthely (mélyvíz), versenypálya 420 m = 28. sz. rajthely (közepes víz)

Aztán jött a hajnal, álmos gyülekező, majd a sorsolás, ezúttal Gáborral. Később a szokásos koreográfia, azaz a sorsolás befejezése után az együttes bevonulás a versenypályára. Új verseny, új remények...

Hajnal, gyülekező...
Sorsolás, ezúttal Gáborral
Bevonulás, avagy a paradicsom újabb meghódítása:)

Mindezt követően természetesen a gyermekek következtek, nekik is ismerős volt már minden.

A gyermekek is sorra kerülnek

Lassan el is helyezkedett a mezőny, a felnőttek és ifik a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypálya mélyvízi felső szakaszán, a gyermekek a Kis-Maconka előtározó déli partján.

Gáti panoráma
Előtározói anzix

Dudaszó, kezdés. Szektorosok ki, aztán egyre jobban a halak is. Ahogy mentünk előre az időben, egyre inkább látszott, hogy szép eredmények fognak születni. A várva-várt különlegességek mellett megjelentek a rekordlistás nagypontyok, sőt az amurok is, melyek súlyuk okán önmagukban is képesek a főbb helyezések eldöntésére. Persze volt, aki a biztonságos keszegezésnél maradt, sűrű fillér, ritka forint megközelítés alapján. Azt kell, hogy mondjam, ez a győzelem szempontjából durván az esetek felében bejön, amikor a nagyok is csipegetnek, akkor viszont nem. Az összetett verseny okán viszont nagyon is jó taktika lehet a kitartó versenyzőknek!

Lipták-féle nyurga
Íme, egy Nagy-tőponty
Egy remek amur, a nyári vendég

A törzsgárdából a kettőből a fiatalabbik Angyal is húzta szépen, egy rekordlistás tükrös után rácsodálkoztunk egy kis vicsegére is.

ifj. Angyal rekordlistás tükröse
Újabb fotó, ezúttal vicsegével

Nagyjából ekkor már befutottam én is és a fiúkkal egy rövid eszmecserét követően (jó híreket mindig jó hallani) fel is mentünk az előtározóra, megnézni a jövő horgászait. Igen, itt rögtön módosítanék: ők már a jelen horgászai, mert egyrészt szeretik és értik is e szép sportot, kitartóak, sőt a kis csapat egyre jobban összeszokik. Nagyon bízom benne, hogy lassan szaporodni fog ez a kis mezőny is - ez a felnőttek felelőssége, de lehetősége is. Hiszem, hogy egy jó horgász rossz ember nem lehet; hiszem, hogy ezerszer jobb a természetben lenni - rácsodálkozva a mindennapi apró csodákra - mint a számítógép előtt...

Balázs Gergő, profi horgászhely
Gergő és egy előtározói aranykárász
Hegedüs Zsófi
Zsófi és egy szép tükrös
Milán, tükrössel
Dominik, szintén egy tükörponty társaságában

A kis kitérő után térjünk vissza a gátra, ahol a lefújás után lassan kiderült, hogy ki is a legény ott a mai napon. Összeállt a mérlegelő csapat, majd Boxi (alias Horváth Sándor, de így jóval kevesebben ismerik) segítségével megindult a mérlegelés a sekélytől a mély felé jelszó alapján. Az arccal a vasút felé jelszó pedig csak azért nem jön be, mert Maconkán a gáti pályával párhuzamosan fut a vasút és bizony ekkor a víznek háttal állnánk:)

Gát, mérleg, Boxi, mint mérlegelő
Csendélet, közvetlenül a verseny után...

Megy a mérlegelés, jönnek a színes halak. Sokaknak nagy élmény egy koi fogása, hihetetlen e pontyváltozat szín-, forma és szerencsére ma már méretgazdagsága is Maconkán. Azt is elárulom az e változattal közösen eltöltött 12 év gyakorlatából kiindulva, hogy a koi a legtöbb pontyváltozatnál jobban bírja a szélsőségeket, szereti a sekélyebb, növényesebb szakaszokat, sőt a nyurgákkal megegyezően agresszívan tud védekezni.

