Alias : sjocofeeder
Név : Sipos József
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1980-03-01
Lakhely : Szigetszentmiklós
Kedvenc horgászmódszerei : feeder állóvízen
Kedvenc vízterületei : Maconkai-víztározó, Aranypikkely horgásztó, Préri horgásztó
Legnagyobb halai : ponty 13,34 kg, amur 8,7 kg, dévérkeszeg 2,6 kg, márna 2,3 kg, vágótok 5,67 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 6. rész – Daiwa Cast’izm Feeder és Daiwa Cast’izm 25QDA

Sipos József 2017-03-23 06:00:00
A feederhorgászok körében manapság egyre népszerűbb a finom, közeli, esetenként már partközeli horgászat, azonban továbbra is akadnak olyan vízterületek, melyeken csak 80-100 méteres vagy még ennél is nagyobb dobásokkal tudunk eredményt elérni. A Daiwa 2015-ben mutatta be a kifejezetten feederhorgászok számára fejlesztett Cast’izm 25QDA orsót, majd egy évvel később a hozzá minden tekintetben passzoló Cast’izm feederbot családot. Mind az orsó, mind a botok olyan innovatív Daiwa fejlesztéseket vonultatnak fel, amelyek egytől egyig a távdobást, a távoli horgászatot hivatottak elősegíteni. Hogy melyek azok a fontos újítások és megoldások, melyek kifejezetten a távdobást segítik? Az írásból kiderül.

Csalik és etetőanyagok előkészítése a Hivatalos Országos Feeder Versenyszabályzat szerinti limitellenőrzésre

Sipos József 2017-03-12 06:00:00
Nemrég, az egyik ranglistaverseny felkészülési ideje alatt odalépett hozzám a szomszédom és halkan, kissé bátortalanul azt kérdezte: „Segítenél a limit összeállításában? Először veszek részt komolyabb versenyen és nincs tapasztalatom abban, hogy mit, hogyan kell a limit ellenőrzésekor bemutatni.” Természetesen igent mondtam és készségesen segítettem mindenben. Közben pedig eszembe jutott az a pillanat, amikor én álltam itt „újoncként”, bizonytalanul várva az ellenőröket és csak reménykedtem abban, hogy minden rendben lesz, és nem találnak semmi hibát a revízió során. Ezzel az írással a limitellenőrzésre való felkészülés gyakorlatát szeretném bemutatni azoknak, akik már tervezgetik, hogy a közeljövőben belépnek a versenyzés világába.

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 5. rész - Daiwa Powermesh Feeder 3,30

Sipos József 2016-11-23 06:00:00
„Kicsi a bors, de erős!” Ezzel a kissé elcsépelt közmondással lehet legjobban jellemezni a Daiwa Powermesh 330 feederbotot, mely a kis méret és a vékony blank ellenére meglehetősen „izmos” és gerinces. A Powermesh feedereket alapvetően method módszerhez tervezték, én mégis kíváncsi voltam arra, hogy a széria legkisebb, legérzékenyebb tagja hogyan viselkedik egy pörgős fehérhalas horgászat során, egyáltalán alkalmas-e arra, vagy valóban csak egy erősebb ponty tudja igazán megdolgoztatni az erős bottestet. Hogy mi lett a kísérlet eredménye? Az írásból kiderül…

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 4. rész: Daiwa Tournament® 500 Seat Box

Sipos József 2016-07-17 06:00:00
Figyelemfelkeltő, praktikus, testre szabható, innovatív. Ezekkel a jelzőkkel lehet leginkább illetni a Daiwa új csúcsládáját, a Tournament 500-ast. A Daiwa tervezői az eddigi legsokoldalúbb ládát alkották meg kifejezetten a modern versenyszerű úszós és feederhorgászat igényeihez igazodva. Hogy milyen újdonságok jelentek meg a Daiwa új, prémium kategóriás versenyládáján? Az írásból kiderül…

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 3. rész - Daiwa Aqualite Pellet Feeder

Sipos József 2016-02-18 06:00:00
A method technika napjaink legnépszerűbb módszerévé vált a feederhorgászok körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2016. évtől már e módszer elkötelezett híveinek is - a hagyományos Feeder OB-hoz hasonlóan - kétfordulós országos bajnokságot szervez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Nem meglepő, hogy a method módszer térhódítása arra sarkallta a gyártókat, hogy kínálatukat egyre több, kifejezetten e módszerhez fejlesztett horgászeszközzel színesítsék.

Finomszerelékkel a Ráckevei -Duna-ágon

Sipos József 2015-12-16 06:00:00
Az idei évben az intenzíven telepített tavak helyett egyre gyakrabban választottam a környékbeli vadvizeket horgászataim helyszínéül. Minél többször horgásztam ezeken a kiszámíthatatlan és szeszélyes vízterületeken, annál jobban megszerettem és egyre jobban értékeltem az itt fogott halakat. A környékbeli vadvizek közül ezúttal a Ráckevei (Soroksári)-Dunára látogattam el egy finom, keszeges horgászatra.

