Profi székek és ágy a Carp Academy kínálatából

Profi székek és ágy a Carp Academy kínálatából

A Carp Academy nem véletlenül közkedvelt név a horgászathoz kötött kényelmi eszközök piacán. A cég évről évre magas minőségi elvárásoknak megfelelő, mégis elérhető árú termékeket kínál a horgászoknak, melyekre hosszú éveken át megbízható társként számíthatnak a vízparton. Ezek közt megtalálhatók a kedvező árú, valamint az abszolút prémium kategóriát képviselő, kompromisszumokat nem ismerő modellek is. Az előző részben az olcsóbb kategóriába sorolható típusokkal ismerkedhettek meg az érdeklődök, a mai részben pedig minden hasznos információt megkaphatnak azok, akik a csúcsmodellek bemutatóján is velem tartanak.

Az ide sorolható kényelmi eszközök kategóriájában találhatunk ágyat, hálózsákot, valamint remek foteleket, melyek mind-mind olyan eszközök, amiket sokszor, változatos körülmények között volt alkalmam kipróbálni, s számomra egyértelműen bizonyítottak. A Carp Academy legújabb fejlesztésű termékeiről általánosságban elmondható, hogy egytől egyik kiváló minőségű termékek remek tervezői megoldásokkal, újdonságukkal. Minden modell nagy előnye, hogy lényegesen könnyebbek, mint az elődeik. Ez a gyártó által használt új, modernebb acélötvözetnek köszönhető, mely kisebb súly mellett is erősebb, mint a korábbi alapanyag.

Nézzük hát, mit kell tudni a termékekről:

Exclusive fotel

A Carp Academy Exclusive fotel tervezése során is számos zseniális megoldást alkalmaztak a készítők, melyekkel egy hihetetlenül kényelmes, praktikus, és rendkívül strapabíró fotelt alkottak. A fotel kartámasza ennél a modellnél sem maradhatott el, így karjaink kényelmesebb elhelyezését lehetővé téve megkönnyíti a pihenést. További különlegessége, hogy bordázott puha szivaccsal bélelt mind az ülőrész, mind a háttámla, ami a fotel elnevezését tükrözve valóban „exkluzív” komfortérzetet biztosít gazdájának. Ez nemcsak kényelmesebb, mint a hagyományos felület, de a nyári meleg időszakokban sokkal előnyösebb is, mert a bordázott betét jobban lélegzik, így nem fülled be a hátunk. Ezenkívül a fejtámlában is szivacs található. A háttámla egy gomb elforgatásával egyszerűen a kívánt szögbe állítható. Ez a gomb egy puha gumiborítást is kapott, melynek köszönhetően a vizes kéz sem tud megcsúszni rajta. A fotel huzata strapabíró, vízlepergető Oxford Nylon anyagból készült. Méretét tekintve igen tekintélyes, az ülőrész mérete: 52 x 52, háttámla mérete: 52 x 67 cm. Teleszkópos rendszerű lábainak talpa kiválóan alkalmazkodik a nehéz terephez, a fotel így stabilan és komfortosan áll rendelkezésünkre a legkülönbözőbb sáros, egyenetlen talajon is. Festett, masszív, acél szerkezete nagy terheléssel is megbirkózik, akár 100 kg körüli horgászok sem tudnak kárt tenni benne.

Mindenki talál igényeinek megfelelőt a kínált kényelmi eszközök között!
Az Exclusive fotel már ránézésre is tetszetős
Masszív fém erősítés a vázba illeszkedik, amikor a széket összeállítjuk, így az nem fog oldalirányba inogni
A nagyméretű forgós tappancs még a legdurvább parton is stabilan tartja a székünket
Természetesen az összes lába teleszkóposan állítható
Gumírozott állítócsavar segítségével dönthető és emelhető a háttámla
A széles kartámaszra mindig bátran rátámaszkodhat a horgász!
Vastag szivaccsal ellátott fejtámla a maximális kényelemért
Külön anyagból készítették a vázra bújtatható részt a háttámlán…
… és az ülőfelületen is, így téve a széket igazán erőssé!
Dupla szivaccsal készítették el
A Haldorádó Carp Team, azaz mi is ezt a széket választottuk túráinkra!