Spanyol pikkelyes tükrös narancs koi

Ha már a színes halakról beszélünk, akkor itt és most néhány szó az aranyhalról, melynek rendszertani besorolása is néha vita tárgya. E faj véletlenszerűen, pici korban került a tározóba, a legkülönbözőbb ragadozókkal is igen jól ellátott víztérben bizony nem sok esélyt adott az ember egy néhány centiméteres, példának okáért tűzpiros, vagy emellett akár éppen fátyolfarkú halacska megmaradásának. Mégsem a várt eltűnés következett be, hanem lassan megjelentek a sok évet megélt nagy példányok, közülük pedig néhány a szakembereket is meglepve túl van az 1,50 kg-on. Pár héttel ezelőtt szintén a gátról került ki az eddig Magyarországon ismert és hitelesen mért legnagyobb aranyhal, e versenyen pedig a második helyezett jelentkezett!

Jankovich Krisztián és Magyarország második legnagyobb ismert aranyhala

A mérési sorrendhez visszatérve örömmel láttuk Papp József újabb sikeres horgászatának eredményét, négy forduló után nem véletlenül vezeti az összetett táblázatot a kategóriájában. A szintén remek úszós ifi Vas Szilveszter egyebek között egy szép bodorkát is mutatott nekünk közel 10 kg-os zsákmányából.

Papp József: Útban az úszós összetett győzelem felé?
Vas Szilveszter szép bodorkája

Egyre többet kattogott a fényképezőgép, sorban jöttek elő (azaz a szákkal együtt előhozták őket) a szebbnél-szebb, vagy érdekesebb, ritkább halak. Mielőtt ezeket megmutatnám, kétszer két képel szemléltetném egyszer a csalik változatosságát, másodjára pedig a már említett, nem szerencse, hanem tudatos taktika-vezérelt terítékek különbözőségét.

Végzetes vonzerő - a halak számára
Vegyes etetőanyag a remélt vegyes terítékhez
Vegyes teríték: ilyen a sokszínű Maconka
Tudatos horgászat homogén eredménye: sokszor a kevesebb a több

Amikor pedig már azt hittem, hogy nem ér különösebb meglepetés a mai napon, akkor jött Tőke Ferenc és vele jöttek a halai. Többek között egy nagyon komoly compó és három gyönyörű aranykárász nézett velünk farkasszemet és mindez csak egy kisebb részlete volt a végül 22 kg felett mért fogott mennyiségnek!

Varázslatos zsákmány, made in Tőke Ferenc
Compó, közel a két kilóhoz
Abszolut második tórekord-aranykárász
Egy újabb kiemelkedő nagyságú óarany-csoda

De térjünk vissza az ígéret szerint az egyéb halakra is, szépen, sorban.

Íme, egy nagy dévér
Figyelmes olvasóknak kakukktojás: egy nem versenyző kis kutya
Hölgyválasz: balin
Bajszosoknak: harcsa
Egy szép tokhal
Végül egy nagy dévér, megint...

A végére értünk! Miközben a többség már nyugodtan ebédel, irány a halőrház, a számítógép, az eredmények feldolgozása. A szokott módon megy most minden, segítőimmel együtt összehozzuk a pontos időben megtartott eredményhirdetés ígéretét. Egy pohár gyümölcsös sör még belefér, aztán az ígéretből bizonyosság: kezdődik az eredményhirdetés!

Mondom a magamét...

A megszokott koreográfia szerint, először a gyermekek, sorban, utoljára a győztes.

Milán
Zsófi

Jönnek a női és az ifi, valamint az úszós kategória bajnokai.

Vas Szilveszter: ifi I.
Horváth Zoltánné: női I.
Tőke Ferenc: úszós I.

Fordított sorrendben következnek a legnépesebb, azaz a feeder/fenekező kategória győztesei.

