Munkás verseny, ezúttal munkanapon: Ez volt a II. Maconkai Majális Kupa

Munkás verseny, ezúttal munkanapon: Ez volt a II. Maconkai Majális Kupa

Május 10., szombat. Munkanap ide, munkanap oda, most érkezett el a II. Maconkai Majális Nemzetközi Kupa, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa második fordulója napja. Bár sokat gondolkoztunk az időpont áthelyezésén, de mint kiderült, nem volt erre szükség. Aki szereti a baráti, jó hangulatú, minőségi helyszínű versenyeket, az előbb-utóbb biztosan megtalál minket, naptári napoktól és akár a kiszámíthatatlan időjárástól is függetlenül!

Mielőtt belekezdenék a soros versenybeszámolóba, új olvasóinknak további kedvcsinálónak, a régieknek pedig emlékeztetőül íme az első verseny (Szuperkupa első forduló) versenybeszámolója:

Első forduló, X. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa

Annak pedig, aki még jobban szeretne visszautazni az időben, vagy kiváncsi a kezdetekre és a részletekre, íme további előzményként a 2014. évi sorozat indító cikke:

Önök kérték: Maconka Barátai Szuperkupa 2014

Véleményem szerint a májusi versenyeknek mindig megvan a varázsa, ugyanis harsogóan zöld és üde minden, s már az ajtón kopogtat az igazi nyár forró igézete. Ettől függetlenül e Kupára visszaállt a régi rend, így Ignácz Olivér elnökhelyettes keltette a napot és várta a beérkező versenyzőket. A már megszokott, örvendetes módon szinte mindenki pontos volt, így a sorsolás megkezdésének sem volt lényeges akadálya.

Hajnali pára a vízen
Napkelte, amit én ismét nem láttam
Olivér már napsütésben sorsoltat
Húzás - így biztosan nem is nézek bele

Ezt követően a hajnali kirajzás következett két ütemben, s a versenyzők felkészülését, a várakozást szemléltetve kicsit kalandozzunk együtt a maconkai vízpartokon!

Egy ígéretes új ívóhely, avagy a természet irányított helyfoglalása
Gátvégi füzes ívóhely, szintén egy érdekes növénytelepítési kísérlet eredményeként
A tavasz utat tör magának
Zárszóként egy kis tájkép a másik , déli parti oldalon

Nekem a kalandozás egy fincsi reggeli meleg tojásrántotta hideg kakaó duó után egy kis hegymászással kezdődött, így a tó feletti, északi fekvésű Fehér-kő néven ismert sziklás képződményt másztam meg, ahol meglepő módon még soha nem jártam. Itt következett a meglepetés, csodálatos panoráma tárult elém annak ellenére, hogy majdnem lefújt a szél az oromról. Sokszor az orrunk előtt vannak a természet csodái, csak észre kell vennünk őket!

A gáti pálya a Fehér-kőről
Gátvég, szintén a sziklákról
Az I. sziget, ahogy még nem fényképeztük
Ahonnan fényképeztem

Vissza a tópartra, ahol először a gyermekek versenyét néztem meg. A megerősödő szél sajnos maradt, így a kis horgászoknak az északnyugat-nyugati szélirány okán szemben kellett ülniük a széllel, s ez órákon át a felnőtteknek is bizony embert próbáló feladat !

A gyermekek pályája az Élmény-tavon
Ugyanez, de már kissé közelebbről
Fárasztás kis-Hegedüs-módra
Megvan!
Én sem maradok le!
Zsófi is fáraszt a nádnyiladékban
Miláné a mai legnagyobb csíkos sügér

Biztató a helyzet, a reménységek egyre-másra fogják a halakat. Baráti a légkör is, így tényleg lehet élvezni a versenyt. A sügérfélék (csapó-, csíkos-, fekete sügér) folyamatos mérlegelése Répás Feri feladata, az érzékeny rablólovagok nem szeretik a szákot, a vödrös tartás (az is pár percig, a fotózásig) biztonságosabb.

Visszafelé a halőrház irányába gyalogolok, így a védett nyugati kijáró mellett ismét a természet helyi szépségei kerülnek a látóterembe.