Luxxus fotel

Nyugodtan állíthatom, a „Luxxus” nem csupán a fotel nevében van jelen ennél a terméknél, hanem az általa nyújtott használati élményben is elnevezéséhez hűen érezteti magát. Ezt a fotelt azoknak a horgászoknak ajánljuk, akik a vízparton töltött időt maximális kényelemben szeretnék végigülni, s pihenésükből semmit sem akarnak alábbadni. A Carp Academy Luxxus fotel vastag párnázattal és karfával rendelkezik, melyek minden esetben kényelmesebbé teszik a pihenést. Huzata rendkívül strapabíró, vízlepergető Oxford Nylon anyagból készült, mely már sok terméknél bizonyított. A fotel teleszkópos rendszerű lábazata gond nélkül alkalmazkodik szinte bármilyen terepviszonyhoz, mivel a talpak végén extra széles, gömbcsuklós talpak találhatók, amik nem engedik megsüppedni a lábakat még a laza szerkezetű talajon sem. A háttámla esetében itt is beszerelték azt az elképesztően praktikus, karfába épített gyorszárat, aminek segítségével pillanatok alatt elvégezhető a háttámla dőlésszögének állítása anélkül, hogy fel kellene állnunk a fotelból. Ennek érdekében csak meg kell emelni a karfákat, majd az alul található fogazással lenyomva rögzíteni a kívánt szögben. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás nincs a háttámla állítására! Festett, könnyű, de masszív szerkezete nagy terhelésnél is megbízhatónak bizonyult. Maximum 100 kg körüli horgászoknak ajánljuk ezt a modellünket.

Luxxus fotel a luxus kényelemért!
A karfa emelésével változtathatjuk a háttámla dőlésszögét
A hosszú lábak erősített része
A Carp Academy logó garancia a minőségre ennél a széknél is
Ennél a széknél is teleszkópos az összes láb!

Deluxe Fotel

Szintén az idei évi újdonságok egyike a Deluxe névre keresztelt pontyozó fotel. E fotel kialakításánál magasított ülőfelületet és háttámlát terveztek a fejlesztők, mindemellett a villámgyors kezelhetőség volt az elsődleges szempont. A fotel felállítási ideje mindössze néhány másodperc, majd később egyedi, karfába épített gyorszáras megoldásának köszönhetően a háttámla dőlésszögének módosítása is pillanatok alatt elvégezhető művelet. A fotelt minden részletében minőségi, precíz kidolgozás jellemzi. Vastagon párnázott felületei teljes kényelemérzetet nyújtanak. Mind a négy lába teleszkópos rendszert kapott, valamint garantáltan süppedésmentes, gömbcsuklós billenőtalpakat rögzítettek rájuk, így szinte minden körülmény között stabilan helyezhetjük el fotelünket a vízparton. A háttámla mérete: 72 x 55 cm, míg az ülőlap mérete: 40 x 55, magassága pedig 40 cm.

Összecsukva nagyon lapos, így a szállítása egyszerű még az autóban is
Magasított háttámlán könnyedén pihentethetjük a fejünk, és még a széltől is védi a nyakat
Majdnem fekvő pozícióig dönthető

Relax Fotel

A Relax néven kínált pontyozó fotel kialakításánál az extrém teherbírás és a maximális kényelem megteremtése volt az elsődleges szempont. Ezt az ülőalkalmatosságot akár 150 kg-os testsúlyú, nagyobb termetű horgászok is nyugodtan használhatják. A fotelt minden részletében minőségi, precíz kidolgozás jellemzi. Komfortosságáról a vastagon párnázott, magasított ülőfelület és háttámla gondoskodik, illetve beépítettek egy extra deréktámaszt is. A magasított ülőrésznek, a magasabb háttámlának és a beleépített deréktámasznak egyaránt nagy előnye, hogy sokkal kényelmesebben lehet elhelyezkedni a fotelben, s mivel magasabban ülünk, egyszerűbb is „kiugrani” belőle egy hirtelen kapás esetén, mint az alacsonyabb típusokból, amiknél a lábunk jobban be van hajlítva. Nem elhanyagolható szempont a gyors kezelhetőség sem! A fotel felállítási ideje mindössze néhány másodperc, majd később egyedi gyorszáras megoldásának köszönhetően a háttámla dőlésszögének módosítása is pillanatok alatt elvégezhető művelet. Ezt a gyorszárat ugyanis a fotel karfájába szerelték, így egyetlen mozdulattal tudjuk a háttámla dőlésszögét állítani anélkül, hogy fel kellene állnunk, szemben a tekerőgombos állítási megoldással. A Relax fotel mind a négy lába teleszkópos rendszert kapott, valamint garantáltan süppedésmentes, gömbcsuklós billenőtalpakat rögzítettek rájuk, így szinte minden körülmény között stabilan helyezhetjük el fotelünket a vízparton. A háttámla mérete: 68 x 51 cm, az ülőlap mérete: 51 x 51 cm, magassága pedig 36 cm.