Bencze Zoltán: fenekező III.
ifj. Angyal István: fenekező II.
Bodor András: fenekező I.
A bajnok és a verseny legnagyobb hala

Hagyomány a legjobb külföldi versenyző elismerése is.

Jan Gazdik, Szlovákia

Végül a megszokott módon (az előző forduló esőnapja nem ide tartozik), közös fotó a díjazottaknak a híres maconkai kopjafánál, avagy totemoszlopnál, kinek hogyan teszik... Azt hiszem, mindenki elégedett...

A díjazottak

Íme, mégegyszer, statisztikai szemléletben a főbb eredmények és még néhány összefoglaló gondolat:

Induló versenyzők száma: 28 fő + 4 gyermek

-ebből mérlegelt: 32 fő

Összfogás: 306.580 g

Átlagfogás: 9.580 g/mérlegelő versenyző

Feeder/fenekező kategória

I. Bodor András (18. helyen) 25.600 g

II. ifj. Angyal István (14. helyen) 23.500 g

III. Bencze Zoltán (12.. helyen) 22.000 g

4. Jankovich Krisztián (26. helyen) 14.250 g

5. Nagy György (8. helyen) 13.250 g

Emléklap:

Legjobb külföldi versenyző, Jan Gazdik (SK) 3.510 g

Úszós kategória

I. Tőke Ferenc (17. helyen) 22.380 g

II. Darvasi Béla (22. helyen) 14.700 g

III. Tóth Gábor (6. helyen) 13.330 g

Női:

I. Horváth Zoltánné (16. helyen, feeder) 8.850 g

Ifi:

I. Vas Szilveszter (25. helyen, úszós) 9.160 g

Gyermek

I. Hegedüs Zsófia 7.250 g

Emléklap:

Maruzs Dominik

Dénes Milán

Balázs Gergő

Legnagyobb hal

Bodor András (18. helyen, tükörponty, 13.180 g)

A díjkiosztón jelenlévők közül sorsolásos alapon ingyenes részvételt nyert:

Domoszlai Mihály

A versenyt relative kedvező időjárási körülmények között, egy gyenge hidegfront előterében sikerült megtartani. A második forduló után ismét megjelentek a nagy pontyok és most először az amurok is, így döntően legalább egy megfogott nagyobb hallal lehetett kiemelkedő eredményt elérni, bár ismét voltak kivételek. Kivételes volt a verseny halösszetétele is, a tízentúli pontyokon kívül 8.600 g-os amur, 1.790 g-os dévér, 1.740 g-os compó, 1.720 g-os aranyhal, vagy éppen 950 g-os vicsege és 940 g-os aranykárász is színezte a fogásokat.

Fogott halfajok (18) a gyakoriság sorrendjében: dévérkeszeg, ezüstkárász, ponty, balin, karikakeszeg, küsz, aranykárász, koi, compó, bodorka, veresszárnyú, amur, szibériai tok, harcsa, törpeharcsa, aranyhal, vicsege, domolykó. Ez a versenysorozat eddigi legszínesebb terítéke, de Maconkán valós esély van arra is, hogy egy-egy alkalommal akár 20-25 faj is képviseltesse magát egy nagyobb versenyen!

A sokak által várt részletes eredményeket pedig itt lehet letölteni:

Részletes eredménylista

I. Vízparti Varázslat Kupa

VERSENYKIÍRÁS

Maconka, 2013. augusztus 31., szombat

A verseny helyszíne a Maconkai-víztározó és tórendszere, azon belül a meghirdetett keretnek megfelelő 60 főig - közkívánatra - az 1. sz., gáti nemzetközi versenypálya, illetve a gyermekek esetében a nem mindennapi állománnyal rendelkező, az előző versenyen már bizonyított előtározó. A rendezők túljelentkezés esetén fenntartják a jogot a pálya bővítésére, de ez esetben mindenkivel személyes egyeztetésre kerül sor a megadott telefonszámon a jelentkezési határidő lejártának napján. 40 fő regisztrált nevezési létszám alatt a szervezők fenntartják a jogot a verseny visszamondására is, ez esetben a kiértesítés szintén a megadott telefonszámon, a versenyt megelőző napon 10:00-ig történik meg.

