Hasznos tippek a biztos akadás érdekében, avagy hogyan használom én a Nash horgokat

Hasznos tippek a biztos akadás érdekében, avagy hogyan használom én a Nash horgokat

A bojlis horgászat szerelékeit számtalan módon tudjuk összeállítani, nagyon sok variáció létezik különböző helyzetekre. Mégis van bennük valami közös, a horog! Számtalan formájú és méretű horog kapható a horgászboltokban és mindegyiket különböző szerelékekhez formázták meg. De mikor melyiket kell használni? Ebben kívánok most segítséget nyújtani, hogy az akadás a legjobb legyen és az igazán nagyok is partra kerülhessenek!

A Nash termékkínálatában megtalálható horgok mindegyike speciális bevonattal rendelkezik és páratlan az éltartása. Magas minőségű japán acélból készítik, aminek köszönhetően a legnagyobb igénybevételkor is a maximumot nyújtja. Magabiztosságot ad, hogy horgászatunk során sokáig biztosítja a tőle elvárt teljesítményt, így nem kell többször cserélni egy hosszabb túra alatt, mert kicsorbul a hegye. Sokan találkoztunk már olyan helyzettel, hogy eltört vagy kihajlott a horgunk egy-egy akadó miatt vagy - rosszabb esetben - egy nagyobbnak vélt hal fárasztása során. Hogy mi e jelenség oka? A válasz igen egyszerű: ezért egyrészt a horgok alapanyaga a felelős, másrészt az akadás, azaz hogy a megakadt horog mely része kapja a terhelést. Az lágyabb, rugalmasabb fémből készült a horog nehezen törik, inkább kihajlik, ezzel szemben a rideg, merev anyagú horgok eltörhetnek. Ha ilyen jelenséggel találkozunk horgászatunk során, akkor célszerű a horog méretét változtatni (akár kisebb horgokra váltani), mivel a horog csak akkor törik el, ha a terhelés a horog hegyére esik. Ha a horog öble teljesen átfogja a hal szájában lévő húst, akkor már sokkal kisebb a terhelés a horog hegyén, és így sokkal magabiztosabban tudjuk kifárasztani a halunkat.

Mindössze ötféle formában alkották meg Nash horgokat, de ezek minden szituációt megoldanak!

A Nash horgok már hosszú évek óta magas minőségükkel és élük kiváló tartósságával bizonyították, hogy a boltokban kapható horgok közül a legjobbak közé tartoznak. Mindössze ötféle formában alkották meg őket.

Fang X

Az első a Fang X, mely egy hosszú szárú, kis öblű, agresszív horog. A horog hegye és a horogszem olyan szöget zár be, mely a legkönnyebb akadást eredményezi - ezért hívjuk mi ezt agresszív horognak. Vékony szára és kis súlya miatt könnyen felszippantja a hal, hosszú hegye mélyen a hal szájába hasít. Ezt a horgot kifejezetten a tavaszi vagy az őszi horgászatoknál ajánljuk, amikor még a víz hideg, és a halak szájában lévő bőr kemény. Ez a hegyes, agresszív horog könnyen áthatol a kemény bőrön és biztosan tartja a halat.

A Fang X hosszú szárú, kis öblű horog
Horogbefordítóval is kombinálhatjuk
Széles körű használhatósággal rendelkezik
Kedvenc horgom segített hozzá ehhez a csodás halhoz!

