Ajándékötletek pontyhorgászoknak 2. rész - A rod-podok

Ajándékötletek pontyhorgászoknak 2. rész - A rod-podok

Az első részben azokat az elektromos kapásjelzőket válogattuk össze, melyek tökéletes karácsonyi ajándékként is szolgálhatnak, most pedig az ehhez szorosan kapcsolódó, jó minőségű bottartó állványokat mutatjuk be oly módon, hogy mindenki megtalálhassa benne az igényeinek megfelelő darabot.

Az ajánló tematikáját úgy állítottuk össze, hogy a kezdő, a módszerrel még csak ismerkedő horgászoktól a haladókon (akik már szélesebb ismeretekkel rendelkeznek) át eljussunk a profikig, akinek már lételeme a pontyhorgászat.

Kezdjük a legegyszerűbb alapmodellekkel, melyek szűk állíthatósággal rendelkeznek, de elegendők, ha csupán arra van szükség, hogy vízszintes állapotban biztonságosan el tudjuk helyezni botjainkat egy stégen vagy mólón, ahol lehetetlen leszúrni bármilyen bottartó villát. Ezek több esetben is megvásárolhatók szettekben, így további kedvezménnyel juthatunk elektromos kapásjelzőkhöz, sőt még akár swingerekhez is.

1. GOLDSTAR TGV Rod-pod szett

Univerzális alap rod-pod, amelyet két hagyományos horgászbot vagy bojlis bot tárolására szolgál. Óriási előnye, hogy olyan helyen is biztos támasztékot nyújt botjainknak, ahol normál esetben egyetlen bottartót sem lehet leszúrni. Ilyenek a mólók, stégek és a kövezett partszakaszok.

További információ a GOLDSTAR TGV Rod-pod szettről

Egy kezdő összeállítás hihetetlen kedvező áron

2. HALDORÁDÓ Eco Rod-pod szett

Ez a rod-pod szétszerelt állapotban minimális helyet foglal, akár a botzsákjában is elfér. Egyszerű kezelhetőség, könnyed használhatóság jellemzi, alig 2 perc alatt összeállítható. Az állványon felül jár hozzá két darab elektromos kapásjelző és két darab swinger is.

További információ a HALDORÁDÓ Eco Rod-pod szettről

Ennél a szettnél a kedvező árban az állvány mellett elektromos kapásjelzőket és swingereket is kapunk

3. CARP ACADEMY Profi Rod-pod szett 4 (KB-362)

A Carp Academy Hi Rod-pod három hagyományos fenekező vagy bojlis bot stabil tárolására szolgál. A szettben az állvány mellett két darab elektromos kapásjelzőt is kapunk.

További információ aCARP ACADEMY Profi Rod-pod szettről

Itt már egy fokkal szélesebbek az állíthatósági lehetőségek, és a rod-pod stabilitása is lényegesen jobb

Itt következik a haladó szint, melyben már fontos szerepet kapott a szélesebb körű állíthatóság és a minél praktikusabb, gyorsabb összeszerelés. Érdemes ezt a kategóriát választani, főleg ha ajándéknak szánjuk, mert egy sokkal szélesebb körben felhasználható kompakt terméket kapunk.

4. Carp Expert Deluxe Rod-pod

Masszív, 4 bot kényelmes elhelyezésére alkalmas bottartó. Párnázott hordtáskával kapható, így szállítása is rendkívül egyszerű. Három állítható lábbal rendelkezik, így nemcsak a magassága állítható, de a terepviszonyok egyenetlenségeit is könnyedén kiküszöbölhetjük.

További információ a Carp Expert Deluxe Rod-podról

A központi lábas állványok között belépő kategóriát képvisel, ellenben négy bot is biztonságosan elhelyezhető rajta

5. Carp Expert Rod-pod 3 Megaszett

Ezzel a szettel a haladó és profi pontyhorgászok magas igényeit, elvárásait kívánjuk kielégíteni. A szett alapját a felszerelések, horgászbotok vízparti elhelyezéséhez kiváló lehetőségét kínáló Carp Expert STABIL Rod-pod adja az E-sential rádiós kapásjelző szettel kiegészítve. És hogy hiányérzetünk ne legyen, egy kiváló láncos swinger szett is szerepel az összeállításban.

További információ a Carp Expert Rod-pod 3 Megaszettről

Egy komplett szett, mely nagy segítség lehet a tanácstalan horgászok (vagy horgászfeleségek) részére

6. CARP ACADEMY Emotion rod-pod New

Ez a rod-pod egyedülálló módon 5 bot tárolására alkalmas. További különlegessége, hogy minden ponton található 1-1 szorítócsavar, így teljes egészében saját ízlésre alakítható. Mindegyik láb állítható oldal és hosszanti irányban is, és még a kereszttartó dőlésszöge is állítható, így szinte a földre lehet fektetni a bottartó állványt.

További információ a Carp Academy Emotion rod-podról

Az Emotion rod-pod szinte minden helyzetre megoldást nyújt

7. CARP ACADEMY Grizzly Rod-pod

A Grizzlynél a váz vastag, merevített alumínium szelvényekből készült, míg a csatlakozási pontokon gyorszáras stabil kötőelemeket találunk. Méretei igen tekintélyesek, ezért rendkívül stabil annak ellenére, hogy központi lábas rod-podról beszélünk. 170 cm-es nyitott méretével a legnagyobbak közé tartozik. A 60 cm széles kereszttartóknak köszönhetően kényelmesen elhelyezhető 3 bot rajta nagyméretű orsókkal. Mivel központi kivitel, könnyen elhelyezhetjük stégen is.

További információ a Carp Academy Grizzly rod pod-ról

A Grizzly egy nagyon átgondolt, központi háromlábas állvány

8. PROLOGIC Tri Lux Rod-pod 4 botos

A rod-pod különlegessége, hogy tetszés szerint állítható a ráhelyezett botok magassága. Ha a helyzet úgy kívánja (pl.: Háromfán), hogy a sűrű vízi növényzet miatt magasra kell állítani a botokat, hogy minél kevesebb zsinór feküdjön a vízen, csupán egy mozdulat, és máris égbe mutatnak bojlis botjaink. Ha a sűrű csónak- vagy hajóforgalom miatt a zsinórt minél laposabban kell „elrejteni”, botjaink spiccét a víz felszíne felé kell közelítenünk.

További információ a PROLOGIC Tri Lux Rod-pod 4 botos állványról

Jó minőségű állvány praktikus hordtáskával, négybotos kivitelben

9. PROLOGIC Tri-Sky Pod 3 Rod

Különlegessége, hogy használható vízszintes állásban is, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor az ég felé is állítható. Ez úgy érhető el, hogy az első két rövid láb helyett 2 hosszút tehetünk be (tartozék). A lábakat 3 különböző szögben lehet rögzíteni.

A Tri-Sky Pod biztonságosan tatja botjainkat, még közel függőleges helyzetben is

További információ a PROLOGIC Tri-Sky Podról

10. FOX New Stalker Plus Rod-pod

Az új rod-pod egyik különlegessége, hogy a műanyag alkatrészeket külön megerősítették. További érdekessége, hogy 2 db 2 botos, és 2 db 3 botos kereszttartót is mellékelt a gyártó. Az alumíniumból készült rod-pod önsúlya rendkívül csekély, mindössze 1700 gramm! Ennek ellenére stabil, és akár a 3,9 méteres botok is kényelmesen elférnek rajta.

További információ a FOX New Stalker Plus Rod-podról

Tipikus „angol” rod-pod a mai trendnek megfelelően

11. FOX Horizon Dual Rod-pod 3 botos

A gyorszáras megoldásának köszönhetően egyetlen mozdulattal növelhető a hossza és a lábak magassága is. A rod-podhoz jár egy hordtáska is.

További információ a FOX Horizon Dual Rod-podról

A megújult Horizon Dual Podhoz már gyárilag jár a hordtáska, ami korábban nem volt jellemző a FOX-nál

Az összeállítás legmagasabb, prémium kategóriáját a FOX uralja az idei évben megújuló Ranger MK2 állvánnyal, melyet a „fanatikus”, mindenre elszánt specialistáknak ajánlunk.

12. FOX Ranger 3 Rod-pod MK2

Az új formában és kivitelben készülő, hosszasan tesztelt MK2 a gyártó meglátása szerint a valaha készült legsokoldalúbb rod-pod. Nincs olyan körülmény, helyzet a vízparton, melynek során ne állíthatnánk fel gond nélkül. Legyen bármilyen terep vagy időjárási körülmény, a Ranger MK2 mindenhol megállja a helyét. A rod-pod két verzióban is használható, az egyik, hogy a lábak középütt helyezkednek el, de ha a helyzet úgy kívánja, a lábakat a rod-pod két végére is tehetjük. Az egyik legfőbb különlegessége, hogy minden ponton gyorszárral látták el. Ennek következtében a rod-pod komplett felállításánál a lábak betekerése tart a legtovább, pedig az is csak néhány másodpercet vesz igénybe.

További információ a FOX Ranger 3 Rod Pod MK2 bottartó állványról

Ha egy kompromisszummentes profi állványra vágyunk, a FOX Ranger MK2 tökéletes választás
Minden helyzetben teljes biztonsággal helyezhetjük el rajta botjainkat

Írta: Haldorádó Team
Fotó: Nagy Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.