Bemutatom a Haldorádó START Erjesztett Mag Mixet

Bemutatom a Haldorádó START Erjesztett Mag Mixet

A felmelegedett vizekben, amikor a vizek hőmérséklete eléri, illetve meghaladja a 20 Celsius-fokot, a ponty és amur horgászata során a leghatékonyabb csalogatóanyagok közé tartoznak a tejsavas erjesztésű magvak! Nagyon sokféle kapható már kereskedelmi forgalomban ezekből is, viszont meggyőződésem, hogy a legfogósabbak, a legjobb csalogatóhatással a friss erjesztésű magvak bírnak! A most következő írásban erre szeretnék egy jól bevált példát mutatni!

Egy erjesztett magkeveréket természetesen otthon is bárki könnyedén elkészíthet, ehhez nincs más teendője, mint, venni egy hatalmas nagy dézsát, abba beleönteni a búzát, kukoricát, majd a napra bízva megerjeszteni azokat! A legtöbb horgász azonban városban él. A lakótelepi lakásban élőknek, illetve a hétvégi vagy a rapid horgászatokra készülőknek legtöbbször nincs szükségük ilyen mennyiségre, és/vagy egyszerűen nincs lehetőségük ezt elkészíteni. A Haldorádó választékában kínálunk erre is tökéletes megoldást, amelynek a neve nem más, mint START Erjesztett Mag Mix. Örömmel mutatom be ennek a használatát, mert én is nagy előszeretettel használom a nyári horgászataim során!

Íme, a START Erjesztett Mag Mix, mely tökéletes megoldást kínál a friss erjesztett magkeverék otthoni elkészítéséhez

Ennél a terméknél egy átlátszó műanyag vödörben találhatóak a még száraz magvak. Szemügyre véve jól látható, hogy a keverék igen változatos fajtájú, illetve szemcseméretű magokból áll. Mit is tartalmaz konkrétan? Bőségesen található benne:

  • Egész és tört szemű búza, illetve kukorica
  • Tigrismogyoró
  • Repce
 

Továbbá került bele egy kis zacskó is, amelyben az optimális mennyiségű erjesztő por található. A vödörben összesen 2 kg száraz mag van, ami a kellő mennyiségű víz, valamint az említett erjesztő por hozzáadásával tökéletesre érlelhető, az így kapott végeredmény pedig egy hétvégi horgászathoz, megerjesztve, felpuhulva bőven elegendő!

A vödörben lévő 2 kg száraz anyag bőségesen tartalmaz egész és tört szemű búzát, kukoricát, illetve tigrismogyorót és repcét, valamint az optimális mennyiségű erjesztő por is megtalálható benne!

Hogyan történik az START Erjesztett Mag Mix elkészítése, mit kell tennünk, hogy megkapjuk a kívánt végeredményt?
1. A folyamat első lépéseként az erjesztő port kell rászórni a száraz magvakra.
2. Ezt száraz állapotában jó alaposan el kell keverni.
3. Ezt követően tulajdonképpen már nincs más teendő, mint vízzel felönteni és az előkészítés készen is van… Azonban a kísérletezések során találtam egy olyan aromát, amely még hatékonyabbá és fogósabbá teszi ezeket a magvakat! Akármilyen aroma nem jöhet számításba egyébként, mert a rendkívül savas, alacsony pH-értékű közeg megeszi, megöli a legtöbb aromát, így a hatásuk tulajdonképpen egyenlő a nullával.
4. A START mixszel jól működő aroma nem más, mint az Aroma Tuning Nagy Ponty, amely a megerjedt magvaknál is kellemesen kiérződik! Ebből az aromából kell ráönteni fél üveggel, nem kell több, ennyi pont elegendő! A finom, gyümölcsös koncentrátum hozzáadása után célszerű ismét jól összekeverni a mag mixet!

Első lépésként az erjesztő port kell rászórni a száraz magvakra!
Ez a barna színű, speciális adalék a gyors erjedési folyamat egyik kulcsa
Jó alaposan el kell keverni a száraz magvakkal
Az Aroma Tuning család Nagy Ponty fantázianevű tagjával hatékonyabbá és fogósabbá tehető a mag mix!
Ez a finom, kellemesen gyümölcsös ízű és illatű koncentrátum a megerjedt magvaknál is jól kiérződik

5.  A következő mozzanat, hogy a vödröt színültig kell önteni vízzel!
6. Ha ez megtörtént, rá kell helyezni a vödörre a tetőt, de oly módon kell rápattintani, hogy ne záródjon le teljes egészében, hanem maradjon egy kis rés! Ez azért fontos, mert az erjedési folyamat során képződő gázok ezen keresztül el tudnak távozni.
7. Gyakorlatilag készen is vagyunk az előkészületekkel, ezután nincs más teendő, mint kitenni a napra! Elindul az erjedési folyamat és 2-3 napon belül a magvak teljes egészében felpuhulnak.
8. Fontos, hogy miután a „forrás” befejeződött, tehát a magvak beértek, nem szabad tovább a napon tartani! Azt javaslom, hogy harmadik nap után mindenképpen be kell tenni árnyékos, hűvös helyre, és kész a garantáltan friss, erjesztett mag mix!

Jöhet a víz a magvakra!
Öntsük egészen színültig a vödröt!
A vödörtető rápattintásakor ügyelni kell rá, hogy ne záródjon le teljesen, hagyni kell egy kis rést, ahol az erjedési folyamat során képződő gázok távozni tudnak
Készen is vagyunk, a vödröt már csak ki kell tenni a napra, a többi a természet dolga!

Íme, a végeredmény!
A legjobb szemléltetés érdekében, a most előkészített magkeverék mellé mutatok egy másikat, amit teljesen azonos módszerrel, három nappal ezelőtt indítottam erjedésnek. A különbség magáért beszél! A horgászatra kész, tökéletesen beérett változatban gyönyörűen felpuhultak a szemek, megdagadtak és kitöltötték a vödröt. Nagyon kellemes ízük, illatuk és aromájuk van, illetve ami legalább ilyen lényeges, vaj puhák lettek! Ez főleg a búzaszemeknél látványos, ahogy megnyomom, kijön a finom, puha belső része. Imádják a halak!

Jól látható a különbség a frissen előkészített és a három nap alatt tökéletesre érett START Erjesztett Mag Mix között
A szemek felpuhultak, megdagadtak és kitöltötték a vödröt
Nemcsak a térfogatuk nőtt, hanem a csalogatóhatásuk is, hiszen nagyon kellemes ízük, illatuk és aromájuk lett az erjedés folyamata során!
Ezeket a vaj puha szemeket imádják a halak!

Nem kell sem azonnal, sem egyszerre elhasználni!
Mint ahogy korábban említettem, nem célszerű a mag mixet tovább erjeszteni! Amennyiben nem tudjuk rövid időn belül elhasználni, de szeretnénk a frissességét megőrizni, hűtőbe kell tenni, s így még minimálisan egy hónapig felhasználható úgy, hogy közelben az állaga, aromája nem változik!

Hűtőbe téve hosszabb ideig frissen tartható, akár egy hónap után is tökéletesen használható úgy, hogy az állaga, aromája nem változik!

Eredményes felhasználási területének tulajdonképpen csak a fantázia szab határt, bátran lehet használni az úszós horgászathoz, rakós botos horgászathoz, hagyományos fenekező horgászathoz és feeder horgászathoz egyaránt! A Haldorádó START Erjesztett mag mix segítségével mindig rendelkezésére áll majd a friss, fogós nyári csalogatóanyag, amely garantáltan tartósítószer-mentes és 100%-ban természetes eredetű!

Gyönyörű halakat köszönhetek ennek komplex, erjesztett magkeveréknek…
… próbáljátok ki, kívánom, hogy legalább ilyen szép élményekhez segítsen hozzá Titeket is!

Fotók és videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.