Egy tökéletes csúszó úszós szerelék lépésről lépésre

Polyák Csaba 2015-06-03
A Cralusso márka jól cseng az úszós horgászat kedvelői fülében, számtalan elégedett vásárlóval találkoztunk a horgászkiállításokon, ahol azonban nemcsak az elismeréseket és biztatásokat gyűjtöttük be, hanem beszélgettünk a horgászokkal arról is, hogy mi okozza nekik a legnagyobb gondot a vízparton. A legtöbben a különböző végszerelékek elkészítését említették: hogyan kell eltérő víztípusra, áramlásra, mélységre jól működő matchbotos szereléket készíteni? Elgondolkodtatóak voltak a problémák, és arra az elhatározásra jutottunk Karcsival, hogy elérkezett az ideje annak, hogy egy olyan sorozatot indítsunk útjára, ahol különböző, konkrét víztípusokon jól működő végszerelékek elkészítésének lépéseit osztjuk meg a horgászokkal, szem előtt tartva azt, hogy ezek ne legyenek nagyon bonyolultak, és még kevés gyakorlattal is könnyen összeállíthatóak legyenek.

Cralusso Kupa Diósjenő 2015. - avagy közel 3 mázsa dévér 4 óra alatt

Polyák Csaba 2015-05-19
A matchbotos horgászat véleményem szerint a finomszerelékes technikák közül a legszebb, legelegánsabb és egyben a legtöbb lehetőséget kínáló módszer. Hazánkban nagyon sok ügyes matchbotos horgász van, akik magas színvonalon művelik ezt a szép horgász stílust. Igen, stílust, mert ez a finom pálcákkal, vékony zsinórral előadott horgászat már az. A Cralusso cég pedig mindenben igyekszik támogatni, kiszolgálni ezt. Számtalan fejlesztés és forradalmian új eszköz látott már napvilágot, amelyek a matchbotos wagglerezést hivatottak segíteni, esetleg egyszerűbbé tenni, hogy már a kezdetektől örömét lelje benne az, aki bele szeretne vágni a matchezésbe. A módszer szerelmesei minden évben felmérhetik/összemérhetik tudásukat, amihez remek alkalom a már hagyományos matchbotos Cralusso Kupa a Diósjenői Horgásztavon. Ezen a versenyen a matchbotoké a főszerep, ami azért izgalmas, mert legyen bármilyen időjárás, hó-eső-szél-napsütés, ezzel a technikával kell tudni megoldani a helyzetet. A verseny célja, hogy a Cralusso wagglerek előnyeire ráirányítsa a figyelmet, és további ötleteket, javaslatokat gyűjthessünk be azoktól a horgászoktól, akik ügyesen kezelik a matchbotokat. Mindezek mellett ugyanilyen hangsúly kerül arra is, hogy egyszerűen érezze mindenki jól magát, és lehetőleg sok szép dévérkeszeget tereljen szákba. Nos, az idei versenyen nem lehetett ok panaszra, azt gondolom, minden téren el voltak kényeztetve a versenyzők… de haladjunk szép sorjában!

A Cralusso wagglerek zászlóshajója, avagy bemutatkozik a Helio waggler

Polyák Csaba 2015-05-14
A Cralusso első waggler úszói, az Ufo és a Rocket 2006-ban mutatkoztak be, és rákövetkező években sem állt le a cég a wagglerek finomításával, újabb típusok és modellek bevezetésével. Az eltelt közel 9 év alatt sok-sok elégedett horgász, köztük neves külföldi és hazai versenyzők is elismerték a márka innovációit. A horgászok a könnyű kezelhetőséget, a körülményekhez való gyors és hatékony alkalmazkodást, és természetesen elpusztíthatatlanságát kedvelték meg bennük. A Cralusso wagglerek evolúciója azonban nem állt meg. A széles modellpalettán még volt egy hely a csúcson, ahová egy olyan wagglert kellett ültetni, ami mint a Cralusso zászlóshajója, minden korábbi innovációt egyesít és valami pluszt is képes nyújtani a horgászoknak. Így született meg a Cralusso Helio waggler család, amelynek ha nem is az első, de mindenképp nagyobb nyilvánosságot érdemlő bemutatására kísértem el Králik Karcsit, az úszó szülőatyját, a diósjenői horgásztóra.

Variációk Cralusso cseppúszókra

Balogh Róbert 2012-02-04
A Cralusso vitathatatlanul forradalmasította a finomszerelékes hobbi-, illetve versenyhorgászatot a teljesen új megközelítésben gyártott úszóival. A cég elsősorban a folyóvízi laposúszóiról ismert, de mindenképpen megér egy külön misét cseppúszóik széles kínálata, érdemes a rengeteg variációból egy hasznos kis útmutatót készíteni. Erre vállalkozom most, hogy néhány ötletet adjak portálunk közösségének.

Cralusso tesztverseny, Diósjenő 2011.

