Gamakatsu horgok a modern pontyhorgászat igényeihez hangolva

Gamakatsu horgok a modern pontyhorgászat igényeihez hangolva

Nem véletlen a Gamakatsu a horoggyártók királya, hiszen minden túlzás nélkül állítható, hogy a legszélesebb horogpalettával ők rendelkeznek a világon. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért sem állhat meg a fejlesztés. Ez nem feltétlen eredményez egy teljesen új horogformát, hanem csekélységnek tűnő, mégis rendkívül hasznos változtatásokban mutatkozik meg. Lehet akár egy új anyag, vagy bevonat bevezetése, de lehet egy bojlis horogszéria „feederesítése”, finomítása. Egy biztos, a Gamakatsu élen jár a fejlesztésekkel. Éppen ezért büszkén mutatjuk be az új horogszériáit.

Ebben a cikkben bemutatott horogszériák igazán széles méretválasztékkal rendelkeznek. Így a finom pontyhorgászat és kis csalik hívei is találhatnak olyan kisméretű horgokat, amellyel már a legóvatosabb ponty is becsapható. Ezek a kis horgok azonban olyan erősek, olyan acélosak, hogy könnyedén megbirkóznak akar a tó legnagyobb 20+-os halaival is. Így a végszereléket a végletekig finomítva sem kell azon aggódni, hogy esetleg életük hala pont ezen fog múlni...!

Ha a Gamakatsu újdonságot dob a piacra, arra bizony a legtöbb pontyhorgász odafigyel

G-Carp Specialist R

Jellemzői: A finom pontyhorgászathoz készített, vékonyabb testű, mégis rendkívül erős horog, mely a modern, finomszerelékes - fűzött csalis - pontyhorgászat során is elengedhetetlene. A horog extra éles heggyel, micro szakállal, karcsúsított öböllel, valamint 15 fokban befelé forduló szemmel rendelkezik. Ez a típus PTFE bevonatot kapott, mely mattá és simábbá teszi a felületet, ezáltal még könnyebb akadást biztosít. Mindemellett keménysége révén a hegy is tartósabb. A különleges formának és a rendkívül éles hegynek köszönhetően kitűnő választás minden pontyhorgásznak!

Mérettartománya: 2, 4, 6, 8, 10, 12

A kisebb Specialist R mértek ideálisak feederezéshez is
Leggyakrabban hajszálelőkén célszerű felkínálni a csalit, amely a fenéken fekszik

G-Carp Specialist RX

Jellemzői: Ahogy a nevében is benne van, formájában azonos a G-Carp Specialist R horoggal, de annak extra erős változata. A horog ugyanúgy PTFE bevonatot kapott, de 15%-al vastagabb, ezáltal erősebb is lett. Ennek a horognak a hegye különösen tartós, így ajánlott a legnehezebb terepeken történő horgászatra.

Mérettartománya: 2, 4, 6, 8, 10, 12

Ez a horog a Specialist R Extra erős változata, amely …
… a legkeményebb terepen is garantáltan helyt áll!

G-Carp Hump Back

Jellemzői: A Hump Back napjaink egyik legnépszerűbb formájú bojlis, pontyos horga. A PTFE bevonatos egyedülálló, hajlított formájának köszönhetően a zsugorcsövezést sem kell alkalmazni, hisz ez a horog mindig optimális helyzetben várja a halak érkezését. Kialakítása révén szinte minden esetben az alsó ajkakba akad. Sokan használják ezt a típust például a ,KD-rigekhez” pop up csalival. De bármilyen klasszikus végszerelékhez ajánlott, ahol lebegő csalit kell felkínálni.

Mérettartománya: 2, 4, 6, 8, 10

Különleges, egyben népszerű horogforma
Ez a horogforma kifejezetten előnyös a lebegő csalik alkalmazása során. Az akadás (zsugorcső nélkül is) szinte minden esetben tökéletes!

G-Carp Snagger

Jellemzői: Hasonlóan az előző horoghoz, ennél is ívelt a horog szára, de erősebben, 28 fokban befelé fordul a horogszem, aminek köszönhetően itt sem szükséges zsugorcső, vagy horogbefordító használata. A PTFE bevonat ennél a horognál sem maradhatott el. Kisebb méretű fűzött csalikhoz ajánlott használni. A különleges formának és a rendkívül éles hegynek köszönhetően kitűnő választás minden pontyhorgásznak.

Mérettartománya: 2, 4, 6, 8, 10, 12

Ez a horog a 28 fokban befelé hajló horogszemnek köszönhetően kiemelkedően jó akadást biztosít
Kikönnyített és lebegő csalik használatához ajánlott

G-Carp Wide Gape Super

Jellemzői: Ez a horog 25 fokban kifelé forduló szemmel, mikro szakállal és PTFE bevonattal rendelkezik. A Chod szerelékekhez, illetve merev, monofil és fluorokarbon előkékhez tervezték. A kifelé hajló horogszem (merev előke használatakor) engedi, hogy a horog szára kövesse az előke egyenesét, így növelve az akadást. Kimondottan ajánlott olyan vizeken is, ahol a halak szája puhább, tehát elsősorban nem kagylóval táplálkoznak.

Mérettartománya: 2, 4, 6, 8, 10, 12

Fluorocarbon előkéhez ajánlott…
... Chod és Zig Rig végszerelékek ideális horga

(X)
Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.