Vegyes teríték, Maconka aranyával

A verseny lebonyolítása:

05:00-06:00 Regisztráció a halőrháznál

06:00 Sorsolás, majd helyek elfoglalása

(gyermekek: 06:30)

07:30 Etetés megkezdése

08:00-14:00 Verseny

(gyermekek: 08:30-13:30)

14:00 Mérlegelés

14:30-15:30 Ebéd a halőrháznál

16:00 Eredményhirdetés, díjak átadása

A verseny főbb szabályai:

 1. Horgászni három kategóriában, azaz tetszőleges feeder/fenekező vagy úszós módszerrel, illetve gyermekhorgászként, 1 bottal és azon 1 horoggal lehet.
 2. A felnőtteknél és ifiknél a választott módszert értelemszerűen a jelentkezési lap leadásáig el kell dönteni, később és értelemszerűen a verseny közben abban változtatás már nem lehetséges!
 3. A sorsolás együttesen történik, azaz lehetséges, hogy egy úszós mellé egy feeder technikával horgászó kerül - az igények okán így biztosítjuk a "jó" helyek megszerzésének elméleti esélyegyenlőségét!
 4. Az etetés mennyiségében, az etetőanyag összetevőiben nincs korlátozás, kivétel az élőanyag mennyisége, amely 2 liternél több nem lehet. Az etetés megkezdését egy dudaszó jelzi.
 5. Az alapozó etetés időtartama alatt bottal bejuttatható etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző hármas dudaszóig ki kell venni.
 6. A kifogott halakat csak gyűrűs (verseny-) szákban, illetve nagy hal esetén megfelelő méretű pontyzsákban lehet tárolni. Mérlegelésre csak élő hal kerülhet.
 7. A kifogott tokféléket és minden 5 kg-on felüli egyéb halat a versenybíróknak soron kívül jelenteni és azt mérlegeltetni kell.
 8. Az indokolatlan (több horgászhelyet tartósan érintő) fárasztást a versenybíróknak soron kívül jelenteni kell, az esetleges szankciókról a versenybíróság dönt.
 9. A lefújás előtt megakasztott, de az addig még ki nem fárasztott hal 30 percen belüli sikeres szákolás esetén az eredménybe még beszámít!
 10. A mérlegelés csak az abszolút súly szerinti értékeléssel történik, ezt követően a halak haladéktalanul visszaengedésre kerülnek. Esetleges holtverseny esetén a nagyobb fogott hal dönt.
 11. A versenyző köteles aktívan közreműködni a mérlegelésben, a fotózásban és a rekordhalak regisztrációjában, továbbá a zsákmány kíméletes visszaengedésében és a keletkezett szemét összegyűjtésében.

Remélhetőleg újra aranykárászok is lesznek a kézben!

Nevezés:

A részvétel feltétele az érvényes magyar állami horgászjegy. Igazolt horgászszervezeti tagsági előzményekkel rendelkezőknek és külföldieknek ez az okmány külön térítés mellett, a gyermekeknek pedig térítésmentesen a helyszínen előzetesen is kiváltható. Ifi az, aki 2013. 12. 31-ig a 18. életévét még nem tölti be. Gyermeknek az minősül, aki 2013. 12. 31-ig a 14. életévét még nem tölti be.

 • Nevezni lehet a név és a választott kategória feltüntetésével e-mail formájában maconka@maconka.hu címre, vagy a halőrházban a helyszínen 2013.08.29-én 18:00-ig, illetve faxon
 • Figyelem! A versenynapon a helyszínen nevezést - a gyermekek kivételével - NEM fogadunk el!

Big game

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2013.08.29-ig Az elérési telefonszám feltüntetése különösen fontos!

