Térkép betöltése…
Gyomaendrőd / Félhalmi-holtág
Kezelő
Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
5600 Békéscsaba, Bajza utca 11.
+36 (66) 328-945; +36 (30) 478-3783
Nagysága 40 ha / 8,9 km
Általános információ a vízről A Hármas-Körös bal parti holtága, amely öt szakaszra (bögére) tagolt. Az 1-es, 2-es, 5-ös szakaszok beépítetlenek, a 3-as és 4-es szakaszok részben parcellázottak, a holtág egészét tekintve a partvonal mintegy 90%-a szabadon horgászható terület. 
A legnagyobb, „ötösnek” nevezett szakasza különösen vadregényes terület, partvonala fasorokkal és 1-3 méter széles nádfallal szegélyezett. Külső ívén számos jól „kiült” akár többszemélyes horgászállás kínálkozik horgászatra. Az egyik legrégebbi horgászszövetségi vízterületként jelentős mennyiségű nagytestű békés hal lakja (ponty, amur), süllői és igen erőteljes sügérállománya miatt a finompergetés kedvelt helyszíne is. Nem ritkák a holtágban a kiló feletti compók és harcsáiból időnként sikerül horogra csalni és kifárasztani egy-egy kapitális  példányt is. 
A holtág alsó és felső végén horgásztanyák üzemelnek, amelyek büfé-, tisztálkodási-, főzési-, szállás- és rendezvényhelyszín lehetőségeket biztosítanak igény esetén.
Megközelítés Gyoma felől a Hármas-Körös bal parti gátján 9 km után / Köröstarcsa felől a Hármas-Körös bal parti gátján 11 km után / Csárdaszállás településnél, a helységnév táblánál (buszmegállónál) letérve a 47. sz. útról, a Petőfi utcán végig, majd balra, utána rögtön jobbra az Arany János utcán, annak végén ismét balra, követve a betonutat, amely egy jobb kanyarral a települési környezetből kivezet a mezőgazdasági területekre. 
A mintegy 2,5 km-t egyenesen futó  betonút a volt Petőfi tsz-ig tart, innen dűlőutakon több irányba indulva lehetséges a holtág megközelítése: egyenesen továbbhaladva 1,4 km-t és ott balra fordulva a holtág 3-as szakasza érhető el;  egyenesen továbbhaladva 2,5 km-t az utolsó keresztdűlőig és ott balra fordulva a holtág 1-es és 2-es szakaszának az átvágása érhető el; a volt tsz-nél balra letérve, a gazdasági épületek között-mellett elkanyarogva az úgynevezett „cserepes”, felszórt úton szintén a holtág 3-as szakasza közelíthető meg (utóbbi útvonal csapadékos időben is járható).

GPS kordináták
46°54'33.65"É; 20°56'37.28"K
Parkolási lehetőség Közvetlenül a parti horgászhelyek mellett, illetve a hétvégi házak magánterületein.
Halállomány ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, balin, kárász, keszegfélék, sügér, compó, törpeharcsa
Telepítések Tavasztól-őszig több alkalommal
Fajlagos tilalom A vízterületre a KHESZ Helyi Horgászrendje vonatkozik:
Napijegy árak Teljes árú 2500 Ft/1300 Ft.
A teljes árlista itt tekinthető  meg:
Éjszakai horgászat Engedélyezett
Napijegy váltási helyek
Területi jegy számos gyomaendrődi horgászboltban, valamint tagegyesületeknél, vendéglátóipari egységekben is megváltható.
A teljes lista itt tekinthető meg:
Helyi kiemelt horgászati szabályok A terület teljes horgászati szabályzata a szövetség honlapján érhető el: 
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Etetési korlátozások A behordás minden formája (etetőhajóval, csónakkal, gumimatracon, úszva, stb.) tilos.
Csónak használat Engedélyezett.
Lékhorgászat Engedélyezett, a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett.
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Engedélyezett.