Egy védett víztér, a nyugati-kijáró
Ahol a harcsák járnak…
Vízitök
Szép alkalom: ma nyílott ki az év első rózsaszín tavirózsája!

Egy kis papírmunka, készül a mérlegelési lap, meg persze a "sövény túloldalán" a finom ebéd. Így dél táján már nem nagyon lelkesítő a finom illatoktól a szélbe visszamenni, de győz a tevőleges szimpátia a versenyzőkkel. Irány hát a gát!

Nyugalom! Georgio nem a főzésbe, a fociba rokkant bele
Sajnos ismét a szél az egyik főszereplő
A gáti pálya a víz felől
Mélyvízi szektor

Közben akad egy-két pillanat is, amit megörökít a gép, lehet belőlük később válogatni. Egy-egy rendezett horgászállás, szép mozdulat, sikeres szákolás melett a régi és új Horgászbarátok megörökítése a cél az utókor és a jelen krónikása számára.

A horgászok sorban ülnek, az autók sorban állnak
Spiccbotozás
Rakós látkép
Bajnoki bot?
Harcálláspont
Egy profi mozdulat
Irány a szák!
A főszereplő Gergő, aki mellékállásban állandó segéd-mérlegelőnk

Közben az idő biztosan (nem is lassan) halad előre, így közeledik a gyermekek mérlegelése, aki ugye egy órával kevesebbet horgásznak. Útközben betérek e gát előtti mezőre, ahol egyik kedvenc virágom festi rózsaszínre a tájat. Egy kis rejtvény: Milyen virágról van szó? A megfejtéseket a cikkhez való hozzászólásokhoz kérjük.

Mesebeli maconkai rét

Dudaszó helyett egy halőri "vége" kijelentés az Élmény-tavon. Kezdődik a mérlegelés, kíváncsiak vagyunk, hogy mit alkottak a gyermekek a mai napon. Nos, kisebb csodákat! Zsófi új versenyrekordja pedig szerintem bárkinek a becsületére válna...

Feri mérlegel
Gyermek zsákmány
Ez is szép fogás volt!
A sügérfélék apró kedvencei
Vörösszárnyú vs. bodorka
Egy érdekes koi-fogás
Milán és zsákmánya
Milán és a rekordkoi
Zsófi és színes zsákmánya
A legszebb koi Zsófival
Zsófi, ezúttal fekete amurral
Nem kis munka: vissza a feladóhoz!

Következik a gát, a hármas dudaszóval. Két oldalról egyszerre esünk mérlegelni a mezőnynek, majd valahol, valamikor találkozunk. Nézzük meg együtt, mit tapasztaltunk!

Sok kicsi sokat nyom!
Vegyes keszegteríték
Mérlegelés után
Egy Fábián-féle varázsponty az utolsó pár percben…
… és a többiek az így már győztes zsákmányából
Mindig jóleső érzés egy-egy régi Horgászbarátunk visszatérése

Haladunk szépen, látszik, hogy most -tekintettel például a légnyomásra is- érdemes volt keszegezni. Az viszont meglepetés, hogy szektor kettest lehetett küszözni. Maconkán! Persze megjelentek az itt szokásos különlegességek, nagyhalak is.

Választékbővítő balin
Női szeszély?
Szép teríték, aranykárássszal
Íme, Maconka aranya!
Egy szép aranykárász
Papp József, szektorgyőzelem

Mi csak boldogan mérlegelünk, de a szerencsések a szélről már befutottak ebédelni. Jól fogy a gulyás és a palacsinta, ez utóbbi Georgio önszorgalmú ajándéka - nem hiába a kaja kapta az egyik legtöbb pontot a tavalyi széria versenyzői értékelésékor!

A jól megérdemelt ebéd
Amit ma ebédelünk…
Fogyóban a finom gulyás
Georgio és a palacsinta

Lassan összeáll a díjak asztala, a dobogó, a zászlók. Közeledik az eredményhirdetés. Aztán megérkezik, itt az idő!

A jól megérdemelt díjak
Most még üres a dobogó
Kezdődik a díjkiosztás
Gyermek I.
Női I.
Ifi I., legnagyobb hal, legjobb külföldi egyben
Ő az, már túl a tizenötön!
Úszós I.
Feeder/fenekező I.