A részvételi díj (amely tartalmazza az ebédet, a gáti behajtás díját és a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

 • felnőtteknek: 3300 Ft
 • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
 • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1000 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)
 • Figyelem! A részvételi díjat csak a verseny napján reggel, a regisztráció alkalmával kell befizetni.

Díjazás:

A legjobbak értékes, gravírfeliratozott kupát, valamint oklevelet kapnak. Díjazásra kerül a fenekező kategória I-III. helyezettje, 12 nevező felett az úszós kategória I-III. az alatt az I., valamint szintén 12 határidőben (azaz nem a verseny napján) nevezett gyermek felett a kategória I-III., az alatt az I. helyezettje. Külön trófeát kap a legnagyobb hal kifogója. Szintén díjat kap a legjobb eredményt elért női és ifjúsági horgász. Ha ők a fő kategóriák szerinti díjazottak között is szerepelnek eredményükkel, akkor a versenybíróság fenntartja a jogot a díjak összevonására. A legjobb külföldi horgász oklevelet kap. Egy nem díjazott, az eredményhirdetésen megjelent versenyző - a díjkiosztón történő, vagy azt követően megtartott sorsolás alapján - ingyenes részvételt nyer a versenysorozat következő fordulójára. Egy versenysorozaton egy fő csak egyszer nyerhet ingyenes részvételt. Valamennyi nem díjazott gyermekhorgász emléklapot kap! Valamennyi díj és elismerés kiadásának feltétele a verseny teljes időtartamának teljesítése, a mérlegelés, illetve a díjkiosztón történő személyes megjelenés!

A szervezők fenntartják a jogot további díjak kiosztására is, illetve elfogadnak a tárgyban felajánlásokat is. Mindenkinek előre is köszönet érte!

Nézőknek: árnyékban hűsölni jó!

Versenypálya kitűzése

A feeder/fenekező- és az úszós horgászok a gáti, 1. sz. nemzetközi versenypályán együtt foglalnak majd kb. 10-15 méterenként helyet, ahol összesen így maximum 60-70 főnek tudunk együttes versenyzési lehetőséget biztosítani.
A gyermekhorgászok: ezúttal a remek lehetőségeket biztosító előtározón foglalnak helyet.
Az ifjúsági és női versenyzők a választott (fenekező vagy az úszós) kategória felnőtt férfi versenyzői között sorsolnak rajthelyet, azaz nekik külön pályaszakaszt nem biztosítunk,viszont az ismertetett módon külön is díjazzuk őket.
Mivel a versenypálya befogadóképessége a leírtak szerint korlátozott, ezért aki biztosra akar menni, időben adja le nevezését! A nevezés elfogadásáról kizárólag a beérkezési idősorrend dönt. Akinek elfogadtuk a nevezését, annak e-mailben (ha ilyen elérhetőség nincs, a manuálisan kitöltött lapon lévő elérhetőségi telefonszámon), folyamatosan, de legkésőbb 2013. 08.29-én 20:00-ig küldünk e cikk megjelenése után hivatalos visszaigazolást. A név szerinti lista a cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

Ha már frissítés: maconkai jacuzzi, halaknak

Külön kedvezmény:

A verseny után a horgászat 1 db kiegészítő szelvény (1300 Ft) előzetes megváltásával a szombati nappali horgászidő végéig (20:00) folytatható, ekkor 1 nemes + 3 kg egyéb hal vihető el. 2 szelvény megváltásával (2600 Ft) pedig a vasárnapi horgászidő kezdetéig (05:30) szabad a pálya (így max. 2 nemes + 5 kg egyéb hal vihető el). Ha a külön kedvezményt megváltó horgászok - ide nem értve a gyermekeket - a mérlegeléskor, vagy legkésőbb az ebéd folyamán kérik, akkor akár a sorsolt helyükön is folytathatják a díjkiosztó után a horgászatot, de az itt ismertetett lehetőséggel a horgászat már az általános szabályok szerint, azaz tetszőleges más (Horgászrendben általánosan engedélyezett) helyen is lehetséges.

