Cralusso tesztverseny, Diósjenő 2011.

Cralusso tesztverseny, Diósjenő 2011.

Második alkalommal került megrendezésre a Cralusso tesztverseny, melynek célja a cég Arrow waggler és Zero Slider úszóinak, illetve hasznos kiegészítőinek bemutatása és versenykörülmények közötti kipróbálása. A verseny helyszíne a festői környezetben található, diósjenői horgásztó, mely bőséges halállományával, termetes dévéreivel várta a versenyre érkezőket.

Reggel bíztunk a szerencsés sorsolásban és a jó időben
Versenyre előzetesen jelentkező 35 főből a rossz idő miatt 29 mindenre elszánt horgász jelent meg
A Cralusso cég biztosította a versenyhez használatos úszókat és kiegészítőket

A tesztverseny szabályainak megfelelően csak machbottal és a rendezők által biztosított úszókkal lehetett horgászni. A két óra felkészülési idő bőven elegendőnek bizonyult az etetőanyagok elkészítéséhez és a szerelékek gyors megszereléséhez. A Cralusso több fejlesztése - mint például maga a kalibrációs rendszer vagy a legújabb sikertermék, a Match gyorskapocs - azt a célt szolgálja, hogy gyorsan és egyszerűen készíthessük el és használhassuk szerelékünket.

Az egyszerű és gyors használatot biztosító Match gyorskapcsot hamar megszerettük
A Börzsöny hegyei felhőbe, mi, versenyzők esőruhába és ernyő alá bújtunk
Az 1-es - szélső - helyen horgászó Nagy Albert javarészt a kisebb pontyokkal növelte szákja tartalmát

Több taktika közül is választhattunk. A tóban tömegével fogható két-háromnyaras pontyokra, mohos, öreg, termetes dévérekre és nagy számban jelentkező, kisebb-nagyobb, nagyjából tenyeres keszegekre lehetett számítani. Az időjárás nagyban befolyásolhatta a halak étvágyát, ugyanis az előző napokhoz képest 10 Celsius-fokot esett a hőmérséklet, ami jelentősen csökkentette kapókedvüket is.

A Match gyorskapocsnak és a kalibrációs rendszernek igen nagy hasznát vették a versenyzők az úszók gyors beállításánál és a változó sebességű szél miatt felmerülő antenna-láthatóság javításánál
Sherman László és a szomszédok szívét termetes dévérek dobogtatták meg
Gyulai Feri darabszámra a mezőny legtöbb halát fogta
A lehűlés miatt a tenyeres dévéreket lehetett leginkább kapásra csábítani
Nagy és szoros verseny folyt a győzelemért, minden gramm halra szükség volt

A feladatot legsikeresebben ismét a tavalyi Cralusso tesztverseny győztese, a fiatal és tehetséges versenyző, Ifj. László Imre (KisImzó) oldotta meg!

A verseny végére és a győztesre még a nap is kisütött
Pár perccel később a mérlegelőknek hidegzuhanyként az eső és KisImzó fogása jutott
A gyönyörű zsákmány, a remek teljesítmény a jól működő felszerelés és etetőanyag eredménye
Áthűlt testünknek jólesett a finom, meleg ebéd
A nyerteseket díszes kupák és praktikus Cralusso ajándékok várták

A diósjenői tavon fokozottan előnyt jelentenek a sorsoláskor húzott szélső helyek, ahol tíz kg feletti fogások születtek. Különösen dicséretes eredmény a pálya közepéhez tartozó részen horgászó Ifj. László Imre fogása, aki 10.240 g hallal újra megnyerte a Cralusso tesztversenyt.

Megkértem Imrét, meséljen arról, miképp érte el ezt a remek eredményt.

„Tesztverseny révén a sorsoláskor kapott 2 db Arrow és Zero Slider úszókat szereltem. Etetőanyagnak a jól bevált Maros Mix keveréket használtam, melyhez földes szúnyogot kevertem, valamint egy liter csontit ragasztottam. Az alapozó etetésnek 20 gombócot lőttem be kb. 35 méter távolságra, egy vonalban a mellettem horgászókkal. Az első félórában a többiekhez képest kevesebb tenyeres dévért fogtam a fenék felett horgászva. Később a bejuttatott ragasztott csontinak és a jó etetőanyag-választásnak köszönhetően lefektetett előkével elkezdtem fogni a termetesebb dévéreket és a pontyokat, melyek kisebb megszakításokkal, de folyamatosan foghatók voltak az etetésen.”

Imre felszerelése:

Úszók:

  • Arrow úszók 10 és 12 g-os,
  • Zero Slider 12 g-os.

Zsinór:

  • Cralusso Match Sinking merülő zsinór 0,16-0,18 mm-es,
  • Cralusso Hooklength előkezsinór 0,10-0,12 mm-es.

Kiegészítők:

  • Match gyorskapocs,
  • 14-es Tubertini Seria 2-es horog.

A verseny végeredménye.

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.