Fang Gaper

A második a Fang Gaper, mely látványosan különbözik a Fang X-től. A Gaper horognak rövid szára és hatalmas öble van. Ez a horog biztosan tartja a halat, mivel akadáskor jó nagy húsrészt fog át. Igazi erőgép, ha fogalmazhatok így, mivel vastag szára és stabil fogása a legextrémebb helyzetekben is kellő magabiztosságot ad. Igen, vannak olyan helyzetek, hogy a halat el kell fordítanunk az akadók elől! A horog hegye és a horogszem által bezárt szög miatt nem sorolhatjuk az agresszív horgok közé, de ha zsugorcsövet rakunk rá - megváltoztatva a görbületét -, akkor máris agresszív horgot kapunk. Önmagában véve kifejezetten nyári horog akadós pályára tervezve: nyáron is a halak szájában a bőr puha - ez a horog nagy öblének köszönhetően nagy húsrészt átfogva ekkor is biztosan tart. Kitűnően vizsgázott a háromfai horgászatokon, mivel halvesztés nélkül sikeresen zártunk már pár túrát a Gaper használatával az extrém környezet ellenére.

A Fang Gaper hatalmas öblű, rövid szárú horog
Az ilyen speciális helyekre teremtették
A rövid szár miatt spontán kialakuló helyzetének köszönhetően zsugorcső nélkül is használhatjuk

Fang Uni

A harmadik a Fang Uni. Nem létezik olyan horog, ami minden körülménynek meg tud felelni, de talán ez a horog áll a legközelebb hozzá. A Fang Uni hosszabb szára és közepes öble egy igazi, univerzális fegyverré teszi. Könnyen akad és jól is tartja a halat. Különböző apróságokkal abszolút agresszívvé tehetjük a legjobb akadás végett.

A Fang Uni talán a leginkább univerzálisnak nevezhető formavilággal rendelkezik
Ez a típus a horog szárra húzott kis szilikon csővel válik teljessé
A Fang Uni akár akadós helyeken is megállhatja a helyét

Fang Twister

Mi is a legfontosabb számunkra egy horogban? Könnyen akadjon, erősen tartsa a halat minden körülmény között, akár hideg, akár melegebb vizekben. Ehhez nagy húsrészt átfogó öbölrészre és hosszú, erős szárra van szükségünk. Ezt testesíti meg talán a legjobb horog, a Fang Twister.

A Fang Twister egy hosszú szárú, nagy, szögletes öblű, agresszív horog. Hosszú szára és befordított horogszeme felel a legjobb akadásért, ezért ez is agresszív horognak minősül. Szögletes, nagy öble nagy húsrészt fog át akadáskor, ezért mindig biztosan tartja a halat. Hosszú hegye könnyen és mélyre hatol még a legkeményebb pontyszájakban is. Sok neves pontyhorgász használja, és már számtalan helyzetben bizonyította, hogy a legjobb horgok egyike.

A Fang Twister igazi univerzális horog
Univerzális típus minden fajta csalizáshoz
A zsugorcső biztosítja a horog megfelelő dőlését
Nyugodtan engedjük távolabb csalinkat a horogtól
Ha jól választunk horgot, a fárasztások közben is jól tartanak, és a fogás sem marad el

Fang Twister Chod

A Fang Twister annyira jónak bizonyult, hogy a manapság teret hódító Chod végszereléknek megfelelően ezt a horgot fejlesztették tovább, hogy a legjobb Chod horgot alkossák meg. Így született meg az ötödik formájú Nash horog, a Twister Chod. Hosszú szárral és nagy, szögletes öböllel rendelkezik, amit a Fang Twistertől örökölt, viszont - hogy igazán jó Chod horog legyen - a horogszemét kifelé, azaz a Fang Twisternél megfigyelhetővel pontosan ellentétes irányba hajlították, hogy az a legjobb végszerelék megkötését segítse a Chod végszerelékes horgászat során.

A Twister Chod változata
A megszokott Chod horgokhoz képest hosszabb szárral rendelkezik
A Chod szerelék nem hiányozhat ma már egyetlen pontyhorgász fegyvertárából sem

További hasznos tippeket ebben a kisfilmben láthatsz:

Az írásban bemutatott termékek mindegyike első alkalommal a IX. Haldorádó Pontyhorgász Napokon kerül bemutatásra és kedvezményes áron meg is vásárolhatók majd!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.