Már első ránézésre is látszik az a 150 kg-os terhelhetőség!
Erős, strapabíró vízhatlan borítás jellemzi
Plusz bevarrást kapott erősítés gyanánt
Kicsire összecsukható, könnyen szállítható
Széles tartományban állítható a háttámla dőlése

Relax ágy + hálózsák

Az idei évben megjelenő új modellek egyike a Relax nevet viselő pontyozó ágy + hálózsák együttes. Ezzel a termékkel egy abszolút prémiumkategóriás, garantáltan kifogástalan ülő- és fekvőkomfortot biztosító ágyat sikerült megalkotniuk a tervezőknek. Minden olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, melyet jogosan várhat el gazdája egy ilyen minőségi szintet képviselő felszereléstől. Ahogy a Relax elnevezés is utal rá, ez az ágy a kompromisszum nélküli, maximális kényelmet és pihenést szolgálja a vízparton. Elég csupán rátekinteni és máris látszik, hogy nem egy átlagos termékről van szó. 215 x 90 cm nagyságú, vastagon párnázott fekvőfelülete hihetetlenül komfortos, rendkívül igényes kivitelű horgászágy érzetét kelti. Az ágy stabilitása sem maradt alacsonyabb szinten, hiszen extra erős alátámasztott acélvázának és a 6 erős lábnak köszönhetően kiválóan bírja a nagy igénybevételt. Ezt az ágyat a 150 kg-os testsúlyú, nagyobb termetű horgászok is bátran használhatják, az ágy bírni fogja! A komoly anyagfelhasználás mellett az ágy súlya mindössze 13,5 kg maradt! A huzat anyaga kiváló minőségű poliészter. Kifejezetten a kényelemérzet fokozása érdekében egy beépített neoprén fejpárna is helyet kapott az ágyon. Az ágy mellé jár egy többrétegű, prémium anyagokból készült hálózsák, mely cipzár segítségével rögzíthető. Ezt használva garantáltan kényelmesen pihenhet rajta gazdája! Az ágy lábai könnyen a terepviszonyoknak megfelelő helyzetbe állíthatóak, a stabilitást a gömbcsuklós, széles alapú lábak biztosítják. Az ágy magassága 30 cm, melyet 14 cm-rel növelhetünk a teleszkópos lábakkal. Hálózsák mérete: 190 x 65 cm.

Szinte már franciaágy… De hol a hálózsák!?
Az ágy nagyon kevés gumit kapott, hogy csak minimális lógása legyen!
Itt látható az a kevés gumi középen, mert a szélein az erős anyag a jellemző
Az ágyon NINCS műanyag illesztési pont, csakis FÉM!
Mind a 6 láb nagy tappancsos, teleszkópos!
A matrac egy nagyon erős, strapabíró cipzárral távolítható el…
… lábrészhez összehúzva…
… majd megfordítható a hálózsák eléréséhez
Íme, a vállvédős, vastag hálózsák, alatta pedig a matrac, hogy a derék se fázzon alulról, valamint a nagyméretű, memóriahabos párna!
Az összecsukott ágy csattal rögzíthető, így a szállítás is könnyebb
Így sem foglal nagyobb helyet, mint egy átlagos horgászágy

(X)
Írta: Kerekes Ernő
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.