Králik Károly 2011-05-12
Második alkalommal került megrendezésre a Cralusso tesztverseny, melynek célja a cég Arrow waggler és Zero Slider úszóinak, illetve hasznos kiegészítőinek bemutatása és versenykörülmények közötti kipróbálása. A verseny helyszíne a festői környezetben található, diósjenői horgásztó, mely bőséges halállományával, termetes dévéreivel várta a versenyre érkezőket.
Videóval

Matchbotozás könnyedén a Cralusso Zero Slider és Rocket úszókkal

Králik Károly 2009-10-16
A Slider úszóval végzett matchbotos horgászatot nagyon sokan túlzottan nehéznek és problémákkal tűzdelt módszernek tartják. Az úszós horgászat sarkalatos pontja a dobás, ezen belül is az, hogy szerelékünk gubanc nélkül érjen a vízbe. A Slider módszernél ez a legnehezebb, ez igényli a legtöbb tapasztalatot és gyakorlást, ezért a legtöbben idegenkednek a Slider használatától. A Cralusso az új Zero Slider úszóval ezen szeretne segíteni. Bízom benne, hogy az alábbi írás és videó bebizonyítja, hogy a Zero Slider és a Rocket úszókat lehet könnyedén, és ami még fontosabb, eredményesen használni!

Cralusso Golf, Spirit, Capri

Polyák Csaba 2007-03-06
A Cralusso név a folyóvízi horgászatot forradalmasító úszóival szerzett először hírnevet magának. A Szörf, Bolo, Bubble, Torpedó úszók sikerét követően, a szilaj folyók után a fejlesztő a csendesebb állóvizekre „evezett”. A waggler úszós technika is számos megoldásra váró feladat elé állította Králik Karcsit. Az UFO, Rocket és Rocket light wagglerek voltak a cég soron következő innovációi. Aki azonban azt gondolta, hogy a Cralusso cég ezek után ülni fog a babérjain, tévedett. Újabb terület és módszer következett, ahol ismét horgászat során felmerült kérdésekre kellett választ keresni. A Cralusso úszócsalád pedig ezáltal újabb tagokkal bővült.

Cralusso Rocket Light

Polyák Csaba 2007-02-28
Mikor először kézbe vehettem a Cralusso waggler úszóit, sejtettem, hogy a cég nem áll meg az UFO és Rocket piacra dobása után. Egy olyan cég, mint a Cralusso, az ötletekre épít, pontosabban a felmerülő problémákra válaszol okos ötletekkel, amelyeket sikeresen át tud ültetni a gyakorlatba. A horgászat rohamos fejlődése is arra sarkallja a céget, hogy újabb kihívásokat, kérdéseket keressen, és ezekre válaszoljon is. Mindnyájunkban merülnek fel kérdések a horgászataink során, legfeljebb nem töltünk időt a kérdés megválaszolásával. A Cralusso azonban ezekből meríti újabb ötleteit. Íme, a következő!
Videóval

Cralusso Rocket & UFO éles bevetésen

Polyák Csaba 2006-09-22
A Cralusso UFO és Rocket névre keresztelt wagglerekkel kapcsolatban még tavasszal volt egy ígéretem. Beszámolok arról, hogy a használatuk során mik a tapasztalataim. Senki se tesztnek fogja fel az itt leírtakat, hiszen nem összehasonlítani szeretném más márkákkal, csupán az általam szerzett tapasztalatokat osztom meg azokkal, akik már használják, vagy csak ezután fogják kipróbálni a Cralusso wagglereit. Egy biztos, a gyakorlati próbán sem csalódtam ezekben az újdonságokban.
Videóval

A Cralusso UFO és Rocket wagglerek

Polyák Csaba 2006-03-06
A waggler úszóknál is beköszöntött az űrkorszak? Erre gondoltam, mikor hírét vettem a Cralusso cég, két új matchbotos úszójának. Gyorsan felkúsztam a www.cralusso.com web lapra, hogy minél előbb információkat szerezhessek az újdonságokról. Itt két típust említett a gyártó. Az egyik az UFO, míg a másik a Rocket nevet kapta. Átolvasva az itt található információkat, két újdonság ragadta meg a figyelmemet. 1. „A Cralusso által kifejlesztett, szabadalmaztatott Rocket megoldásnak és az úszó felületén kialakított aerodinamikai felületnek (golf) köszönhetően ezek az úszók egyedülálló repülési tulajdonságokkal rendelkeznek.” 2. „A Calibration megoldásnak köszönhetően az antenna besúlyozását, gyorsan és megismételhetően elvégezhetjük a száron elhelyezett kalibráció segítségével. Akár antennacsere, vagy a megváltozott körülmények miatt, változtathatjuk az úszónk merülését, a súlyozáshoz való hozzányúlás nélkül.”Mit mondjak, nagyon kíváncsi lettem, hogyan is néz ez ki a valóságban.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.