Mozgássérültek Tartományi Horgászversenye, Palics, 2011. szeptember 3.

Mozgássérültek Tartományi Horgászversenye, Palics, 2011. szeptember 3.

Gyönyörű, verőfényes napsütés fogadta a Palicsi-tó versenypályájára érkező mozgássérült, rokkant horgászokat 2011 szeptemberének első szombatján. 9 csapat 27 versenyzője érkezett a Mozgássérültek Tartományi Horgászversenyére. Lássuk sorjában, hogy hogyan is zajlott ez a hagyománnyá vált megmérettetés!

Palicsi reggel
A versenypálya
A mólók

A szervezőknek és az égieknek sikerült kiegyezniük, hogy az időjárás ne okozzon csalódást, a Palicsi-tó partjára érkező, horgászni vágyó mozgássérült emberek és kísérőik számára. 9 csapat érkezett meg a 09:00 órás gyülekezőre. A reggelit és a megnyitót követte a sorsolás.

Gyülekeznek
A háttérben a vezérkar

A sorsolást követően a 27 versenyző és segítőik elfoglalták a kihúzott helyeiket, és megkezdődtek az előkészületek. Az összes versenyző a sorsolással egy időben kézhez kapott 1 kiló etetőanyagot és egy adag horogra való csalit (csontit). (A kezdetektől fogva a szervezők úgy indították el ezt a versenysorozatot, hogy minden versenyzőnek biztosítják a horogra való csalit és 1 kilo etető anyagot, de ebben a mai válságos világban egyre nehezebb összehozni egy ilyen rendezvényt!)

Versenyzők
Megnyitó 1
Megnyitó 2
Az a szektorban az 5. hely

A Palicsi-tó haragos sötétzöld színe nem sok jóval kecsegtette a víz szélére ülő versenyzőket. Halmozgás ugyan látszott, de már éreztük, hogy nem kell halbőségre számítani, elég lesz a győzelemhez 2-3 kiló halat kifogni! Sajnos vizeink minősége és haltalansága évről évre egyre romló nívót mutat!

Gordan, a csapattárs
Helyezkedjünk!
Bírói séta
Vagyunk ám…
Haldorádó Ponty Piros

Az első sípszóra megkezdődött az alapozó etetés, és az ezt követő síp már a verseny kezdetét jelezte. Tudtuk, hogy csak apró kárászok várhatóak, de egy-egy bónusz kárász is beugorhat. Ezért mi a Haldorádó Piros Ponty etetőanyagát kevertük be. A rostán áttört anyagot főtt csemegekukoricával és 1 flakon Haldorádó CSL Tuning Vörös Démon aromával gazdagítottuk. Ez a keverék igen intenzív illattal rendelkezett, és már a verseny kezdetén nálunk jelentkeztek az első kapások. Nem árulok el titkot, de mi már teszteltük ezt a keveréket privát horgászatokon, és igen szépen adta a nagyobb testű kárászokat.

A Palicsi-tóban élő kárászállomány arról híres, hogy igen apró növésű, pici (20-as, 18-as) horoggal fogható, de ha nagyobb akad a horogra és a 0,06 mm-es előkére, akkor igen nagy a halvesztés esélye.

Haldorádó cucc

Sajnos mi is a 22-es csapdájába estünk, mivel jó pár bónusz halnak sikerült elszabadulni (előkét tépni), és így a dobogó legteteje is ugrott. De a jó horgász holtig tanul! Sok szituációból sikeresen kivágtuk már magunkat, és látván, hogy a dobogó legteteje elérhetetlen, a csapat elsőségre gyúrtunk.

A verseny
Az a szektor eleje
A vége előtti percek

A verseny hátralévő utolsó órájában bevetettünk mindent a csapat érdekében, próbáltuk legtöbbet kihozni magunkból és a helyből. Az utolsó percekben sikeresen szákba tereltünk jó néhány apróbb halacskát, de a mérlegelésig nagy volt a bizonytalanság, hogy ki mennyit és mekkorákat varázsolt ki a tóból.

Mérik már
A díjak

Mérlegelés után mindenki autóba vágta magát, és irány az egyesültetünk, ahol már várt bennünket az ebéd és a hideg üdítő. Az eredményhirdetés pillanatait mindenki türelmetlenül várta!

Harmadik helyen a Pancsevo csapata végzett 2.280 gramm összfogással.

Második helyen az Újvidéki 1 csapat végzett 2.410 gramm fogott hallal.

És 2011 bajnokcsapata a Szabadka 1 csapat lett 3.020 gramm összfogással.

Csapat 3. hely
Csapat 2. hely
Csapat 1. hely

Egyéniben is igen szoros eredmények születtek, szinte pár halon múltak az érmek.

Harmadik helyen (bronzérem) Baté Nándor és Molnár Adrián végzett 1.480 gramm fogással.

Második lett (ezüstérem) Milovilovic Svetisláv 1.650 grammal.

Az első hely (aranyérem) boldog tulajdonosa Petkovic Branka és segítője lett 1.970 gramm fogással. A teljes eredménylista itt letölthető.

Gratulálunk a győzteseknek és a résztvevőknek egyaránt, valamint köszönet jár a segítőknek és a szervezőknek! Már megint szereztek egy kellemes napot és feledhetetlen emlékeket számunkra! KÖSZÖNJÜK!

Egyéni 1. hely
Egyéni 2. hely
Egyéni 3. hely
2011 bajnokcsapata
Őszinte öröm

Remélhetőleg jövőre is sikerül megrendezni ezt a horgászversenyt, és ezúttal szeretném megragadni a lehetőséget, hogy várjuk magyarországi, szlovákiai. romániai vagy akár távolabbi mozgássérült horgász csapatok jelentkezését, szívesen látnánk őket ezen a rendezvényen!

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet 2012. augusztus 1-ig: mobahorgas@gmail.com, illetve telefonon a +38163294083 számon.

Szponzorok jelentkezését is szívesen fogadnánk!

Palics, 2011. szeptember
Viszlát, jövőre!

Voltak, akik több száz kilométert utaztak csak azért, hogy itt lehessenek! Reméljük, jól éreztétek magatokat és jövőre is eljöttök, hogy összemérhessük halfogó tudásunkat és főleg, hogy jól érezzük magunkat!

Mert horgászni JÓ!!!

Írta: Baté Nándor (Bagoj)
Fotók: Molnár Adrián és a csapat

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.