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 2. rész - Daiwa Aqualite Heavy Feeder 13HQ

Sipos József 2015-11-20 06:00:00
A Daiwa kínálatában 2010. évben jelent meg az Aqualite Feeder sorozat, mely a rendhagyó orsótartójával, magas minőségű karbon blankjával, valamint nagyon kedvező árával hívta fel magára a figyelmet, majd vált sokak kedvencévé…

Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 1. rész - Team Daiwa Feeder 12QX

Sipos József 2015-07-21 06:00:00
A Daiwa márkanév hallatán számomra elsősorban a minőség, megbízhatóság, stílus és design jelzők jutnak eszembe. Négy éve használom nagy megelégedéssel a japán gyártó termékeit és bizton állíthatom, hogy még soha nem kellett csalódnom egyetlen általuk gyártott horgászeszközben sem, pedig a versenyek során a felszerelésem az átlagosnál jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve. Örömmel tapasztaltam, hogy az elmúlt években a gyártó jelentős fejlesztést hajtott végre feeder ágazatán, mely során egyre több feederbot, orsó és egyéb, a feederes horgászattal kapcsolatos kiegészítő jelent meg a Daiwa kínálatában. A most induló cikksorozatban e termékekből szeretnék néhányat bemutatni, ezzel segítséget nyújtva azoknak a horgászoknak, akik a gyártó palettájáról szemezgetnek. A feederbotok közül elsőként kedvencemet, a Team Daiwa Feeder 12QX botot veszem górcső alá. Lássuk, hogy mik azok a tulajdonságok, melyek kiemelik ezt a pálcát a többi közül.

Egy nehéz nap a Dunán

Sipos József 2015-04-22 07:00:00
Bizonyára mindenki átélt már legalább egy olyan napot, amikor úgy érezte, hogy aznap minden és mindenki összeesküdött ellene, valahogy minden balul sül el, folyamatosan akadályba ütközik, azonban a nap végén mégis történik valami jó, és annak hatására a sok bosszúság hirtelen köddé válik. Ez az élethelyzet esetenként a horgászatban is megjelenik. A horgászat önmagában is egy bizonytalan hobbi, a siker soha nem garantált. A jó eredményért bizony sokszor meg kell küzdeni, legyőzve időjárási, földrajzi, logisztikai, stb. problémákat. Már sejthetitek, hogy egy ilyen bevezető után ez az írás nem egy tökéletesen megszervezett, flottul lezajló horgászatról fog szólni. Épp ellenkezőleg…

Párhuzamos vagy merőleges?

Sipos József 2014-08-18 06:00:00
Horgászat és matematika? Hogyan függ ez össze? Csak nem matekóra következik? Megnyugtatok mindenkit - főleg azt, akinek az iskolában nem ez volt a kedvenc tantárgya -, most egész másról lesz szó. A téma ezúttal is a feederhorgászat lesz, azonban most egy csipetnyi geometria is kerül bele. Hogy ez a két műfaj mégis hogyan fér meg egymás mellett? Hamarosan kiderül…!

Versenyláda praktikák a feederbotos horgászatban

Sipos József 2014-07-09 07:00:00
Aki versenyzésre adja a fejét, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a jó eredmény elérésének egyik fontos eleme a gyorsaság. A gyorsaság egyik legnagyobb ellensége pedig a kényelem. Hogyan lehetünk gyorsabbak? A válasz egyszerű. Úgy, hogy horgászat közben minden szükséges eszköz és csali elérhető távolságban van, magyarán körbevesz minket. Nem véletlen, hogy rangos horgászversenyeken csak elvétve találkozunk kényelmes horgászfotellel vagy horgászszékkel. A gyorsaság egyik legfontosabb biztosítéka a megfelelő kiegészítőkkel felszerelt versenyláda!

Hobbipecásból versenyhorgász

Sipos József 2014-06-17 07:00:00
„A horgászat egy hobbi”, tartja a mondás. Nekem azonban meggyőződésem, hogy aki ezt komolyan veszi, annak a horgászat az életformájává válik. Egy életformává, melyhez igazodik és melyet tolerál a család, a barátok és - valljuk be - esetenként a munkahelyünk is. Vajon hol az a határ, amikor a hobbi már a megszállottság határát kezdi súrolni? Mi történik akkor, amikor a hétvégi horgász egyszer csak úgy dönt, hogy kipróbálja magát a versenyszférában is? Mi az, ami megváltozik benne, amikor magával ragadja a versenyláz? Amikor a „megyek horgászni” kifejezés már egész más értelmet nyer. Aki ezt a lépést már megtette, pontosan tudja, mire gondolok.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.