Szép hagyomány a győztesek csoportjának megörökítése, valamint a "nagytotál" Maconka barátairól. Szép volt, Lányok, szép volt Fiúk!

Csoportkép
A díjazottak

Ezúttal legyen keretes a szerkezet, így még megosztok néhány képet, mivel ismét volt miből válogatni. A válogatás után pedig a külön letölthető tények következnek...

Munka közben
Megvan!
Egy közel nyolcas
Tok a horgon
Kárászos teríték
Én is balin vagyok
Egy szép koi
Ismét arany

Itt nyitható meg a hivatalos, főbb egyéni eredményeket is tartalmazó versenybeszámoló:

Versenybeszámoló

A sokak által már nagyon várt összetett eredményeket valamennyi induló esetében itt lehet letölteni:

Összetett eredménylista

Érdemes megnézni a versenysorozat fogásokra és fogott halfajokra vonatkozó, fordulónkénti összesítő táblázatát is:

Összesített versenyeredmények

E kis cikk vége felé ismét engedjenek meg nekem néhány köszönetnyilvánítást:

- Köszönöm minden Horgászbarátunknak a részvételt, a pontos érkezést, a fair versenyt.

- Minden gyermekhorgász-kísérőnek, köztük az Apukáknak a türelmet és az áldozatot.

- A BSHE-team, azaz Bartha Csaba és segítői, Bartók Krisztián, Bubró Mónika, Horváth "Boxi" Sándor, Ignácz Olivér, Lévai Attila, Pernyész István, Répás Ferenc, valamint Tóth Gábor önzetlen munkáját a verseny sikeres lebonyolítása érdekében!

Ez volt az idei Szuperkupa második versenyének beszámolója! Bízom abban, hogy a következő, júniusi fordulóra, Maconka legrégebbi hagyományos versenyére, a XVI. Tóparti Randevú Nemzetközi Kupára is sokan eljönnek, sőt ismét új versenyzőket is köszönthetünk! A jelentkezési lap lentebb, a vesrenykiírásból már letölthető. Érdemes jelentkezni, mert a versenyt szponzoráló Zwack és a St. Hubertus ezúttal komoly nyerményekkel is készül!

Igen, ismét megcsináltuk, közösen Veletek, Önökkel, Horgászbarátaink!

UI: E sorok írásakor hajnali 1 óra 10 perc van, holnap (nem, ma) hétkor indul a cikk. Vagy korán kelünk, vagy későn fekszünk. Ugye ismerős a helyzet?

VERSENYKIÍRÁS

XVI. TÓPARTI RANDEVÚ - ST. HUBERTUS KUPA

Maconka, 2014. június 21., szombat

Nevezés:

Kérjük, töltsék ki a mellékelt Jelentkezési lapot és küldjék el e-mail formájában a maconka@maconka.hu címre 2014.06.19-én 18:00-ig A jelentkezési lap leadható a halőrházban is, vagy elküldhető az Egyesület fax számára is.

A nevezés elfogadásáról folyamatosan, de legkésőbb 2014.06.19-én 22:00-ig küldünk hivatalos visszaigazolást. Ezen túl a név szerinti rajtlista a jelen cikkhez kapcsolódó fórumban (hozzászólások) folyamatosan frissítve lesz.

A verseny időrendi lebonyolításáról, a főbb szabályokról, a kiadható díjakról részletesen itt olvashatnak:

Időrend, főbb szabályok, díjazás

A részletes versenykiírás itt olvasható:

Versenykiírás

Részvételi díj:

A részvételi díj (amely tartalmazza a versenyre szóló sportjegyet, az ebédet, a gáti behajtás és parkolás díját, valamint a kedvezményes további horgászat személyi lehetőségét is):

  • felnőtteknek: 3300 Ft
  • hölgyeknek, ifiknek: 2000 Ft
  • gyermekeknek: maconkai éves területi jeggyel rendelkezőknek ingyenes (másoknak ez 1200 Ft, viszont cserébe éves maconkai gyermekjegy kerül kiadásra!)

Köszönet a Hölgyeknek, akik elengedik a férfiakat horgászni!

Találkozzunk Önökkel, Veletek először vagy újra a napsütötte maconkai vízpartokon!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: