Zsinórt cserélnél bojlis orsódon? Íme, a javaslatunk!

Zsinórt cserélnél bojlis orsódon? Íme, a javaslatunk!

A felszerelés nélkülözhetetlen eleme egy erős és megbízható zsinór, ami szó szerint összeköthet bennünket életünk halával, amikor az végre a horgunkra akad. A következő sorokban azoknak a pontyhorgászoknak szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni, akik épp zsinórcsere előtt állnak, s olyan zsinórral szeretnék feltölteni orsójukat, ami garantáltan nem fogja cserbenhagyni őket! Íme, a javaslatunk!

Haldorádó MAX MOTION főzsinórok

A nagyponty-horgászat elképzelhetetlen megbízható, jó minőségű főzsinórok nélkül. Legyen szó, dobós horgászatról, vagy behúzásról, egy nagyméretű bojlis orsó sok zsinórt kíván. Ezen zsinórok elődjeit évek óta nagy megelégedéssel használták vásárlóink, de az elmúlt évben sikerült egy még jobb minőségű, strapabíróbb változatra rátalálni, mely még a legkritikusabb pontyhorgászok számára sem okoz csalódást!
5 színváltozatban kapható: citromsárga, narancssárga, arany (ezek különösen ajánlottak az éjszakai horgászatok során), zöld és fekete.

A termékcsalád egy előtétzsinórral lesz teljes, mely a Strong Leader nevet kapta. Ez egy áttetsző, vastag monofil zsinór, amely akadós, kagylós terepen nélkülözhetetlen. A főzsinórra kell kötni 30-50 métert, ami garantáltan ellenáll a kagylópadok dörzsölésének. Amennyiben nagyon „kemény” a helyzet, akár főzsinórként is funkcionálhat ez a különlegesen kopásálló változat!

HALDORÁDÓ MAX MOTION Fluo Yellow
HALDORÁDÓ MAX MOTION Fluo Green
HALDORÁDÓ MAX MOTION Fluo Orange
HALDORÁDÓ MAX MOTION Gold
HALDORÁDÓ MAX MOTION Real Black
HALDORÁDÓ MAX MOTION Strong Leader

By Döme TEAM FEEDER Camou főzsinórok

A TEAM FEEDER Camou zsinórcsalád már elérhető 1000 méteres kiszerelésben, illetve vastagabb 0,30 és 0,35 mm-es méretekben, valamint Camou Green / zöld és Camou Blue / kék színváltozatokban. Ezek kiváló alternatívák bojlis is.

A TEAM FEEDER zsinórok a legjobb minőségű alapanyagok és japán technológia felhasználásával készülnek.
A methodos horgászat egyik fő elvárása az alacsony nyúlóképesség és a gyors süllyedés. Mindkét szempontból kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek az új típusok. Ehhez párosul a kiváló csomózott szakítószilárdság, illetve a teflonbevonatnak köszönhető kopásállóság. Nem túl merev, és a különleges felületkezelésnek köszönhetően gyorsan kiszalad még a kisebb méretű gyűrűkön is, segítve a távoli dobásokat még az érzékenyebb spiccű botokkal is. A magas szakítószilárdság lehetővé teszi a hatalmas pontyok kifárasztását is.
A Camou zsinórcsalád különlegessége, hogy színezetének köszönhetően szinte észrevehetetlen a vízben. Annak érdekében, hogy a zavaros, tiszta, vagy éppen az algazöld vízhez is legyen alternatíva, a paletta barna, zöld, és kék színben is elérhető. Ez főleg akkor fontos, ha dobóelőke nélkül horgászunk, ahol a főzsinór a végszerelék elemeként is funkcionál.

A Camou Green Line 1000 méteres kiszerelése...
...illetve a Blue Line ezen változata kiváló alternatíva bojlis pontyhorgászoknak is

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SHIMANO Technium Line Grey 1100 m

A Technium-ot, a hárommagos gyártási technológia mindig is a piac egyik legjobb zsinórjává tette, ám az új japán technológiák nemcsak vékonyabbá, de erősebbé tették azt!
A hárommagos felépítés nemcsak kiváló szilárdságot biztosít, hanem csökkenti a zsinór nyúlását is. A középső réteg tömör, Technium esetében a nyúlás mindössze 12% körül! Ez nemcsak jelentősen megnöveli a dobástávolságot, hanem sokkal jobbá teszi a kapásérzékelést anélkül, hogy a rugalmatlanság több halvesztést okozna.
A tömör középpont biztosítja ennek a vonalnak a kiváló süllyedési tulajdonságait. A második réteg adja a zsinór rugalmasságát, aminek jelentősége akkor válik láthatóvá, amikor a második alkalommal pereg le az orsóról. A memóriahiány az első dobástól kezdve könnyeddé teszi a nagy távolságok elérését.
Az utolsó réteg az ultravékony UV-védőréteg, amely selymesen sima felületet kölcsönöz a zsinórnak, és megvédi azt a nap káros sugaraitól, és biztosítja a zsinór élettartamát.