A verseny ideje alatt a nem horgászó családtagok és gyermekek a rajthelyeken (egyeztetett módon, a horgászati tevékenységet nem segítve) jelen lehetnek, de természetesen nem zavarhatják a szomszéd horgászokat.

Legyen egy-egy ilyen versenynap továbbra is a tórendszer és a horgászat ünnepe - ismét Önökkel, Veletek Maconkán!

Semmi más, csak szép lila virágok
Párosan szép az élet

Maconka Barátai '13 Szuperkupa

AZ ÖSSZETETT ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI

A versenysorozat főbb szabályai:

 1. A 2013. évi versenysorozat összesen hat (6), önálló versenyként lebonyolított fordulóból áll. A fordulók időpontjai: 04.13, 05.11, 06.29., 07.20., 08.31., 09.28., valamennyi nap szombat. A még hátralévő fordulók időpontjai a jelen kiírásnak megfelelő versenynapot megelőzően minimum 8 nappal a BSHE részéről egyoldalúan megváltoztathatók.
 2. Az összetett értékelés szempontjából a legjobb négy forduló eredménye, azaz az ott megszerzett pontok összege számít, tehát az így legtöbb pontot megszerző a Szuperkupa fordulós versenyekkel megegyező, adott kategóriájának győztese. Pontegyenlőségnél először a több versenyen elért részeredmény, másodszor időben a későbbi fordulón elért jobb részeredmény (nagyobb kapott részpontszám) dönt, ha ez is azonos, akkor harmadszor a fogott összsúly, negyedszer pedig a fogott nagyobb hal.Az összetett értékelésnél így tehát szintén lesz feeder/fenekező, úszós, ifi, női, gyermek és ezúttal legjobb trófeát is kapó külföldi díjazott.
 3. A pontokat az adott forduló adott fő kategóriáiban (feeder/fenekező, úszós, illetve gyermek) induló horgászok száma határozza meg, így például egy 30 fős úszós mezőnyben az első 30 pontot kap, ezt követően a további helyezésekkel a pontszám 1-1 ponttal csökken. Azonos fogott súly esetén az így érintettek részére adható összes pontszám átlaga kerül az adott versenyző számára megállapításra. Kivételként nulla pontot kap az, aki nem mérette le a zsákmányt, vagy nem fogott halat.
 4. A verseny szabályainak megszegésért külön büntetőpont nem jár, ám szankcióként a versenyről, vagy a sorozatról való kizárásról, illetve egy hal beszámításának érvénytelenítéséről a versenybíróság esetileg dönt.
 5. A versenysorozat folyamán a feeder/fenekező és az úszós kategóriák között fordulónként lehetséges a váltás, ez esetben a versenyző a másik kategóriában korábban megszerzett pontokat konvertálás után viszi magával, azaz az adott verseny, vagy versenyek másik kategóriájára visszaarányosítva.

Az összetett eredményeket itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista

ZÁRSZÓ

Talán az eddigi írásokból már kiderült, hogy természetesen minden verseny egyben önálló rendezvény, s az összetett értékeléssel az adott verseny értékelésén túl az egyenletesen jól teljesítőket kívánjuk elismerni. Ők azok, akik nem mellesleg ha jelenléteikkel megtisztelték e sorozatot, akkor tényleg "Maconka Barátai"! Őszintén remélem, hogy e versenyekkel s magával az új szellemű és értékelésű versenysorozattal olyan sporthorgászokat is nyerünk, akik talán majd szívesen járnak ide családjukkal együtt a versenyeken túl is, mert egyre jobban megismerik és megszeretik, sőt akár az ismerőseikkel is megszerettetik e páratlan adottságokkal rendelkező tórendszert és környezetét!

Igen, nyílik még a sárga rózsa...

Mivel továbbra is (szinte) minden Önökön múlik, így a maconka@maconka.hu címre várjuk továbbra is az elkövetkező versenyekkel kapcsolatos igényeket és a javaslatokat!

Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: