A Ráckevei (Soroksári)-Duna – ismertebb nevén RSD – régóta a bakancslistás vizeim közt szerepelt. Az utóbbi években soha nem látott mennyiségű nagy ponty került itt partra, így nem volt kérdés számomra, hogy ha lehetőségem nyílik, én is próbára teszem itt magam. Szendrei Ádám barátom meghívásának eleget téve erre március elején végre sor került. Ez az egyéjszakás villámlátogatás minden várakozásomat felülmúlta. Erre a különleges, rapid pecára emlékszem most vissza.
Itt tavasz, mindenki agyal, tervezgeti az első horgásztúrákat. Ilyenkor érkezik a legtöbb kérdés, főleg az újdonságokkal kapcsolatban. Íme, az az öt kérdés, amelyet megválaszoltam ebben az írásban.
Az ázsiai expedíció első fejezetében láthattátok, ahogy Vietnámban, a Mekong-deltájában csapatommal nekivágtunk a világ egyik legnagyobb édesvízi halának, a Mekong Catfish-nek a becserkészésébe. Ennek a rejtélyes óriásnak a megfogása azonban tovább váratott magára, mint hittem, mert egy váratlan baleset okán veszélybe került az életem, s így félbe kellett szakítanunk a túrát. Ha valamit megtanultam az évtizedek során, akkor az az, hogy ott, ahol a sikert osztják, a hitünk és elszántságunk ereje többet számít a körülmények viszontagságainál. Aki ismer engem, tudja jól, hogy SOHA nem adom fel és a végsőkig küzdök a céljaimért! Ezt most sem tettem másként, a kórházból talpra állva újult erővel, új tervekkel, egy új helyszínen, Thaiföldön vettük célba az áhított gigantikus harcsákat. Hogy mit tartogatott számunkra a második fejezet? Ebből a cikkből kiderül!
A Haldorádó Aroma Tuning folyékony aromákkal akár többszörösére növelhetjük etetőanyagunk csalogatóhatását, de rendkívül jó a széttört és főtt (áztatott) magvak, sőt a pelletek aromásítására is. Egyetlen flakon aroma akár 5-10 kg etetőanyag megízesítésére és aromásítására elegendő.
Alkalmazása roppant széleskörű, de leggyakrabban száraz etetőanyagra, kukoricapogácsára, vagy a bekeveréshez szükséges vízhez öntve kerül felhasználásra. Készíthetünk vele túlaromásított, etetőkosárba szánt keveréket is. Ekkor kis mennyiségben is meghökkentő lesz a csalogatóhatása!
A rendkívül tömény aroma alapját 100%-ban a gyümölcscukor szirup adja, ami kiváló hordozóanyagnak bizonyult a próbahorgászatok során. Az édes szirup kifejezetten jól harmonizál a hozzákevert tömény aroma alkotóelemeivel. Az aroma a hideg és felmelegedő vízben egyaránt megállja a helyét. Hőmérséklettől függetlenül rendkívül jól keveredik a vízben. Természetesen minél melegebb a víz, annál gyorsabb ez a keveredés, de szemben az olajos aromákkal, ez hideg víz esetében sem „ugrik” össze, ugyanolyan hatékonysággal dolgozik.
Immár 13 különböző ízben érhető el: Nagy Ponty, Nagy Amur, Nagy Dévér, Vörös Démon, Tenger Kincse, Mézes Pálinka, Sajtos Bajszos, Fűszeres Hal, Magyar Betyár, Édes Ananász, Vad Ponty, Vad Szilva, illetve az új folyóvízi finomság, a Scobar!
A Haldorádó Aroma Tuning Scobar egy élénk piros színű, sűrű, tömény különleges ízvilágú aroma, amit kifejezetten folyóvízre, a paduc és a márna horgászatához fejlesztettünk. Sokan tudják, hogy a legfogósabb márnacsalik a sajtos ízek. Legyen szó bármilyen rafinált, kitanult márnáról, ennek nem tud ellenállni, valamint a paduc is kedveli ezt a vonalat, így hát ez képezi az aroma alapját. Ehhez kevertünk hozzá két másik, karakteres ízvilágot, melyekkel kissé savanykás, illetve édes fűszeres jellege lett. Ezek arányát sok-sok horgászat csiszolta tökéletesre hazánk, valamint a környező országok folyóvizein. Ezzel az aromával nagyságrendileg megnövelhetjük az etetőanyagunk csalogató hatását, hiszen a folyóvíz sodrását kihasználva iránymutatásul szolgál a halaknak, egyenesen a csalinkig!
Tipp: Ajánljuk hozzá a Bázis Mix - Scobar / Paduc, Márna etetőanyagunkat! Leghatékonyabb alkalmazási módja, ha közvetlenül az etetőanyaghoz adagoljuk, de a teszthorgászataink során kiváló eredményeket adott akkor is, amikor hagyományos csemegekukoricát áztattunk bele a horgászatot megelőző napon. Ilyenkor a puha csemegekukorica magába szívta az értékes aromát és sokáig áradozott az emberi orr számára kellemesnek épp nem mindig nevezhető sajtos aromától. Kiváló csalizási mód, ha az előre beáztatott csemegekukorica mellé a horogra tűzünk pár szem csontkukacot, amit szintén a bemártunk a horoggal az aromába. Ilyenkor egy olyan csábító falat jön létre, ami árasztja magából a sajt aromát, ugyanakkor a csontiknak köszönhetően mozgolódik a fenéken. Ha a márna megtalálja, olyan erővel ragadja majd meg a csalinkat, hogy győzzük tartani a botot!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A Haldorádó Aroma Tuning folyékony aromákkal akár többszörösére növelhetjük etetőanyagunk csalogatóhatását, de rendkívül jó a széttört és főtt (áztatott) magvak, sőt a pelletek aromásítására is. Egyetlen flakon aroma akár 5-10 kg etetőanyag megízesítésére és aromásítására elegendő.
Alkalmazása roppant széleskörű, de leggyakrabban száraz etetőanyagra, kukoricapogácsára, vagy a bekeveréshez szükséges vízhez öntve kerül felhasználásra. Készíthetünk vele túlaromásított, etetőkosárba szánt keveréket is. Ekkor kis mennyiségben is meghökkentő lesz a csalogatóhatása!
A rendkívül tömény aroma alapját 100%-ban a gyümölcscukor szirup adja, ami kiváló hordozóanyagnak bizonyult a próbahorgászatok során. Az édes szirup kifejezetten jól harmonizál a hozzákevert tömény aroma alkotóelemeivel. Az aroma a hideg és felmelegedő vízben egyaránt megállja a helyét. Hőmérséklettől függetlenül rendkívül jól keveredik a vízben. Természetesen minél melegebb a víz, annál gyorsabb ez a keveredés, de szemben az olajos aromákkal, ez hideg víz esetében sem „ugrik” össze, ugyanolyan hatékonysággal dolgozik.
Immár 13 különböző ízben érhető el: Nagy Ponty, Nagy Amur, Nagy Dévér, Vörös Démon, Tenger Kincse, Mézes Pálinka, Sajtos Bajszos, Fűszeres Hal, Magyar Betyár, Édes Ananász, Vad Ponty, Vad Szilva, illetve az új folyóvízi finomság, a Scobar!
A Haldorádó Aroma Tuning Scobar egy élénk piros színű, sűrű, tömény különleges ízvilágú aroma, amit kifejezetten folyóvízre, a paduc és a márna horgászatához fejlesztettünk. Sokan tudják, hogy a legfogósabb márnacsalik a sajtos ízek. Legyen szó bármilyen rafinált, kitanult márnáról, ennek nem tud ellenállni, valamint a paduc is kedveli ezt a vonalat, így hát ez képezi az aroma alapját. Ehhez kevertünk hozzá két másik, karakteres ízvilágot, melyekkel kissé savanykás, illetve édes fűszeres jellege lett. Ezek arányát sok-sok horgászat csiszolta tökéletesre hazánk, valamint a környező országok folyóvizein. Ezzel az aromával nagyságrendileg megnövelhetjük az etetőanyagunk csalogató hatását, hiszen a folyóvíz sodrását kihasználva iránymutatásul szolgál a halaknak, egyenesen a csalinkig!
Tipp: Ajánljuk hozzá a Bázis Mix - Scobar / Paduc, Márna etetőanyagunkat! Leghatékonyabb alkalmazási módja, ha közvetlenül az etetőanyaghoz adagoljuk, de a teszthorgászataink során kiváló eredményeket adott akkor is, amikor hagyományos csemegekukoricát áztattunk bele a horgászatot megelőző napon. Ilyenkor a puha csemegekukorica magába szívta az értékes aromát és sokáig áradozott az emberi orr számára kellemesnek épp nem mindig nevezhető sajtos aromától. Kiváló csalizási mód, ha az előre beáztatott csemegekukorica mellé a horogra tűzünk pár szem csontkukacot, amit szintén a bemártunk a horoggal az aromába. Ilyenkor egy olyan csábító falat jön létre, ami árasztja magából a sajt aromát, ugyanakkor a csontiknak köszönhetően mozgolódik a fenéken. Ha a márna megtalálja, olyan erővel ragadja majd meg a csalinkat, hogy győzzük tartani a botot!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.