A Technium-ot, a hárommagos gyártási technológia mindig is a piac egyik legjobb zsinórjává tette, ám az új japán technológiák nemcsak vékonyabbá, de erősebbé tették azt!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

NASH Bullet Mono

Ezúttal egy olyan márkával bővítettünk áruházunk kínálatát, melyre minden pontyhorgász felkapja a fejét. Kevin Nash, a legendás angol pontyhorgász több mint negyven éve gyárt horgászcikkeket, melyek mind egytől egyig a prémium kategóriába sorolhatók. Ezek egyike a világhírű Nash Bullet Mono! Ez az újdonság egy távdobásra kifejlesztett nagyszerű pontyozó monofil zsinór. Magas szakítószilárdsága mellett a kopásállósága, illetve csomótűrése szerzett neki hírnevet, melyek tökéletesen alkalmassá teszik a kapitális halak horgászatára. Közepes lágysága miatt gyorsan szalad ki dobáskor a gyűrűkön, így akár extrém távolságú dobások kivitelezésére is kimondottan ajánljuk. Alacsony nyúlása miatt gyorsan közvetiti a bevágást a kapás után. Színe moszat zöld és iszap barna, mely tökéletesen beleolvad a vízalatti környezet kontrasztjába, így nem kelt gyanút a legóvatosabb, sokat megált nagy pontyokban sem. A jelenlegi horgászpiac egyik legjobb minőségű, csúcskategóriás bojlis zsinórja immár elérhető áruházunkban, méghozzá széles méret választékban!

Megérkezett a NASH Bullet Mono Green...
...és a NASH Bullet Mono Brown

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SHIMANO Technium Tribal Line Camou 1100 m

A Tribal Line Camou, a legendás Technium zsinór terepszínű, pontyos változata. 12%-os nyúlásának köszönhetően a Long Cast típusú orsókkal és bojlis botokkal hatalmas távolságokat tudunk vele dobni.
Vízben, az aljzaton szinte láthatatlan, szakítószilárdsága valós, csomózott értéket mutat. Fém dobozban került forgalomba, ami védi a sérüléstől és a napfénytől szállítás közben is.
A Technium Tribal a Technium zsinór összes jellemzőjével bír. A körülbelül 12%-os nyúlás nagyobb dobáspontosságot és közvetlenebb kapcsolatot jelent a megakasztott hallal.

Tulajdonságok:
- Robusztus monofil zsinór terepszínű felülettel
- Alacsony nyúlás a jobb kapásérzékelés érdekében
- Nagy szilárdság és rugalmasság
- A zöld terepszínű felület kevésbé észlelhető az óvatos halak számára
- Kiváló zsinór gazos, hínaras vagy kevésbé áttetsző vizeken való horgászathoz

A Tribal Line Camou, a legendás Technium zsinór terepszínű, pontyos változata

Bővebb információ: ugrás az áruházba

KORDA LongChuck Clear 1000 m

Az új Korda LongChuck főzsinórt kifejezetten nagy távokra történő horgászatra tervezték, és az átlag monofil zsinórokhoz képest több métert ad a dobásainkhoz. Rendkívül alacsony a nyúlása, mely lehetővé teszi a blank gyorsabb összehúzódását, és amellett, hogy nagyon alacsony a vízfelvétele, nagy távolságban, vagy oldalszélben is jól érezhetjük általa az ólmot. Ez az alacsony vízfelvétel segít abban is, hogy a zsinór könnyű maradjon, és hosszabb ideig maradjon a levegőben, ezáltal csökkentve az ólom ellenállását dobás közben. Ehhez a legfontosabb tényező egyébként, hogy a zsinór átlátszó, ugyanis ha színes lenne, akkor a festés miatt megnövekedne a súlya. Ez a festés a súlynövekedés mellett megváltoztatja a molekulaszerkezetet és nagyobb nyúlást eredményez, ami azt jelenti, hogy a színes zsinórokkal nem tudunk ugyanolyan messze dobni. A LongChuck szakítószilárdsága az átmérőjéhez képest magas, ami jelentősen csökkenti az ellenállást és a súlyt, összehasonlítva egy másik, hasonló szakítószilárdsággal bíró zsinórral.

