Prologic PVA termékek a Haldorádó kínálatában

Prologic PVA termékek a Haldorádó kínálatában

Az eredményes horgászatot nagyban befolyásolhatja a pontos és koncentrált etetés. Ha nem szükséges „tonnaszám” etetni, hanem elegendő kisebb mennyiségű csalit az etetésre bejuttatni, akkor talán a legkézenfekvőbb megoldást a PVA termékek használata jelenti. A poli-vinil-alkohol egy vízben oldódó anyag, melynek segítségével a csalival együtt etetőanyagot is tudunk a kiszemelt helyre juttatni. Ebben az írásban a Prologic PVA újdonságai kerülnek bemutatásra.

Prologic PVA Háló csövön 5 m

A pontyhorgászatok során főleg extrém időjárási körülmények közepette (pl. viharos szél) nagyon nehéz a pontos etetést tökéletesen végrehajtani. Ez egyaránt érvényes a behordással vagy esetleg a bedobással történő horgászatokra, és egy sikeres horgászatnak a pontos etetés az egyik legfontosabb alapfeltétele.

A sikeres horgászatnak a pontos etetés az egyik legfontosabb alapfeltétele

A legpraktikusabb és talán a legtöbbet használt PVA termék a háló. A PVA hálók használatával az etetéssel kapcsolatos problémáink egy csapásra megszűnnek, rendkívüli mértékben koncentrálhatjuk a horgon vagy a hajszálelőkén felkínált csalink köré az etetést. A PVA csőháló segítségével rövid idő alatt tetszőleges méretű PVA csomagokat készíthetünk, amivel különböző szemes etetőanyagokat (bojli, pellet, apró magvak) tudunk a csalival együtt bedobva, tehát közvetlenül a horog mellé juttatni. A PVA háló megtöltése egyszerű, nagyon gyorsan végrehajtható. A hálóból kapható 15, 24 és 35 mm-es változat, mindegyik 5 méteres kiszerelésben kapható.

  1. Vegye ki a légmentesen záró tokból a csőre felhúzott PVA hálót.
  2. Kösse be a háló alját, majd töltse bele az etetőanyagot a csőbe, mely így a PVA háló alsó, lezárt, csomóval rögzített részébe fog kerülni.
  3. Miután a megfelelő mennyiségű etetőanyagot betöltötte a csőbe (mindig figyelembe kell venni a bot maximális terhelhetőségét!) egy csomóval rögzíteni kell a PVA háló másik végét.
  4. Kössön egy újabb csomót a PVA hálóra közel az előző csomóhoz, s a két csomó közt vágja el a PVA hálót. Így a következő PVA tasak aljának rögzítését egy csapásra megoldotta.

A vékonyabb hálóba etetőanyagot célszerű tölteni
Az etetőanyag a horog közvetlen közelébe kerül a háló segítségével
Ennél nem lehet koncentráltabban etetőanyagot bejuttatni
A vastagabb hálóba a darabosabb falatok kerülnek…
… amik a vízbeérést követően…
… a horog körül terülnek el

Prologic PVA Háló csövön 15 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Háló csövön 24 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Háló csövön 35 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Utántöltő 5 m

Ez tulajdonképpen a Prologic PVA háló utántöltője, amely 5 m hosszú PVA hálót tartalmaz. Kedvezőbb árú, mint a csőre felhúzott kivitel. Így, ha az lefogyott (gyakorta) felesleg újra csővel együtt megvásárolni. A PVA háló oldódási ideje nyáron kb. 10-20, télen kb. 20-30 másodperc.

Mindhárom méretből kapható utántöltő

Prologic PVA Utántöltő 15 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Utántöltő 24 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Utántöltő 35 mm 5 m

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Zacskó

A PVA zacskó a hálók remek tulajdonságai mellett képes még egy plusz dologra, segítségével akár PVA-t nem oldó folyadékot is be tudunk juttatni! Ez a változat kifejezetten a nagy töménységű aromák vagy aromában ázó csalogatóanyagok bejuttatására alkalmas. Ennek nagy jelentősége van versenykörülmények közepette, az agyonhorgászott vizeken, vagy akár a rövid, 1-2 napos horgászatok esetében is. Ebben a csomagban 10 db PVA zacskót talál, melyek minden évszakban használhatóak, hideg és meleg vízben egyaránt megfelelő az oldódásuk. 3 méretben kapható: M: 13 x 6 cm, L: 15 x 8 cm, XL: 16,5 x 10 cm.

A Prologic PVA zacskó 3 méretben kapható
A zacskóba kerüljön bele a szemes csali és a horog…
… majd jöhet hozzá az aroma vagy dip, végül pedig meg kell kötni a zacskó száján található zsinórt
A zacskó segítségével tömény aroma vagy dip is bejuttatható az etetésre…
… és mivel a zacskó 20-30 másodpercet követően…
… teljesen feloldódik, szabaddá válnak az ellenállhatatlan csalogatóanyagok

Prologic PVA Zacskó M

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Zacskó L

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Zacskó XL

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Zsinór 15 m

A Prologic PVA zsinór egy igazán sokoldalúan felhasználható termék. Sok vízben a „kevesebb, több” elvén működik az etetés. Ahhoz, hogy néhány bojlit vagy egyéb szemes terményt az etetőhelytől távolabb is el tudjunk helyezni vagy közvetlenül a horog mellett tudjunk felkínálni, kiválóan alkalmas a PVA zsinór. A többi oldódó zsinórral ellentétben ez vastagabb, ezáltal nehezebben szakad, ugyanakkor hideg vízben is maradéktalanul feloldódik. Nedves időjárási körülmények között is kiválóan használható. A csalogatóanyagokat átfúrjuk, egy fűzőtű segítségével átvezetjük rajtuk a zsinórt, majd kis füzérként a horogra vagy az ólomra kötjük. 15 méteres kiszerelésben kapható.

A PVA zsinórral…
… a bojlik a horogra köthetők…
… ezzel növelve a csalogatóhatást

További infó: ugrás az áruházba

Prologic PVA Szalag 10 mm 15 m

A PVA szalag a zsinórral szemben nagyobb felülete miatt képes csomó nélkül is magán tartani a ráfűzött csalikat. A Prologic ABYSS PVA szalag az átlagosnál vastagabb, 51 mikron vastagságú anyagból készül, melyet lassabb oldódása miatt mélyebb vízterületekre ajánlunk. Különleges anyagának köszönhetően nem fog idő előtt szétoldódni még az extra meleg vízben sem, így biztosak lehetünk benne, hogy egyben éri el a vízfeneket. Vastagabb, strapabíró anyagának köszönhetően kiválóan alkalmazható a nagy erejű távdobások alkalmával. E sokoldalú PVA terméknek ott a helye minden bojlis horgász kelléktárában! Jól jön a nagy dobásoknál a hajszálelőke horogszárhoz kötéséhez, a csali dobás alatti rögzítéséhez, a PVA zacskók szájának bekötéséhez, az ólomkapcsok dobás alatti bebiztosításához és általában minden olyan esetre, ahol bármilyen két száraz alkatrészt úgy kívánunk összekötni, hogy a vízbe érve szétválhassanak. A szalagból a tekercsen 15 méternyit talál.

A PVA szalagot az átfúrt csalikon…
…egyszerűen csak át kell húzni
Ez a szalag az átlagosnál vastagabb, ennek köszönhetően lassabban oldódik, így a mélyebb vízterületeken is jól használható

További infó: ugrás az áruházba

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: