Kedvező árú fotelek a Carp Academy kínálatából

Kedvező árú fotelek a Carp Academy kínálatából

A mögöttem lévő majd ezer pontyhorgászattal eltöltött nap tükrében nyugodtan mondhatom, hogy a felszerelések, botok, orsók fajtája, a végszerelékek típusa, valamint a csalik mellett legalább annyira fontos, hogy amíg a vízparton vagyunk, az időt kényelmesen is töltsük el… Ebben a részben (és a következőben) olyan kényelmes horgászszékeket fogok bemutatni, amikben garantáltan pihentetően tudjuk eltölteni a vízparti órákat vagy akár napokat. A kedvező árú modellektől a prémium kategóriás fotelekig górcső alá vesszük a szortimentet, így mindenki igényei és pénztárcája szerint tudja kiválasztani a számára ideális változatot.

Ebben a részben a legkedvezőbb árú változatokkal fogunk megismerkedni, melyek közül három bevált modellt szeretnék bemutatni. Ezek mindegyike megtestesíti az egyszerűség-nagyszerűség összefüggést, ezért biztos vagyok benne, hogy sokan találnak majd közülük számukra megfelelőt.

Ebben a részben a legkedvezőbb árú változatokkal fogunk megismerkedni, melyek közül három bevált modellt szeretnék bemutatni

Carp Academy Promo Carp fotel

Az ember dereka nagyon könnyen elfárad a hagyományos, egyenes háttámlájú székekben, melyekben szinte hátradőlni sem tud kényelmesen. Ha ismerős ez az érzés, és ezután szeretné valóban pihentetően eltölteni a horgászatra szánt idejét, nyugodt szívvel ajánljuk, próbálja ki a Promo Carp fotelt! Ez a modell rendkívül masszív és kényelmes ülőhelyet biztosít számunkra, ráadásul rengeteg olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyeket általában csak a felsőbb árkategóriájú típusoknál találhatunk. Az egyik ilyen az állítható dőlésszögű háttámla. Ennek segítségével a derékszögűtől a vízszintes beállításig tudjuk beállítani a háttámla dőlését olyanra, ahogy aktuálisan a legkényelmesebb számunkra. Ezt a funkciót az oldalt található gombok meglazításával, illetve megszorításával lehet használni. Szintén a kényelemért felelnek a kétoldalt felszerelt, erős karfák is, melyekre bátran támaszkodhatunk, ha hirtelen kell felállni a fotelből. A fotel teherbírása maximum 90 kg. Méreteiből adódóan is abszolút komfortos pihenést tesz lehetővé, amíg a kapásra várunk. Ülőrészének mérete: 45 x 42 cm, háttámla mérete pedig: 45 x 48 cm. Magassága alapvetően 25 cm, azonban a lábak magassága természetesen a Promo Carp fotelnél is állítható (+ 7 cm), így az egyenetlen terepen is vízszintesen ülhetünk benne. Ovális alakú, süppedésmentes billenőtalpai garantáltan stabil tartást adnak.

Nagyon kis helyigényű, kompakt fotel
Mind a négy lába állítható magasságú
A tappancsok segítenek a talajegyenetlenségek áthidalásában
A lábai könnyedén kihajthatóak
E tekerő gomb kilazításával állítható a háttámla dőlésszöge
Mivel az ülőmagassága nem túl magas, akár csónakban is használható
A háttámla széles tartományban dönthető

Carp Academy Legacy fotel

Az előző típushoz hasonlóan a Legacy fotel is egy felsőbb kategóriát idéző, rendkívül masszív és kényelmes szabadtéri ülőalkalmatosság. E típus estében a háttámla dőlésszöge fix, így az már nem állítható. Az a dőlésszög azonban, melyet a gyártó alapállásra kalibrált, rengeteg teszt és számos különböző testalkatú horgász véleménye alapján optimális - horgászat során a legtöbben éppen ilyen háttámla-szöget szoktak használni. Ennek a kialakításnak megvan az az előnye, hogy a fotel lényegesen gyorsabban felállítható, illetve összecsukható a horgászat végén, mint a gombbal állítható háttámlájú modellek. A Legacy fotelre szintén erős, fém karfákat helyeztek, melyek hasznos támaszként szolgálnak, amikor felállunk. Méretéből adódóan ez a modell is abszolút komfortos pihenést tesz lehetővé. Ülőrészének mérete: 40 x 45 cm, háttámlája mérete pedig 40 x 50 cm. A lábak állítható magassága itt is alaptulajdonság, így az egyenetlen terepen is vízszintesre tudjuk állítani az ülőfelületet. Eredeti magassága 30 cm, melyet a lábak kinyújtott állapotukban 8 cm-rel növelnek meg.

A Legacy kompakt méretű, erős fotel
A kétoldalt található piros biztonsági csavarok megakadályozzák a lábak idő előtti becsuklását
A merevítés vége kis műanyag tappancsot kapott, hogy szállítás közben se sértse meg akár az autó kárpitját
Minden kritikus rész plusz erősítést kapott
A lábai természetesen állíthatóak

Carp Academy Weekend fotel

Ezt a fotelt azoknak a horgászoknak ajánlom, akik nem elégednek meg egy hagyományos székkel, és a vízparton töltött időt maximális kényelemben, fotelben szeretnék végigülni. A Carp Academy Weekend fotel, ahogy a neve is utal rá, egy többnapos horgászatra tervezett modell, melyben huzamosabb időt is pihentető kényelemérzet mellett tölthet el használója. A fokozott komfortosságról elsősorban a vastag, párnázott, magas minőségű anyaggal borított ülő- és háttámla-felület gondoskodik. A fotel huzata rendkívül strapabíró, vízlepergető Oxford Nylon anyagból készült. A Weekend fotel elmaradhatatlan elemei a „legömbölyített”, hosszított karfák, melyek sokkal kényelmesebbé teszik a pihenést, azonban ebben az esetben nem csupán a komfort fokozása fűződik a karfás megoldáshoz, hanem a rendkívül praktikus kivitelezésű, széles tartományban állítható háttámla is. Ennél a kemping stílusú fotelnél a megszokott tekerőgombos konstrukció helyett a karfákba építették a lazító és szorító szerkezetet, melynek segítségével állítani lehet a fotel háttámlájának dőlésszögét. Hogy ezt megtehessük, mindössze annyi a dolgunk, hogy a karfákat kattanásig felfelé húzzuk, majd ha az ezáltal szabadon dönthetővé vált háttámlával megtaláltuk a számunkra ideális állást, mindössze le kell nyomni a karfákat, s máris fixen rögzítetté vált a fotel háta. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás nincs a háttámla állítására! E fotel lábazata is remekül alkalmazkodik a terephez, így stabilan áll rendelkezésünkre a legkülönbözőbb sáros, egyenetlen talajon is. Festett, könnyű, de masszív szerkezete nagy terhelésnél is megbízhatónak bizonyult, maximum 100 kg körüli horgászoknak ajánljuk.

A Weekend fotel nagy népszerűségnek örvend a horgászok között
Fejtámlája vastagon párnázott
A karfával állítható a háttámla dőlésszöge
Az első két lába teleszkóp rendszerű
Magasított háttámlája kényelmesebbé teszi a vízparton töltött időt
Én is majdnem elszunyókáltam benne!:)

Írta: Kerekes Ernő
Fotó, videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.