Az új Korda LongChuck főzsinórt kifejezetten nagy távokra történő horgászatra tervezték, és az átlag monofil zsinórokhoz képest több métert ad a dobásainkhoz
A zsinór átlátszó, a vízben szinte teljesen észrevehetetlen

Bővebb információ: ugrás az áruházba

KORDA Basix Mainline 1000 m

A Kordánál azt szeretnék, hogy a minőségi pontyhorgászat bárki számára elérhető legyen, ezért megalkották a Basix névre keresztelt termékcsoportjukat. Ez a széria magába foglal szinte mindenféle kiegészítőt, ami a pontyhorgászathoz szükséges, viszont ami ennél is fontosabb, a célközönségnek a Korda kimagasló precizitását és szakértelmét kínálja, megfizethető áron!

A Korda Basix Mainline egy ragyogóan sokoldalú főzsinór, amely fantasztikus ár/érték aránnyal kerül forgalomba, magas teljesítmény mellett. Rendkívül kopásálló és szívós, ugyanakkor nagyon jól dobható és remek szakítószilárdsággal rendelkezik. Viszonylag alacsony nyújtási szintje van, ami közvetlenebb kontaktot biztosít fárasztás közben. Ez a főzsinór camo green, vagyis terep zöld színű. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy tökéletesen jól beleolvad a meder kontrasztjába, így cseppet sem feltűnő, nehezen észrevehető még az óvatos, öreg halak számára is.

Kiszerelés: 1000 méter / tekercs

A Korda Basix Mainline egy ragyogóan sokoldalú főzsinór, amely fantasztikus ár/érték aránnyal kerül forgalomba, magas teljesítmény mellett
Ez a főzsinór camo green, vagyis terep zöld színű

Bővebb információ: ugrás az áruházba

KORDA Subline Ultra Tough green 1000 m
A Korda SubLine Ultra Tough Green egy extrém gyorsan süllyedő, nehéz kopolimer anyagból előállított főzsinór. Az egyik legkeményebb zsinór, mely valaha is készült! Rendkívüli csomótűrés és kopásállóság jellemzi. Nem túlzás kijelenteni, hogy ez a típus, a következő generáció a pontyhorgászat világában! Színe moszat zöld, mely tökéletesen beleolvad a vízalatti környezet kontrasztjába, így nem kelt gyanút a legóvatosabb, sokat megélt nagy pontyokban sem. Igényes és praktikus, visszazárható fém dobozban kerül forgalomba.

A Korda SubLine Ultra Tough Green az egyik legkeményebb zsinór, mely valaha is készült! Jelenleg három méret áll a horgászok rendelkezésére
Színe moszat zöld, mely tökéletesen beleolvad a vízalatti környezet kontrasztjába, így nem kelt gyanút a legóvatosabb, sokat megélt nagy pontyokban sem

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PB PRODUCTS Control 0,30 mm – 1250 m
A holland PB Products cég több év fejlesztést és tesztelést követően lépett a piacra kimagasló minőségű termékeivel. Az innovatív termékeket olyan nagyszerű horgászok fejlesztették ki, mint Frank Warwick, Koen Koops, Ronny de Groote. Tapasztalatukat és tudásukat felhasználva alkották meg a PB Products termékeket. A végszerelékek elkészítésére specializálódott csapat minden kétséget kizáróan fantasztikust alkotott, nem véletlenül használják világszerte nagy megelégedéssel a PB Products termékeket.
A PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú monofil zsinór, amely nagyszerű jellemzőkkel, fizikai paraméterekkel rendelkezik. A lágy szerkezet, a magas kopásállóság, a minimális nyúlás és a gyakorlatilag nulla memória teszi a Controlt az egyik legjobb monofil zsinórrá. 1250 méteres, gazdaságos kiszerelésben kerül 4 méretben (0,30 mm, 0,35 mm, 0,38 mm, 0,43 mm) forgalomba.

A PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú, kiváló minőségű monofil zsinór
A nagyobb méretű orsókat kedvelők számára kifejezetten ideálissá teszi, hogy 1250 méteres kiszerelésben kerül forgalomba
Áttetsző anyag, lágy szerkezet, magas kopásállóság, minimális nyúlás és a gyakorlatilag nulla memória jellemzi

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PB PRODUCTS Control Orange 0,38 mm - 1250 m

A holland PB Products cég több év fejlesztést és tesztelést követően lépett a picra kimagasló minőségű termékeivel. Az innovatív termékeket olyan nagyszerű horgászok fejlesztették ki, mint Frank Warwick, Koen Koops, Ronny de Groote.
Tapasztalatukat és tudásukat felhasználva alkották meg a PB Products termékeket. A végszerelékek elkészítésére specializálódott csapat minden kétséget kizáróan fantasztikusat alkotott, nem véletlenül használják világszerte nagy megelégedéssel a PB Products termékeket.

A PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú monofil zsinór, amely nagyszerű jellemzőkkel, fizikai paraméterekkel rendelkezik. A lágy szerkezet, a magas kopásállóság, a minimális nyúlás és a gyakorlatilag nulla memória teszi a Controlt az egyik legjobb monofil zsinórrá. 1250 méteres gazdaságos kiszerelésben kerül forgalomba.

A PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú monofil zsinór, amely nagyszerű jellemzőkkel, fizikai paraméterekkel rendelkezik

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC Density Carp Mono Green
Nagy kopásállósággal rendelkező monofil főzsinór, ami minden fontos szempontot figyelembe véve készült. 2 év fejlesztés munkája és egy év tesztelés után sikerült olyan terméket alkotnia a Prologic mérnökeinek, amellyel büszkén jelenhetnek meg a nagyközönség előtt! Ez a monofil olyan gyorsan süllyed, hogy Density elnevezés kiválóan illik rá. A zsinór nyúlását sikerült nagymértékben lecsökkenteni, így sokkal közvetlenebb kapcsolatot biztosít a horgász és a végszerelék közt, magasfokú kontaktot biztosítva. A nyúlás csökkentését úgy érték el, hogy mellette a zsinór magas csomótűréssel és kiemelkedő kopásállósággal rendelkezik. A szálhúzás utáni egyedi kezelési eljárásnak köszönhetően kivételesen sima a zsinór felülete és minimális a memóriája. A zsinór nagyon lágy, hajlékony és természetes tapintású, ráadásul a hosszabb dobásokat is elősegíti. Soha nem láttunk ilyen sokoldalú, kompromisszum nélküli zsinórt!

2 év fejlesztés munkája és egy év tesztelés után sikerült olyan terméket alkotnia a Prologic mérnökeinek, amellyel büszkén jelenhetnek meg a nagyközönség előtt!
Nagyon sokoldalú, kompromisszum nélküli zsinór!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Invictus Mono 1200 m - 0,30 mm

Íme, a Carp Academy Invictus Mono! Ez a 2023-as újdonság egy távdobásra kifejlesztett pontyozó monofil zsinór. Magas szakítószilárdsága mellett a kopásállósága, illetve csomótűrése is alkalmassá teszi a kapitális halak horgászatára. Közepes lágysága miatt gyorsan szalad ki dobáskor a gyűrűkön, ezért nagyobb dobások kivitelezésére kimondottan alkalmas. Alacsony nyúlása miatt gyorsan közvetiti a bevágást a kapás után. Világító fluozöld színe miatt igen jól látható gyenge fényviszonyok mellett is, ami különösen előnyös, hogy a fárasztásnál jobban tudjuk követni hogy merre tart a megakasztott hal. Folyó vagy állóvízen is sikeresen alkalmazható.

Íme, a Carp Academy Invictus Mono!!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP EXPERT Boilie Special UV Protection Fluo Orange 25/1000
A Carp Expert UV Protection Fluo Orange gyönyörű, narancssárga színű, lágy zsinór, amely a bojlis horgászok nagy kedvence. A zsinór különlegessége, hogy speciális felületkezelésnek köszönhetően hosszú időn keresztül ellenáll a napfény károsító, öregítő hatásainak, miközben a nagyon sima felületnek köszönhetően, ellenállás nélkül pereg le az orsó dobjáról, garantáltan nagy távolságba juttatva a végszereléket. A zsinór színe manapság különösen kedvelt, amely nem csupán „úri muri”, hanem nagyon hasznos segítség! Megalkotását valós helyzetek tették szükségessé. Rendkívüli módon megkönnyíti a végszerelék helyzetének, irányának, valamint a menekülő, megakasztott hal helyének meghatározását. Továbbá az éjszakai horgászatok során, a fejlámpa fényénél – némi túlzással – világít. Nincs többé összeakadt szerelék, és jelentősen csökken a sötétben tapogatózó, „vaksi” horgász által elveszített halak száma is. A zsinór egy nagyon esztétikus fém dobozban található. Ebben (fénytől védve) szinte korlátlan ideig megőrzi frissességét.

A Carp Expert Boilie Special UV Protection damil speciális felületkezeléssel rendelkezik, ami megnöveli az élettartalmát
A zsinór szemrevaló narancssárga színe nemcsak jól mutat az orsókon, hanem nagy előnyt is jelent az éjszakai horgászatok során

Bővebb információ: ugrás az áruházba

NEVIS Trinity 1000 m 0,30 mm
Profi pontyhorgászoknak fejlesztették
ezt a szuper zsinórt. A teflonbevonat matt színt és selymes felületet eredményez, amely nagymértékben megnöveli a dobástávolságot. A nagy sűrűségű kopolimer alapanyag gyors süllyedést biztosít, emellett kiváló csomótűrő képességgel, illetve alacsony nyúlással rendelkezik. A speciális, matt zöld szín szinte észrevétlenül olvad bele az aljzatba, ezért még a legóvatosabb, kapitális pontyok is gyanútlanul táplálkoznak a környezetében. Az alacsony nyúlóképesség miatt a fárasztás során könnyen irányíthatjuk a megakasztott halat. Magas szakítószilárdsága garantálja a gondtalan horgászatot.

A Nevis Trinity kiváló ár/érték arányú, strapabíró főzsinór
Különleges teflonbevonat került a zsinórra, az így kapott selymes felület pedig nagymértékben képes megnövelni a dobástávot

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP SPIRIT Celt-2X Green 1200 m - 0,31 mm

Egyedülálló, alacsony súrlódású szilikon bevonatának köszönhetően kiváló távdobó zsinór, mely speciális felületkezelése miatt szebb töltésképet produkál az orsódobon is. A jól bevált alapanyagon nem változtattunk, az eredmény: optimális rugalmasság és nyúlás, kiváló kopásállóság és remek csomótűrés. Rikító zöld színének köszönhetően különösen jól látszik éjszakai horgászat során – a fejlámpa fényénél igen kontrasztosan virít a sötétben.

A CARP SPIRIT Celt-2X egyedülálló, alacsony súrlódású szilikon bevonatának köszönhetően kiváló távdobó zsinór
Zöld színének köszönhetően különösen jól látszik éjszakai horgászat során, de a halakban egyáltalán nem kelt gyanút

Bővebb információ: ugrás az áruházba

GARDNER Sure Pro Purple 1320 m - 0,30 mm
A Sure Pro Purple a Gardner Tackle 2017-ben debütált újdonsága, amely a legújabb fejlesztésű Co-Polymer főzsinór. Különleges tulajdonsága, hogy az egyedi gyártási technológia révén rendkívüli rugalmasságánál fogva is megőrzi kiváló csomótűrő képességét, magas szakítószilárdságát és fantasztikus erejét. Még a legkeményebb fárasztásoknál is mindvégig tökéletes és optimális teljesítményt nyújt. A kiváló ár/érték aránnyal bíró főzsinór széles méretválasztékban és gazdaságos kiszerelésben kerül forgalomba.

A Sure Pro Purple a Gardner Tackle egyik új generációs Co-Polymer főzsinórja
Különleges, lila színben, kiváló ár/érték aránnyal és gazdaságos kiszerelésben kerül forgalomba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SUFIX Advance Hi Vis Yellow 1000 m
2017 EFTTEX nagydíjas terméke, mely egyedülálló tulajdonságaival messze felülmúlta a vetélytársak újításait A gyártás során a nylonhoz egy, a fonott zsinórok tulajdonságaihoz kísértetiesen hasonló jellemzőkkel bíró HMPE elnevezésű adalékot adnak, amely molekulák a polyamiddal keverve egy különlegesen strapabíró réteget hoznak létre a zsinór felületén. Mindez nagyban növeli a zsinór élettartamát, amitől az Advance rendkívül kopásálló lett, nyúlása minimálisra csökkent, miközben érzékenységéből és lágyságából semmit sem vesztett. Könnyedén köthető, csomótűrő képessége ennek ellenére igen magas.

Az Advance rendkívül kopásálló, nyúlása minimálisra csökkent, miközben érzékenységéből és lágyságából semmit sem vesztett

Bővebb információ: ugrás az áruházba

SUFIX Ultra Knot yellow-orange 1680 m 0,25 mm
Kivételes jellemzőkkel rendelkező kopolimer monofil zsinór. A speciális gyártástechnológia miatt rendkívül nagy a csomótűrő képessége, lágysága miatt pedig nagyon könnyen fut le az orsó dobjáról. A zsinór két színű, citrom és narancssárga színek között változik néhány méterenként.

A SUFIX Ultra Knot yellow-orange zsinórnak speciális gyártástechnológia miatt rendkívül nagy a csomótűrő képessége, lágysága miatt pedig nagyon könnyen fut le az orsó dobjáról
Ez a zsinór két színnel rendelkezik, felosztásában citrom és narancssárga színek között változik néhány méterenként

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.